Staatsvervoer in Suriname vandaag lamgelegd

16
Staatsvervoer in Suriname vandaag lamgelegd
De lege parkeerplaatsen aan de Heiligenweg.

Op deze foto, die vanmorgen is gemaakt bij de begin en eindhaltes van de bussen van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), zijn geen staatsbussen te zien. De bussen van het staatsbedrijf staan vandaag niet aan de Heiligenweg maar zijn in de garage, omdat er weer wordt gestaakt. Ook de boten varen niet.

Reden hiervoor is een betalingsachterstand sinds mei 2021. In sommige geval is het zelfs zo dat er sedert november 2020 niets is uitbetaald. Morgen beginnen de Surinaamse scholen weer en de schoolkinderen en leerkrachten zijn grotendeels afhankelijk van deze bussen.

Het wachten is nu op de directeur van NVB. De actie wordt gevoerd onder leiding van de ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), Iwan Woon.

16 REACTIES

 1. Regering Santokhi,
  nu is de tijd niet om de stakenden en protesterenden te aaien.Ontsla al deze nietsnutten en neem serieuze arbeiders in dienst.
  De surinamers zijn gewend geraakt om te staken dit omdat bouta per direkt op bedeltoer zou gaan en leningen zou bedelen om vervolgens uit te delen aan de stakenden om ze zoet te houden voor een maand of 2.En daarna komt herhaling van deze drama.
  Wat de surinaners niet beseffen is dat de leningen terug betaald moeten worden en de regering Santokhi zit met deze koppijn.Staatskas is leeg..10 jaren terug hebben de surinamers niet in hun mars kunnen opbrengen deze zelfde moed te tonen om het land plat te leggen.Nee ze waren als de dood bang voor bouta .Regering Santokhi., jullie zijn gewaarschuwd.Maak de surinamers geen beloften die niet makkelijk te vervullen zijn.De luxe om geld te lenen van andere landen om de surinamers door te blijven verwennen bestaat niet meer.


  Maak melding

 2. Ik wil me nergens mee bemoeien, maar het ziet er naar uit, dat de Overheid de enige werkgever is in dat land.
  Van de 250.000 stemgerechtigden is 80.000 ambtenaar. Plus iedereen wil verhoging.

  Dit is belachelijk!
  De Overheid moet alle (lopende) zaken neerleggen en dit oplossen. Aanpassen ontslagwet ambtenaren en reorganiseren.

  De ontslag wet voor ambtenaren is door de vorige minister aangepast. Ook hij heeft een puinhoop achter gelaten. Doodse stilte om hem heen, genieten als een valsaard vd ex-ministers-faciliteiten.

  President Santhoki had het in zijn eerste speech over afstoting naar private bedrijven. Ik begrijp dat de pandemie roet in het eten gooit, maar dit is zo niet werkbaar.

  Wat als de koers daalt nadat iedereen een verhoging heeft ontvangen.
  Wat zijn de gevolgen?


  Maak melding

 3. Dan ga je ze horen is de vorig regring mik ding bus ey staak
  Regering oen pai ding mang alla ding achterstalig mik ding boi rij baka


  Maak melding

 4. Karsien olie 13 juli 2021 At 17:57
  Dan ga je ze horen is de vorig regring mik ding bus ey staak
  Regering oen pai ding mang alla ding achterstalig mik ding boi rij baka
  ===============================================

  “pai ding mang alla ding achterstalig” van welk geld dan? Ben je tevreden met wat schelpen?
  Zielig toch, je bent ook nog te stom om te begrijpen dat het wel de vorige regering is geweest die de oorsprong is van al dit kwaad…


  Maak melding

 5. Geef de mensen wat ze moeten krijgen. Ondernemers moeten de overheid niet geloven. Werk alvast, ik zal je later betalen. Je gaat moeten bedelen voor je geld. En toch krijg je de helft. Achtereenopvolgende regeringen draaien op het voorschieten van ondernemers. Je schiet voor, je word betaald en je schiet wéer voor. Zo gaat het doo. Het achteraf betalen is een mooi foefje.
  Ook het uitstellen van overleg momenten is één.. Zolang mogelijk uitstellen totdat men staakt.
  De regering moet de mensen niet voor de gek houden. Als we vinden dat het deze regering is die voor de problemen heeft gezorgd, dan moeten de vorige leidets maar terig komen om op te lossen wat ze kapot hebben gemaakt
  Wie wilt dat is de vraag?
  gemodereerd

 6. Wat mij heel frustrerend lijkt voor de burgers in Suriname, is dat zodra het salaris verhoogd wordt, de prijzen van levensmiddelen direct omhoog gaan. Dat is gewoon niet te doen want koopkracht daalt steeds en het bereiken van een stabiele economische situatie is bijna niet haalbaar. Het is gewoon dweilen met de kraan open. Super erg hoor.
  gemodereerd

 7. Wat is de reden van die betalingsachterstand ?

  Van deze regering weten we inmiddels dat zij niet zomaar blindelings uitbetaald ! Er wordt gecontroleerd en de administratie wordt bijgehouden.
  De inkomsten moeten verdeeld worden over verschillende potjes !
  Er moet ook gereserveerd worden voor investeringen in productie.

  Er is laatst nog een groot bedrag in US Dalla overgemaakt ivm openstaande rekeningen voor zorg in het buitenland tbv de paarse profiteurs en nog eens een bedrag in US Dalla om de zorg voor Wijdenbosch in Holland mogelijk te maken.

  Een kant is het begrijpelijk dat men aangeeft dat het moeilijk en zwaar wordt maar in deze situatie moeten we meer begrip tonen en creatief meewerken dan klagen en staken. Sowieso worden wereldwijd ondernemers getroffen.

  Het is mij wel duidelijk dat voornamelijk het NDPvolk, die groep mensen die aan easy money dachten en hun stemmen hadden verkocht, klagen staken. NDPsympathisanten moeten nu wel door hebben dat ze met destabilisatie niks zullen bereiken, dus beter is meewerken aan een beter Suriname.

  Het volk dat beseft in welke toestand Suriname verkeert klaagt en staakt niet maar levert opbouwende kritiek.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. @Ray, je hebt geen realistische kijk op het leven. Santokhi gaat helemaal niet naar je luisteren. Je moet niet vergeten dat Santokhi geen macht heeft. Hij is president maar het staatshoofd mag niet zomaar ambtenaren ontslaan. Het wordt zijn politieke ondergang. Santokhi zal gewoon toegeven en de eisen van de stakers inwilligen. Dat is hem geraden ook. Alternatieve banen zoeken voor de ambtenaren zit er niet bij. Na so a dé. Santokhi moet heel veel uitleg geven aan de samenleving. Het brandt in het hoofd van Santokhi als het gaat om EBS, IMF, de ambtenaren en de Covid situatie in het land. Er zijn nog heel veel zaken die in binnen één jaar nu al fromoe zijn.


  Maak melding

 9. Das nou ouwe politiek robg.
  Het zal gebeuren, binnenkort.
  Net zoals jullie tij en ontij wetten hebben aangepast, kan deze regering dit ook.
  Alleen het feit dat jullie ndplee, ondanks alle tegenwerking, er niet onmiddellijk zijn uitgegooid zegt héél veel.

  Slm, Binnenlandse zaken, OW en Justitie zijn al bezig. De rest volgt langzaam maar zeker.

  ‘Tek joe ai loekoe!


  Maak melding

 10. Wie heeft nu eigenlijk de macht in het land. De ambtenaren en vakbonden of de regering.
  Want bij bijna elke staking stemt de regering toch vaak in met de eisen…

  Als er geen geld is dan kan een vakbond met haar leden hoog en laag springen, je kan niet krijgen wat er niet is. Of toch wel?…


  Maak melding

 11. @Esmerald, jij hebt geen realistisch e kijk op zaken. Als de overheid zich machtig voelt moet zij de confrontatie met de vakbonden aangaan en de eisen van de vakbonden moet men niet inwilligen. Power play heet dat. Dinsdag kwam het Staatsvervoer in aktie. Maandag jl, lieten de Onderwijsbonden van zich horen. Kortom er staan nog meer belangenorganisaties binnen de overheidssector in de rij die van zich zullen laten horen. Rumble in the South American jungle. Jij gaat nog slapeloze nachten krijgen omdat het echte gedonder nog niet echt is begonnen. Om politiek te overleven zal de regering de bonden tegemoet moeten komen. Er is voldoende geld om aan de eisen te voldoen. Als de regering wetten wil veranderen in haar voordeel om de bonden te beknotten moet men dat zeker doen. Dat wordt dan een van de vele facetten die bijdragen aan hun politieke dood. Vol verwachting kijk ik uit naar dat moment. Vergeet een ding niet. De NDP komt dubbel zo sterk terug.


  Maak melding

 12. robg jij en het staatsvervoer moeten ze verbannen naar het riool in de bijlmer , robg jij kent de weg toch daar en zo kun jij je paarse vriendjes ratten daar alles uitleggen hoe het werkt in het riool , he paarse opperrat van het riool


  Maak melding

 13. Ja dochter van Brunswijk tevens politiek benoemde directer van een probleembedrijf NVB. Bewijs nu dat je een directeurschap waard bent. Ik keek heel bewonderend naar je toen je die hoofdpijnjob accepteerde. Nu wil je zeker ervan af.
  Geen schande. Geef de schuld aan de varkenscyclus, die Suriname in haar greep heeft. Vrij vertaald: er ontstaat ergens een probleem en dat spreid zich uit als een olievlek over heel Suriname. Anders gezegd: jij bent niet de enige met dit probleem. Heel Suriname is intussen een groot probleem.
  Dit probleem is pas opgelost als Suriname de varkenscyclus heeft verslagen. Zie voor de term varkenscyclus Internet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.