‘Minister Pokie dient ontslagbrief onder druk in’

30
Surinaamse minister Pokie
ex-minister Pokie.

De minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) in Suriname, Diana Pokie, heeft haar ontslagbrief onder druk ingediend. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vanmorgen. Volgens het medium is president Santokhi, die wettelijk de enige is die een minister benoemt en ontslaat, gezwicht onder de druk van de ABOP.

Pokie, die op 16 juli een jaar zou aanzitten als minister en nu nog met ziekteverlof is, heeft maandag 12 juli haar ontslag ingediend bij de president.

Het is nog onduidelijk als het ontslag aanvaard is door het staatshoofd meldt ABC Online Nieuws. ABC meldt ook dat zij beschikbaar blijft voor de regering.

UPDATE – President Santokhi accepteert ontslagverzoek van minister Diana Pokie:

30 REACTIES

 1. Als dit echt is dan heeft Chan geen recht van spreken meer en is bewezen dat niet hij maar Brunswijk en Bouterse het voor het zeggen hebben in Su. Zijn geloofwaardigheid is hij dan kwijt en iedereen die hem het voordeel van de twijfel hadden gegeven zullen hem nu laten vallen. Het enige wat hij kan doen om zijn geloofwaardigheid te behouden is deze heren nu echt aanpakken en tonen aan de Abop en Brunswijk en de gemeenschap dat hij niet ten koste van alles deze vuile samenwerking wil voortzetten.


  Maak melding

 2. Regering Santokhi,
  als niet verder gewerkt kan worden met collega’s onder elkaar dan de boel niet erger maken door koppig te zijn en besluiten toch te werken met de ene die men liever ziet gaan.Daarom dat Suriname geen stap vooruit komt.We blijjven maar zitten met problemen ipv die op te lossen.


  Maak melding

 3. Alhoewel ik de regeling dat politieke figuren na één jaar gediend te hebben, direct een pensioen voor het leven krijgen, graag afgeschaft wil hebben. Is als ABOP dit, twee dagen voordat Pokie één jaar gediend zou hebben, doet om Pokie een loer te draaien.heeft deze politieke organisatie een slechtere, rancuneuzere inborst dan de NDP van Bouta, zij zijn dan de grootste @#$% ooit, ik hoop dat de kiezers hen dat betaald zullen zetten bij de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 4. Dit is power play van Brunswijk en zijn clan. Pokie is gezwicht voor zware druk die op haar werd uitgeoefend. Zij hield voet bij stuk en moest met hantklachten in het ziekenhuis opgenomen worden. Het akkoordje van Brunswijk en Santokhi heeft haar doen zwichten. Santokhi kiest eieren voor zijn geld. Brunswijk dreigde de stekker uit de samenwerking te trekken. Maar Santokhi en Brunswijk willen voorkomen dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden omdat zij gedecimeerd worden.


  Maak melding

 5. In Suriname heb je alleen maar grappenmakers
  die geen verstand hebben van zaken dus verwonderd het
  mij helemaal hoe het nu gaat in Suriname. Brunswijk is de
  baas in Suriname samen met zijn broer Leo. Zo gaat het
  in een failliet land die achtergelaten is door de vorige regering
  van de NDP.


  Maak melding

 6. Nu zullen investeerders helemaal in de rij staan om hun geld in de put daar te gooien. volgens mij stonden die investeerders bij bouterse ook in de rij.
  NUL KOMMA NUL investeringen
  wel leningen met torenhoge rentes.
  Niemand wil al jarenlang in Suriname investeren


  Maak melding

 7. @RobG
  Niemand vraagt jou om adviezen.Jij hebt liever dat bouta ,de verslagen duivel ,terug zal keren en de macht overneemt.Dat zal niet gebeuren.
  We zijn bewust van het feit dat brunswijk minister pokie weg wilt omdat zij het niet toestaat dat brunswijk en zijn familie illegaal gronden tot hun eigen maken en daarom is brunsie boos.
  Regering Santokhi doet zijn best om Suriname uit de ravijn te halen waarin bouta de crimineel ons geduwd heeft.Als jij denkt dat de surinamers weer voor bouta gaan kiezen dan heb je het mis.Hij gaat nergens leningen kunnen bedelen om de surinamers zoet te houden.
  Een goede samenwerking tussen alle partijen onderling is in staat deze probleem op te lossen.


  Maak melding

 8. Mensen:::het kan ook anders gaan lopen dat Poki afstand neemt van de ABOP met haat 2 zetels en naar de VHP of NPS stapt, dan mag Brunswijk zijn biezen gaan pakken.

  Bouterse heeft dit ook laten gebeuren, maar wel op een vieze manier toen met de HVB.


  Maak melding

 9. Wat voor best heeft deze regering al gedaan?? Niets en ook niets.
  Sommige bermen worden schoongemaakt. Ik hoop dat ht gratis is. Vreselijk.
  Dank zij gratis cement worden wat straten gelapt.
  Chan verrijkt zichzelf en Melissa en familie
  gemodereerd

 10. ABOP dient met een verklaring te komen !
  Als Diana Pokie naar behoren heeft gefunctioneerd waarom moet zij haar ontslag indienen ?
  En als zij niet naar behoren heeft gefunctioneerd waarom krijgt zij dan wel eervol ontslag ?

  Er is trouwens een onderzoek geweest !
  Wat zijn de uitkomsten van dat onderzoek ?

  Ik ben heel benieuwd naar de reactie van
  Z. E. Santokhi èn naar een reactie van Diana Pokie zelf.
  Het volk en met name de achterban van Diana Pokie hebben recht op antwoorden.

  Ik zal geen paarse denkfout maken om voorbarig met ongegronde conclusies te komen.

  Wij willen een rechtvaardig Suriname.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 11. Diana Pokie mooie blaka rosoe, lever je lidmaatschap bij ABOP in en werk samen VHP of NPS. Jij ben een mooie mens kan niet zomaar ontslagen worden. Chan laat je niet door Bruinswijk gek maken


  Maak melding

 12. Mensen En Mensen Kinderen

  Als Iemand Die In Het Buitenland Woont Via Jou Wil Weten Hoe Slecht Het Met Ons Land Gaat, Hoef Je Geen Boek Te Gaan Schrijven, Zeg Gewoon Ronny Brunswijk Is De Vieze President Van Suriname. Zo Diep Zijn Wij Als Land En Volk Ingezakt

  Is Een Feit Dat Onze Nationale Munt gedevalueerd Is, Is Ook Een Feit Dat Wij Als Volk Gedevalueerd Zijn.

  Ronny Brunswijk Is De Vieze President Van Ons Land. Om it Half Uur Moet je Dit tegen je zelf Zeggen


  Maak melding

 13. Press heeft zich gecommitteerd aan een ongeschoolde vice-president en nog schandelijker met een internationaal criminele record. Deze immorele types veranderen nooit, na de genadeloze plunderingen door voorganger DDB, zijn we geen stap verder met deze vp in charge. Master in charge moet doen wat gedaan moet worden, voordat het te laat is. There is no time to loose, we want to see your elephant balls.
  gemodereerd

 14. @Ray, waar maak jij je druk om? Je kan een aversie tegen Bouterse en/of de NDP hebben maar het volk beslist. Natuurlijk zit de angst diep bij jou. De ravage die Santokhi totnogtoe heeft aangericht gaat alleen maar erger worden. De schandalen gaan zich alleen maar opstapelen. Jouw president is een ramp voor het land. Santokhi is het land aan het rampeneren.De meerderheid van het volk zal hem hiervoor afstraffen


  Maak melding

 15. Press heeft zich gecommitteerd aan een ongeschoolde vice-president en nog schandelijker met een internationaal criminele record. Deze immorele types veranderen nooit, na de genadeloze plunderingen door voorganger DDB, zijn we geen stap verder met deze vp in charge. Master in charge moet doen wat gedaan moet worden, voordat het te laat is. There is no time to loose, we want to see your elephant balls.


  Maak melding

 16. Tja, politriki, politricky, politricks. That’s the game they play…
  gemodereerd

 17. LAUWPIE ALIAS ROBG,

  GEEF MIJ EEN GROTE BRICK HOOR: JE SCHRIJFT DAT SANTHOKI EEN GROTERE RAVAGE VAN HEEFT GEMAAKT.

  VIND JE HET GEK? SANTHOKI HEEFT EEN TOTALE PUINHOOP OVERGENOMEN DIE JOUW GOD HEEFT VEROORZAAKT.

  IEDEREEN MAG KRITIEK LEVEREN OP SANTHOKI BEHALVE JIJ EN DE NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ.

  JULLIE MOETEN ZWIJGEN EN JE BEK HOUDEN


  Maak melding

 18. robg wat en wil jij straffen eikel maar jou straf komt heel snel en je zal huilen het paars gaat over in rood en dan in zwart en dan ben je uitgehuild, ongebluste kalk doet zijn werk


  Maak melding

 19. De verdeeldheid tussen de Marrons, Aucaners en Samaccaners, is hiermee ingezet. Op 26 mei 2025 zal blijken dat de ABOP van Brunswijk geminimaliseerd zal zijn.

  Chan moet het spel goed spelen om Diana Pokie in het kamp vd VHP te krijgen en na 26 mei 2025 graag met haar samen te willen werken.

  Advies aan Diana Pokie: Richt je eigen politieke partij op, waardoor je na 26 mei 2025 in zee kan met de partij die de grootste is en een coalitie mee kan vormen.

  Politiek is smerig.

  Regeren is vooruit kijken.


  Maak melding

 20. @RobG
  Ik kan u denkrichting 100% volgen.
  In politiek is powerplay aan de orde van de dag. Dat er iets heel vies aan de orde is is vrij duidelijk.
  Het is triest en het is oude politiek.

  U juicht echter te vroeg qua nieuwe verkiezingen. Suriname heeft een min of meer presidentieel systeem. De president benoemt en kan regeringen vormen desnoods elke dag een ander. Santohki kan ook met een werkzame minderheid regeren. De regering kan ook op basis van een ontbrekend quorum in de DNA haar gang gaan etc.
  Het trieste is dat Santohki nu voor de wereld en de schulden sanering een krachtige stemvee coalitie moet hebben tot dat alle maatregelen en de begroting 2022 op orde zijn.
  Ondertussen zal het dilemma Saramakanner/Aukaner/Stad binnen de ABOP groeien. Vergeet niet dat Pokie ooit BEP was en overliep toen Brunswijk de AC combinatie opblies.
  Vergeet niet dat Belfort al vrijwel permanent oorlog voert in de ABOP etc. Vergeet niet dat Kensenhuis ook twee of driekanten op kan en dat bij een een beeindiging van de coalitite ABOP/VHP de PL zal moeten kiezen of zij de prettige positie van BZK houdt tot en met de verkiezingen of solidair is met Brunswijk die dan een kruiwagen met kikkers zal moeten managen. Reken maar niet dat er opkomst van zijn fractie hoog zal zijn. Bedenk even wat er gebeurd als Vorswijk minister wordt. Wie gaat de fractie dan runnen. Kan Belfort weer een keer overgeslagen worden (dan vertrekt hij vrijwel zeker). Wie komen er in de fractie als Belfort of Vorswijk door schuiven.

  Heel interessant koppijn dossier RobG dat Santohki alleen maar sterker maakt als hij de tijd neemt.
  Dit is het fout van politiek en zeker in een land als Suriname niet te voorkomen. Corruptie en machtspolitiek is in landen als Suriname niet uit te bannen. Ook beter opgeleide jongeren zullen in gezagspatronen blijven hangen. Een voorbeeld.

  In Tanzania hebben ze ruim 20 volkeren waardoor er integendeel tot Kenya niet een kan overheersen. De overleden president pakte corruptie aan. Mijn dochter woonde de afgelopen 5 jaar 30-50% in Tanzania. De constatering Corruptie is formeel weg. Echter om in Mei het land uit te kunnen met een box monsters heeft zij:
  1>> $ 4.000 aan onderhoud moeten betalen van een 2 jaar geleden al overgedragen Landcruiser.
  2>> $ 4.000 voor de hoofd export vergunning moeten betalen,
  3>> 2.000 km hen en weer gereden tussen Serengetti, Arusha en Dedomona. om testen te laten doen en stempeltjes te halen.
  4>> 4 dagen verblijf moeten betalen omdat men net gesloten was, of de batterijen op waren of een test apparaat weg was of defect.
  5>> Voor elke test, stempel en zegel moeten betalen.
  6>> Tot aan de luchthaven fee’s moeten vergoeden.

  Toen het spul bij de RUG in een controlled environment was liep zij het risico dat als er ergens een fout begaan was het spul door het RIVM vernietigd zou worden.
  Bleek bij de check dat de lab voorziening van de RUG vors onder de standaard te zijn en kreeg deze nood reparaties opgelegd.

  De moraal van het voorgaande: corruptie is op sommigen plaatsen noodzakelijk om efficiency te krijgen. In Tanzania durft niemand meer iets want het is het risico niet waard je nek uit te stekken.
  Ondertussen spelen ze in Arusha wel elk weekend Polo en dat kan men zich in NL niet permitteren.


  Maak melding

 21. Deze regering is top om het volk voor de gek te houden. Chan benoemt commissies hier, commissies daar en commissies overal en de adviezen worden niet over genomen. Volk kom in opstand en verjaag deze boeven uit Suriname. Ik geef nog 6 mnd. voor deze regering.
  gemodereerd

 22. Diana Pokie. Ga met jouw achterban praten en stippel je toekomstige acties uit. Neem alles met de achterban in overweging en stel ze ook de vraag of het niet beter is een eigen politieke partij op te richten.
  Als iemand mij belazerd zal ik hem ook belazeren. En aangezien iemand als Brunswijk de boel zit te frustreren wordt het tijd om hem nu te frustreren. Neem Wraak en laat de ABOP bossen.


  Maak melding

 23. En NPS: ook aan u heb ik een advies. U verkeert in een wespennest en het gevaar is groot dat u flink gestoken wordt door deze wespen. Men heeft in het verleden de NPS een smerige spel gespeeld en u heeft flink wat zetels moeten inleveren. Nu lijkt uw rol die van spek en bonen.
  Wordt het geen tijd om verder politiek verlies te voorkomen en met uw achterban te gaan praten over de toekomst?.
  Ik denk dat doorregeren met een chanteur als Brunswijk goed is, maar uit de coalitie stappen is zeker beter. U kunt zeer zeker politieke munt hieruit slaan, of wordt u ook door die Brunswijk gechanteerd.
  Vergeet niet: wie met pek omgaat raakt er ook mee besmet.


  Maak melding

 24. De NPS weet dat zij in een wespen nest zitten, maar die meneertje Rusland wilde perse in de coalitie en wat heeft hij daarvoor gehad de kruimels, want zij hebben geen enkele inbreng, maar ik vind het jammer voor Poki, ze heeft der laten gebruiken door lonny, om hem te helpen aan die 2 zetels van de saamaka, en nu word ze als vuil behandeld, Poki ga terug naar de BEP, maar mensen nog wat gehoord van de skalians, die moesten toch allemaal verwijderd worden, ja dat gaat ook niet gebeuren want heel prominenten van de vorige regering hebben daar aandelen in die skalians, en ook de rede dat Poki weg moest, want zij zaken naar buiten brengen van al die families en vrienden die hout concessies hebben, en zijn allemaal gasten van de vorige machthebbers, daarom gaan die geheimzinnige ontmoetingen van, Chan/ Brunsi/ met Bouterse geregeld door.


  Maak melding

 25. Esmerald , als mevrouw Pokie (nu) , als minister Poki een tijd geleden echt heeft gesjoemeld in het voordeel van de ndp met de grond uitgiften , en het is waar , dan had president Santokhi die een onderzoek heeft laten doen haar moeten laten oppakken voordat ze die ontslagbrief in gediend had , en dan hadden wij als burgers geweten dat er iets fout is.
  Wat wel opvalt is dat er van de ndp kant nog geen reactie is geweest over deze kwestie.
  natuurlijk zit die robg en al die paarse ratten te lullen , maar zij zijn de onderkant van die ndp kliek , nog lager , de laagste , of beter gezegd ndp kent die paarse ratten niet , ze zullen ze verdelgen als ze in de buurt komen van ocer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.