Dronken automobilist zonder rijbewijs rijdt auto COVID-Brigade Nickerie aan

6
COVID-brigade Nickerie

De 47-jarige autobestuurder K.I. heeft op donderdag 15 juli een aanrijding veroorzaakt, waarbij hij de dienstauto van de Covid-Brigade van Nickerie heeft aangereden. Dat meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

Bij navraag naar de bescheiden van de auto en zijn rijbewijs, bleek K.I. niet in het te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Ook het voertuig bleek niet te zijn verzekerd en gekeurd. Verder onderzoek wees uit dat K.I. onder invloed van alcohol had deelgenomen aan het verkeer.

Hij werd ter ontnuchtering op het politiebureau opgehouden. Toen hij nuchter was is hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie is K.I. heengezonden. De Verkeer Onderzoek Unit Regio-West is belast met deze zaak.

6 REACTIES

 1. Geen rijbewijs, geen verzekeringsbewijs, geen keuringsbewijs en als klap op.de vuurpijl, dronken een auto van de politie aanrijden en toch wordt deze crimineel, die een gevaar is voor de hele samenleving, na ontnuchtering heengezonden door de politie. Wat moet je, als verkeers crimineel, doen in Suriname, om niet heengezonden te worden door de politie?


  Maak melding

 2. De Regering zou verkeerscriminelen die schade aanrichten aan voertuigen van derden en of wegmeubilair , naast de normale boete voor de overtreding moeten verplichten de schade hoe groot dan ook te vergoeden aan de tegenpartij. Als hij niet direct de middelen heeft moet er beslag worden gelegd op onroerend goed en of zijn salaris, totdat de schuld vereffend is.


  Maak melding

 3. 1. Wie betaald de schade en als de brigade letselschade heeft?
  2. Waarom zijn ze in Suriname zo nonchalant, zo als de politie en de auto- bestuurder?

  Stel eens voor dat de autobestuurder uw kind had aangereden en dat uw kind niet leeft, politie, rechter en DNA-leden.
  3. Wat voor straf krijgt de autobestuurder?

  4. Waarom worden de regels voor verkeers-overtreders niet strenger gemaakt en waarom wordt er niet in Suriname met punten systeem gewerkt, zoals deel nemen aan het verkeer onder invloed, door rood rijden, hard rijden, verkeerd geparkeerd etc?

  Als ministeries van Openbaar werken, weg en verkeer en Justitie samen gaan werken en alle punten bespreekbaar maken, in de krant op televisie. Dan hoop ik dat er minder aanrijding zullen zijn. EBS palen worden niet meer de dupe van, brandweer-mannen hoeven niet meer zo vaak uit te gaan, zoals auto’s uit de sloot of kanaal weg te halen. Geen mensen die hun leven hebben verlaten of minder valide zijn geworden.

  Ministers maken jullie nieuwe strenge regels maken, geef ze hogere boeten.
  Vertel op televisie als een motorvoertuig-bestuurder die onder invloed een verkeers- ongeval veroorzaakt, zijn alle kosten voor de bestuurder zolang de tegenpartij leeft. Is de tegenpartij kostwinner en komt te overlijden of wordt minder valide en kan niet meer werken, dan zijn alle kosten ook voor de bestuurder. De bestuurder betaald alle kosten totdat alle kinderen volwassen zijn. Ook als de bestuurder verzekerd is dan gelden andere regels. Als de bestuurder onder invloed heeft gereden wordt de verzekering niet gedekt.
  Ik weet niet of in Suriname ook auto- verzekering zijn met inzittenden, zo ja, motorvoertuig bezitter neemt dit ook in jouw pakket.
  Lees altijd de kleine lettertjes, daar zitten de boeven van verzekeraars.
  Betaal op tijd uw verzekeringen, voor de vervaldatum.

  Bij motorvoertuig schorsen of verkopen heeft de deelnemer recht op zijn restitutie. Vele maatschappijen in Nederland bij schorsen houden ze de restitutie voor enkele maanden vast, blijkt dat de verzekerde geen motorvoertuig zal hebben dat wordt de restitutie overgemaakt op rekeningnummer van waar het afgeschreven. Bij verkoop gaat de restitutie direct naar de verzekerde.

  Tip in Nederland; m’n zoon was op de brommer, hij werd door een auto-bestuurster aangereden. Hij reed op de fietspad en recht door, auto bestuurster ging linksaf. Na 4 of 5 jaar heeft de verzekeraar van de tegenpartij mij gebeld en gevraagd hoe met m’n zoon gaat?
  Ik antwoordde, het spijt me: ik heb alles links laten liggen, ik was niet toereikend en met m’n zoon gaat niet zo goed. Toen kregen wij door hun aangewezen een letselschade advocaat om tegen de auto bestuurster aan te klagen. Beide partijen hebben contact gehad. We moesten op kantoor komen waar allebei advocaten aanwezig waren. M’n zoon kreeg een behoorlijk grote vergoeding.
  Kijk hoe belangrijk een verzekering kan zijn.

  Zoals in Nederland ben u verplicht uw auto te verzekeren, de boetes zijn vrij hoog
  Een auto die niet verzekerd is en staat op de openbare weg en wordt gescand dat de auto niet verzekerd is. Dan wordt de auto in beslag genomen, tenzij de verzekerde kan bewijzen dat de auto verzekerd is. De verzekerde moet artikel 34 aanvragen bij je verzekeraar en het bewijs van betaling. Is de premie van automatisch afgeschreven moet verzekerde nog 14 dagen wachten na de afschrijfdatum. Heb u zelf betaald precies op de einddatum dat wordt altijd gekeken en vergeleken wat voor betaler u bent en hoeveel schade heb u gemaakt.


  Maak melding

 4. inderdaad deze crimineel wordt beschermd door de nog actieve nep ndp agenten , en de nep ndp officier van OM , door dit gedrag kun je er bijna zeker van zijn dat het een criminele ndp topper is
  hoe kan je een dronken automobilist , en geen rijbewijs en de auto was niet verzekerd en ook niet gekeurd , na ontnuchtering na huis sturen , als het een gewone burger was geweest hadden ze hem allang in het gevang gegooid


  Maak melding

 5. Een paar weken geleden is een trimster doodgereden. In het bericht stond dat de automobilist werd heengezonden. Aangezien er nooit meer iets in het nieuws hierover is verschenen, kan geconcludeerd worden dat deze automobilist vrijuit is gegaan. In Suriname sta je met de juiste kruiwagens boven de wet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.