Argentinië wint droomfinale Copa América tegen Brazilië

4
Beeld Ziggo Sport

In Rio de Janeiro is zaterdagavond (lokale tijd) de droomfinale tussen Argentinië en Brazilië gespeeld. In het bekende Maracanã stadion won Argentinië met 1-0 van aartsrivaal en regerend kampioen Brazilië.

De Argentijn Ángel di María scoorde het eerste en enige doelpunt in de 22ste minuut.

In aanloop naar de wedstrijd heeft een vakjury van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol, de Argentijn Lionel Messi en de Braziliaan Neymar tot beste spelers van de Copa América uitgeroepen. 

De Conmebol Copa América is het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap voor landenteams dat sinds 1916 door de bond, met onregelmatige tussenpozen wordt georganiseerd. De eerste editie was in 1916 in Argentinië en Uruguay is recordkampioen met 15 titels.

Regerend kampioen tot zaterdagavond is Brazilië dat in 2019 won.

4 REACTIES

 1. Van harte gefeliciteerd team Argentinië. Jullie zijn de echte kampioenen en verdienen deze prijs. Messi was zoals gewoonlijk keigoed en in mijn ogen de beste voetballer aller tijden.
  Neymar weer eens de fopduik kampioen.
  gemodereerd

 2. Ik weet niet eens het verschil tussen een voetbal en een basketbal, ik weet daarom waarschijnlijk niet waar ik over praat, maar volgens mij is buitenspel een onding in voetbal. De mooie Braziliaanse goal, die ontstond na een goed opgezette aanvalt, werd afgekeurd omdat de maker van het doelpunt een paar centimeter buitenspel stond. Hebben ze überhaupt buitenspel bij andere takken van sport? Alleen bij voetbal hebben ze, volgens mij, die achterlijke regel.


  Maak melding

 3. Vliegende Hollander, wat weten we in Suriname over Ijshockey? De enige plek waar ze in Suriname Ijshockey willen spelen is aan het begin van de Letitia Vriesde laan. Zijn er andere takken van sport buiten voetbal en Ijshockey met buitenspel regels?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.