Man doet zich voor als Leo Brunswijk en licht autoverhuurbedrijf op

25
mobiele-telefoon

Een man heeft woensdag de eigenaresse van een autoverhuurbedrijf in Suriname opgelicht, door zich voor te doen als Leo Brunswijk. Hij wist SRD 3.400 aan top-up beltegoed van de vrouw af te troggelen. De vrouw stapte naar de Surinaamse politie om aangifte te doen.

De verdachte belde de vrouw op en hield haar voor Leo Brunswijk te zijn. Hij wilde een busje van het merk Voxy huren dat bezorgd moest worden bij het regeringsgebouw. Hij vertelde de vrouw dat hij haar mobiel nummer van de eigenaar van een ander bedrijf had gekregen.

De eigenaresse deed alle moeite om een huurovereenkomst van de auto op te maken. In de tussentijd belde ‘Leo Brunswijk’ weer op om het bedrag op te vragen dat hij moest betalen. Hem werd voorgehouden dat hij 500 euro zal moeten betalen waarbij hij aangaf 600 euro te zullen geven.

Hij kwam toen met de smoes het bijzonder druk te hebben en vroeg haar SRD 1.000 aan beltegoed voor hem te sturen. Hij belde nadien nog enkele keren op, waardoor de vrouw in totaal SRD 3.400 aan top-up heeft gestuurd. Toen de man weer eens SRD 1.000 aan beltegoed wilde, kreeg zij het vermoeden dat er iets mis was.

De benadeelde heeft aangifte gedaan bij de politie. Ook heeft zij een van de filialen van het telecommunicatiebedrijf aangedaan.
 

25 REACTIES

 1. Wat een koe van sen vrouw. Had leo niemand die beltegud voor hem kon gaan kopen. Kan me niet indenken dat men nog steeds in dit soort dingen trapt. Pffffff. Wel jij kan niet ik ook niet hoor heb het ook druk. Pas bij 3400 ontdekt ze opgelicht te zijn wel laat


  Maak melding

 2. je bent een bedrijf? en dan ga je een klant geld sturen?
  wat kan daar uberhaupt de reden voor zijn om daar ook maar 1 seconde over na te denken?


  Maak melding

 3. Hahahahaha wat een goedkope smoes,met een domme behandeling.
  Waarom zo paniekierig doen als je deze stomme naam hoort.
  Mevrouw de directeur bij het aanhoren van deze naam krijg je jarennnnn lang een trauma


  Maak melding

 4. Die vrouw was gewoon greedy voor die deal. Maar het belletje moet toch direct rinkelen als iemand meer wilt betalen dan dat je vraagt.
  En ook nog zulke grote bedragen aan beltegoed.

  Die oplichter heeft haar wel goed te pakken.


  Maak melding

 5. Ai booi, akd dit echt waar is dan heb ik echt medelijden met deze e domme surinamers. Hoe haal je het in je hoofd om beltegoed te sturen naar iemand. Ik kan er echt niet bij!!!
  gemodereerd

 6. Ik zeg altijd geloof mensen niet op hun blauwe, bruine , groene, grijze ogen. Ik dit geval was die meneer aan de telefoon, dus had hij misschien een Barry White stem opgezet, toen werd ze week van binnen. Klinkt vergezocht, maar ja, ik kan niks anders bedenken op dit ongelooflijk verhaal.


  Maak melding

 7. Beltegoed is een nieuwe manier van oplichten. Wakker blijven. Boter bij de vis. Houd van uw geld. En verder…. Doe geen zaken met Leo Brunswijk, ook niet met de eerste.


  Maak melding

 8. Hallo, met Leo. Op het moment dat iemand, die zich in Suriname Leo, Dagoe, Agoe, Baas, Bravo of Alata noemt, zaken met je wil doen, of je nu Ondernemer, Sheriff of Miss Koosje bent, moeten alle alarmbellen tegelijkertijd gaan rinkelen.
  En als Leo, Dagoe, Agoe, Baas, Bravo of Alata je een hand of high five geeft, moet je daarna tellen of al je vingers nog aanwezig zijn.


  Maak melding

 9. Iemand die zich voordoet als een bekende in de samenleving. Waarvan men toch wel WEET dat die zwemt in het geld, en dan toch zoveel beltegoed overmaken.

  Ik ga niet twijfelen aan de intelligentie van de benadeelde maar bij deze…

  Ze kon dat geld beter doneren aan een kindertehuis of bejaardentehuis….


  Maak melding

 10. Weer eentje beetgenomen. Als ze met een echte of nep brunswijk met of zonder MBA hoorde moet ze weten dat ze met oplichters te maken had.


  Maak melding

 11. Aan al diegenen die bijvoorbeeld zeggen “Weer eentje beetgenomen. Als ze met een echte of nep brunswijk met of zonder MBA hoorde moet ze weten dat ze met oplichters te maken had.”

  Aan al diegenen wil ik zeggen:
  – jullie zijn en worden allemaal en nog velen met jullie beetgenomen door de huidige coalitie met hun voormannen Chan Santokhi en Ronnie Brunswijk en de meelopens Somohardjo en Rusland.
  – Ook de huidige oppositie doet een flinke duit in de zak en jullie allemaal te belazeren omdat zij willens en wetens datgene verdoezelen om ook niet te worden aangemerkt als de grootste schurken van de vorige coalitie.

  Opmerking / vraag:
  – waarom gaan jullie niet de straat op en vragen om de huidige top onder deze “schurken” te vervangen door echt kader.
  Dus alle benoemingen (nepotisme gedrag) teniet doen en daar de juiste personen te plaatsen die niet gelieerd zijn aan welke politieke partij ook.
  – Noch Chan Santokhi noch Ronnie Brunswijk noch Bouterse noch Adhin noch Bouva etc hebben jullie nodig om Suriname te redden want zij doen het werk zelf niet.
  Suriname heeft die mensen nodig die het kunnen en die hun benoeming krijgen van de huidige coalitie maar moeten ook gesteund worden door de huidige coalitie.
  Hopelijk zijn er genoeg Sranang mangs die dit willen maar let wel dat zij dan wel beloond worden voor hun bijdrage en risico die zij lopen.


  Maak melding

 12. De vrouw is in eerste instantie, geen trut. De doet zaken zonder aanzien der persoon.
  Goedgelovig, klopt helemaal.
  Dat ze bedrogen is, kan niemand ontkennen.
  Ook zij probeert haar zaken te runnen en winst te maken, zij heeft ook haar financiëleverplichten.

  Het lijkt erop dat de oplichter op het verkeerde pad is gebracht.
  Mijn advies is om te verifiëren, we leven in een kwadetijd.


  Maak melding

 13. Een man die als Leo Brunswijk optrad , heeft the Queen van een money laundering-car company opgelicht. Het bedrag van SRD 3.400 heeft haar niets gedaan.
  Haar doel is om de rechercheurs te belasten, om haar illegale activiteiten in alle rust uit te voeren. Een autoverhuurder zou nooit zo dom zijn??????
  Geld wordt gemakkelijk uitgegeven als het gemakkelijk binnenkomt??????


  Maak melding

 14. Sommigen schminken zichzelf zwart zodat de schuld weer wordt neergelegd bij……….., juist ja. Behalve als het een geel persoon is hoor of iemand anders is hoor, dan mag die wel oplichten en criminele dingen doen, maar als ze zwart zijn mag dat niet. Dan is Leiden in ….., juist ja.
  gemodereerd

 15. Zolang er personen zijn die de criminaliteit voor het merendeel gepleegd door mensen uit een bepaalde groep goedpraten, zullen die mensen doorgaan met hun criminele activiteiten. Zij voelen zich gesteund.
  Dit is een groot probleem in Suriname dat al zeker 20 jaar zo niet langer aan de gang is.
  Het is frappant dat de ministers van JusPol juist afkomstig zijn uit die bepaalde groep. Deze ministers treden niet of nauwelijks hard op tegen de criminelen die op hen lijken.

  Maar wat een geklaag om een paar chineze criminelen die zich zwart hadden geschminkt om de verdenking te verleggen naar de groep waaruit de meeste criminelen toe behoren.

  In Suriname komt criminaliteit onder elke etnische gemeenschap voor, maar de waarheid is dat criminelen uit 1 bepaalde groep oververtegenwoordigd zijn.
  Alleen zij die blind willen zijn voor dit groot probleem draaien het hoofd om en proberen de schuld bij anderen te leggen.

  Ronnie Brunswijk heeft een paar jaar geleden gezegd dat de meeste gevangenen in Santo Boma mensen zijn die groep.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.