Mysterieuze Vernieuwingsbeweging BvL/ALS niet legitiem en onbevoegd

19
reshma-mangre-bvl-als-suriname

De vernieuwingsbeweging van de BvL/ALS is zelf in het leven geroepen door onbekenden. Zij zijn een niet legitieme en onbevoegde entiteit . Men mist duidelijk de kennis en ervaring en neemt dingen klakkeloos over van anderen zonder te beseffen dat je niet zomaar in de rechtsorde kan laveren.

BvL/ALS is een erkend zedelijk lichaam met goedgekeurde statuten, waarbij de achtergronden van de bestuurders bekend zijn bij een ieder. De ledenregistratie is een ongoingproces. Dus vraag je jezelf af vanwaar die mysterieuze beweging die bevoegdheid ontleent om leden te registreren voor de BvL/ALS.

Verkiezingen houden, organiseren en leden registreren is een aangelegenheid van het zittend bestuur, niet van een NIET erkende entiteit. Het onlineformulier is niet afkomstig van de bond. Voor de bond is een dergelijke lidmaatschapaanvraag dus nietig. Kennelijk hebben deze mensen die een vakvereniging willen overnemen geen weet van het verenigingsrecht en zorgen voor MISLEIDING.

Het lijkt alsof de formulieren van de bond afkomstig zijn. De voorzitter zou in feite actie moeten ondernemen om deze misleiding te stoppen.

Het huidig bestuur doet haar uiterste best en is continue bezig met het oplossen van allerhande vraagstukken van leden. Indien leden van de BvL/ALS aangeven dat zij ontevreden zijn, hebben zij ten alle tijden de vrijheid om zich aan te sluiten bij de overige negen onderwijsbonden voor belangenbehartiging.

Nog te realiseren: Op dit moment is prioriteit een goed en leefbaar inkomen voor de leden. De bond is in onderhandeling met de regering over lonen. De BvL/ALS kent haar VERANTWOORDELIJKHEID!

Voorts wilt de bond in de naaste toekomst onderhandelingen met de werkgever om een eigen gebouw, want huur betalen lukt niet meer met de lage contributievan SRD 15/20. De bond wilt ook haar kader afvaardigen naar ILO-meetings, een afvaardiging in het Arbeisadviescollege etc.

De BvL/ALS heeft ook leden die niet vallen onder de Personeelswet. Dus wij willen inspraak hebben bij het Arbeidadviescollege. De bond wil een calamiteitenfonds hebben voor haar leden en gezin die in moeilijke situaties kunnen belanden.

Het bestuur van de BvL/ALS

19 REACTIES

 1. Politiek en vakbond conflicteren.
  Toen Wim kok op gegeven moment besloot in de politiek te gaan heeft hij ogenblikkelijk bedankt als vakbondsvoorzitter. Reden: deze twee dingen bijten elkaar. Toen onze grote vriend Hooghart in de politiek ging, had hij moeten breken met het vakbondswezen. Ik hoef u niet te wijzen op de gevolgen.Het is een ramp geworden niet alleen voor Hooghart, maar ook voor de CLO.

  Die lieve Mangre die dit alles van nabij heeft meegemaakt heeft kennelijk niets hieruit geleerd. Ze is in de politiek gegaan en heeft het vakbondskleed niet afgedaan. Nu maakt u het zelf mee dat de geschiedenis zich herhaalt.( L’histore se repete.)
  Een ander probleem is dat deze figuren in plaats van democratisch het probleem te benaderen en trachten op te lossen, je een plotselinge dictatoriale omslag ziet.
  Mevrouw Mangre, de leden van uw bonden hebben geleerd van de fouten door de cao- leden gemaakt en zullen u anders aanpakken dan Hooghart.
  Ze willen nieuwe verkiezingen en het beste wat u nu kunt doen is hun verzoek inwilligen om erger te voorkomen.

  Overigens schrik ik van de lage aan inflatie onderhevige contributie per maand.
  Aan 15 tot 20 sed contributie per maand (nog geen 1 euro) no e tja moesje go na Parijs. Dit geld is bij lange na niet voldoende om een staking te financieren. De kracht van alle bonden in Suriname wordt hierdoor zwaar uitgehold. Het worden papieren tijgers, die wegens geldnood geen vuist kunnen maken.

  Het beste wat Suriname kan overkomen is dat de waarde van de SRD toeneemt .


  Maak melding

 2. Waar er rook is is er vuur. Mevrouw Mangre is overgeschakeld naar de gevechtsmodus hetgeen geleidelijk tot een excalatie gaat leiden. Een terugweg is dan niet meer mogelijk.


  Maak melding

 3. Surinamers niet zomaar je gegevens op internet plaatsen..Je ID kan gestolen en misbruikt worden voor het plegen van misdaden en jij komt dan in problemen!


  Maak melding

 4. Dit is een coup uit de paarse hoek. Ze zullen proberen op allerlei manieren de huidige regering en partners te ondermijnen. Precies zo rancuneus gotrofather van het surikartel is, zijn zijn doomvolgers net zo wicked of niet sopi sjorrie?


  Maak melding

 5. @Louter Losse, jij durft wel uit het niets te fantaseren dat het een coup vanuit de kleur paars is. De vakbondsleden zien met heldere ogen dat mevrouw Mangre hen ontzettend veel onrecht aandoet door hun gerechtvaardigde eisen te dwarsbomen.Je moet wel op je achterhoofd zijn gevallen om niet in te zien dat Mangre lid is van de inner circle van de Orange Movement. Zij is erop uit om haar partij dictaat op te leggen aan de vakbondsleden. Dit accepteren de leden niet Het is duidelijk dat de buiten parlementaire positie van de regering aan het wankelen is geslagen. Als jouw regering het goed deed zou er geen onvrede bij de werkenden zijn. Jouw regeringvondermijn de posities van werkers.Ern instrument dat men hiervoor gebruikt is Mangre.Natuurlijk niet fraai voor jou dat zij is ontmaskerd.


  Maak melding

 6. @GrietjeBie, bedankt voor de correcties.Ik kan op dit forum alleen met mijn mobiele telefoon en via de zendmasten van mijn provider participeren. Deze zendmasten veranderen telkens van IP adres waardoor ze mij niet altijd kunnen blokkeren. Ik moet ook gebruikmaken van speciale browsers die de Nederlandse taal juist niet ondersteunen. Vanaf een vaste Interaansluiting m.b.v. een computer, laptop of tablet deelnemen gaat gewoon niet omdat ik zwaar wordt gecensureerd. Racisten mogen wel hun gang gaan om haat te zaaien vanachter hun computer.Zij worden niet geblokkeerd. Ik ben daarom gedwongen om op het schermpje van mijn smartphone berichten naar dit forum verzenden. Als ik snel een bericht typ en ook niet goed oplet is een fout zo gemaakt.


  Maak melding

 7. Ai mi boi, drs e nakijken a claus hebi. Jouw paarse roversbende olv gotrofather opa D heeft altijd een broertje dood gehad (letterlijk dood) aantal deelnemers vakbond, sopi sjorrie. Eerst geen vakbond in het leger, toen infiltreren in de vakbonden en zelfs executeren van vakbondsleiders en hetmeest platbranden van vakbondsgebouwen. Je wordt steeds ontmaskerd als onwetend en soet faja, net als je grote voorbeeld van faja pepre en die domme fatso limbo. Feit ik dat jullie paarse djamoe edes niet met open vizier strijden engel dit soort anonieme acties op touw zetten. Trouwens, jullie kunnen niet, omdat dit paarse criminele bende een boterfabriek op hun tongtong hebben en niets in deze zon kunnen staan.


  Maak melding

 8. Sang. Sopi sjorrie is zo belangrijk, dat hij gecensureerd wordt in ptata. Baja, ik zeg: kom naar Su en lever dank jeb bijdrage. Welterusten zullen jeb dankbaar zijn hier.


  Maak melding

 9. BvL/ALS maakt hier een denkfout. Het staat iedereen vrij om leden van BvL/ALS op te roepen om zich bij het te registreren als bezorgd of ontevreden BvL/ALS lid. De grondwet staat immers vrijheid van vereniging toe!!
  Anders is het als zij zich als BvL/ALS presenteren, maar dat doen ze niet. Ook is het niet nodig dat ze een formele organisatie met statuten opzetten.
  Het heeft er alle schijn van dat het BvL/ALS bestuur geen kritiek duld en aan hun stoel geplakt zit. De inhoudelijke discussie over de grieven tracht ze met dit soort inhoudsloos machtsvertoon de mond te snoeren. Een manier van handelen die veel zegt over dat bestuur en feitelijk hun vertrek zou moeten inluiden.
  ONGEPAST, ONDEMOCRATIES, ONBEHOORLIJK en MACHTWELLUSTIG WANGEDRAG.
  De vraag of de kritiek van die groep wel/moet terecht is doet er na dit wangedrag niet meer toe. Er moet gewoon een nieuw bestuur komen.


  Maak melding

 10. ha ha die robg heeft problemen met internet , ja in je rattenkop bedoel je , deze zendmasten veranderen telkens van IP adres ,o ja , we wisten niet dat zendmasten dat kunnen , wat een oen , dus volgens jou zou ook de stroompalen van de ebs dit hier ook kunnen , nou jij hebt kopie kopie hoor , maar ja jij daar in het riool pas op met je telefoon want die zal wel niet waterdicht zijn , en die paarse geur daar in het riool zorgt ervoor dat je alleen maar fouten maakt bij elke reactie , , ha ha ha ha ha ha ,
  😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 , dr robg de fouten specialist


  Maak melding

 11. @ RobG

  Het is mij nu echt duidelijk.
  Jij leeft in een waandenkwereld.
  Tijd om er mee te stoppen, Robje.
  Besteed je tijd maar anders, beter zelfs, door iets nuttigs te gaan doen in de maatschappij.
  Er zijn nog heel veel zwerfafval opruimers nodig.
  Begin maar in je eigen omgeving, die is er ook hard aan toe.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 12. Voorts wilt de bond in de naaste toekomst onderhandelingen met de werkgever om een eigen gebouw, want huur betalen lukt niet meer met de lage contributie van SRD 15/20.

  Laat ons rekenen.
  Stel het aantal leden BVL/ALS op 20.000 en de te betalen hypotheekrente op 10% per jaar. U mag mij corrigeren omdat ik deze berekeningen op een afstand van ruim 9.000 kilometer ver maak.
  Dan is de maandelijkse contributie ruim € 15.000 per maand oftewel € 180.000 per jaar.
  Na aftrek van de kosten is datgene wat overblijft vrijwel niet voldoende om de huur te betalen (zie de gegevens.)
  Een representatief pand kost zeker € 500.000 af te lossen in 30 jaar. Aflossing 1e jaar is dus 17.000 en de rente 50.000 totaal
  67.000. Ik wil niet doemdenken, maar ik acht de bond niet in staat deze jaarlijkse lasten op te brengen.
  Dit betekent dat de bond dezelfde weg opgaat als Hooghart met zijn onroerend goed debacle.
  Neen, ik ben niet negatief en ik wil u ook niet tegenwerken. wat ik wil is u behoeden voor een catastrofe,

  Het alternaties is natuurlijk dat uw werkgever u fors subsidieert, maar dat hoort natuurlijk thuis in onze bedelcultuur, waar ik mijn vingers niet aan wil branden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.