President Santokhi: “Prijzen in de winkel gaan omlaag”

34
Winkeldievegge na ernstige waarschuwing vrijgelaten

De prijzen in de winkels in Suriname zullen op korte termijn omlaaggaan. Zo verzekerde president Chandrikapersad Santokhi donderdagavond tijdens het programma To the Point op Apintie Televisie.

Het staatshoofd gaf aan dat de prijzen niet zo hoog hoeven te zijn in de winkels. Er is eerder een controlemechanisme ingevoerd door de regering met prijscontroleurs en de Vliegende brigade. Dit traject wordt momenteel geëvalueerd.

De hoge prijzen in de winkels zijn te wijten aan het feit dat er te veel schakels zijn, waarbij eenieder commissie maakt. Op de internationale markt zijn de goederen niet zo duur. Een oplossing hiervoor is dat een bedrijf de goederen zelf zal importeren.

Er worden al op kleine schaal uien en aardappelen verkocht. Binnenkort zal ook spijsolie betaalbaar zijn voor de consument. Doordat er hier geen sprake is van tussenschakels, zullen de prijzen met 20% en 40 % omlaag gaan. Dit zal ertoe leiden dat andere supermarkten genoodzaakt worden ook hun prijzen aan te passen, zodat het betaalbaar wordt voor de consument. “We moeten de solidariteit naar elkaar toe tonen”.

Het is onze taak om alles te doen dat de prijzen weer betaalbaar worden”, gaf het staatshoofd aan. Om het probleem van de zogenaamde schakels aan te pakken, zal er gekeken worden als deze groep belasting betaalt. “Ook zij moeten hieraan voldoen”, stelt de president.

34 REACTIES

 1. Onder Hoefdraad zei ik het en ik herhaal het maar weer;
  er is totaal geen overleg tussen de ministers, laat staan dat ze departement overstijgend bezig zijn
  Gisteren nog gelezen dat er een nieuw instrument is toegevoegd aan de bestaande groep instrumenten om de inflatie te beteugelen
  Vol trots werd het aangekondigd
  Veiling van termijndeposito’s. Ik heb al eerder aangegeven dat dit onzin is.
  Nu kunnen we zelf lezen wat de oorzaak van de prijsstijging is volgens de president.
  1) teveel tussenschakels (geloof ik best)
  2)Ongeoorloofde prijsverhogingen (leidend tot het instellen controlemechanisme)
  Hij geeft dus toe dat er geen sprake is van overbesteding (ministerie Algemene Zaken)
  De CBVS en de minister van financiën zijn van mening dat er wel sprake is van overbesteding
  Een beetje overleg zou geen kwaad kunnen
  Gebrek aan kennis? Of gewoon luiheid. Ik hou het voorlopig op het eerste


  Maak melding

 2. Deze Santokhi moet zijn bek dicht houden. Over prijsstijgingen. Volk is verarmd en wordt beroofd van bepaalde essentieel basisdingen,zoals de dokterskaart.
  Ik denk dat deze Santokhi in een andere wereld leeft. Hij weet niks van de armoede wat er heerst bij het gewone volk. Dat het arme volk nog armer is geworden.
  En dat de dieven van de NDP met al hun gestolen rijkdom met rust worden gelaten.
  Het arme volk die de VHP aan de macht heeft geholpen betaalt nu de prijs. De prijs van armoede en het elke dag moeten overleven.


  Maak melding

 3. Pres je lult met ht woord “binnenkort” wrom niet per direct verdomme. Weet jij wel hoevelen honger lijden.waar was je als pres al die maanden dat prijzen elke dag omhoog gingen en mensen mt de dag wanhopig werden. Moesten jw vrienden eerst veel geld maken.

  Deze man ruikt nu onraad want ht volk roert zich en drom komt hij nu in actie n dat nog binnenkort. Wie weet hoelang die binnenkort duurt.


  Maak melding

 4. Pico
  Gebrek aan kennis? Of gewoon luiheid. Ik hou het voorlopig op het eerste

  Pico hetgeen je aangeeft is waarheid als een koe.
  Ik heb eerder ook al aangegeven dat het afromen van de geldhoeveelheid (SRD’s) een averechtse werking zal hebben en dat de rijken in de kaart wordt gespeelt.
  Maar Pico ik wil je laatste opmerking corrigeren :
  Gebrek aan kennis? Of gewoon luiheid. Ik hou het voorlopig op het eerste
  Moet m.i. zijn
  Gebrek aan kennis? Of gewoon luiheid. Ik hou het voorlopig op beide.
  Omdat de huidige coalitie met hun nepotisme gedrag die men onder de noemer kent van
  “kennis hebben is geen noodzaak om verder te komen in Suriname doch eerder kennissen te hebben om je doelen te bereiken”

  Trouwens Pico wat de coalitie en de coalitie daarvoor aan het doen is noem ik “het creëren van een oneigenlijke monopolie” hetgeen betekend aan diegenen vergunnigen verlenen om te importeren waardoor zij de markt controleren en beheersen.


  Maak melding

 5. Beste Democraten

  De Vracht Schepen Met Belangrijke Levens Middelen Varen Tot Trinidad De Staat Suriname Moet Dan Een Ander Vracht Schip In Huren Om Met De Levens Middelen Door Te Varen Richting Suriname, Dat Is 1 Van De Belangrijkste Reden Waarom De Producten Duurder Worden In Ons Land.

  Waarom De Boten Tot Trinidad Gaan En Niet Verder Is Omdat Ons Land Bijna Nix Exporteert De Vracht Schepen Willen Dan Niet Leeg Terug Varen Richting Trinidad Enz Enz


  Maak melding

 6. QQQ..

  Lang Leve Het Leven. Lang Leve Het Surinaams Volk. Lang Leve Het Vrije Woord. Lang Leve Vrijheid Van Mening Uiting. Lang Leve De Democratie. Lang Leve De Vrijheid Van De Doorsnee Individu. Lang leve Waterkant. Lang Leve Aan U Die Dit Nu Leest.

  Dedicated 2 The Power That B
  Dedicated 4 Who Wonder.
  Dedicated To Those Who Fell And Those Who Carry On
  Dedicated 2 Those With Big Egos
  Dedicated 2 Those Curious


  Maak melding

 7. Wat een gezeik hier. De ministers waren 2 dgn terug op de hei. En ja er is regelmatig overleg.
  Lekker belangrijk als mensen te lui zijn om dit uit te zoeken.


  Maak melding

 8. De mensen vragen en krijgen loonsverhoging dus de prijzen zullen evenredig gaan stijgen in de winkels. Omoe moet ook met vakantie dus moet hij het ergens vandaan halen. Ook een 13e en 14e maand moet voor de Chinees haalbaar zijn…zo simpel is dat. JIJ meer HIJ ook meer…..en zo blijven wij balanceren in het Leven…………………………… GUN DE ANDER OOK WAT !


  Maak melding

 9. Ineens weet hij dat hoop tussenhandelaren geld maken. Zout toch op kloot. En de lange rijen bij geldovermakingskantoren is diaspora.
  Waar is diaspora
  kapitaal?? Politie in nl hft 11 miljoen € en de coke van ene genomen, op Aruba $185.000. Dat zijn zn diaspora met
  geld.
  Ziekenhuizen en ziekenzorg grote rommel. Wie komt nog naar Su??
  gemodereerd

 10. Die Santokhi is weer bezig de bevolking in de maling nemen. Die man is aan het dwepen met zijn amateuristische aanpak. Met verbazing heb ik die man onzin horen uitkramen.Het is heel zorgelijk dat het land wordt geleid door een onbenul.

  Het optreden van deze man in de media schijnt een plaag van domheid te gaan worden. Prijzen in de winkels zijn gestegen met 300 tot 400 procent en de onbenul heeft het over een prijsdaling van slechts 20 tot 40 procent. Santokhi wil de tussenschakels die bestaat uit leden van zijn achterban uitschakelen door zelf de goederen te importeren.Dat zal hem niet in dank worden afgenomen. Santokhi komt aan het brood van importeurs. Dit gaan de grote jongens uit zijn partij niet accepteren. Misschien starten deze personen een procedure om hem het werken onmogelijk te worden. De angst voor de NDP zal bij de VHP alleen maar groter worden.l


  Maak melding

 11. santokhi zegt………….

  zoals hij vaker doet en niets gebeurd of het tegenovergestelde gebeurd.
  waardeloze zak stront


  Maak melding

 12. Als je het mij vraagt zijn deze gasten, gewoon wreed en interesseerd het ze niet als het Volk lijd. Dat de President durft te stellen dat iedere schakel, commissie op de producten in de winkels zet. En dat nu al langer dan een jaar duurt, zonder dat de overheid de consument in bescherming neemt, vind ik laag. De overheid had hier allang moeten optreden en niet binnenkort. Ik kan me niet voorstellen dat ik de winkel uitloop met slechts 1 tasje boodschappen en daar ruim 350 srd voor heb betaald. Dat is absurd. We roepen al vanaf het begin dat het leven steeds duurder word. En wat doet de regering!? Ze eisen in naam van het IMF dat alle subsidies worden afgebouwd. Zichzelf op de borst slaan dat ze bezig zijn voor het Volk. Terwijl we in realiteit, stront mogen vreten en maar moeten kijken hoe we het gaan rooien.


  Maak melding

 13. @Wendy, deze figuren van de VHP zijn erop uit om veel verworvenheden te vernietigen. De minister van volksgezondheid had het plan om het ziekenhuis van Wanica te laten verloederen. De Nederlandse deskundigen die ondersteuning kwamen geven bij de covidbestrijding in Suriname konden hun ogen niet geloven toen zij het ziekenhuis van Wanica bezochten. Een modern gebouw die niet optimaal werd gebruikt. Dit is de reden waarom de Nederlanders de zuurstof-unit direct hebben verplaatst naar het ziekenhuis van Wanica. Belangrijke faciliteiten waren aanwezig in het ziekenhuis. De Nederlanders hebben ook direct opdracht gegeven om een Intensive Care afdeling in het ziekenhuis in te richten. De minister van Volksgezondheid had dit voorheen niet toegestaan. Foei toch minister. Het is ook triest gesteld met het lot van het Marowijne Ziekenhuis in Albina. In dat ziekenhuis zouden ook corona patiënten opgevangen kunnen worden.
  gemodereerd

 14. Tang, lees ik het goed? Fa a geersi leki som wamg fu unu e bigin kisi ptjiengso verstad? Ja, de man is een zak met stront, maar jullie die hem daar hebben geplaatst zijn nog grotere strontzakken!


  Maak melding

 15. Ik kijk naar onze ziekeninstellingen, hoe ze sluiten 1 na andere, onderwijs naar de klote, zoveel armoede, geen medicijnen, berovingen, onderwijs naar klote. Mijn hart bloed. 1 jaar en we zijn 5 jaar achteruit. Je voelt haat van deze mensen tegen ht volk. Brunsie hft nog wat gevoel.
  gemodereerd

 16. Myn gevoelens gaan uit naar de mensen die mede door de lockdown, niks meer hebben en op overleving zyn overgegaan.
  De alleenstaande moeders met met meerdere kinderen, de ouderen en de hulpbehoevende landgenoten
  Dit is dan ook de reden dat ik het liberaal beleidt van een Surinaams regering niet kan begrypen
  Waar is het solidaire samenleving gebleven
  Keuzes moet je maken ,laten wy dat ook van ons afpakken ,ik zeg nee tegen dit beleidt


  Maak melding

 17. kijk al die paarse ratten met aan kop opperrat robg , en dan zijn volgelingen de paarse ratjes , luci-en , luci-en-k…….. , w…y , glennrrrrr , konsensi , dikkedeur , franco 0,0 t/m 11 , taurus , sing sing , schipper , pony , oliespuitje , enz. , nou paarse ratjes jullie worden allemaal genaaid door jullie opperrat robg , lekker he , en voor jullie maakt het toch niets uit of de prijzen in de winkel hoog zijn , jullie gaan toch niet naar de winkel , jullie opperrat robg verzorgt jullie toch met die overgebleven over datum pakketten van zijn oppergod bouta, , kijk en ratten kunnen we tegen over datum voedsel , nou vreet ze


  Maak melding

 18. lekker blijven hangen op het bashen van paars?
  vergeet dat domme gezeik nou gewoon en ga verder met je leven.
  je bent precies het soort waarom dit land niet verder komt
  veels te druk om elke keer maar met dat domme dikke vingertje te wijzen naar dat achterlijke paars
  ga wat nuttigs doen met je leven troosteloze

  @robg
  “deze figuren van de VHP zijn erop uit om veel verworvenheden te vernietigen.”
  die nooit verdiend zijn maar gewoon verkregen zijn uit vriendjespolitiek
  dat vergat je er nog even bij te zeggen

  @robbruinwerkertje
  “Myn gevoelens gaan uit naar de mensen die mede door de lockdown, niks meer hebben en op overleving zyn overgegaan.”
  lockdown heeft er geen reet mee te maken
  falend beleid van minimaal de laatste decennia is de oorzaak van de huidige problemen waar de bevolking mee vecht…
  en dat falende beleid is nog steeds bezig en daar zal niet binnenkort wat aan veranderen


  Maak melding

 19. Tenminste proberen ze de paarse strontkar , die jullie seniele gotrofather en zijn boevenbende op het verarmd surinaams volk hebben gegooid vanaf 1980, op te ruimen. Waarom hoor ik jullie nooit over de corruptiezaken , die onderzocht moeten worden en de 2 en 3 dubbele salarissen, die die paarse jakhalzen nog opstrijken? Maak je paarse bek ook daarover open. En nog steeds:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE. piep daarover paarse djamoe edes.


  Maak melding

 20. Hahaha😅😎hij denk de domme massa:met een paar woorden heb ze weer in mijn zak !
  Eerst zien dan geloven
  Deze roverheid kookt gaar in zijn eigen viezigheid


  Maak melding

 21. Toen er zolang zelfs 2 termijnen werkelijk onder je ogen geroofd werd waren jullie zo wijs om niks te zeggen, want er werd aardappel en uien in jullie ogen gestrooid toch. Nu zijn jullie allemaal plotseling professoren geworden hoe je een kondre moet draaien toch.


  Maak melding

 22. dikkedeur, pipo is robg en deze pipo is een landverrader en jij doet zaken met hem , ben je iets aan het witwassen, oh we snappen het jij gaat alles wat paars is wit wassen, he he doe je tenminste nog wat goeds voor Suriname


  Maak melding

 23. Santokhi weet niet eens wat een kilo aardappel kost. waar heeft die man het over.
  gemodereerd

 24. Sommige mensen begrijpen niet dat de gevolgen van wanbeleid vaak niet direct, maar enige tijd later zichtbaar worden.
  De gevolgen van het wanbeleid van de NDP en de ongelooflijke corruptie en vriendjespolitiek wordt nu pas zichtbaar. Wie krijgt de schuld? De huidige regering die puin aan het ruimen is. Puin, veroorzaakt door de bende van de NDP.


  Maak melding

 25. De tussenschakels zorgen inderdaad voor een extra verhoging van de uiteindelijke prijs. Wereldwijd wordt dit fenomeen aangepakt. En wel op alle gebieden. Welcome to blockchain.


  Maak melding

 26. RobG 18 juli 2021 At 13:24
  Santokhi weet niet eens wat een kilo aardappel kost. waar heeft die man het over.
  =========================================

  Dat is ook de reden waarom hij de President is van Suriname en jij een vieze vuile mislukte paarse rioolrat ergens 15 hoog op een kamertje.
  Verschil moet er zijn….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.