Duizenden Cubanen demonstreren tegen regime Cubaanse president

21
Duizenden Cubanen demonstreren tegen regime Cubaanse president

In Cuba zijn afgelopen weekend duizenden inwoners de straat opgegaan om te demonstreren tegen het communistische regime van president Miguel Díaz-Canel. Ze scandeerden daarbij leuzen als ‘vrijheid’ en ‘stop de dictatuur’ meldt de NOS.

Demonstraties zijn zeer ongebruikelijk in Cuba dus is deze betoging zeldzaam. De betogers voelen zich in de steek gelaten door de regering en eisen verandering.

Op verschillende plekken in hoofdstad Havana kwam het tot schermutselingen tussen demonstranten en de politie. Enkele betogers zijn gearresteerd meldt de omroep.

Beelden van de protesten gaan rond op sociale media, onder vermelding van de hashtag #SOSCuba. Het delen van de beelden werd wel bemoeilijkt doordat de Cubaanse autoriteiten het internet tijdelijk hadden afgesloten:


21 REACTIES

 1. robg , zie en lees het goed , want jou cuba wordt heel snel verlost van die dictatuur , en je lover bouta kan straks nog maar een ding doen jou in de rug schieten , en daarna schiet hij zich in zijn achter ratten hoofd , robg ook die cuba spoeling blijkt dodelijk te zijn , nou neem er twee


  Maak melding

 2. Gracias por informar al pueblo Surinames lo que está pasando en mi país. Hermanos de Surinam, el gobierno de cuba es una dictadura, NO se puede manifestar, NO hay libertad de expresión, NO hay libertad de pensamiento, no existe igualdad salvo la pobreza. Sólo los que viven del sistema, los acomodados del gobierno, los funcionarios, los embajadores y los militares viven bien, los jefes son los únicos que viven bien a costas del pueblo trabajador. Esos son los que defienden el comunismo. Pueblo de Surinam jamás admitan el socialismo o el comunismo sino van a sufrir y arrepentirse la vida entera. Miren a Cuba y Venezuela, nosotros emigramos por culpa del gobierno corrupto, del hambre, la miseria y explotación. Un médico cobra 40 USD al mes!?!? Eso es dinero?!?? Un ingeniero cobra 25 USD al mes, lee bien, al mes! Eso es lo que da el comunismo pobreza. En cuba nadie honradamente se puede comprar un carro, ni moto ni casa, no se puede tener riquezas ni comer carne de res ni langostas haaaa y pescar sólo si el gobierno te autorizo! Viva Cuba Libre!
  gemodereerd

 3. Fidel en Che Guevara draaien in hun graf. Een volk uithongeren en in armoede laten leven was niet wat ze voor ogen hadden bij het ontketenen van de revolutie. De hoogtijdagen van het communisme in Cuba zijn voorbij. Didibrie mag dat land vergeten, hij kan alleen nog naar koning ashanti. De vraag is, hoe komt hij daar….


  Maak melding

 4. OMG Dan moet Boefdraad gauw verder vluchten want stenen kan hij niet eten en zwembadwater kan je niet drinken. Ik ga kijken en goed luisteren wat Ma Dini te zeggen heeft.


  Maak melding

 5. Communisten als Dew Baboeram en RobG hebben slapeloze nachten. De bevolking in Cuba is klaar met dictatuur en onderdrukking. Revolutie is op komst.


  Maak melding

 6. In Su moeten ze ook beginnen. Vooral daar de regering de gerechtelijke macht vreselijk veel geld geeft en 3/4 van de bevolking geen eten hft. Oudjes , kinderen en gehandicapten pinaren vreselijk.
  gemodereerd

 7. @Koos, in Cuba komt komt het wel goed hoor. Het is bekend dat Cuba het al tientallen jaren moet struggelen door de Amerikaanse boycot. Laat maar een Surinaams bedrijf zaken doen met Cuba. Dat bedrijf wordt direct op de Amerikaanse zwarte lijst geplaatst. Na so a dé……! Maar het is een kwestie van tijd dat de mensen in Suriname massaal op straat gaan om te protesteren tegen het beleid van Santokhi. Nu, na een jaar regering Santokhi is de VHP gedecimeerd. Het volk huilt. Ik verheug me daarom op die dag waarop Santokhi gedwongen zal worden om af te treden. Hup,hup,hup.


  Maak melding

 8. @Koos,

  Waarom zwijg je over het boycotten door de USA van Cuba? Die boycot, gevoed door achterlijk en achterhaald anticommunistisch denken, zorgt voor 60/70 procent van de problemen in Cuba (of Venezuela).
  gemodereerd

 9. @RobG

  Denk jij nu echt dat na Santokhi de NDP weer regeermacht krijgt. In dat geval zal alles blijven zoals het nu is.De bevolking zal het dan ook moeilijk hebben of zelfs nog moeilijker.

  In alle landen met corrupte regeringen is de bevolking het kind van de rekening.
  Hier en daar verneem ik dat ook deze regering corruptie niet schuwt. De Surinaamse politiek is gebaseerd op corruptie en op nepotisme.
  Dus het geschreeuw om een zakenkabinet zal ook geen soelaas bieden. Zakenlui zijn mogelijk nog corrupter.
  Zolang politici geen omslag teweeg brengen in hun doen en laten, heeft de bevolking ermee te dealen. Ook bij de bevolking zal het een en ander MOETEN veranderen, wil die een beter en rustig leven leiden.


  Maak melding

 10. @Indra

  Het kan in Suriname niet erger zijn dan in Cuba.
  Daar leeft het merendeel van de bevolking nog in de vorige eeuw of zelfs nog in de eeuw daarvoor.
  Alleen de zeer rijke en corrupte politici leven op stand.
  In Cuba lijden de mensen echt honger. Daarbij vergeleken hebben de arme Surinamers het beter dan de arme Cubanen.


  Maak melding

 11. Tjeeeehhhh. Daarom moet onze DDB rusten. Hij kan niet naar cuba vliegen voor medische zorg. Slm heeft geen vliegtuigen meer. Er is covid en hij is niet gevaccineerd . En nu onrust. Tjeeehhh.


  Maak melding

 12. @viyayarni, je reageert als een typische VHPer/Aboper/NPSer/PLer die door een wesp wordt gestoken. Ik sprak met verschillende mensen en ze zijn unaniem van oordeel dat de corrupte bende die nu aan het bewind is vele malen erger is dan de personen in de vorige regering in de fout zijn gegaan.

  De mensen die nu aan de macht zijn slaan direct hun slag. Kijk maar naar de benoemingen. De recente overstromingen zijn een duidelijk voorbeeld dat een politieke partij aan het bewind is die collectief corrupt is. Het zit hen letterlijk in de genen. Bij de recente overstromingen had men binnen een week meer dan 500 km kanalen, kreken, enz opgeschoond. Hiervoor heb je duizenden vrachtwagens en honderden graafmachines nodig die 24 uur per dag moeten werken.

  Op sommige plekken zijn er graafmachines geweest die niet veel hebben gedaan. Het water stroomde niet weg. Vele arme landbouwers en burgers klaagden steen en been. Er is in vele gevallen nooit een dragline of graafmachine verschenen om werkzaamheden uit te voeren. Maar meer dan 50 miljoen SRD is betaald voor de werkzaamheden die niet zijn uitgevoerd. Het volk huilt. Men voelt zich beetgenomen. Onder de regering Bouterse had men het beter.


  Maak melding

 13. @RobG

  Jij bent door een zwerm Braziliaanse bijen gestoken, yu heethoofd.
  Ga je billen wassen en krabben en lees goed dat ik ook heb geschreven dat ik heb vernomen dat ook deze regering zich schuldig maakt aan corruptie.
  Die lp van je over deze regering vertoont krassen, zet gauw een andere op, want dat gekrakeel van jou hangt velen de keel uit.


  Maak melding

 14. Hé, hé eindelijk.
  De tekorten aan vaccins hebben de boel versneld. Wel medicijn, geen spuit. Vanwege covid geen toerisme, geen inkomsten. Miljoenen niet gevaccineerd en geen inkomsten. Hopelijk houden ze het vol.

  Geen enkele suri verhongert, or you are illegal with twenty kids. Work!


  Maak melding

 15. @RobG

  Lees in Starnieuws dat de regering zo snel mogelijk de salarissen van de rechterlijke macht wil verhogen.
  Daar ben ik het absoluut niet mee eens. De bevolking heeft het moeilijk, dat hebben de magistraten niet. Het is nu niet het moment dat te doen, evenmin dat het nu ook het moment niet is om 33 spiksplinter nieuwe auto’s voor de regeerders aan te schaffen.
  Santokhi had gezegd dat iedereen zal moeten meewerken om het land weer financieel gezond te krijgen. Waarom dan de salarissen van rechters, advocaten enz. wel verhogen? Moeten zij niet meehelpen om het land ook financieel gezond te maken.
  Santokhi maakt zich door het nemen van dit soort beslissingen niet populair bij de bevolking, ook niet bij mij want hij houdt zich niet aan zijn woorden.
  Dus voortaan voorzichtiger zijn in je comments naar mij toe, omdat ik niet de 1 wel aan zijn woorden wil houden en de ander niet.
  Jij praat alles wat Bouterse fout heeft gedaan goed. Dat ga ik niet bij Santokhi doen.


  Maak melding

 16. Ook in Cuba, wilt het volk van de rijkdom meegenieten. Maar het weggelegd voor een handjevol eliten.
  Misschien, staat ook daar iemand de karakters van president, Santhoki om orde op zaken te stellen.

  Ook al ligt Cuba, dieper in de put.


  Maak melding

 17. Mijn vriend kwam gister terug uit Cuba en ik was er dit jaar ook twee keer. Dit zat er keihard aan te komen, en terecht. De situatie is enorm slecht nu…
  Voor zover we nog contact hebben met Cuba, weten we dat er inmiddels meerdere doden zijn gevallen door aanvallen van een soort door de regering ingehuurde undercover politie. Sommige van onze vrienden zijn opgepakt. We weten niet war ze nu zijn. Ze hebben het vuur op het volk geopend. Er wordt chemische gassen op het volk gegooid.
  De communistische dictatuur moet ten onder. Er moet hulp heen van buitenaf. Het Cubaanse volk richt hun hulpvraag op Biden. Ik ben benieuwd hoe hij zal reageren. Tot nu toe heeft hij nog niet veel daadkrachtigs gemeld. Mijn vriend en ik denken aan het organiseren van een demonstratie om aandacht voor Cuba te krijgen… de mensen hebben recht op vrijheid. Nu zijn er niet eens medicijnen beschikbaar, vrijheid van meningsuiting word je voor opgepakt, honger, onderdrukking door pressiemiddelen zoals schaarste creëren in water, stroom, voeding, communicatiemiddelen, vervoer…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.