Totaal aantal coronadoden in Suriname passeert de 600

12
Archieffoto: coronadode in Suriname.

In Suriname is het totaal aantal coronadoden, sinds de start van de pandemie in maart 2020, de 600 gepasseerd. Donderdag 15 juli 2021 werden er 5 coronadoden genoteerd waardoor het totaal aantal steeg naar 602.

Dat blijkt uit de laatste update van de cijfers (onder) op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de update blijkt verder dat er 145 nieuwe besmettingen aan het licht zijn gekomen na 446 keer testen.

Op 3 april 2020 overleed de eerste patiënt in Suriname aan de gevolgen van het COVID-19 virus. Het ging om de echtgenoot van de vrouw, bij wie op 13 maart 2020 voor het eerst een besmetting met het coronavirus op Surinaamse bodem werd vastgesteld.

Sindsdien zijn er volgens de cijfers 23.861 besmette personen in het land geregistreerd, waarvan er dus 602 zijn overleden. In buurland Guyana zijn van de 21.274 gevallen in totaal 506 personen overleden en in Frans-Guyana van de 28.714 gevallen 163 meldt world o meter.

De situatie treft, anders dan vorig jaar, momenteel veel jonge mensen. “Mensen van onder de 30 worden ernstig ziek en sterven vaak nog voor ze het ziekenhuis hebben bereikt” zei een Nederlandse infectioloog vorige maand.

De cijfers van donderdag 15 juli 2021:

12 REACTIES

 1. QQQ..

  Mensen Laat Je Zo Gauw Als Mogelijk Vaccineren.. Over Het Algemeen leggen Mensen Die Niet Zijn Gevaccineerd Het Lootje.

  Do Or Die


  Maak melding

 2. Hulp!!! 0.05% covid doden per jaar! We worden uitgeroeid mensen! Zie de cijfers hoe schrikbarend!!! 0,05 procent!! Straks is er niemand meer over van ons. Blijf binnen iedereen en blijf angstig we hebben direct weer lockdowns nodig, 0,05%!! Over 2000 jaren zitten we al op 100% doden ja!
  gemodereerd

 3. Ik hoop niet dat men koppig blijft om zich niet aan de regels te houden, omdat als deze mensen ziek worden de ander ervoor moet komen opdraaien.

  =Mevrouw Vreedzaam gaf in Ocer aan dat de minister van gezondheid de slechtste minister is, omdat er wel geld is voor de zorg en er niets gedaan wordt met de zorg. Haar hele pleidooi was een spiegeling van wat de vorige regering gedaan had.
  Dit geld ook voor Bova.

  Ze is vergeten dat de vorige minister van de NDP een bedrag van $400,00 voor studie aan zijn dochter had toegeschreven die op en neer reisde tussen Suriname en Nederland. Ook werd ze vet beloond voor haar zogenaamde werk van 2 dagen voor niet eens 4 uren per dag in het AZ.
  Deze dochter kreeg ook nog geld voor haar luxe appartement in Nederland.

  Triest dat sommige mensen afgeven op anderen, maar zelfs niet voor de spiegel gaan staan en zich gaan afvragen hoe zij toen overkwamen en wat zij zelfs fout gedaan hebben.

  Het is echt gewoon een lachertje als sommigen hun mond opendoen om te komen vertellen hoe goed ze waren!!!


  Maak melding

 4. Als de surinamers nog steeds koppig blijven doen zal Suriname en de surinamers binnenkort uitsterven.Suriname zal ophouden te bestaan.
  Weten de surinamers dan echt niet wat verantwoordelijk zijn betekent?


  Maak melding

 5. @Vliegende Hollander.

  Nl heeft Su nooit met afdankertjes opgezadeld.De opgestuurde vaccins komen niet uit hun eigen voorraad maar zijn linea recta door de fabrikant geleverd!!!


  Maak melding

 6. Reportage filmen of videos met presentators in inheemse, marron of sranang tongo van zieke covid patienten in de hospital en isolatie met bescherming van ID van patienten. Een goede reportage van covid19 is nodig voor buurt wijken en in het binnenland. Hopelijk krijgen we meer vaccinatie consenten.


  Maak melding

 7. Ja de mensen moeten aan die covid overleden als alles duur is geen geld om een fatsoenlijke bordje eten op tafel te zetten
  Wat verwacht je laat de roverheid ook voor zorgen dat de mensen normaal voeding kan kopen
  Want als ze vaccineren hoeven ze niet te eten ,want dat gaat zorgen dat hun weerstand op peil komt.
  Laten we eerlijk zijn niet alleen de vaccinatie ,maar kunnen eten moet
  ook kunnen .Dus de hele malaise is niet alleen de vaccinatie maar ook voeding
  En het bevolking kan niet eens behoorlijk eten kopen laat de roverheid wat daar aan doen


  Maak melding

 8. en zo raken we allemaal verslaafd. nu al roepen de fabrikanten dat drie keer prikken beter is.
  na een half jaar is het vaccin uitgewerkt en dan moeten we weer gaan prikken
  Het zit tussen jullie oren daar moeten ze jullie prikken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.