ABOP draagt Dinotha Vorswijk voor als minister GBB

45
ABOP draagt Dinotha Vorswijk voor als minister GBB
Foto: De Nationale Assemblée in Suriname (DNA)

Tijdens een structurenvergadering van de Algemene Bevrijding en Ontwikkelings- Partij (ABOP) op zondag 18 juli, is Dinotha Vorswijk, gekozen als kadidaat-minister op het het ministerie van Grond en Bosbeheer.

Ze is unaniem gekozen uit een selectie van 3 kandidaten. Het proces tot beeidigng van Vorswijk zal deze week direct worden ingezet. De opengevallen DNA-plek van Dinotha Vorswijk, wordt daarna ingevuld door Wakhi Renet. 

45 REACTIES

 1. mevrouw D.Vorswijk let wel op , als U minister wordt dan moet U UW taken doen voor het volk en niet voor de abob en als de ndp U benadert dit direct openbaar maken , het is bewezen dat U voorganger overstag is gegaan wat betreft gronduitgifte voor de ndp toppers , dus ga niet de zelfde fout maken


  Maak melding

 2. dit gaat um dus totaal niet worden
  brunswijk gaat weer lekker door met jatten van surinaamse grond

  wie waren de andere 2 kandidaten dat ze deze hielenlikker van brunswijk gekozen hebben?
  werken onder een crimineel? dan ben je zelf ook niet zuiver


  Maak melding

 3. een bachelorgraad in bestuurskunde halen in paramaribo??
  zelfs een zwemdiploma is meer waard
  kijk naar de staat van het land… dan weet je dat die titel totaal niets zeggend is


  Maak melding

 4. Het wordt gekker en gekker en nogmaals gekker het komt nooit meer goed met switie sranang sedert de marrons regeermacht hft verworven.
  Aln n kogel kn nog helpen.


  Maak melding

 5. Beste Landgenoten

  Als Men De Ambitie Heeft Om Ons Land Naar Grotere Te Willen Doen Brengen Is Het Van Belang Dat Er Bestuurders Op De Minister Geplaats Wordt. Ons Land Moet Bestuurd Worden Ik Weet Niet Als Deze Jonge Dame Enigzins Bestuurlijk Onderbouwd Is.


  Maak melding

 6. Het wordt tijd dat men de cv van al de ministers, DNA-leden, directeuren die voor de overheid werkennvan Suriname uitvoerig openbaar maakt.

  Ook als ze over goed gedrag beschikken en het volk kan zien of degene de juiste man/ vrouw is voor de functie die ze gaan uitvoeren.

  Het volk heeft recht dat te weten


  Maak melding

 7. ABOP denkt dat Suriname een kleuterschool is.
  De zwakste schakel in deze regering is de ABOP.
  Als er druk op deze regering komt zal de ABOP als eerst stuk gaan.
  Brunswijk wil gewoon als na doen wat Bouta gedaan heeft .volgens mij is Bouta zijn grote idool.


  Maak melding

 8. En nu hoor je dus niks van die tigri zonder tanden, Belliefort. Hij moet altijd alleen Chanwaa hebben. Voor zijn eigen partij heeft hij nooit vragen, anders wordt hij geneukt door Brunsie. Het s dus ook geen ekte mang met zijn kritiek, hypocriet.


  Maak melding

 9. Wat zijn sommige Surinamers
  een stelletje racisten. Ze is een boslandcreol en dan wat??? Velen van jullie leven in de oertijd. Sommige van jullie willen graag gezien dat alle boslandcreolen idioten zijn. Blijkbaar denken velen dat mensen uit bepaalde windstreken
  alleen hersencellen hebben gekregen van onze lieve heer. Daarom is Suriname nu de rijkste land op aarde!!! Hell not. Denken jullie na, voordat jullie reageren. Stelletjes Poela’s.


  Maak melding

 10. Wim 19 juli 2021 At 09:12
  “ABOP is een multi-etnische partij. Ze dragen alle bevolkingsgroepen voor.”

  Waarom hebben ze dan een zetel van de PL gepikt door samen een lijst te vormen en alle ABOP stemmers te adviseren op nr 6 van de Lijst te stemmen.

  ABOP is 100% etnisch en heeft macht door een krom kiesstelsel.

  Belfort heeft in Paramaribo meer stemmen dan de rest van de ABOP in heel Suriname.

  De machts en chantage politiek heeft qua ABOP nu haar piek bereikt. De verklaring van Pokie als sterke politica met eigen achterban dat zij niets tegen de regels gedaan heeft en dat er geen officiele aanklacht gekomen is maar dat zij ontslag neemt omdat de partij haar liet vallen zegt veel. Zelfs over de verhoudingen binnen de partij.

  Belfort begint zich af te zonderen van de regering, Pokie haar achterban is boos. etc. etc. Zodra Santohki Brunswijk niet meer nodig heeft en met de BEP of een minderheid kan regeren zul je zien wat er gebeurd. Reken maar niet dat Somohardjo zijn BIZA opgeeft uit loyaliteit voor Brunswijk na de zetelroof.


  Maak melding

 11. Glenn 19 juli 2021 At 12:49
  Wat zijn sommige Surinamers
  een stelletje racisten. Ze is een boslandcreol en dan wat??? Velen van jullie leven in de oertijd. Sommige van jullie willen graag gezien dat alle boslandcreolen idioten zijn. Blijkbaar denken velen dat mensen uit bepaalde windstreken
  alleen hersencellen hebben gekregen van onze lieve heer. Daarom is Suriname nu de rijkste land op aarde!!! Hell not. Denken jullie na, voordat jullie reageren. Stelletjes Poela’s.@@

  Glenn, de meesten hier kennen de Marron mensen niet, ze weten niet beter, ze hebben onderling zelden of nooit contact.
  In mijn jeugd, tussen 1950 en 1965, maakten de stadsmensen ook zulke uitspraken over de Javaanse, Hindoestaanse en de donkere Creoolse mensen uit de districten.
  Vele van deze families trokken naar de stad, en de kinderen namen het gedrag over.
  Zulke uitspraken zijn helaas de wereld niet uit te krijgen, je hoort ze nog steeds hier en in NL. Er is maar een woord voor zoiets en dat is foei!!!!!!
  Glenn, je kunt het ook ruimer zien, vele families zijn naar NL vertrokken en hun nazaten doen dezelfde uitspraken over de achterblijvers. Lees de reacties hier op na.


  Maak melding

 12. Hoe zo een gewone Surinamer
  Haar vader had 4 vrouwen en 23 kinderen.
  In andere delen van Suriname komt dat echt niet voor.
  Het komt heel veel voor in het binnenland.


  Maak melding

 13. @Koos Banti

  Ze is nog steeds een gewone Surinaamse, al zou haar vader meer dan 4 vrouwen hebben en meer dan 23 kinderen.
  Jouw comment van 19 juli 2021 at 14.08 heeft daarom geen inhoud.

  Uit onderzoek is gebleken dat veel kinderen niet de kinderen zijn van de man van wie zij dachten dat hij hun vader is. M.a.w. vrouwen gaan vaker vreemd dan men denkt.


  Maak melding

 14. Van de Abop is bekend dat ze niet of nauwelijks goed geschoold kader binnen hun gelederen hebben. Dus mag er van Dinotha niet veel verwacht worden. Just another doll, but…the same shit.


  Maak melding

 15. De glimlach op het gezicht van deze vrouw en de blik in haar ogen spreekt boekdelen. We hebben hier te maken met een gladde paling, ee aal een logo logo. Zij zal alles doen om de familie Brunswijk & Brunswijk te pleasen en ook nog een aantal VHP-ers als Mahinder Jogi die er niet vies voor is om wat onder de tafel toe te schuiven.

  @jojo, ik had nooit gedacht dat u uitspraken zou doen die tegen het discriminatoire aanleunen. Ik ben van mening dat het kiesrecht alle groepen in Suriname de mogelijkheid biedt om in het parlement te komen. De mensen in het achterland en platteland van Suriname hebben het recht om vanuit hun gebied/regio/district gekozen te worden. Een zetel uit die gebieden moet formeel hetzelfde gewicht hebben. Het systeem dat met name NPS en een aantal andere partijen graag willen zal discriminerend werken voor Marrons, Inheemsen, Coronianen,enz. Bijna alle politieke macht van het land zal geconcentreerd worden rondom de bewoners van groot Paramaribo en Nickerie. In groot Paramaribo en Nickerie zijn de traditionele politiekepartijen het sterkst. De achterliggende gedachte achter het systeem dat men nu wil hebben is niets anders dan de macht van Abop breken.


  Maak melding

 16. Is ’t goed dat de marrons Paramaribo overnemen?
  En dat de stadsmensen ’t Binnenland overnemen?
  Paramaribo wordt dan Django city en binnenland 2e Dubai!


  Maak melding

 17. 1 ding. Ze kan goede papieren hebben maar een 2e vraag die me opkomt is eigenlijk, is ze misschien niet 1 van de vrouwen van Brunsie of een familielid of dochter van een familie waar hij in het krijt staat?


  Maak melding

 18. Zou een 2 partijen stelsel zoals Amerika dat kent niet beter zijn voor Suriname?
  De politieke partijen gebaseerd op etniciteit zou dan tot het verleden behoren.
  Voor de Surinamers betekent dat kiezen uit 1 van de 2 partijen waardoor er geen stemmen verloren gaan aan versnippering.
  Suriname heeft iets meer dan half miljoen inwoners maar wel teveel politieke partijen.


  Maak melding

 19. Viyayarni jouw onderzoek snijd geen hout.
  En als het zo is wat je beweegt dan is jouw vader niet je echte vader.
  Dan zet je je moeder wel in een hele slechte daglicht .
  En waar mijn pleidooi om ging is dat iedere boeren lul en kind kan “maken “ maar kan hij wel dag kind een degelijke opvoeding geven.


  Maak melding

 20. Koos Banti

  Jij vindt dat Dinotha Vorswijk geen gewone Surinaamse is omdat haar vader meer dan 1 vrouw en meer dan 23 kinderen heeft.
  Je reinste flauwe onzin heb je geschreven.

  En of mijn vader mijn biologische vader was of niet, hij was een vader voor zijn kinderen. Er wordt van mij gezegd dat ik op wijlen mijn vader lijk.
  Misschien moet jij je afvragen of jouw vader je biologische vader is.

  Ga begrijpend leren lezen. Het onderzoek heb ik niet gedaan, maar wel gelezen.
  Jij hebt een makkelijke manier gezocht op om mij af te geven. Kun je niet met de waarheid dealen, schrijf dan ook geen inhoudloze comments.


  Maak melding

 21. Beste viyayarni ik zal het nog een keer proberen aan jouw uit te leggen.
  Deze onderzoek die je als waarheid verkondigd. Laat zienderogen het niet klopt. Dat was mijn opmerking naar jouw toe .om te laten zien dat het niet op waarheid berust.
  En nu raak je gepikeerd .


  Maak melding

 22. Waarom vragen jullie nar haar CV maar niet naar die van Chan??
  Omdat hij jullie een trap gaat geven. Melissa heeft ook zomaar een diploma gehad omdat ze van Belfort die opleiding niet mocht doen want ze was niet bekwaam ervoor.
  En die kan niet een een gesprek voeren, waar praten jullie over??
  Deze hele ministerie zou ik onder de loep willen nemen en alles in de pc en openbaar dat iedereen an kijken. En het moet terug gaan tot 1975


  Maak melding

 23. Bah wat een lelijk ding. Ik zag een zwarte keskesi in mijn cocosboom vrolijk huppelen vn de ene nr de andere tak en toen ik haar foto zag beelde ik mij in dat het dezelfde baboenaap moet zijn.


  Maak melding

 24. @RobG
  Wat is er discriminatoir aan mijn uitspraken:

  ABOP is duidelijke een Maron partij en met een nadruk op Aukaners. Er is niets mis mee om rots te herkennen en te erkennen.
  De tegenstellingen die nu aan het licht komen qua persoonlijke macht (niet of minder democratisch) en groepsvorming zijn aspecten die ik niet verzin maar registreer door gedrag en uitspraken van ABOPers.

  Ik ontken het binnenland geen emancipatie etc. en haar nu zijn de stemmen van het binnenlands juist vele malen zwaarder dan die elders.

  Er zijn stemmen op gegaan om el district een zetel toe te kennen en de overige 41 op basis van de landelijke kiesdeler. Dan zijn er minimaal 4 Maron Zetels en waarschijnlijk 7.
  Het maakt niet echt uit maar het is gewoon eerlijker.


  Maak melding

 25. robg is de grootste racist hier op WTK , als je geen ndp-er bent dan ben je volgens rob g , een zwarte aap of een bruine aap of een witte aap , of een rode aap , of een oranje aap , of een gele aap of een groene aap , of een brulaap , maar hij durft ze niet een gorilla te noemen , want dan weet ie dat hij gepakt wordt


  Maak melding

 26. 49 fox,
  Alles op haar hoofd is nep. Pruiken is het hoofwoord.
  Ze laat duidelijk zien wat zeer ten onrechte het probleem van de zwarte vrouw is. Ze hebben kroes haar tot slecht haar bestempeld, terwijl ik kroes haar mooi vind. Naturel is ook mooi. Black is beautiful.

  En ik benen benieuwd of ze het ministerie goed zal runnen.
  Ze gaar denken aan alle Surinamers die Brunswijk heten.


  Maak melding

 27. In het algemeen gezien is mevrouw Vorswijk een capabel DNA lid, de goed formuleerd en een verademing is in de vergelijking met Belfort die van de hak op de tak springt en een schande is voor mensen die gestudeerd hebben.

  Echter wat voor ervaring heeft een Bachelor Bestuurskunde met 6 jaar DNA bankjes om een ministerie te besturen waar alles van listig gedoe aan elkaar hangt.
  Als een power madam als Pokie in 10 maanden haar positie verliest kan deze mevrouw slechts afbranden of als trekpop voor belangenhouders functioneren. Het maakt duidelijk dat Brunswijk, Brunswijk en een beetje Bee de bepalende factoren in de ABOP zijn en dat is niet goed,

  Ik vermoed echter wel dat de ABOP snel aan importantie gaat verliezen en dat Brunswijk zijn handtekening alleen waarde heeft als deze gezet wordt als Santohki hem aanwijst waar te tekenen of het zijn eigen bankrekening betreft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.