Ramdin naar buitenland voor bilaterale en multilaterale ontmoetingen

34
minister Albert Ramdin suriname

In de maand juli vinden er voor Suriname in kort tijdsbestek enkele belangrijke vergaderingen plaats in het buitenland waaraan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zal deelnemen. Ramdin is vrijdagochtend naar het buitenland vertrokken om deel te nemen aan deze reeks van bilaterale en multilaterale ontmoetingen.

De eerste ontmoetingen zullen komende week plaatsvinden in Washington DC met de US State Department, de Organisatie van Amerikaanse Staten en de Inter-Amerikaanse Commissie voor Mensenrechten. Aan deze ontmoetingen zal ook minister van Kenneth Amoksi van Justitie en Politie deelnemen.

Gedurende zijn verblijf in Washington DC, zal minister Ramdin ook deelnemen aan de virtuele 7e Ministeriële CARICOM–Japan vergadering op 20 juli 2021. De Surinaamse bewindsman zal de vergadering toespreken op het thema ‘Financing for Development’. Het beschikbaar hebben van voldoende ontwikkelingskapitaal voor de minder ontwikkelde landen is van groot belang in het kader van de heropstart van de zwaar geteisterde economieën vanwege de Covid-19-pandemie, maar ook vanwege de effecten van klimaatverandering, alsook de hoge schulden niveaus in vele landen.

Op 23 juli aanstaande reist minister Ramdin door naar Mexico City om in persoon te participeren aan de 21ste Vergadering van Buitenlandse Ministers van ‘The Community of Latin America and Caribbean States’ (CELAC). Deze meeting wordt gehouden binnen het kader van de 238e geboortedag van Simón Bolivar ‘El Libertador’ en biedt een platform om recente ontwikkelingen in onze regio te bespreken, collectieve oplossingen te bespreken en bilaterale ontmoetingen te houden.

Voor Suriname zijn Mexico, Panama, Costa Rica en Colombia tijdens deze meeting ingepland. Met Mexico worden mogelijkheden bekeken op het gebied van Business and Investments, waarna er een Memorandum of Understanding (MoU) wordt getekend voor ‘the Establishment of a Mechanism of Consultations on Matters of Common Interests’. Deze MoU wordt getekend met de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard Casaubon.

De meeting van minister Ramdin met zijn ambtgenoot van Panama, Erika Mouynes, geeft verder invulling aan de bilaterale relatie door het ondertekenen van de Visumafschaffingsovereenkomst voor houders van diplomatieke-, dienst- en nationale paspoorten.

Aan ambtgenoten van Costa Rica, Colombia en andere collega’s, zal naast verdere verdieping van de relatie, ondersteuning worden gevraagd voor de kandidatuur van rechter Maytrie Kuldip Singh bij het Inter-American Court of Human Rights (IACHR). Er zijn 6 vacante posities en de verkiezingen worden gehouden tijdens de algemene vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in november aanstaande.

Caricom-ministers zullen van de gelegenheid gebruik maken om in-persoon consultatie te hebben over verschillende hete hangijzers in de regio, inclusief de situatie in Haïti, Covid-19 en de aanstaande klimaattop in Glasgow, Scotland.

Op de terugweg ontmoet minister Ramdin op 26 juli in Miami de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken Hugh Hilton Todd en delegatie, om voorbereidingen te treffen voor de Presidentiële Summit die midden augustus zal plaatsvinden in Guyana. Deze bijeenkomst is een verdere verdieping van het Suriname-Guyana Strategisch Dialoog en Samenwerkingsplatform.

Op 28 en 29 juli aanstaande zal minister Ramdin een officieel werkbezoek brengen aan Trinidad & Tobago, waarbij bilaterale gesprekken met verschillende ministers op de agenda staan, onder andere de ministers van Buitenlandse Zaken en Handel en Energie. Een delegatie van SLM en van Staatsolie zal deel uitmaken van de delegatie naar Trinidad & Tobago. De BIBIS-minister keert op 30 juli terug in Suriname.

34 REACTIES

 1. Overal stakingen…voor minimale compensaties. Die afgesproken zijn.
  Maar er is wel geld voor rondreizen, en nieuwe auto’s. Deze regering liegt het volk voor dat er geen geld is..zou je kunnen concluderen.


  Maak melding

 2. Er wordt flink gereisd. Wat levert het Suriname op? Ik had vernomen dat één minister thans in Azië vertoefd en een andere minister is op bezoek in Egypte. Maar ze beweren continu dat er geen geld is. Gelukkig dat de ex vice president Ashwin Admin een boekje opendeed en ons inzage gaf over de financiën. Toen de regering Bouterse aftrad was er heel veel geld in de staatskas. Daarnaast heeft de overheid heel veel inkomsten door de explosieve stijging van de goudprijs en de stijging van de olie-inkomsten. Gelukkig dat er nog oprechte Surinamers zijn die brieven gaan sturen naar Oppenheimer en andere internationale organisaties. Deze regering is in staat om Oppenheimer te betalen maar de greed om geld heeft hen omgetoverd tot wanbetalers.De diaspora is gewaarschuwd met haar geld.


  Maak melding

 3. @@@RobG, je zegt zelf dat je een econoom bent, maar ik merk er niets van. Adhin is geen econoom en kwam met een heel mooi verhaal, maar de waarheid was wel anders!!!!
  Je leest en luistert selectief naar mijn mening.

  =Wat een stress op deze forum bij sommigen. Toen bouterse met familie en vrienden WEL op reis gingen in plaatst voor zaken was een ieder stil

  O ja, boefdraad is wel op zakenreis geweest, maar heeft schoonvader en familie verrijkt. Zie nu al die schulden die zijn achtergelaten.
  Wat denk men wel van een schuld van 100 miljoen bij de SLM ?????

  SHAME SHAME


  Maak melding

 4. Ook de gezinnen zijn meegegaan, hoezo zakenreis??en dat wordt zg prive betaald..Liegen en schaamteloos…

  waar ging adhin heen. met wie ging hij wat koste het. toen hoorde ik deze zwakzinnige niet
  wat een schijtbak


  Maak melding

 5. Leden van de vorige regering hebben het gedaan, dus wij gaan het overtreffen….
  En hier wordt het bejubeld….over zwakzinnigheid gesproken…
  Het volk blijven voorliegen!!!!!!!
  WKN is een aftreksel van de DNA vwb die CD… niks inhoudelijksm en de hersenen zijn gevuld!


  Maak melding

 6. @RobG,

  godsallemachtig. weet je nog de minister van buitenlandse zaken Yldiz Pollack-Beighle.
  Die was bijna elke week op snoepriesje naar de vreemdste landen, duurste hotels en
  drie gangen diner.


  Maak melding

 7. Ik weet niet als je dit als snoepreizen mag betitelen. In het artikel staat duidelijk aangegeven waar de Minister naar toegaat en wat hij gaat doen. Netjes tôg. Hij is BIBI minister, zijn werkgebied is het buitenland, dus zal hij vaak in het buitenland zijn. Laten wij eerst kijken wat hij bereikt en hoe, dan kunnen wij daarop reageren.

  Zolang de regering Santokhi aan de macht is, is het aan haar om te bepalen welk beleid gevoerd moet worden. De regering wordt gecontroleerd door “iedereen” (DNA en buiten parlementair), dus mag men kritisch zijn op, wat en hoe, zij beleid voert, zo simpel.


  Maak melding

 8. 1 Amoksie in het buitenland en de korpschef die nog loyaal is aan zijn oude baasje was er gauw bij om te kijken of die moksie metie goed gebraden was . 2 De minister van bibis is vaak weg en dat zien Robg en GlennR als snoepreisjes, hiermee laten ze zien dat ze geen ballen verstand hebben want het heeft gewoon te maken met de taken en afspraken van deze minister. Su heeft niet de middelen om de conferenties en of al die afspraken te organiseren. Dus heren Rob.G en GlennR doe eens die paarse bril af en geef toe dat jullie het niet begrijpen.


  Maak melding

 9. Leden van de vorige regering hebben het gedaan.
  En zo is het maar net. Punt uit.

  Wat de huidige minister doet word bij voorbaat door zwakzinnigen bestempeldt als wat de vorige groep criminelen deed. Of dat zo is zullen we moeten afwachten. maar een zwakzinnige denkt gelijk aan hetzelfde. zegt veel over zo iemand, nietwaar

  Een andere idioot zegt
  Ik weet niet als je dit als snoepreizen mag betitelen.
  Hou dan je smoel


  Maak melding

 10. Hij gaat met een schone onderbroek en keert terug met een natte onderbroek.

  Hier spreekt een ervaringsdeskundige

  We kennen allemaal nog de foto hier op WTK waar zijn baas met een poepebroek liep


  Maak melding

 11. Wim, jij met je grote bek, sta je al klaar om Santokhi te steunen met jouw kapitaal, als lid van de NL diaspora. Of loop je weg met de staart tussen de benen.
  Jongens als jij hebben altijd een vuile kwebbel, zodra je het open maakt alleen maar vuiligheid.
  Dus Wimpie, laat hier zien dat je het meent met Santokhi en dat je NDPers en vermeende NDPers met recht afzeikt.


  Maak melding

 12. Rob gay, die beigle van ndp bleef ook niet met billen in Suriname, die reisde ook de wereld rond om overal handtekening te plaatsen, dus even is het jouw vergaand, but let me freshup your dirty mind??


  Maak melding

 13. Jammer dat het steeds ontaardt in scheldt partyen
  Geef je mening, laat een ander in z’n waarde ,
  Een ieder Heefd het recht z’n mening te ventileren, zo kun je dan discussiëren met respect voor uw zelf als voor een ander.


  Maak melding

 14. verdomme WTK wie zit mijn nike naam WAT te misbruiken , als U niet ingrijpt , want U kunt toch zien van welk emailadres het komt , zullen we maatregelingen treffen , we hebben wel een vermoeden dat robg dat doet , maar grijpt U niet in zijn de gevolgen voor U
  we geven 10 SRD voor het opsporen van robg en dead or alive , meer is deze paarse stinkrat niet waard , maar als degene die hem echt vindt wordt het 100.000 SRD , succes


  Maak melding

 15. o ja die minister kan ook beter in het buitenland blijven , hier kan hij niets presteren dus President Santokhi ook hem er uit gooien maar niet met eervol ontslag , en ook die minister van transport die zijn hart heeft liggen bij de slm , opdonderen met die man hij stopt geld in de slm , maar dropje het is het geld van het volk , dus vlieg terug waar u thuis hoort tussen de totem palen en neem browny mee
  deze figuren blokkeren de wederopbouw van ons land Suriname


  Maak melding

 16. ‘Toen Bouterse aftrad was er heel veel geld in de staatskas’ uit de Fabeltjeskrant van RobG.
  Onzin en leugens verspreiden en didibrie verheerlijken is zijn grote hobby.


  Maak melding

 17. Het zal die moslim wel zijn die de namen misbruikt. Toen ik dat meldde kreeg ik van niemand steun.
  Maar ik vind dit wel een laffe daad.


  Maak melding

 18. RobG 18 juli 2021 At 20:20
  Gelukkig dat de ex vice president Ashwin Admin een boekje opendeed en ons inzage gaf over de financiën. Toen de regering Bouterse aftrad was er heel veel geld in de staatskas.
  ===================================

  Whahaha…de hele wereld weet wat voor een boevenbende daar heeft gezeten en dat de staatskas niet leeg was maar door de schuldenberg van de vorige regering zwaar negatief. En dan hebben wij het nog niet over de goudstaven die als dekking horen te dienen van de Surinaamse munt, die leeggeplunderd was. Met liegen, bedriegen en het verdraaien van de feiten kom je er niet meer. Het volk is inmiddels van alles op de hoogte en weet inmiddels waarom ze het nu zo moeilijk hebben, smeerlap. Je maakt jezelf weer belachelijk hier.


  Maak melding

 19. GlennR 18 juli 2021 At 20:33
  Ook de gezinnen zijn meegegaan, hoezo zakenreis??en dat wordt zg prive betaald..Liegen en schaamteloos…
  ============================================

  Nergens heb ik dat kunnen lezen. Spijkers op laag water zoeken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.