Schoten gelost om vluchtende gascilinder dieven te laten stoppen

20
gascilinder

De politie van het bureau Latour heeft in de ochtend van donderdag 15 juli de 24-jarige Xaviero G. aangehouden en later op die dag zijn kompaan Rupert H. (45). Xaviero en Rupert worden ervan verdacht twee gascilinders te hebben weggenomen op een adres in het ressort Latour meldt het Korps Politie Suriname.

Dit duo begaf zich via de schuifpoort op het terrein, waarna zij de bedradingen van de gascilinders die leiden naar het gasfornuis sneden. Hierna ging het tweetal ervandoor met de gascilinders.

De politieambtenaren speelden op die ochtend in op de melding van het Command Center dat twee manspersonen aan de Bofroestaat twee 100 lbs gascilinders sjouwden. Bij het zien van de politie zette het tweetal het op een lopen en lieten de gascilinders op de berm achter.

De politie zette de achtervolging in en loste waarschuwingsschoten om de vluchtende mannen op andere gedachte te brengen. Beide verdachten zette hun vlucht voort. Het gelukte de wetsdienaren Xaviero enkele straten verder aan te houden, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Op zijn aanwijzing werd enkele uren daarna het woonadres van zijn kompaan tevens buurman aangedaan. Toen Rupert het dienstvoertuig zag aankomen, rende hij weg, maar werd door de politie in de boeien geslagen.

Inmiddels hebben Xaviero en Rupert bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld. De rechtmatige eigenares kon hierna weer over haar gascilinders beschikken meldt de politie.

20 REACTIES

 1. Wat brengt nou een 100 lb gascilinder op? Je kunt er volgens mij nauwelijks een tank benzine mee bekostigen. Is het niveau van desparate mensen zover gedaald?
  Waarom besteden zij hun tijd niet met het planten voor eigengebruik?
  Een bos kousenband of een hoopje oker of enkele boulangers of bladgroente leveren denk ik op termijn een betere inkomsten / voedingsbron dan 2 gascilinders.


  Maak melding

 2. Men moet camera’s koppelen aan machinegeweren. Zodra de camera met gezichtsherkenning een niet in het systeem ingevoerde gezicht waarneemt, lost het eerst een waarschuwingsschot. Daarna schiet het gericht.
  Zo hoeft de eigenaar zich ook nooit schuldig te voelen dat hij de trekker heeft overgehaald.


  Maak melding

 3. Ok stap over op inductie gas is van vroeger 1980
  Geen gedoe met gas flessen en zo .
  Kook al 10 jaar op zou niet anders meer willen
  Is ook veiliger minder kans op woning brand


  Maak melding

 4. Wel heel bijzondere gascilinders, die gas aan het gasfornuis leveren via bedrading i.p.v. buizen. O, ik zie het al; Dubbroe heeft mijn ogen geopend INDUCTIE GAS.. (Dubbroe, je moest een komma gebruiken, pas na drie keer lezen had ik door dat je het niet over INDUCTIE GAS had, maar bedoelde te zeggen ‘Stap over op inductie, gas is van voor 1980). Inductie? Wij leken praten over electrisch koken in dit geval.


  Maak melding

 5. Het destructieve beleid van Santokhi levert haar vruchten behoorlijk af. Binnen een jaar zijn mensen uit de middenklasse getransformeerd tot sloebers die winkeldiefstallen moeten plegen omdat gezinsleden thuis met lege magen rondlopen. Vaders en moeders veranderen tot tirannen binnen het gezinnen. Vaders en kinderen, broers en zussen in huis die het met elkaar aan de stok krijgen vanwege de gestegen kosten. Ziekenhuizen die afdelingen dreigen te sluiten omdat er geen medicijnen zijn of belangrijke kapotte apparatuur die niet vervangen mag worden. Analisten, verpleegkundigen medische specialisten dreigen het land te verlaten of zijn reeds vertrokken naar elders.


  Maak melding

 6. robg als je een beetje verstand in je kop hebt dan weet je dat zo’n proces nooit in 1 jaar kan plaatsvinden, maar meerdere jaren nodig zijn. Jaren waarin de NDP regeerde.
  Bovendien heeft alles en iedereen de NDP gewaarschuwd dat dit het gevolg zou zijn. Maar de kiezers wilden toch nog eens vijf.
  Wel kiezers, geniet er maximaal van. Jullie hebben het dik verdiend.


  Maak melding

 7. Oké Robg zo ken ik jouw weer .een hoop blaa blaa blaa.
  Jouw denkwijze begrijp ik ook niet.
  Even op een rijtje.het is Santokhi zijn schuld .dat iemand de beslissing neemt om in een winkel te gaan stellen.in plaats dat die gaat werken om zijn gezin te verzorgen.
  En dat vind jij heel gewoon en normaal.dus jouw slogan is stellen
  loont.dat is ook het motto van de ndp.


  Maak melding

 8. Wel vreemd dat de politie dit soort dieven snel weet te vinden maar die roversbendes niet…

  Maar ja, buiten de stad zal het wel moeilijker patrouilleren zijn…


  Maak melding

 9. @Koos Banti,
  Beleid is niets anders dan keuzes maken. Wat jouw president doet is niets anders dan het Amerikaanse Republikeinse model overnemen en toepassen op de Surinaamse samenleving. Het had ook anders gekund. Alle signalen die nu over het beleid van Santokhi worden afgegeven zijn negatief en zijn een waarschuwing. Er hoeft maar een kleine akkefietje zich voor te doen en de vlam vliegt landelijk in de pan. De signalen ontgaan jullie of jullie politieke idolen draaien het hoofd weg alsof er niets aan de hand is. Het maakt niets uit dat de regering een jaar het bewind voert. Chan had gezegd dat men in 200 dagen orde op zaken zou stellen. Hij had al een heel team deskundigen achter de hand en de diaspora had tussen de 3 en 4 miljard om in het land te investeren. Na één jaar Santokhi is de situatie verslechterd. De situatie isxreal bad.


  Maak melding

 10. De zure vruchten van 10 jaar ndp wanbeleid worden zijn nu duidelijk waarneembaar voor alle lagen in de samenleving. Diefstal, roof en moord zijn dagelijkse bezigheden van luie, criminele, laaggeschoolde Surinamers. Doordat de ndp de staatskas heeft leeggeroofd en het land achter heeft gelaten met grote buitenlandse schulden, is het land in een grote economische crisis terechtgekomen. Alle volgelingen van didibrie geven deze regering de schuld, maar iedereen behalve deze idioten weten dat het probleem door de ndp is veroorzaakt.


  Maak melding

 11. @robg
  “Het had ook anders gekund.”

  ja dat hebben we gezien met je holmaat bouta
  heel het land verhoeren en versloeren aan china en anderen
  nu chan er zit is er niets meer over om te verpatsen e.d. dus pakt die de burgers nu
  dus de inzet van het geheel is wel ontstaan bij het paarse rattenvolk.
  zowel bouta als santokhi hebben/hadden geen deskundigen achter zich
  waarom had bouta zoveel adviseurs? omdat hij zelfs zo stom als een varken was?
  waarom heeft santokhi zoveel commissies?? omdat ook hij zo stom als een varken is?
  niemand wilde meer iets te maken met die paarse rat
  maar nu de diaspora niets te maken wilt hebben met santokhi is het opeens allemaal santokhi zijn schuld?
  in 1 jaar verslechterd?
  waar heb jij de afgelopen jaren gezeten met je idiote kop?
  het gaat sinds de onafhankelijkheid al bergafwaarts
  bouta heeft er zelfs een hogere versnelling opgegooit om het land nog eerder om zeep te helpen
  en nu is santokhi bezig om het graf van suriname dicht te gooien dat bouta gegraven heeft.
  triest dat eeuwige ontkennen van alle paarse shit en maar zeiken op de huidige falende regering… alsof paars ook maar iets betekend heeft voor suriname.


  Maak melding

 12. robg , heeft President Santokhi de boeven opdracht gegeven om gascilinders te stelen , volgens jou wel he paarse nietsnutter , maar we ( tweeling robg ) verdenken dat jou afgod bouta die opdracht heeft gegeven om steeds meer onrust te veroorzaken
  ja robg jij houdt van je afgod he en jij vindt hem stoer he robg en een held he toen hij 15 echte Surinamers in december 1982 zonder een vorm van proces vermoorde


  Maak melding

 13. Beste Ronald
  Bijna goed microwave werkt inderdaad zoals de naam al zegt op microgolven die de watermolculen laten trillen waardoor ze warm worden.
  Inductie daarentegen werkt op het principe van een magnetischveld daarom werkt de inductie kookplaat ook alleen met pannen met een ijzeren bodem


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.