Ontevredenheid onder leraren; spoed BvL en ALS shopstewardsvergadering

21
Voorzitter-BvL-ALS-reshma-mangre

Onder leraren van de verschillende onderwijsniveau’s heerst er grote ontevredenheid over brandende zaken binnen het onderwijs. Shopstewards van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) houden hiervoor vrijdag 16 juli een spoed vergadering.

Naar Waterkant verneemt gaat het om de ingrijpende veranderingen in het onderwijs, het uitgezet traject voor doorstroming- en vervolgonderwijs, de randvoorwaarden op scholen in verband met COVID-19, de secundaire voorzieningen van leerkrachten en uitvoering van het herwaarderingsprogramma.

BvL- en ALS- voorzitter Reshma Mangre om een reactie gevraagd, bevestigt dat zij een spoed shopstewardsvergadering heeft uitgeschreven, maar wenst op dit moment geen verdere mededelingen te doen.

21 REACTIES

 1. Tuurlijk heerst er verwarring. Open staan voor verandering is teveel gevraagd, want dan moeten ze zich bij of omscholen. De wereld verandert in een rap tempo. Wil je meedoen dan moet je veranderen.

  Rommel.


  Maak melding

 2. Bij elke verandering begint wel iemand te zeuren of wordt er een staking
  georganiseerd. Zo komen we nooit vooruit. Kijk naar gezonde bedrijven
  die passen zich constant aan naar wat er nodig. Door computers etc
  verandert werk constant. Nu aan werk en niet zeuren


  Maak melding

 3. De onderwijsvakbonden moeten de verrader Mangre de deur wijzen omdat zij grote verdeeldheid binnen de bonden gaat veroorzaken. Onder de vorige regering kregen de onderwijsvakbonden alle steun van de oppositiepartijen om de onderwijsvernieuwing van de vorige regering te dwarsbomen. Op alle fronten werd het proces van onderwijsvernieuwing tegengewerkt. Nu zijn de problemen voor de onderwijsgevenden van een zeer zwaar kaliber. Alle structuren binnen het onderwijs worden overhoop gehaald. Er is geen knoop aan vast te knopen. Er is geen duidelijke koers waar men naartoe wil varen. Daarnaast zijn de secundaire voorwaarden voor onderwijsgevenden bijzonder verslechterd door het beleid van Santokhi. De mensen komen niet meer rond met het loon dat ze verdienen. Een volle tank benzine kost voor velen een halve maand salaris. De tarieven voor gas-en elektriciteit en de prijzen in de winkels zijn giga gestegen. Dankzij het beleid van Chandrika is het hele land in dikke shit terechtgekomen.De onderwijsgevenden moeten niet eenmalig een bedrag toegeschoven worden. Minimaal moet men elke maand SRD 1000, per maand netto erbij krijgen.


  Maak melding

 4. Al zou je 1000 srd netto extra krijgen. Gaat net zo hard weer weg.
  Vroeger was het anders, je kocht een auto met Surinaamsche gulden. Een huis kocht je met Surinaamsche gulden. Probeer nu een auto of huis met srd te kopen, ze piesen in hun broek of rok van het lachen…


  Maak melding

 5. De wereld is aan het veranderen.. Tegenwoordig is bijna alles digitaal. Suriname loopt sterk achter op zelf het Caraibisch gebied. Waarom staken!! Wil je als onderwijsģevende lekker thuis zitten. Werk voor oudets opsturen via watts app en daarna zeggen dat je ontevreden bent. Whatts app is wat je kent, dus wil je niets nieuws leren. Google meet Google classroom,, Loom( geen zoom), zijn voorbeelden die in de wereld al een tijd worden gebruikt als medium. In Suriname denkt men dat whatts app de oplossing is. Kan je je voorstellen.
  Je bijscholen voor positieve veranderingen daar vecht je tegen. Kom op!!!!
  gemodereerd

 6. Minister Levens zei in een interview dat men de Amerikaanse onderwijs systeem wilen hebben en dat ze dat zullen krijgen. In tijden van veranderingen of revolutie is het niet prettig leven.

  De koers is op 21.5 gebleven en niet 30. De regering kan sommige schulden betalen. Zo we gaan de goede kant op.


  Maak melding

 7. Dank zij deze positie is ze in DNA belandt. Over de ruggen van anderen maakt ze grof geld. Onderwijs kan dr geen moer schelen
  gemodereerd

 8. robg veeg je stink kont schoon, je verspreid weer nare luchtjes , stinkzwam , waarom bemoei je met Surinaamse aangelegenheden, je zit toch in Nederland ga ze daar opfokken, we weten wel dat je niets durft, je durft niet naar Suriname tekomen en je bent bang voor die Nederlanders he paarse nietsnut, jij zit natuurlijk ondergronds daar , maar we zeiden al eerder ze vinden je zo dus lulhannes graaf je maar dieper in , , waardeloze zeikstengel


  Maak melding

 9. QQQ..

  Ik Ben Een fan Van Deze Sma.. Ik Vindt Haar Een Super Talent Ze Past Perfect Tussen De Kleuren Van Mijn Slaap kamer….

  Jammer Dat Ze Al Getrouwd Is, Ik Was Net te laat Toen Ze Nog Vrij Gezel Was


  Maak melding

 10. limbo die gay robg past beter in je slaapkamer, maar pas op die robg stinkt naar paarse stront, en geef hem een hengst voor zijn kanus omdat hij jou denkbeeldige liefje mevrouw Mangre zit te beledigen, en geef hem van ons een beste trap onder zijn kont , nog beter geef hen een nekklem, en wel 10 minuten vast houden he limbo


  Maak melding

 11. Gewoon het werk neerleggen om de eisen kracht bij te zetten. Het is toch al een verloren schooljaar voor de kids en bovendien blijft niemand zitten. zo kan het niet langer …stand up for your rights..


  Maak melding

 12. Tijdens Bouterse mochten de leraren niet staken.
  Tijdens Santokhi worden ze juist aangemoedigd wel te staken en als drogreden wordt geschreven dat dit schooljaar een verloren jaar is maar dat er toch geen zittenblijvers zullen zijn.


  Maak melding

 13. ja limbo , doe het , of je hebt ook geen ballen , en Mevrouw Mangre kun je vergeten zwarte droplul , neem nog een neut en duik daarna in je rattenhol


  Maak melding

 14. @viyayarni, het is heel spannend en ook heel boeiend om te zien hoe de regering Santokhi gaat reageren op de eisen van de onderwijsbonden. De grote vermeende stakingsleiders/oproerkraaiers Mangre en Valies, kon Santokhi goed gebruiken ten tijde van de vorige regering. Heel interessant om te zien of deze twee figuren de leerkrachten in toom kunnen houden.


  Maak melding

 15. @RobG

  Ook jij bent 1 van de commenters die pertinent tegen staken door leerkrachten was.
  Nu mogen ze van jou wel staken omdat Santokhi president is. Hoe doorzichtig ben je.
  Jij kan het bloed van Santokhi drinken, zo intens is de haat tegen hem.
  Wat ik wel weet is dat hoe meer men iemand haat, des te meer de haat zich tegen de hatende keert.


  Maak melding

 16. Nu eens kijken hoe wijdt zij de spagaat tussen werknemersbelang en VHPbelang gaat maken en hoe lang zij dat vol gaat houden. De leden hebben natuurlijk allang door dat Mangre ze voor eigen politiek gewin heeft misbruikt!


  Maak melding

 17. @viyayarni,
  Ik ben pricipieel tegen stakingen in het onderwijs waardoor scholieren/studenten bdecdupe van worden. De kwaliteit van het onderwijs heeft hierdoor zwaar te lijden. De huidige regering heeft dit soort acties in het verleden principeloos gesteund om er politieke winst mee te behalen. De grote onderwijs oproerkraaiers Valies en Manager van weleer zijn thans goed gefaciliteerd door de regering Santokhi. Ze bekleden thans hoge posten.


  Maak melding

 18. ‘Naar Waterkant verneemt gaat het om de ingrijpende veranderingen in het onderwijs, het uitgezet traject voor doorstroming- en vervolgonderwijs, de randvoorwaarden op scholen in verband met COVID-19, de secundaire voorzieningen van leerkrachten en uitvoering van het herwaarderingsprogramma’.@@

  Als men sec naar de eisen kijkt, dan snap ik de ontevredenheid onder de leerkrachten.
  Een staking is altijd het laatste dat men wil, er moet eerst gepraat worden.
  Het rommelt al jaren in het onderwijs, ook onder ex minister Ferrier.
  Mevrouw Mangre weet wat er speelt. Welke pet gaat zij straks opzetten, tegen Ferrier ging zij samen met Valies vaak tekeer. Vele stakingen de afgelopen drie jaren ( Viyayarni let even op).
  Ik hoop dat minister Levens uit ander hout is gesneden dan haar voorgangster.

  Het helpt ook niet als je leest welke verhogingen de regering in petto heeft voor het OM personeel en dat er 33 luxe auto’s worden besteld voor mensen die niet willen fietsen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.