Suriname ontvangt partij Moderna-vaccins van Nederland

16
Suriname ontvangt partij Moderna-vaccins van Nederland

Vanuit Amsterdam is op woensdag 14 juli 2021, een partij van 10.000 doses Moderna-vaccins per vliegtuig in Suriname aangekomen. De geleverde vaccins zijn onderdeel van het steunpakket, dat Nederland aan Suriname geeft in de strijd tegen COVID-19.

Het ministerie van Volksgezondheid had een hulpverzoek ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn (VSW) in Nederland voor het beschikbaar stellen van Moderna-vaccins ten behoeve van specifieke doelgroepen, met zwangere vrouwen als voornaamste groep.

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft het transport gefaciliteerd. De SLM toont met deze daad haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door een bijdrage te leveren aan niet alleen het helpen bestrijden van Covid-19, maar ook zoveel als mogelijk het vaccineren in Suriname te stimuleren.

Het vaccin is uitgebreid beoordeeld op werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). In Nederland adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin op het moment dat zij een oproep krijgen. Moderna is een mRNA-vaccin met een bijzonder goede beschermingsgraad.

Directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul benadrukt dat het verzoek is ingewilligd na heel veel voorbereidend werk. “Wij hebben advies gekregen van de medische vakgroep gynaecologie om zoveel mogelijk zwangere vrouwen te vaccineren, vooral zij die boven de 30 jaar zijn en ook degenen die een risicofactor hebben. Er wordt door medisch deskundigen overal in de wereld geadviseerd om een mRNA-vaccin te gebruiken voor zwangere vrouwen. Er is genoeg data en de statistieken zijn positief,” aldus de directeur. 

Het Moderna-vaccin zal ingezet worden op specifieke indicaties. Zwangerschap is een van de indicaties, maar ook kankerpatiënten die een chemotherapie ondergaan zullen met dit mRNA-vaccin ingeënt worden. Aan de technische adviescommissie voor vaccineren is advies gevraagd welke specifieke risicogroepen nog kunnen worden toegevoegd om het Moderna vaccin te mogen ontvangen. De directeur Volksgezondheid benadrukt dat er voldoende AstraZeneca en Sinopharm-vaccins zijn voor de hele populatie.

“Elk vaccin dat goedgekeurd is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is goed. Wij moeten zoveel mogelijk Surinamers inenten om de kans op ernstige ziekte en mortaliteit te verkleinen,” zegt directeur Gajadhar Sukul. De Volksgezondheidsfunctionaris spreekt de hoop uit dat veel meer landgenoten gaan vaccineren, zodat groepsimmuniteit bereikt kan worden. Hij merkt op dat dan pas de druk op de zorgsector zal afnemen en er ruimte zal zijn om beleid ui te stippelen om de gezondheidszorg te verbeteren.

16 REACTIES

 1. En ondanks de genereuze donaties van vele landen wil een deel van de Surinaamse bevolking zich niet laten vaccineren.Houden ze zo van lijden?


  Maak melding

 2. Dank u wel hartelijk Nederland en president Santokhi.We weten wat gebeurd is met de Braziliaanse populist Bolsonaro. Die weigert nog steeds zich te laten vaccineren. Volgens hem is het Covid virus niets anders dan een griepje. Hij lijdt al een jaar aan de griep en binnenkort is hij uitgepiept.
  gemodereerd

 3. Zwangere vrouwen die zich laten vaccineren, mogen zich driemaal bedenken. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor hun eigen leven, maar ook die van hun ongeboren kind.
  Er zijn (te) veel berichten van zwangere vrouwen die een miskraam kregen na vaccinatie.
  gemodereerd

 4. Sranangmang
  dnknje niet dat het vaccin de moedermelk beinvloed? ik denk het wel.
  Zwangere vrouwen moeten helaas nog even wachten denk ik


  Maak melding

 5. Iedereen die een klein beetje WIL nadenken, weet dat er iets niet klopt.
  Terwijl de bijsluiters met bijeffecten (van de vaccins) zowat meterslang zijn, is OFFICIEEL nog geen 1 geval gemeld van ernstige problemen tot zelfs de dood, na een vaccinatie. Dus wat klopt er niet? Zijn die vaccins ineens 100% veilig geworden? Elke arts zal je vertellen dat geen enkele medicijn 100% veilig is. Zelfs een paracetamol niet. Maar de vaccins schijnen dat wel te zijn! Want geen enkele geval van ernstige bijwerking officieel gemeld!!
  Het tweede wat niet klopt: wie gaat jou vergoeden wanneer die vaccin de schuldige is aan een ernstige ziekte die je eraan overhoud?
  Vroeger was dat de medicijnen(vaccin)fabrikant. Maar deze hebben met de regeringen een akkoord gesloten dat geen enkele vaccinfabrikant ook maar 1 cent gaat vergoeden. Dus dan moeten de regeringen vergoeden. Wat doen de regeringen? Ze registreren geen ernstige complicaties na vaccinatie en zeggen gewoon dat iemand is gestorven aan onderliggende kwalen na een vaccinatie of ten gevolge van onderliggende kwalen ernstig ziek is geworden. Want als ze bekennen, dan zullen ze miljarden aan schadevergoeding moeten betalen.
  Dus: als gevaccineerde heb je 0,00 recht op schadevergoeding als je een ernstige bijwerking krijgt. Tot nu toe schijnen de vaccins 100% perfect te werken, want niemand overlijdt eraan of wordt ernstig ziek. Oftewel: deze vaccins zijn too good to be true!!
  Wil je die vaccinatie risico nemen? Ik niet.


  Maak melding

 6. Laat Moderna nou het enige vaccin zijn waarover er niets engs is gemeld door de wetenschap.

  Aardig v Nederland, ondanks de dubbel code rood, vanwege covid en waterramp, pffff.
  Zwarte dag, overal ellende.

  “On bended knee is no way to be free”!
  RIP P.r de Vries


  Maak melding

 7. PRdV bemoeide zich teveel met die wereld en daar zitten nou eenmaal bloedhonden.
  Mijn vermoeden is dat hij om een andere duistere reden doodgeschoten is dan iedereen denkt.
  Tip: beide moordenaars waren net in contact gekomen met de politie. Bell ringing.
  Folkert G schiet Fortuin neer.
  Tip: Folkert was net daarvoor in contact gekomen met de politie. Bell ringing.


  Maak melding

 8. nou harderberg en roman , wat heeft jullie reacties te maken met een partij Moderna vaccins , dit vaccin is geen moordenaar , maar we denken dat jullie moordenaars zijn omdat jullie je niet laten vaccineren en liever andere mensen en jullie familie en vrienden besmetten met covid


  Maak melding

 9. Ronald 15 juli 2021 At 23:45
  Wil je die vaccinatie risico nemen? Ik niet.
  =================================

  Een vaccin is geen medicijn. Medicijnen neem je als je ziek bent. Een vaccin is een profylaxe. Vaccins bestaan al sinds 1796 dus er is immense ervaring met vaccins. Allerlei dodelijke ziekten zijn door vaccins verdwenen of onder controle gebracht. Denk aan pokken, mazelen, gele koorts, tetanus enzovoorts. Van alle medische producten die je kunt toedienen hebben vaccins over de linie de minste bijwerkingen. Dat komt omdat het niet in het lichaam blijft maar zich alleen even laat zien aan je immuunsysteem en dan door het lichaam wordt afgebroken. Wereldwijd werken allerlei wetenschappers aan diverse vaccins. De oorsprong van het Covid vaccin ligt bij de ontwikkeling van een vaccin tegen SARS. Dat onderzoek begon al in 2003. Tienduizenden wetenschappers doen onderzoeken en diverse testen en laten hun testresultaten bekijken door andere wetenschappers om te checken of hun onderzoek deugt. Peer reviewen noemen ze dat. De resultaten van een peer review worden openbaar gepubliceerd en zijn door iedereen te bekijken. Na die onderzoeken kijken ook de WHO, FDA en de EMA nog een keer naar het hele pakket. En dan komt nu het mooie. Na al die onderzoeken, checks en dubbelcheckt en databases waarbij elke bijwerking bijgehouden en onderzocht wordt komt opeens een Ronald op Waterkant ons uitleggen dat het vaccin niet deugt.

  Meneer. U bent niet goed bij uw hoofd. U bent geen viroloog, epidemioloog of farmaceutisch wetenschapper. U bent een meneer zonder enige relevante kennis die bang is voor een prik en op YouTube en Facebook filmpjes zoekt die passen bij uw achterlijke ideeën. En vervolgens gaat u proberen om die rare ideeën aan de man te brengen.

  Ik zou er persoonlijk voorstander van zijn om het verspreiden van desinformatie te gaan verbieden. Neemt iemand geen vaccin omdat ze geloven in Ronald? Dan moet Ronald maar opdraaien voor de schade als diegene alsnog Covid oploopt en overlijd of ernstige schade overhoud. Schoenmaker houd u bij uw leest zou ik zeggen. Als mijn auto stuk is ga ik ook niet naar de banketbakker. Uw mening is totaal niks waard want u heeft geen achtergrond.

  Er is door journalist Chris Klomp een mooi artikel over verschenen met de titel “Pandemie van de domheid”. Ik kan dit artikel een ieder aanbevelen.

  chrisklomp.nl/pandemie-van-de-domheid/


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.