Oplichter vergokt in ontvangst genomen euro voorschotten van klanten

13
euro

De Surinaamse politie heeft de 31-jarige Krishan R. aangehouden ter zake oplichting. Hij deed zich voor als importeur van graafmachines en heeft een groot geldbedrag in euro als voorschot genomen bij benadeelden, welk hij heeft vergokt. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren dat de man via social media adverteerde importeur te zijn van graafmachines. Hij plaatste daarbij ook foto’s van verschillende modellen graafmachines. Geïnteresseerden konden na een aanbetaling in euro, het saldo tegen soepele voorwaarden aflossen. Zodra de geïnteresseerden de aanbetaling hadden gedaan, zou hij de graafmachines volgens de aangegeven modellen importeren.

Om het vertrouwen bij de mensen te winnen deed hij zich op heel listige wijze voor als de eigenaar van het appartementencomplex in het district Wanica. Op die locatie moesten de mensen zich begeven voor het afhandelen van de aanvragen.

Krishan hield de aangevers daarbij voor dat een douanier de tussenpersoon was die de machines moest laten halen. Hij gaf ook een contactnummer van de zogenaamde douanier aan de benadeelden. De mensen kregen wel contact met die tussenpersoon, maar Krishan had hen de naam van de douanier niet doorgegeven.

Vijf benadeelden deden afzonderlijk aangifte van oplichting tegen Krishan op de politiebureaus Kwatta, De Nieuwe Grond en de Recherche van Regio Midden. Deze verdachte heeft in totaal een groot geldbedrag in Euro als voorschot genomen bij de aangevers.

Aangezien de zogenaamde importeur niet onder een fake naam opereerde, kwamen de politieambtenaren hem snel op het spoor, waardoor hij door leden van de Recherche van Regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) ter zake oplichting aangehouden bij een appartementencomplex in het district Wanica in de kraag werd gevat.

Krishan die eerder in aanraking is gekomen met de politie heeft bekend het strafbaar feit te hebben gepleegd. Hij verklaarde aan de politie dat hij de aangenomen voorschotten in euro heeft vergokt. De verdachte is na overleg met het Openbaar Ministerie ter zake oplichting door de politie achter slot en grendel geplaatst.

Zij die denken ook op deze manier te zijn opgelicht door Krishan kunnen zich dagelijks in verbinding stellen met de Recherche van Regio Midden meldt de politie. Deze afdeling is te bereiken op het telefoonnummer 582050.

13 REACTIES

 1. Waarom geloven de surinamers in alles en iedereen?
  Voordat je geld uitgeeft aan iemand ga toch eerst na of alles wat geadeverteerd wordt ,waar is!
  Oplichters bestaan omdat mensen de slachtoffers, dus,alles kopen wat hun verkocht worden!
  Deze oplichter zwaar straffen en de slachtoffers waarschuwen een volgende keer waakzamer te zijn .


  Maak melding

 2. A boy Krishan steelt als de raven, maar de racisten op WKN hun naam is nu Haas.. ‘Alla busmeti é nyan kasaba, ma a famiri fu a Boy Konkoni wan é tyari a nen’.


  Maak melding

 3. Het grootste probleem van een landbouwer is mechanisatie. hoe meer machines hoe groter de productie. Mensen die de geschiedenis kennen weten dat de heer Ed Ruimveld een machinale landbouwbedrijf wilde stichten op plantage Slootwijk, genaamd Emergo voor de werkloze ex-militairen.
  Het bedrijf kwam van de grond, maar hun grootste probleem waren de machines die ze wegens geldgebrek niet konden kopen.
  Daarnaast speelden haat, jaloezie, afgunst, tegenwerking en ga maar door een grote rol waardoor het bedrijf ten gronde ging.
  Dit machineprobleem is dus niet alleen een probleem voor de heer Ruimveld, maar ook voor alle landbouwers en dat wist deze oplichter Krishan. Deze landbouwers zijn door hun verlangen naar machines gewillige slachtoffers geworden en dat zullen ze blijven. Oplichters zoals Krishan zullen altijd de kop opsteken.
  Hoe zou je dit probleem kunnen voorkomen. Suriname en de Surinamers zijn geweldig, alleen weten zij dat niet of moeten ze dat nog ontdekken.
  Voordat ik mijn punt maak even een zijsprongetje.
  Als 10 jarig jongetje mocht ik tijdens vakantie popcorn verkopen bij de rijstfabriek Uneda. En wat zie je gebeuren? Binnen twee weken waren er 6 jongens bezig popcorn te verkopen ondanks mijn verzoek aan de jongens om zuurwater of schaafijs te verkopen. U weet hoe het eindigt in zulke gevallen. enorme gevechten en de boel bost. Later mocht ik alleen verder verkopen.
  U heeft het herkent: Kopieergedrag. Surinamers zijn er gek op, maar is dit slecht of kan dit goed zijn?
  Ik ben geen psycholoog, maar ik zou een gretig en gunstig gebruik willen maken hiervan.
  Hoe? Open een coöperatieve vereniging of naamloze vennootschap in Nickerie om te beginnen met alleen landbouwers als leden of aandeelhouders. Koop met het geld landbouwmachines en verhuur deze volgens een rooster aan de landbouwers voor een zachte prijs. de behoefte om eigen machines te hebben vervalt en figuren als Krishan zullen verdwijnen. En wat gebeurt er als het goed gaat?
  Op basis van het kopieergedrag zal je binnen no time in alle districten hetzelfde zien gebeuren.

  Ja ik weet wat u gaat zeggen. Hoe ga ik de angst van de Surinamers om samen te werken Psychlogisch oplossen.
  ik weet het niet. ik hoop dat ze eens gaan inzien dat samenwerken moet. United we stand, devided we fall.

  Ik heb nog veel meer ideeën hoor, maar dat laten we voor een volgende keer.


  Maak melding

 4. Wat ik niet kan snappen: iemand die USD 30-40.000 kan uitgeven voor het kopen van zwaar materieel, dit toch zelf kan doen?. Het staat allemaal op internet te koop. Desnoods stuur je een kennis, familie..of ga je zelf (indien mogelijk). Vaak is er nog bij een persoonlijke gesprek een korting te bedingen. Bij export is er nog BTW (sales tax) terug te vorderen!! of direct ex.BTW geëxporteerd.


  Maak melding

 5. QQQ Franco

  Ik Ben Niet Altijd Met Jou Eens, Heel Vaak Verkondigd Je Alleen Maar Tering Zooi Bij Deze Heb je Mijn Zegen, Vaak Wordt Het Creoolse Ras Wreed Uit Gescholden Vooral Als Het Om Criminaliteit Gaat. Nu Zwijgt Men Als Een Graf.

  Dat Van Die Mooie Vrolijke Hindoestaanse Jongen Die Met Spoed Naar Nederland Moet Om Geopereerd Te Worden Is Ook Op Gezet Door Een Creoolse Vrouw Mevrouw Gloria Botse. Ze Heeft Fantastisch Werk Gedaan. Pettje Af Voor Mvr Gloria Botse .

  Wij Wensen Die Mooie Vrolijke Hindoestaanse Jonge Beterschap Toe


  Maak melding

 6. Ik vraag mij vaak af of dit wel de waarheid is. Staat het geld niet gewoon ergens veilig en is dit een smoes om niets aan de slachtoffers terug te betalen?? De rechters moeten er niet in meegaan en gewoon een deurwaarder aanwijzen die alles in het werk stelt om de slachtoffers zoveel mogelijk te compenseren.


  Maak melding

 7. Rami Rams 20 juli 2021 At 19:38
  Franco je vorige president die Suriname leeg heeft gelooft, was ook een Hindoestaan zeker. Raciste hoere kind.
  ———————————————————————————————
  De waarheid is soms HARD om aan te horen. Wij moeten vooral eerlijk en duidelijk zijn anders komen wij nergens. Zachte HEELMEESTERS maken stinkende wonden. Noem het beestje voortaan gewoon bij zijn naam; Surinamer van creoolse afkomst of Surinamer van Javaanse afkomst…wij blijven Surinamers, maar er is verschil.


  Maak melding

 8. franco 0———11 12 13 , , klopt de waarheid is hard , deze oplichter komt van de ndp school en dat weet je wel he , hebt jij daar ook niet opgezeten , na al jou reacties hier op WTK is het duidelijk jij , robg , browny , en noem alle paarse ratten maar op in de zelfde klas zaten en les kregen van boefdraad , de speknek bij uitstek , hoe moet je oplichten , hoe moet je stelen , en hoe moet je lenen en niet terug betalen , en en en nooit geen verkeert woord zeggen over de ndp , geef de anderen overal de schuld van , , en zie jullie hebben goed geluisterd naar boefdraad , jullie zullen wel weten waar boefdraad is toch


  Maak melding

 9. via social media??? dat domme achterlijke facebook dus
  iedereen die erop zit gelooft dat wat er op facebook de absolute waarheid is en echt

  idioten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.