Eerste vrouwelijke hoogleraar bij Faculteit der Juridische Wetenschappen

12
Adek

Op woensdag 14 juli vindt in Suriname de inauguratie van mevrouw Monique Veira, in het hoogleraarschap van de Juridische Wetenschappen, plaats. Mevrouw Veira is met de aanvaarding van het hoogleraarschap in de Juridische Wetenschappen, de eerste vrouw van de Juridische Faculteit van de AdeKUS die dit ambt aanvaardt. 

Zij wordt hiermede de 7e hoogleraar aan de Faculteit der Juridische Wetenschappen en tevens de eerste vrouw. Verder is zij is  de tweede vrouw van de AdeKUS, die het hoogleraarschap aanvaardt.

Het is langer dan 45 jaar geleden dat er voor het laatst een hoogleraar aan de Faculteit der Juridische Wetenschappen  benoemd werd. De laatste hoogleraar van de Faculteit der Juridische Wetenschappen die het ambt aanvaardde was Werners in 1974. 

De plechtigheid vindt woensdag om 10.00 uur plaats en is live hier te volgen:

12 REACTIES

 1. Gefeliciteerd mevrouw. Een voorbeeld voor veel Surinamers.
  Niet alleen kennis overbrengen aan de jeugd, maar ook aan de dieven. Stelen loont niet. Corruptie evenmin. Aan veel Surinamers leren het goede pad te bewandelen zoals zij dat gedaan heeft.


  Maak melding

 2. Van harte gefeliciteerd mevrouw VEIRA.
  ZIJ IS EEN VOORBEELD VOOR DE JEUGD. WIJ MOGEN EEN PUNTJE AAN HAAR ZUIGEN.
  IK HOOP DAT DE JEUGD HAAR ZIET ALS VOORBEELD.


  Maak melding

 3. Onder Bouterse was dit onmogelijk. De huidige president maakt veel mogelijk.
  gemodereerd

 4. Mooie mijlpaal behaald zeg. Fijn dat een vrouw benoemd is in deze hoge positie. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige en supermooie benoeming. Echt supergaaf zeg. Helemaal goed en ben heel trots op mevrouw Monique Veira.
  gemodereerd

 5. 👍👏 Een stimulans voor alle vrouwen om naar zo een positie toe te werken. Er zijn genoeg vrouwen met de nodige skills in Suriname, maar die door de macho cultuur in Suriname moeilijk op zo een positie geplaats zullen worden.
  Ik hoop dat deze mannen nu goed in de gaten geworden gaan worden, en hun studenten een eerlijke kans van slagen krijgen, zonder eerst voor de heren uit de kleren te hoeven gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.