Automobilist in onverzekerde auto rijdt voetganger aan na inhaal- en uitwijkmanoeuvre

2
Archieffoto - Politie en ambulance in Suriname.

Een 26-jarige voetganger is afgelopen dinsdag door een automobilist aangereden, nadat deze bij een inhaalactie met een onverzekerd voertuig moest uitwijken voor een tegenligger. Het slachtoffer Analies G. werd van achteren geraakt en verloor daarbij twee tanden meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Santo Dorp kreeg op dinsdag 6 juli een melding van een aanrijding die plaats vond aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg. Bij aankomst op de plek bleek het te gaan om een aanrijding tussen een auto en een voetganger.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren dat de 36-jarige autobestuurder Rido P. , de 26-jarige voetganger Analies G. die aan de linkerzijde van boven vermelde weg liep, wilde inhalen. Rido week daarbij weer op de linker rijhelft ter voorkoming van een botsing met een tegenligger.

Door deze uitwijkmanoeuvre werd de voetganger van achteren aangereden. Het verkeersslachtoffer raakte twee tanden kwijt en twee andere tanden kwamen los te zitten. Per ontboden ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor het bekomen van medische hulp.

Het voertuig van de veroorzaker bleek niet verzekerd te zijn. Rido werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is het rijbewijs van de veroorzaker die niet onder invloed van alcohol verkeerde, ingevorderd. Na te zijn verhoord is de autobestuurder heen gezonden. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden meldt de politie.

2 REACTIES

 1. Rido P is duidelijk schuldig en dient de kosten van de medische ingreep te betalen uit eigen zak aangezien hij onverzekerd rond rijdt. Bovendien moet de staat aangeklaagd worden voor het niet hebben aangelegd van behoorlijke voetpaden waarop men veilig zijn weg kan vervolgen.
  Ik heb al vaker aangegeven dat de MINI-STER van OW…NURMOHAMED…ONGESCHIKT ONBEKWAAM en totaal niet geschikt is voor de JOB als MINISTER bij OW.
  KIJK naar de kraters in de van het Hogerhuysstraat..een van de belangrijkste verkeersaders…olo olo..waardoor mi wagi e broko.
  leg voet en fietspaden aan voor de bevolking die jou daar heeft geplaatst en stop met de arrogantie door mensen te straffen,want uiteindelijk straf jij je zelf.

  Sit ing….!!!


  Maak melding

 2. @FRANCO11, moet je ruim zien. en een rijbewijs halen in Suriname is wel even heel wat anders dan in Nederland. en de ‘kundigheid’ achter het stuur in Suriname is vrijwel gelijkwaardig als wel of geen rijbewijs. het is in Suriname niet eens het woord “bewijs” waardig. beter zou het ‘rij’verklaring of ‘rij’papiertje genoemd kunnen worden. want meer is het ook echt niet waard, gezien de relatief zeer vele gewonden en doden in het Surinaamse verkeer.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.