‘Besluit volleybalselectie om naar buitenland te gaan onverantwoord’

14
De heren U-23 selectie in Santo Domingo - Foto (c) Suvobo De Surinaamse Volleybal Bond.

“Het besluit van de u-23 nationale volleybalselectie om tegen het advies van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) naar het buitenland af te reizen, wordt als onverantwoord getypeerd. Het is nu alleen hopen dat het niet erger uitpakt”, zegt dokter Vern Nanhoe van de afdeling Epidemiologie van BOG, die tevens belast is met contacttracing en de coördinatie van het BOG swab station.

Als een van de deskundigen ook belast met het quarantaine beleid is hij terzake deskundig om te bepalen wie in quarantaine moet. Toch heeft hij op 9 juli 2021 een mail ontvangen, waaruit blijkt dat de u-23 volleybalselectie het advies van het BOG naast zich neerlegt.

Het BOG heeft geadviseerd, nadat op 8 juli 2021 gebleken is dat een van de spelers positief is getest op het COVID-19-virus, dat de selectie nu niet uit Suriname vertrekt. Dit omdat nadat BOG overleg heeft gepleegd met de hoofdtrainer, het voren is gekomen dat er sprake is van een hoog risico van besmetting voor de overige ploeggenoten.

Dokter Nanhoe zegt dat er hier sprake is van een hoog risico, omdat het team in een bubble was geplaatst, waarbij spelers vier dagen lang in nauw contact waren. Er zijn ook meerdere spelers geweest die zich samen met de besmette speler hebben begeven in zijn slaapruimte. Ook zijn er momenten geweest, waarbij de ploeg bezig was met trainingsactiviteiten.

Het team is op 9 juli 2021 in de vroege ochtend via Guyana vertrokken naar Santo Domingo voor deelname aan het kwalificatietoernooi van de Pan-Amerikaanse Spelen. Alleen de besmette speler en zijn kamergenoot zijn in Suriname achtergebleven.

Dit terwijl er een reële kans van besmetting bestaat voor alle ploeggenoten, want de positief geteste speler voelde zich van 3 juli 2021 onwel, bleek na overleg met de hoofdtrainer.

14 REACTIES

 1. Het is misschien maar een idee hoor, maar zou dit team niet hoge ogen gooien als het werd versterkt met jongens uit het buitenland. Net als bij de voetballers?
  De bond moet hier werk van gaan maken


  Maak melding

 2. BOG, is een instantie, welke ook over onze gezondheid waakt.
  Wint informatie, bekijkt de situatie nationaal als internationaal.
  Wordt, het advies naastzich neergelegd, kan het consequenties hebben.

  Als er geen waarschuwing, wordt afgegeven en gebeurd er iets naars, dan is het ” DEMONSTEREN”.


  Maak melding

 3. Waarom heeft het BOG Guyana en Santo Domingo niet een.app of email.gestuurd om hen te waarschuwen dat een groep (waarschijnlijk) met het corona virus besmette, volleybal spelende, struisvogels, met bird brains, hun land wil.aandoen?


  Maak melding

 4. Heb je trouwens gekeken naar finale EK Engeland tegen Italië. Duizenden mensen bij elkaar. Niks aan de hand toch…

  Rutte van Nederland die nu beweerd dat ze zich hebben verkeken op de hele situatie om weer alles open te gooien. Geloof je het zelf!?


  Maak melding

 5. Deze volleybal selectie verbieden om af te reizen.
  De surinamers moeten leren om zich te houden aan regels.Ze gelden voor iedereen en geen enkele uitzonderingen moeten gemaakt worden voor niemand.


  Maak melding

 6. “Rutte van Nederland die nu beweerd dat ze zich hebben verkeken op de hele situatie om weer alles open te gooien. Geloof je het zelf!?”

  Nee, om maatregelen te treffen. De horeca en clubs sluiten nu zelf, vanwege besmet personeel.
  Het EK was niet in Nederland.


  Maak melding

 7. Nu gaat men vergelijkingen maken tussen een stadion vol met italianen,engelsen en nederlanders…ze zaten geplakt aan elkaar en niets is gebeurd..geen corona..niks aan de hand..niets en neks…aldus enkele surinamers die altijd beter denken te weten.Zij hebben het gedaan gekregen dus surinamers kunnen het ook.Het mag volgens hun.
  Wel enkele domme surinamers hier,
  de mensen waren daar in de stadiums met duizenden en pas na een paar dagen zal je de schade van coronavirus opmerken.Dan pas weet je hoevelen besmet zijn geraakt en hoevelen dood gaan of in quarantine moeten.
  Ga Suriname niet vergelijken met landen waar miljoenen mensen aanwezig zijn met de 500000 aan inwoners in het gehele land Suriname!!
  In Suriname is 1 corona dode teveel te noemen!


  Maak melding

 8. Corona neemt geen pauze. Dus duizenden mensen onder elkaar is een lekkere broeinest. Of zijn de epidemiologen dan DOM…

  De WHO geeft zelfs aan dat je de maatregelen moet blijven hanteren, zelfs na vaccinatie. Is de WHO DOM…

  Die KArona blijft en je gaat moeten blijven vaccineren. Yu dong kaw…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.