Verdachte mensensmokkel vlucht weg met 3 Guyanezen in auto

3
Verdachte aangehouden door Korps Politie Suriname

Leden van het Regio Bijstand Team West (RBTW) hebben op donderdag 15 juli de verdachten S.A. (26) en 27-jarige A.R. op verdenking van mensensmokkel c.q. deelneming aan een criminele organisatie in Nickerie aangehouden. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Tijdens controle werkzaamheden werd het voertuig dat op die bewuste dag door A.R. werd bestuurd door het RBTW tot stoppen gesommeerd. Terwijl een politieambtenaar tot de bestuurder sprak, stapte de bijrijder S.A. uit. De wetsdienaar vroeg de drie Guyanezen die op de achterste zitting zaten naar hun documenten. De drie Guyanese paspoorten werden toen overhandigd aan de politieambtenaar. De wetsdienaar vroeg daarbij aan A.R. om zijn voertuig beter langs de weg te parkeren. Bij die gelegenheid reed A.R. met hoge snelheid weg en wist uit zicht van de politie te geraken.

Na een zoekactie door de RBT-ers werden A.R. en S.A. later op de dag met het voertuig in het Lachmon Project achterhaald. De drie Guyanezen waren toen niet meer in het voertuig. A.R. verklaarde aan de politie dat hij de Guyanezen, die aan de hand van hun paspoorten illegaal in het land bleken te zijn, bij de Openbare Markt van Nickerie had afgezet. Aangezien het verhaal van A.R. en S.A. niet strookten, werden zij ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie aangehouden.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn beide verdachten door de politie in verzekering gesteld. De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio-West meldt de politie.

Bekijk ook:

3 REACTIES

  1. Smokkel ontstaat doordat iemand op het idee kwam gebied af te scheiden in de vorm van landen.
    In de New World Order zou er geen plaats moeten zijn voor grenzen en dan is er ook geen sprake van smokkel. De VN die voor een wereldregering is, moet smokkel dus uit het strafrecht halen.


    Maak melding

  2. Met olie inkomen en werkgelegenheid in de making komen de Guyanezen nog steeds over de grens als 40 jaar geleden. Wat is er nou mis in Guyana?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.