Aangehouden Surinaamse reizigers Aruba op vrije voeten na betalen forse boete

9
VIDEO: Surinamers op Aruba aangehouden met groot bedrag in US dollars
Beeld (c) awe24.com - De twee die wel aangehouden zijn.

Deze week heeft het Afpakteam op de internationale luchthaven Koningin Beatrix twee personen aangehouden, die van de Verenigde Staten naar Suriname reisden. De reizigers, een man en een vrouw, hadden niet gemeld dat zij meer dan 100.000 US Dollars bij zich hadden. 

Zij werden vrijdag 16 juli voorgeleid, waarbij het Arubaanse Openbaar Ministerie hen een transactie voorstel deed van in totaal 20.000 US Dollars. De transactie zag op het niet naleven van de meldplicht. De verdachten gingen hiermee akkoord. De strafzaak is afgedaan en de verdachten zullen niet verder worden vervolgd.

Het bedrag zal rechtstreeks ten goede komen van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit dit fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit. Het Integraal Afpakteam Aruba wil hieraan op zichtbare wijze haar bijdrage leveren. 

Een ander Surinaams stel en hun kind, die ook aangehouden waren, bleken niets met deze zaak te maken te hebben en werden eerder vrijgelaten.

Het afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Aruba (KPA), de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit.

9 REACTIES

 1. Waar zijn de mensen die suggereerden dat het zakenmensen zijn met een vergunning om zoveel geld te vervoeren?
  gemodereerd

 2. Je mag niet met zoveel geld. Ik hoop dat ze hem op weg van zanderij naar Parbo van de rest beroven. Alleen beroven , niets meer. Niet mishandelen. Hoe is dat geld in USA erdoor gegaan??
  By the way zakenmannen maken geld over. Legaal geld
  gemodereerd

 3. @RobG Ze hadden een vergunning voor Miami-Paramaribo. Aruba was een nood stop en ze hebben verzuimd daar het declaratie formulier in te vullen.
  gemodereerd

 4. dus aruba claimt 20k van de 100k?
  kan suriname toch ook doen als ze hierheen komen?
  want dan schenden ze ook de regel van 10k?


  Maak melding

 5. RobG 17 juli 2021 At 01:55
  Waar zijn de mensen die suggereerden dat het zakenmensen zijn met een vergunning om zoveel geld te vervoeren?

  RobG
  Je zal zeer zeker dezelfde opmerking plaatsen waar en hoe Walter Bouterse het bedrag aan euro’s vandaan heeft gehaald om het terug te betalen en vanzelfsprekend waar hij dit bedrag voor nodig had?
  Zeker voor zijn papa in Amerika om inkopen te doen in de supermarkt van de gevangenis en geld van opa gekregen om terug te betalen zeker


  Maak melding

 6. Blijkbaar is het geld wel legaal, de bestuurlijke boete is voor het niet voldoen aan de aangifte plicht in Aruba.
  Jammer 20.000 US weg. Suriname zal al ingelicht zijn, maar weet ook door de passagierslijsten precies om wie het gaat, dus zal er netjes aangifte worden gedaan.


  Maak melding

 7. Daarom flink inlezen en vooral het risico spreiden @HongKongFree.
  Dus als je $us 1000 wil investeren, verdelen over 5 of 10 coins. Daarnaast kun je kiezen tss 1 jr of 5 jr vastleggen. Plus je kunt je indekken tegen verlies etc etc.
  Lezen en intuïtief een keuze maken. Vooral lezen over én de aanbieders én de coins én de bedrijven(future).


  Maak melding

 8. Ma mense, alleen leese is nie genoeg. Ik leese ook, ma soms ik begreipe nie. Dang je moete soms ook beetje kennis hebbe fan die saak of die onderwerp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.