CDS: ‘President Santokhi accepteert ontslagverzoek van minister Diana Pokie’

54
Surinaamse minister Pokie
ex-minister Pokie.

Minister Diana Pokie van het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer in Suriname heeft op maandag 12 juli 2021 een schrijven aan het staatshoofd gericht waarin zij haar portefeuille beschikbaar heeft gesteld. Als reden voor het ontslagverzoek is gegeven dat het politieke draagvlak voor haar verder functioneren als minister in de Regering Santokhi/Brunswijk is komen weg te vallen.

President Santokhi heeft op grond van zijn constitutionele bevoegdheden en ingegeven door de consultaties eerder gevoerd en dat beleidsinstructies niet zijn opgevolgd door de minister, het verzoek tot ontslag gehonoreerd. Vanwege de gezondheidssituatie van Mevr. Pokie kon dit gesprek niet eerder plaatsvinden meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS) zojuist.

De bewindsvrouwe is bedankt geworden door de President en de Vice President voor haar bijdrage. Mevr. Diana Pokie heeft aangegeven dat zij beschikbaar blijft om in welke functie dan ook een bijdrage aan deze regering te willen leveren.

Het gesprek met de bewindsvrouwe is gevoerd in een constructieve en openhartige sfeer op het Kabinet van de President hedenochtend in aanwezigheid van de Vice-President en de vicevoorzitter van de raad van ministers.

54 REACTIES

 1. Sinds het aantreden van de regering Brunswijk/ Santokhi is Belfort continue bezig om Santokhi en de VHP aan te vallen. De achterstand onder de bewoners van het binnenland is de schuld van de VHP als je Belfort hoort praten.. Ben daarom benieuwd welke draai hij nu weer gaat geven aan de maffiapraktijken van de familie Brunswijk. Het zou moedig zijn van Diana Pokie om nu naar buiten te brengen waarom zij gezwicht is voor de druk van de familie Brunswijk zodat het Surinaamse volk beseft hoe de verhoudingen liggen.
  Het zal geen gemakkelijke opgave zijn voor de NPS en de VHP zijn om het land op de juiste spoor te brengen met de familie Brunswijk in het centrum van de macht!


  Maak melding

 2. En toch is men een regering met deze familie gaan vormen dus vraag ik me af wie macht geil is
  gemodereerd

 3. President Santokhi zakt door het ijs. In plaats voor de minister door
  het vuur te gaan, zakt hij door de knieen. Brunswijk lacht in zijn vuistje, hij
  weet dat hij niet veel weerstand hoeft te verwachten.


  Maak melding

 4. Wie gaat nu bekend maken welke beleidinstructies niet zijn opgevolgd en dat daardoor Diana Pokie moet vertrekken. Zal Chan of Brunswijk dat eerlijk aan het volk vertellen? ??. Ben benieuwd ,maar ook een goede gelegenheid voor Chan om haar binnen te halen als ze dat zelf wil en dan zeggen sorry Lonnie.


  Maak melding

 5. Uit de krant.
  “Als reden voor het ontslagverzoek is gegeven dat het politieke draagvlak voor haar verder functioneren als minister in de Regering Santokhi/Brunswijk is komen weg te vallen.”
  Vertaald naar gewoon Nederlands:
  Diana Pokie werkte niet mee met nepotisme, corruptie en volksverlakkerij van de ABOP. Thuis bij Santokhi heeft Melissa Grasi Grasi de broek aan (zij is thuis de baas). Op het werk is Ronnie Brunswijk de baas. Als Ronnie Pokie niet meer lust dan moet ja-knikker en futubooi Chan “ja meneer Brunswijk” zeggen.
  Anders valt deze coalitie om. En is Chanietje zijn o zo geliefde titel van president kwijt toch.
  En Chanietje wil gewoon de komende 4 jaar gewoon uitzitten.
  Natuurlijk ten koste van de bevolking. Maar ja voor Chan tellen kafries, Indianen, Hindoestanen van lagere kasten en de rest niet mee. Zoals bekend geeft Chan alleen om de mensen van zijn kaste. In Chan’s fantasie hoort hij bij de brahmanen kaste. Zie hier weer de zoveelste gekke bollywood fantast.
  gemodereerd

 6. Heel goed van het CDS.

  Het moge duidelijk zijn dat Pokie zelf ontslag heeft genomen, omdat ze gesjoemeld heeft met foutief lastminute ingediende beschikkingen vd ndp. Zonder overleg, heeft ze eigenhandig correcties aangebracht.
  Dit heeft geen enkele connectie met de arealen vd VP. Dat volgt nog.
  Handig om andere media te lezen dan starfakenews.


  Maak melding

 7. Goed dat alles netjes verlopen is zonder de onnodige drama’s en poeha.
  Ministet Pokie heeft zelf besloten ontslag aan te vragen en President Santokhi heeft haar verzoek gehonoreerd.Het heeft trouwens geen zin als vijanden in de regering te werken.Het allerbeste minister Pokie.Alvast heel veel succes .


  Maak melding

 8. Mofo Koranti zal overuren draaien,maar ten spijt….
  Het is niet Santokhi geweest die besloten heeft Ex -minister Pokie te ontslaan,nee het is Pokie geweest die zelf ontslag heeft aangevraagd omdat volgens haar het niet mogelijk meer was samen te werken met de regering Santokhi-brunswijk.Aangegeven wordt dat alle partijen betrokken hier een gesprek hebben gehad en een besluit werd gemaakt.De rest is geschiedenis.


  Maak melding

 9. Deze slappe president accepteert alles van de abop.President u heeft geen daadkracht en kunt liever vertrekken.
  gemodereerd

 10. “Diana Pokie heeft aangegeven dat zij beschikbaar blijft om in welke functie dan ook een bijdrage aan deze regering te willen leveren.”

  Dat kan Poki vergeten. Door Leo Brunswijk honderden hectaren grond te weigeren heeft Poki terecht Ronnie en Leo Brunswijk te kijk gezet.
  En Ronnie die niet al te snugger en erg rancuneus is gaat Poki daarvoor terug pakken.
  Een nieuwe functie kan Poki bij deze clown vergeten. Bij Ronnie wordt je niet op kundigheid beoordeeld maar op loyaliteit aan Ronnie en zijn corrupte familieleden.
  Bij iemand met een stamhoofden mentaliteit die ambities heeft om met een strafdossier op zijn naam toch president te willen worden van dit land. Als dit gebeurd unu KA.
  Dong kaw denkie neh draai wang kondre.
  Kijk maar naar Ethiopië, Eritrea, Kwazulu Nathal (Zuid-Afrika), Libanon enzv
  Sarie torie…..
  gemodereerd

 11. Dit is de politieke oplossing van een probleem van Brunswijk.
  Brunswijk gaat daarvoor ooit een politieke rekening betalen. Zo gaat dat of in de stem bus of op een moment dat hij kracht verloren heeft.

  Al op korte termijn heeft heeft Brunswijk een probleem. Hij moet Belfort of accepteren voor een functie of Belfort negeren.
  Beide zijn verlies punten.
  Of Belfort zal macht gaan ervaren en dat leidt tot een conflict of Belfort zal zich miskend voelen en dat leidt tot een conflict.

  De president zit voor 5 jaar zolang hij meerderheden kan vormen bij stemmingen. Dit betekend dat er listig omgegaan moet worden met de DNA en dat de oude politiek uit de kast gehaald kan worden. PL krijgt extra macht, Belfort krijgt extra macht, Pokie krijgt extra macht, die opvolger van de opvolger van Pokie krijgt macht. Asabina krijgt met 2 zetels macht en potentiele NDP overlopers krijgen macht. De NPS krijgt met 33.000 stemmers en verschuivingen op komst meer macht.

  Brunswij versnipperd zijn macht.
  gemodereerd

 12. Naar myn mening heefd deze regering geen recht op deze mandaat want mnr Santoki heefd willens en weten onze grondtwet naast zich neergelegt door met ronny toetelaten in zyn regering, om tekyken hoe men zou reageren is ronny eerst parlement voorzitter gaan worden en daags later vice press geworden daar mee heefd men de WET overtreden want de man heefd eenstrafbladt en wordt in meerdere landen gezocht ,en de weet mnr Santoki.
  hier heefd mnr Santoki zich politiek doodt laten verklaren en een strafbaar feit begaan
  Dat is dus ook de reden waarom oa nederlandt nog afstandelyk met deze regering doet ,
  Paramaribo doet als of alles koek en ei is maar het is schynbedrieg
  @Guno
  Wie is macht geil ,een goeie vraag.


  Maak melding

 13. rbrowny met y , , weet je wat macht geil is paarse rat , toen je baasje vorig jaar nog voor de verkiezingen op latour kwam en zat te zuipen en roken met die jeugd daar en het meisje die naast jou afgod zat geil zat te betasten , kijk dat is macht geil , en jij bent en blijft maar een gewoon lulletje


  Maak melding

 14. Brunswijk heeft kort voor de verkiezing gepleit voor een bundeling van Afro-Surinamers. Er is zelfs een bijeenkomst geweest waar diverse leiders uit de afro gemeenschap aanwezig waren. De NPS heeft echter op tijd ingezien dat het bij Brunswijk niet ging om het belang van Suriname, maar om het leiderschap van de Afro’s in Suriname op te eisen. Het is belangrijk dat de Afro’s in Suriname beseffen dat de toekomst van het land niet in handen mag worden gelegd van personen die niet capabel zijn om ontwikkeling in het land te brengen.


  Maak melding

 15. Nu Diana Pokie min of meer vrijwillig ontslag heeft ingediend lijken de oorzaken / uitslag van het onderzoek ondergeschikt en minder belangrijk.

  Het is duidelijk dat hier onderhandeld is !

  GBB is toegewezen aan ABOP. Diana Pokie is door ABOP voorgedragen. Nu zij zelf haar ontslag indient kan Santokhi niet anders dan haar “vrije keuze” accepteren, ontslag nemen is haar recht.
  Santokhi kan niet bepalen wat er binnen de ABOP moet gebeuren, dit is een verantwoording voor Brunswijk ! Santokhi staat in deze ABOP-issue buitenspel.

  Grote vraag blijft:
  wat is er met het onderzoek gebeurd ?

  Er is echter nu wel een probleem binnen de ABOP. ABOP-stemmers worden door hun leider niet serieus genomen. De ABOP-leiding is net zo dubieus als de NDP-leiding !
  Want Diana Pokie kan met geheven hoofd met ontslag maar zal geen aansprak maken op de minister regeling, Diana Pokie beweert correct te hebben gehandeld en is nog steeds gemotiveerd voor een maatschappelijke functie in belang van land en volk en toch dient zij haar ontslag in. Aan de andere kant geeft ze aan dat er een breuk is tussen haar en de ABOP-leiding.

  De leiding van ABOP is verantwoording schuldig aan alle ABOP-stemmers !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 16. Hulde aan mevrouw Pokie. Zij houd de eer aan zichzelf en dit bewijst weer hoe integer en landslievend zij is door voor de ministersregeling in zou gaan haar ontslag in te dienen. Dit moet een voorbeeld zijn voor andere ministers!!! En mark my words ..deze djadja sranang mevrouw die niet mee wilt met al die nepotisme en corruptieve handelingen zal alleen maar sterk terug komen…!! Thank u mevrouw pokie en heel veel succes in uw verdere politieke loopbaan!!


  Maak melding

 17. Rbrown 15 juli 2021 At 01:35
  Naar myn mening heefd deze regering geen recht op deze mandaat want mnr Santoki heefd willens en weten onze grondtwet naast zich neergelegt door met ronny toetelaten in zyn regering, om tekyken hoe men zou reageren is ronny eerst parlement voorzitter gaan worden en daags later vice press geworden daar mee heefd men de WET overtreden want de man heefd eenstrafbladt en wordt in meerdere landen gezocht ,en de weet mnr Santoki.
  hier heefd mnr Santoki zich politiek doodt laten verklaren en een strafbaar feit begaan
  Dat is dus ook de reden waarom oa nederlandt nog afstandelyk met deze regering doet ,
  Paramaribo doet als of alles koek en ei is maar het is schynbedrieg
  @Guno
  Wie is macht geil ,een goeie vraag.
  ===========================================

  Wat blaat je nu man. Wat heeft je baasje van de NDP jaren lang gedaan dan?


  Maak melding

 18. De noodzaak om het crimineel kartel dat Suriname gegijzeld houdt te ontmantelen, te berechten en het liefst uit te leveren wordt met de dag groter !

  Santokhi zal de internationale samenwerking mbt de georganiseerde misdaad naar een hoger prioriteit moeten brengen, desnoods krijgt Defensie meer bevoegdheden. Dan is chantage om met de paarse patjakkers te fuseren gelijk uitgesloten.
  Santokhi lijkt nu te kiezen voor algemeen belang / landsbelang en laat het belang van Suriname dus niet vallen. Want alleen de paarse patjakkers zijn gebaat bij een breuk in de regering ! We zien ook dat zij van alles doen om de regering tot val te brengen.

  ABOP-stemmers hebben de keus:
  meewerken aan een beter Suriname of opvolgers worden van de paarse ezels !

  Beste landgenoten,
  De coalitie bestaat niet uit 1 partij ! Maar uit 4 partijen, VHP / ABOP / NPS / PL. Laten wij een correcte balans maken. Zie wie zich inzet (-ten) voor een beter Suriname en wie loopt te rommelen. Wij hebben deze balans nodig voor de volgende verkiezingen.

  Ik heb alle vertrouwen in Slim-Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 19. Ik ontkom niet aan de indruk dat mevrouw Pokie wordt gechanteerd en dat ze daardoor gedwongen werd om ” met tegenzin” ontslag te nemen. Ik vermoed dat zij tot het uiterste stand gehouden tegen het psychologisch geweld van de Brunswijk clan. Haar gezondheid heeft het zwaar te verduren gehad. Ook de omschrijving die de hypocriete Santokhi geeft om het ontslag te rechtvaardigen lijkt me te zijn voorgedicteerd door Leo Brunswijk die grote ambities heeft om president van Suriname te worden. Ik wil mevrouw Pokie het advies geven om te overwegen een politieke partij die door vrouwen wordt geleid op te richten. Zij komt met haar partij gegarandeerd met veel zetels in het parlement. Ik wens haar veel sterkte toe.


  Maak melding

 20. @rogb
  Pokie is ook geen haar beter dan de brunswijkers. Om macht is zij toch overgelopen van de bep naar de abop tijdens paarse regering 1. Nu het anders is afgelopen dan worden anderen als boeman bestempeld. Vogels van gelijke veren.
  Uit het gehaal en getrek kan 1 ding van maar worden geconcludeerd en dat wordt in het surinaams aangeduid als” yang mang no lobi yang mang”.


  Maak melding

 21. @RBrown

  Hoe zit het dan met Bouterse. Heeft meerdere moorden gepleegd en is in Nederland ook veroordeeld tot een gevangenisstraf.
  Toch heeft Bouterse 10 jaar president kunnen zijn van Suriname. Kom niet met het afgezaagde antwoord dat hij door het volk is gekozen, want Brunswijk is ook door het volk gekozen, zodat zijn partij 8 zetels heeft kunnen behalen. Na de VHP is de ABOP de grootste partij binnen de coalitie en is Brunswijk VP geworden.

  Santokhi heeft naar mijn mening een grote fout gemaakt door met de ABOP te gaan samenwerken.
  Santokhi had beter met de NDP een coalitie kunnen vormen. Hij had dan eisen kunnen stellen.
  Toen Bouterse in 2015 opnieuw de verkiezingen had gewonnen, had hij Santokhi benaderd om samen met de VHP een coalitie te vormen. De VHP had 8 zetels desondanks had Santokhi dat mogen doen, omdat hij toen ook eisen had kunnen stellen, net als Brunswijk dat nu ook heeft gedaan.
  Het was toen en ook nu niet slim van de VHP te weigeren met de NDP samen te werken. De VHP zou juist sterker zijn geworden.
  Soms is het beter om samen met je politieke vijand te werken zodat je die vijand kunt sturen. Helaas zit Santokhi nu opgescheept met het haantje Brunswijk.


  Maak melding

 22. Samenwerken met de NDP is de dood voor elke politieke partij en elke andere organisatie !
  Geen enkel integer partij kan samenwerken met de NDP ! Iedereen due samenwerkt met de NDP wordt besmet met criminaliteit !
  De NDP is opgericht door criminelen en is een criminele organisatie.

  Beter samenwerken met ABOP die nog een beter achterban heeft dan samenwerken met de NDP die alleen bestaat uit profiteurs. Kijk maar naar de aangenomen ambtenaren !

  VHP heeft dus een goede keuze gemaakt en gekozen voor uitsluiting van de
  National Destroyers Party !
  Dit is een eerste stap naar een beter Suriname !

  Samenwerken met de NDP is en blijft geen optie !

  ABOP stemmers moeten nu te rade gaan.

  Justitia Pietas Fides. Kraki !


  Maak melding

 23. Simba & RobG

  Politiek is waar dan ook regelmatig een smerig bedrijf. If one cannot stand the heat stay out of the kitchen.

  Pokie heeft een eigen basis waarmee zijn dealt en in der tijd de BEP verliet toen deze consequent was met betrekking tot de Bouterse Amnestie Wet en buiten gezet werd door Bouterse.
  Nu Wordt zij buiten gezet omdat zij op de een of andere wijze niet past in het Brunswijk schema.

  De echte redenen worden nu geheim gehouden. Santohki laat Brunswijk zijn eigen rommel opruimen waarmee Brunswijk op termijn zelf in de inktvlek zal gaan wrijven die hij zelf gemaakt heeft. Zoals gewoon bij dit soort partijen kan de leider de kikkers niet in de kruiwagen houden. Zie machtsgeile Belfort, zie Bordoe en nu Pokie die nu zij geschoren wordt stil zit maar als zij zo meteen met haar gratis salaris alle tijd heeft om met haar achterban te werken aan haar toekomst zal het koninkrijk van Brunswijk aan macht in boeten.

  RobG uw advies is doorzichtig weer een partij er bij die veel niet te verzilveren stemmen kan krijgen. Het werkt niet RobG zie Amofo. Pokie heeft te veel straat wijsheid.


  Maak melding

 24. Hierom @Wat

  “Pokie kwam eerder dit jaar in opspraak nadat zij vermoedelijk stukken zou hebben getekend voor uitgegeven concessies. Ook heeft ze naamsverbeteringen aangebracht op stukken van uitgegeven concessies. Er werd toen een onderzoek gedaan naar de vermeende malversaties van de ex-bewindsvrouw. “
  Bron: srherald


  Maak melding

 25. En dit @Wat

  “De positie van Pokie werd in mei ‘onhoudbaar’ nadat ‘uitlekte’ dat ze concessies en grote lappen grond in het binnenland zou hebben uitgegeven aan buitenlandse ondernemers. In de uitgegeven concessies zouden er voor inheemsen en marrons ‘heilige’ plekken zijn die nimmer uitgegeven hadden mogen worden. De uitgifte zou naar de Ware Tijd vernam niet buiten de wettelijke procedures om zijn uitgegeven of buiten de bevoegdheden van de bewindsvrouw vallen.”

  Verder circa 2 mnd geleden diverse artikelen in de West.


  Maak melding

 26. @simba, inderdaad. Je kan wel gelijk hebben. Pokie geeft haar ministerspost op maar blijft beschikbaar voor de politiek van VHP en Abop.Ze hebben zich allen goed voorbereid om het grote geld van de oliebronnen binnen te harken voor Friends and family. Vanaf het begin hebben ze laten zien dat het overboord gooien van principes net zo simpel is als een gehate en goed uitziende schoonmoeder over te leveren aan een paar hitsige stieren. Het is heel jammer dat mevrouw Pokie in alle talen zwijgt. Er is geen transparantie. Uit brood vrees durft de Surinaamse media geen kritische vragen te stellen.Ern gemiste kans.


  Maak melding

 27. “Santokhi zal de internationale samenwerking mbt de georganiseerde misdaad naar een hoger prioriteit moeten brengen”

  @ParaExpress

  Dat gebeurt ook,
  -Anti money laundring onder leiding vd pres.
  -De Financial Intelligence Unit Suriname (FIU) en de Gaming Board werken samen betreft het uitwisselen van informatie met betrekking tot money laundering, financiering van terrorisme en daaraan gerelateerde misdrijven. De ondertekening heeft op 8 juli in aanwezigheid van de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, plaatsgevonden.
  -Plus verkoop crimineel hout. ( is Hollandse stijl pluk ze wet).
  -Plus samenwerking met Fr Guyana en Guyana, Interpol, etc etc

  Kwestie v goed zoeken.


  Maak melding

 28. Eervol ontslag; “niets misdaan dus?!”. Of wel? Want dan, oneervol ontslag.
  Doorgaans komt de “waarheid” na twee weken aan de oppervlakte drijven.
  Één ding staatvast, deze regering haalt de eindstreep niet.

  Te veel mensen, die het dag licht niet kunnen verdragen.
  Al was het alleen maar door de nevenfuncties.

  ABOP: 24900 stemmen/ 9 zetels.

  Te veel pretenties! Te veel ontslag aanvragen! Het heeft er veel van dat het een familiebedrijf is.

  NPS: 32394 stemmen/ 3 zetels.

  Boordevol potentiële krachten.

  Maar speciaal voor de Nationale Boeven Personen (de Robjes etc. etc. etc.), jullie moeten de eerste 300 jaren ver van ons spaargeld blijven.

  Een ezel stoot zich in het gemeen …… .


  Maak melding

 29. Het treintje boemelt verder, nieuwe Minister benoemd, alles weer gewoontjes.
  Alle poeha voor niks. De mensen aan de touwtjes die malen/rouwen niet om een persoon.
  Helaas voor mevrouw Pokie, staan er 13 Mini-sterretjes in de rij.
  Als alle gedane voorspellingen gaan uitkomen dan mag ik alvast mijn borst gaan natmaken, zou je denken!, wij leven in Suriname, een land vol dromers, helaas dag en nacht.


  Maak melding

 30. Het volk wil weten wat er precies aan de hand is. VHP gaat het moeilijk krijgen. Deze aanpak lijkt op zand erover. Waarschijnlijk had de MOORDENAAR nog een kruiwagen of twee zand over voor Santokhi. Het lijkt op same old sh… different flies.


  Maak melding

 31. Vernomen dat Diana de eer aan zichzelf heeft gehouden en op eigen initiatief ontslag heeft genomen. Bij Diana staat integriteit hoog in het vaandel. Zij kon wachten tot 15 of 16 juli om ontslag te nemen. Diana zou daarna haar hele leven lang recht hebben op vele voorzieningen / privéleges die beschikbaar zijn voor ex-ambtsdragers. Op advies van haar medici moet zij het voorlopig rustig aan doen. Zij nam ontslag uit zelfrespect en om haar integriteit m.b.t haar functioneren in de politiek. Deze slag heeft de Abop gewonnen en Santokhi heeft hen daarbij geholpen. Integriteit is bij Santokhi nog verder te zoeken. Ik heb begrepen best mevrouw Pokie niet uit de politiek stapt. Zij gaat het om medische redenen even rustig aan doen. Ik ben benieuwd hoe het in de toekomst zal uitkristalliseren. Het zou voor haar te overwegen zijn om een politieke partij te beginnen. Dit zal natuurlijk een nachtmerrie worden voor Brunswijk & Brunswijk, Bordo,enz.


  Maak melding

 32. Beste RobG

  Wat u vernomen heeft staat gewoon in haar ontslagbrief. Laten wij beginnen mevrouw Pokie een pluim te geven voor het gegeven dat zij een paar dagen voor 1 jaar ministerschap ontslag te nemen.
  Die enorme vorm van Integriteit hebben wij de afgelopen 10 jaar gemist. Elke reshuffeling ging gepaard met behoud van alle rechten en geen plichten etc.

  Uw fantasie is blijven hangen bij de gewoonten en de mores van de vorige regering. Wij zien wel wat er gebeurd. Wie wind zaait zal storm oogsten. Pokie een beetje aanschouwd hebbende kan Brunswijk slecht gaan slapen. Als Belfort gepasseerd wordt wordt het aardige bonje in de partij

  Kijkt u liever naar de eigen partij en de veroordelingen die er daar aan zitten te komen.
  Wacht aub even alle dossiers af die nu al naar de PG gegaan zijn. Wie weet zit zo meteen de helft van de NDP fractie vast en zijn er ook meerderheden zonder Brunswijk te maken in de DNA.


  Maak melding

 33. @jojo, mooi dat u ook weet wat in haar sollicitatiebrief staat. Maar het zou prachtig zijn als mevrouw Pokie met een eigen politieke partij begint. Ze kan hiermee NPS, Abop PL en VHP uithollen. Maar bij u en de uwen is de angst voor de NDP heel groot. U hoopt dat de partij met vermeende beschuldigingen van fraude en corruptie wordt aangepakt. Met steun van de PG en de rechterlijke macht willen u en de uwen dit bereiken. Dit is de reden waarom de regering Santokhi de salarissen van medewerkers bij het OM en de Rechterlijke Macht fors gaat verhogen.Hoe corrupt moet je niet zijn om dit door te voeren terwijl andere groepen kruimeltjes krijgen.


  Maak melding

 34. Ma warom die mienister geefe so veel lant aan die groote bedreife? Dang ook nie op die normaal manier. Dang iets is nie goet. Ik denke datie sei sauw sguldig sein na die ondersoek. Dang darom preesiden hebbe gefraag haar om self die stoel ferlaate. Dang beter foo haar en regeering.


  Maak melding

 35. @ Esmerald15 juli 2021 At 14:23

  Ik kan je wel begrijpen en je hebt gelijk dat team Santokhi al bezig is met het aanpakken van corruptie, criminaliteit en de internationaal georganiseerde misdaad. Er worden consequent banden aangehaald en samenwerkingen beklonken. Dat was mij niet ontgaan, ik heb ook vaker aangegeven dat er achter de schermen al heel veel werk is verzet.

  Maar wat mij betreft en zeker gezien de “dreiging” voor de coalitie mag het tempo wel hoger en moet men snel overgaan tot actie. Het OM moet sowieso geen fouten meer maken.
  De noodzaak is groot, er staat veel op het spel.

  Suriname heeft nml al een hele grote achterstand, als deze regering valt wordt de achterstand de grootste ramp in de geschiedenis van Suriname !

  Wellicht had ik beter kunnen spreken over een urgente topprioriteit met spoedbehandeling.

  Over het algemeen ben ik het met je eens. Alleen de informatie dat Diana Pokie is aangestuurd door de NDP heb ik niet kunnen vinden. Wat terecht is en wat niet mbt Diana Pokie is wat mij betreft nog niet opgehelderd.

  Wat voor mij wel heel helder en heel duidelijk is is dat de grootste factor dat zorgt voor onzekerheid, destabilisatie en stress is dat criminele kartel olv Bullshit Bouta. En dat moet met een hoge urgente topprioriteit met spoed worden aangepakt.

  Fijne avond.

  Justitia Pietas Fides. Krakti


  Maak melding

 36. @RobG

  De waard vertrouwt zijn gasten zoals die zelf is.
  Bouterse beloofde de helft van de VHP op te sluiten er is niets gevonden.
  Wel heeft hijzelf vrachtwagens met zand over allerlei zeken gestort. Hij heeft zelf bekend gemaakt hoe hard zijn makers stalen (zand er over).

  Voor mij zijn de machten gescheiden. Ik hoef nergens bang voor te zijn. De NDP heeft zich zelf vernietigd beste RobG. Het herstel gaan aan het begin nooit snel. Het weg zakken is gestopt. De pijn wordt geleden. Ondanks Covid wordt er gestabiliseerd.

  U bent in paniek beste RobG.


  Maak melding

 37. Hoi Para Express,
  No spang alles oké. Ik probeer alleen maar info te delen. Dit dus;

  “ Volgens geraadpleegde juristen, heeft Pokie binnen haar ministeriële bevoegdheden gehandeld met betrekking tot de uitgifte van de houtconcessies, waarover ze nu onder vuur ligt. Het gaat hierbij niet om het uitgeven van nieuwe concessies, maar om correcties die ze heeft gepleegd op door haar voorganger Mike Noersalim uitgegeven houtconcessies. De lappen grond van 27.950 hectare en 19.800 hectare in Sipaliwini, waren op 15 juli 2020, één dag vóór zijn aftreden als minister ad interim van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer door Noersalim uitgegeven aan de GH Timber Company. Naar verluidt, is dit in grote haast door de vorige regering gebeurd om nog te kunnen plunderen, hierbij zijn er deze fouten gemaakt door Noesalim. Wij vernemen daarbij, dat Noersalim op 14, 15 en 16 juli, nog heeft geprobeerd zaken door te drukken door verschillende mensen, terwijl de toenmalige regeerders wisten dat zij moesten overdragen aan de volgende regering. Kortom, er werden fouten gemaakt in de toewijzingsbeschikking en er werd in de stukken ook gebruik gemaakt van een verkeerd lettertype. Het MI-Glis heeft de belanghebbende van de concessie hierop geattendeerd, en dat de registratie vanwege die tekortkomingen niet mogelijk was.”

  Bron; de West 140521

  Altijd ver vooruit de actualiteit. Ben grote fan v hun.


  Maak melding

 38. @jojo, ik bel wel gewend geraakt aan uw kretologie. Moge duidelijk voor u zijn dat ik niet in paniek ben maar juist enthousiast. Ik bewonder hoe het ” wo sit ing ( op z’n Duits wir schaffen das ) met morele steun van u en vele andere dromers op alle fronten een debacle veroorzaakt en Friends & families voortrekt. Ik ben enthousiast dat Brunswijk & Brunswijk jouw president in een wurggreep houden. Chandrika kan geen kant op.


  Maak melding

 39. @RobG
  de enigen die een debacle veroorzaakten zijn Bouterse en zijn napraters. Ik zeg niet NDP omdat de NDP slechts een middel was om macht uit te kunnen oefenen.

  Als u goed leest ziet u dat ik ook kritisch ben voor de Front en de huidige regering. Alleen met de toon dat zij proberen de ellende te verhelpen en te herstellen. Dat corruptie niet hard genoeg bestreden wordt betreur ik op recht. Alleen onder Bouterse was corruptie de norm.
  Wat u Friends en Familie noemt is deels noodzaak geworden omdat de regering te maken heeft met het oude Friends en Familie gebeuren dat achter gelaten is en natuurlijk niet echt mee werkt. Die hopen op het instorten van deze regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.