Nieuwe politieke partij in Suriname: Gonini Volkspartij

61
Nieuwe politieke partij in Suriname: Gonini Volkspartij
voorzitter van de GPP is H.E. Siegfried Jalink Sr.

In Suriname is onlangs de Gonini Volkspartij oftewel Gonini People’s Party (GPP) als nieuwe politieke partij opgericht. De GPP-missie heeft in de kern de duurzame sociaal- economische ontwikkeling van Suriname gecentreerd rond een sterke focus op de groei van onze mensen. De voorzitter van de GPP is H.E. Siegfried Jalink Sr. en de secretaris- Rudy Ardjoen.

De huidige bestuursleden zijn grondig gescreend op hun opleidingsachtergrond, competenties en maatschappelijke betrokkenheid. Andere essentiële criteria voor elk lid zijn hun blijk van uitmuntend leiderschap en integriteit. “GPP wil ervoor zorgdragen dat haar bestuursleden de juiste mensen zijn met het hart op de juiste plaats en waakzaam blijven voor de taak terwijl ze samenwerken om het gemeenschappelijke doel van duurzame ontwikkeling van Suriname te bereiken”, aldus voorzitter Jalink.

De partij heeft vijf (5) aandachtsgebieden geïdentificeerd: • economische ontwikkeling,
• sociale ontwikkeling,
• interne betrekkingen en partnerschap,
• huisvesting
• ondernemerschap.

GPP onderstreept dat al deze aandachtsgebieden essentiële componenten zijn van duurzame ontwikkeling voor het land en dat er mijlpalen voor de korte en lange termijn zijn ontwikkeld als onderdeel van deze algemene strategie.

De komende periode zal de leiding van de partij blijven werken aan de verdere conglomeratie van de strategie van de partij, waaronder, maar niet beperkt tot, het uitvoeren van verschillende beoordelingen om de reikwijdte van de meest urgente problemen te inventariseren waarmee de Surinaamse samenleving wordt geconfronteerd. Dit met als doel de systematische duurzame oplossingen voor alle 10 districten.

Van Brokopondo, Commewijne, Coronie, Marowijne, Nickerie, Para, Paramaribo, Saramacca, Sipaliwini tot Wanica: het strategisch sociaal-economische ontwikkelingsplan van de GPP verzekert een open en toegankelijke strategie voor alle Surinamers vanuit elke hoek, etniciteit, religie of levenswandel. De GPP wil vooral alles dat het beste is aan Suriname belichten.
De partij heeft derhalve de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties in hun strategie en sociaal-economisch ontwikkelingsplan opgenomen.

Er komt ook een fase voor het werven van leden en het opzetten van verschillende structuren binnen de partij. De GPP streeft naar een bestuur van diverse leden afkomstig uit haar basis in het hele land.
“Met de oprichting van de partij hebben wij een belangrijke stap gezet. Nu zullen we al onze inspanningen en middelen inzetten om een goede en solide basis op te bouwen van waaruit we kunnen zorgen voor een levensvatbare en robuuste GPP in de toekomst”, aldus voorzitter Siegfried Jalink.

Te zijner tijd zal GPP meer details en informatie verstrekken over de strategie, programma’s en initiatieven van de partij.

61 REACTIES

 1. Zodra ze beginnen over juiste mensen op juiste plaats, weet je al dat het gaat om een groepje dat zich uitverkoren voelt. Het wordt dus niks.


  Maak melding

 2. Ja ja we hebben in heel de wereld gezien, nieuwe partijen?die komen voor het welzijn van de bevolking, en zodra zij aan de macht zijn,,en rijk is geworden, dan verdwijnen de nieuwe uit het beeld,allerlei andere. Die aan politieke doen.no brib ding,een politicus en auto handelaar ,no Bribie ding


  Maak melding

 3. Ach gwe boi soso k’ka jeh leg uit nanga joe zogenaamde nieuwe partij.
  Zovele nieuwe partijen hebben geprobeerd om mee te doen mt de afgelopen verkiezingen n geen vn ze zijn aan bod gekomen
  Deze menr moet zich wel heel byzonder voelen .


  Maak melding

 4. Ik ken ze niet..ik zeg geen ja en geen nee.
  Één ding weet ik wel..nieuw bloed in de top zal niet slecht zijn.
  Afrekenen met het eeuwige bouta en nu ook Chan gezeur.
  Als Chan en bouta en Brunswijk het beste is wat Suriname te bieden heeft..laat maar zitten.
  Ik wacht rustig af.


  Maak melding

 5. Sopi sjorrie heeft weer blue label gezopen met zijn geen enkele partij kang tippen aan de na desi poring en gotrofather opa D is nog steeds de king of politics in su. Hahahaha, ik lach je, samen met het verarmd surinaams volk, keihard uit in je gezicht, super joker. I tja fatoe.
  Back to the topic, er zijn al teveel partijen in ons land. Dus…….idd next


  Maak melding

 6. Er zijn mensen die het leuk vinden om mijn nickname te jatten voor eigen gebruik. Omstreeks 15.16 is een posting met de nickname, RobG. Sorry, dat bericht is niet van mij afkomstig.


  Maak melding

 7. Gonini is een arend, een roofvogel die in Suriname voorkomt. Gonnie is mijn inziens afkomstig uit een taal die door Indianen wordt gesproken.


  Maak melding

 8. Wang MPP is bezig nicknames te misbruiken.
  Het begon met Pakpakhaan, toen met Bhanumati, nu met zoveel anderen. Gaat Waterkant.net hier iets aan doen?


  Maak melding

 9. Is men nog niet achter gekomen dat geen enkele politieke regering is opgewassen tegen de huidige problemen!!!???? Jaren gaan voorbij en presidenten komen en gaan maar de problemen worden steeds groter! Wie strooit zand in wie ogen??


  Maak melding

 10. RobG, Wat, ook mijn nickname is door de mafketel, na-aper gejat. Maar de persoon is redelijk beschaafd, hij/zij schrijft geen ordinaire woorden. Wel ophouden hoor na-aper. 😁


  Maak melding

 11. ======
  Mix Chick
  22 juli 2021 At 16:04
  Trouwens, ik heb geen antwoord gekregen op mijn vraag wat ‘Chode’ betekent. Wie weet dat?
  ======

  Je kan veilig en onveilig choden.


  Maak melding

 12. Een drugsverslaafde ervan overtuigen om geen drugs meer te gebruiken is uitdagend.
  Een dief ervan overtuigen om niet meer te stelen is uitdagend.
  De meeste reacties hierboven ervan overtuigen om het oude los te laten en het nieuwe te accepteren is uitdagend.
  Suriname 2021 status:
  -Er is niet veranderd in de situatie. We blijven cirkelen als tingie fowroes, want kadavers eten is makkelijker
  -men erkent meer dieven, moordenaars, oplichters en verkrachters. En we klagen van criminaliteit.
  Surinamers, de meest wispelturigste wezens op deze aarde.
  Verandering komt uit onze anus rollen. toch?


  Maak melding

 13. Gonini is de sterkste arend van de hele wereld.
  Een grote roofvogel met een dubbele kuif.
  Ook wel Harpij genoemd.

  Daar kun je dus een heleboel bij verzinnen.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 14. Go-nini u kunt stoppen met de party het wordt niks als ik naar uw programma kijkt. Surinamers willen: veiligheid, zware straf voor criminelen, goed onderwijs, fraude aanpak, goed gezondheidzorg, lagere koers en economische groei


  Maak melding

 15. RobG: ook dit bericht is niet van mij.
  Dat wist ik al, er stond namelijk geen Bouta onzin of Bouta gat likkerij. Gonini is inderdaad de naam, die de Inheemsen gegeven hebben aan de Harpij arend. (Harpy Eagle). De echte RobG zou gezegd hebben dat het Hari Pi aka was, ‘bika a yaya man RobG lobi hari Bouta pi.


  Maak melding

 16. Nu al zoveel negatieve reacties op deze partij. Ze moeten echt flink aan de bak om de schade te herstellen. Als het nog te repareren valt tenminste.


  Maak melding

 17. Henkes. 22 juli At 17.19
  Dumbo, als je wil reageren op een post van Henkes, moet je het niet doen onder de naam Henkes. Gebruik je eigen nickname. BV. Koebi, Uilskuiken, Dumbo of Buriki.


  Maak melding

 18. Suriname : ongeveer 600.000 inwoners
  57 stuks politieke partijen
  dus, iedere partij ongeveer 10.500 leden
  Hoe moet zo’n land bestuurd worden?
  De regering moet het maximale Politieke Partijen terugbrengen naar 5 a 6 stuks
  en alle verdere op te richten partijen bij wet VERBIEDEN en STRABAAR STELLEN.
  Het zijn allemaal gelukszoekers en bedweters, OPLICHTERS.


  Maak melding

 19. Ja rob gay, geen 1 partij kan tippen aan de ndp, 10 jaar Suriname naar de afgrond gebracht, 4 miljard gestolen wat geleend bij de wereld banken, wapens uit de kazerne gestolen, 2000e kilo coke in het achterland van Suriname, mensen die mee te maken hebben worden door jou guru bouta netjes opgeruimd, door middels wrede manier, juist Rob gay geen één kan bij tippen aan jouw criminelen partij, koullo dagoe


  Maak melding

 20. Ronald Faith, ik heb geen patent op de naam Henkes, maar het is toch verwarrend als iedereen dezelfde naam gebruikt. In het verleden gebruikte ik de naam Henk, maar toen een andere idioot dezelfde naam ging gebruiken, veranderde ik het in Henk1, maar dat was nog steeds verwarrend, dus maakte ik er Henkes van. Denkende dat niemand anders zo gek zou zijn dezelfde naam te gebruiken. Maar blijkbaar heb ik me vergist.


  Maak melding

 21. =Een nieuwe partij oprichten geen probleem, maar waarom is er niet gekozen voor een nationale naam????? Juist omdat men steeds klaagt over de huidige partijen met hun etnische namen.


  Maak melding

 22. Ronald Faith, wacht maar totdat jouw naam misbruikt wordt dan piep je anders. 😁
  Ik schat zo in dat degene niet ouder is dan pakweg 16, 17 jaar. In ieder geval een mans persoon.


  Maak melding

 23. Er ligt weer ellende op de loer. Waar misschien iedereen gedacht had dat Sur zou opkrabbelen na 10 jaar ellende, ligt er weer een andere vernietiger op de loer. Onder zulke mensen is Sur nooit vooruit gegaan en gaat ook niet gebeuren. En dat niemand kan tippen aan Bouterse kan wel waar zijn. Bedenk alles wat slecht is. Alle slechte eigenschappen van wat God geschapen heeft kan je terug vinden in een mens. En dat is In DB, DrugsBaron. Hij is een gevangene in eigen land. Interpol wacht op hem.


  Maak melding

 24. huidige shit in de politiek is totaal niets en presteerd ook niets

  de optie van een nieuwe partij mits die streng geleid wordt kan altijd
  erger kan het toch niet worden.
  nu vraag ik me af? krijgen al die politieke partijen op de 1 of andere manier een vergoeding van de staat?
  zo ja? wat waar en hoeveel?
  zo nee? dan maakt het toch niet uit al die kleine nutteloze partijen, zolang ze zelf hun shit maar bekostigen

  mits deze partij goed geleid wordt en dingen presteerd wat de huidige lakse regering laat liggen… kan suriname er alleen maar op vooruit gaan.
  suriname ligt bijna in de goot
  alle surinamers moeten eens kappen elke keer een kleur te kiezen en van daaruit te beslissen of ze wel of niet iets doen voor het land omdat desbetreffende leider iets zegt
  je moet dingen niet doen voor je domme politieke partij, maar voor suriname
  suriname is veel belangrijker dan welke achterlijke politieke partij dan ook.
  en aangezien deze man van gonini een redelijk geslaagde zakenman is, is de ervaring er wel om iets te kunnen presteren
  of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren en wat dat zal zijn? dat moet de tijd uitwijzen
  we weten nu al dat we van die diknek chan helemaal niets hoeven te verwachten.

  dus voorlopig blijf ik neutraal totdat er wat bekend is van deze partij.
  want ze worden nu al bijna vermoord…. vanwege het feit dat vorige regering en huidige regering er een schijtzooi van hebben gemaakt
  op die grond iemand gelijk al het bos insturen is totaal van de gekke en zo iemand behoort eigenlijk niet eens te kunnen stemmen aangaande de toekomst van het land.
  want het land boeit hem dan al meteen niet, en is alleen bezig met eigen belang


  Maak melding

 25. @Phalane, blijkbaar de zoveelste avatar van een van de vaste trollen hier: Jo achterlijke aarsworm, Gonini is geen Marronnaam maar de naam van een vogel. Je had gewoon kunnen googelen om dat te weten, maar je racistische inborst liet dat natuurlijk weer niet toe.


  Maak melding

 26. Ik kan mij best voorstellen waarom de initiatiefnemers over zijn gegaan om een nieuwe politieke partij op te richten. Ze zijn zwaar teleurgesteld door de huidige machthebbers. De huidige regering is met leugen en bedrog aan de macht gekomen.

  Het verhaal over een lege staatskas van de vorige regering blijkt een schaamteloze leugen te zijn. Ook de beschuldigingen over Hoefdraad blijkt drijfzand te zijn. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald vhasrcwelbis een bekend gezegde. Met vervalste documenten stapte de regering Santokhi naar de geldverschaffers van Openheimer om een korting te bedingen over het geleende bedrag.

  Ook het IMF werd door de regering Santokhi op het verkeerde been gezet. M.a.w. het IMF werd belazerd. Maar nadat de accountans van Oppenheimer de officiële Surinaamse stukken in bezit kregen kwam aan het licht dat de regering Santokhi zwaar had gelogen over de financiële positie van Suriname. In een verklaring van Oppenheimer werd het met de volgende woorden verwoord. “Suriname is er niet in geslaagd om te goeder trouw te onderhandelen over de voorwaarden van de schuldsanering”. De regering Santokhi heeft hiermee in de internationale financiële wereld een mega blunder geslagen. De regering Santokhi is een bestuur van leugen en bedrog. Nadat men het Surinaams volk had voorgelogen waardoor de verkiezing werd gewonnen dacht men ook internationale organisaties te misleiden. Het is duidelijk. De blunders van deze regering stapelen zich op.


  Maak melding

 27. Toch is een nieuwe partij (of nieuwe partijen ) de enige oplossing voor Suriname.
  Wanneer alle Surinamers de oude politiek massaal loslaten, is er misschien nog hoop voor Suriname. Maar zolang we bijven draaien om de oude politiek zullen we NOOIT vooruit komen.


  Maak melding

 28. gonini is ook de naam van een rivier vlak bij frans guyana grens
  zou best kunnen dat het een marron naam is?
  maar wat doet dat er eigenlijk toe?
  moeten we dan ook alle indianen opsluiten omdat die rat van een bouta een halve indiaan is?
  don’t judge the book by it’s cover


  Maak melding

 29. Ik kan mij best voorstellen waarom de initiatiefnemers over zijn gegaan om een nieuwe politieke partij op te richten. Ze zijn zwaar teleurgesteld door de huidige machthebbers. De huidige regering is met leugen en bedrog aan de macht gekomen. Familie en vrienden die op hen lijken hebben de voorkeur. Nu al zijn honderden nieuwe mensen geholpen aan een baan op ministeries. Men beschuldigde de vorige regering van deze praktijken.

  Het verhaal over een lege staatskas van de vorige regering blijkt een schaamteloze leugen te zijn. Ook de beschuldigingen over Hoefdraad blijkt drijfzand te zijn. Met vervalste documenten stapte de regering Santokhi naar de geldverschaffers van Openheimer om een korting te bedingen over het geleende bedrag. Ook het IMF werd door de regering Santokhi op het verkeerde been gezet. M.a.w. het IMF werd belazerd.

  Maar nadat de accountans van Oppenheimer de officiële Surinaamse stukken in bezit kregen kwam aan het licht dat de regering Santokhi zwaar had gelogen over de financiële positie van Suriname. Santokhi had vervalste documenten opgestuurd. In een verklaring van Oppenheimer werd het met de volgende woorden verwoord. “Suriname is er niet in geslaagd om te goeder trouw te onderhandelen over de voorwaarden van de schuldsanering”. De regering Santokhi heeft hiermee in de internationale financiële wereld een mega blunder geslagen. Nadat men het Surinaams volk had voorgelogen waardoor de verkiezing werd gewonnen dacht men ook internationale organisaties te misleiden. Het is duidelijk. De blunders van deze regering stapelen zich steeds meer op.


  Maak melding

 30. mensen het is robg die alle nicknamen misbruikt zelfs zijn eigen , zie de teksten die hij gebruikt , elk woord is gelijk aan dat woord wat robg schrijft
  WTK U kunt toch zo zien wie dit lapt het emailadres van die persoon is toch zichtbaar voor U , geef ons die nicknaam van die persoon zodat iedereen hier op WTK het kan zien


  Maak melding

 31. robg , je baasje kan geen beroep meer doen op amnestie , dus die amnestiewet die ze (ndp) in 2012 hebben ingevoerd is van tafel geveegd , al die dna leden in 2012 die voorgestemd hebben voor die wet moeten zich nu achter de oren krabben , ja ook r.brunswijk en ook p. somohardjo jullie hebben ook voorgestemd


  Maak melding

 32. Onze, nee jullie wetenschapper komt altijd met een gefundeerde mening, die hij altijd 😂😂😂😂😂😂, kan onderbouwen.
  Zo schrijft hij
  ik heb een vrouw horen zeggen, ik heb een man op de radio gehoord, de bevolking vindt enz. Dit is dan jullie top wetenschapper.
  Kom op knul, kom eens met onderbouwing, met feiten. Het wordt tijd dat Jojo en Bigi Sma hem weer in de hoek zetten met zijn handen op de rug

  Btw, kan iemand mij zeggen hoe het staat met de zaak die boefdraad zou aanspannen tegen de Staat Suriname, dat was deze vuile vieze smerige teringhond toch van plan?


  Maak melding

 33. Karel 23 juli 2021 At 01:00
  Toch is een nieuwe partij (of nieuwe partijen ) de enige oplossing voor Suriname.
  Wanneer alle Surinamers de oude politiek massaal loslaten, is er misschien nog hoop voor Suriname. Maar zolang we bijven draaien om de oude politiek zullen we NOOIT vooruit komen.
  =====================================

  Probeer dat eens een keer goed uit te leggen wat mensen bedoelen met “oude Politiek”.
  Met nieuwe partijen heb je geen garantie dat er per definitie ook nieuwe politiek bedreven zal worden.
  Kijk maar naar alle oude politieke partijen inclusief de NDP en de aller jongste partijen, die hebben een batterij aan hooggeschoolde jongeren binnen hun gelederen en toch gaat het ook bij hun voornamelijk om het bedrijven van oude politiek. Nieuwe politiek heeft met een nieuwe bestuurscultuur te maken. Hervormingen, vernieuwingen en innovaties en dat kan net zo goed vanuit de “oude” politieke partijen komen en is niet voorbehouden aan een nieuwe politieke partij, wel aan nieuw leiderschap.


  Maak melding

 34. De garantie dat nieuwe partijen het beter gaan doen hebben we niet.
  De garantie dat de oude politiek – dat is ook de NDP- het slecht gaat blijven doen hebben we wel.
  In nieuw leiderschap vanuit de oude politiek geloof ik niet.


  Maak melding

 35. Lucien Karwafodi 22 juli 2021 At 21:02
  @Phalane, blijkbaar de zoveelste avatar van een van de vaste trollen hier: Jo achterlijke aarsworm, Gonini is geen Marronnaam maar de naam van een vogel. Je had gewoon kunnen googelen om dat te weten, maar je racistische inborst liet dat natuurlijk weer niet toe.

  —————

  Je hebt mijn punt gemist. Dat was: kies een neutrale naam en geen naam afkomstig van welke etnische groep dan ook. Sommige mensen hebben al een probleem ermee dat de VHP een olifant als symbool heeft.


  Maak melding

 36. De partij heeft derhalve de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties in hun strategie en sociaal-economisch ontwikkelingsplan opgenomen.
  ik heb op Internet gezocht naar deze 17 punten en deze zijn:
  1. geen armoede
  2. geen honger
  3. goede gezondheid
  4 goede educatie
  5. gendergelijkheid
  6 schoon water en goede sanitaire voorzieningen
  7 schone energie
  8. decent work en economische groei
  9 industrie, innovatie en infrastructuur
  10 verminderen ongelijkheid
  11. leefbare steden en communities
  12. verantwoorde consumptie en productie
  13 climate actions
  14. het leven van dieren onder water
  15. het leven van dieren op het land
  16. vrede, justitie en sterke instituten
  17 samenwerking om doelstellingen te verwezenlijken.

  Kijk, dit is een streven en wij mogen nog geen oordeel vellen over de verwezenlijking.

  In een door mij gedownload programma van voornemens van de NDP heb ik gelezen dat er een kustdam gebouwd zou worden van Galibi tot Nieuw Nickerie. Deze dam had 2 doelen, te weten:
  a. ondergrond voor een later te bouwen snelweg en
  b. het land beveiligen tegen het oplopend waterpeil.
  Dit stuk heeft het nieuws nooit gehaald.
  Ik zal geen commentaar leveren op het bovenstaande maar het oordeel of deze plannen wel of niet realiseerbaar zijn aan u overlaten.
  ik wil u wel een tip geven en die is: zelfs voor een rijk land al Nederland zijn deze punten niet te realiseren.


  Maak melding

 37. De zoveelste uitvreter uit Nederland die Suriname zogenaamd komt redden,☝ de betweters die denken dat ze de Surinamer kunnen gaan africhten in hun denken en doen. Weer eentje die jarenlang lantimonie gaat binnen slepen👉 met zijn eigen politieke partij, ☝i.p.v. dat hij zijn skills aan de bestaande partij aanbied om ze op weg te helpen. Een klein landje met weer een groep nieuwe ambtenaren die hun geld levenslang gaan opeisen😥. Rot toch op man😒 , in Nl stelde je niets voor en je komt even aan de Suri’s vertellen hoe ze het beter moeten doen, door jou zak nu te gaan spekken. Flikker toch op😣Jij met je belofte als je de Suri’s kennen, ze pinnen je erop vast, en binnen een week willen ze alles verwezenlijk hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.