VIDEO: Torarica viert 59e verjaardag mét de samenleving

11
VIDEO: Torarica viert 59e verjaardag mét de samenleving

Om haar 59ste verjaardag feestelijk én betekenisvol in te kleuren, lanceert Torarica Resort in Suriname op 10 juli de Stichting Torarica Community Fund. Daarnaast biedt zij het medisch team van het IC van het Academisch Ziekenhuis een gratis wellnessdag aan. Het resort kiest voor deze invulling vanuit de wens iets terug te doen voor de samenleving waarin zij bestaat.

Het Torarica Community Fund (TCF) heeft als doel de bevordering van het toerisme in Suriname en het bieden van ondersteuning bij de ontwikkeling van specifieke sociale en educatieve projecten met een duurzaam karakter. De lancering van het fonds is representatief voor het belang dat de Torarica Group – waar naast Torarica Resort ook Eco Torarica en Royal Torarica onder vallen – aan corporate responsibility hecht.

Dave Boucke, CEO van de Torarica Group: “De COVID-19 pandemie heeft laten zien hoe kwetsbaar sommige groepen in onze samenleving zijn. Die groepe n nu en in de toekomst helpen is belangrijker dan ooit. Met dit fonds neemt Torarica haar verantwoordelijkheid en geeft ze een voorbeeld dat hopelijk doet volgen. Daarnaast verblijven gasten van onze hotels er in de wetenschap dat hun verblijf bijdraagt aan het welzijn van onze samenleving.” (tekst loopt door onder filmpje)

Naast de lancering van het TCF luistert Torarica Resort haar jubileum op met een feestelijk gebaar aan alle artsen en verpleegkundigen op de Intensive Care unit van het Academisch Ziekenhuis. Boucke: “Deze frontliners bieden we een volledig verzorgde dag aan in TORWellness, de spa van het resort met faciliteiten zoals sauna en bubbelbad. Gewoon om te zeggen: ‘Dank voor jullie geweldige inzet en zorg.’ Want wat zij hebben klaargespeeld in de pandemie is natuurlijkbewonderingswaardig.”

Uiteraard hebben alle ondernemingen in de Torarica Group de gevolgen van de pandemie vanaf de eerste dag ondervonden, evenals de 284 werknemers aan wie zij werk biedt. Dat Torarica de uitdagingen het hoofd weet te bieden, wijt Boucke op de eerste plaats aan de daadkracht en veerkracht van die werknemers: “Zij zijn de belangrijkste factor geweest om onze hotels draaiende te houden.”

Daarnaast is hij dankbaar voor de steun en het vertrouwen van de gemeenschap en Torarica’s loyale partners. “Zonder die steun hadden wij ons door de jaren heen niet kunnen ontwikkelen tot het vooraanstaande hotel dat we nu zijn. En zeker het afgelopen jaar, het meest uitdagende in ons bestaan, hebben we mogen ervaren hoe belangrijk het is krachten te bundelen en samen één doel na te streven. Nu, met de lancering van het TCF, slaan we een nieuwe weg in, geven we terug aan de samenleving en nemen we onze 59 jaar aan ervaring, kennis en innovatie mee. Dat komt mooi samen in het logo van het fonds en willen wij hiermee zeggen: Just like the lotus, we too have the ability to rise from the mud, bloom out of the darkness and radiate into the world.”

11 REACTIES

 1. Personeel van ziekenhuizen verdienen genoeg die kunnen het
  wel bealen en helemaal met het extra werk van de laatste tijd. Daklozen
  willen ook welleens een leuke dag


  Maak melding

 2. Eco-toerisme moet de motor worden vd Surinaamse economie.
  Hierdoor zouden Horeca en alles wat eraan verbonden zijn heel veel valuta kunnen verdienen voor Suriname.

  Verder:
  – moderne productie en Zeevisserij,
  – moderne mkb en moderne landouw/ productie en exportgericht.

  Dit alles vergt wel goede scholing gericht op deze sectoren, waardoor ook de natuurlijke rijkdommen valuta voor Suriname verdienen.

  Hiervoor is een goede plan van aanpak nodig, waarin leerlingen, studenten na hun middelbare schoolopleiding en hoger wel in de gelegenheid zijn om een onderneming hierin te kunnen beginnen.


  Maak melding

 3. Forza het wordt tijd dat de Surinamer gaat werken. Zwerven en bedelen is ndp stijl. Dan kan een ieder naar een welness om te ontspannen.


  Maak melding

 4. Passant, ecotoerisme in Suriname? Ik denk niet dat ecotoeristen naar de uitgemijnde goudmijnen in ons binnenland willen komen kijken.
  En wie wil er nu zeevissen die vol kwik, uit dezelfde uitgemijnde gebieden afkomstig, zitten? Surinamers scheppen vaak op dat Suriname het groenste land op aarde is, maar tegelijkertijd vernietigen ze het bos op grote schaal door aan houtkap en goudwinning te doen.


  Maak melding

 5. Wat leuk dat Torarica met de samenleving wilt vieren. In mijn jeugd was de wachter zo een kloot dat wij bij Torarica de weg moesten oversteken. 95 % van de samenleving komt torarica niet eens binnen. En samen vieren is wel een fantasie.


  Maak melding

 6. Felicitaties aan Torarica Hotel Group. Fijn dat Torarica het STCF heeft opgericht om minder bedeelden te gedenken. Dat is een mooie geste aan de samenleving.
  gemodereerd

 7. Als je vroeger niet behoorde tot de elite kwam je Torarica echt niet binnen, was echt high society. Alhoewel je nu geen elite hoeft te zijn, zal je toch wel genoeg geld moeten hebben. Geldt overigens voor bijna elk hotel in Suriname, de prijs voor 1 overnachting is al gauw meer dan het gemiddeld maandloon…


  Maak melding

 8. de concierge in het ziekenhuis is net zo belangrijk als de chirurg
  maar dat kan deze klootvogel schijnbaar niet bevatten met zijn selectief uitgezochte mogelijk toekomstige klantjes???


  Maak melding

 9. Dit is om de Surinamers aan het denken te zetten dat ze gaan kijken waar de kansen liggen.
  Surinamers zijn lui en de Surinaamse economie is een import economie.

  Met mijn voorstel geef ik verder aan dat Surinamers oerlui zijn, die allemaal zelf de meest ongeschoolden, willen allemaal voor de overheid werken.

  In de Stad-Paramaribo wonen de meeste Surinamers, waarvan velen ongeschoold en laaggeletterd zijn. De Surinaamse mij heeft diverse culturen met hun zeden, gewoonten, diverse culinaire keukens. Een goede opleiding hierin is daarom gemakkelijk dat Surinamers hierin hun keukens snel kunnen maken en goed kunnen maken en inrichten en gereed te maken en bedrijfseconomisch in bedrijf brengen.
  Koppel dan het Eco-toerisme eraan, en alles wat in deze bedrijfskolom horizontaal als vertikaal met HORECA te maken heeft en zie hoeveen werkgelegenheid ontstaat binnen zeg maar 5 jaar.

  Goed opgeleide mensen op mininaal MBO-niveau, veel werkgelegenheid dat internationaal mee kan.

  Ik geef dit als voorbeeld waar heel snel goed opgeleide en gekwalificeerde mensen in HORECA in Paramaribo kan ontstaan in Suriname en hiermee werkgelegenheid ontstaat.

  Natuurlijk zijn er andere kansen, maar dat zijn meer voor de mensen die slimmer zijn, maar die niet instaat zijn productie en exportondernemingen op te zetten. Zie maar de mensen vd PALU, een politieke partij met landbouwkundige Ir. maar niet een van hen heeft een landbouw-en exportonderneming kunnen opzetten.

  En zo zijn er nog veel voorbeelden op talrijke andere sectoren.

  Zie daarom mijn voorbeeld.
  – Veel mensen in Paramaribo,
  – diverse culturen met hun keukens,
  – een opleiding in HORECA van 4 jaar na de MULO,
  – goede plan van de overheid en banken om ondernemingen op te zetten in de HORECA, ECO-toerisme,
  – eco-toerisme
  – Suriname heeft veel laag geletterden en dit kan hun een goede perspectief bieden op korte en middellange termijn.
  -Eco- Toerisme branche op de wereldkaart zetten.

  Kort en middellange termijn en valuta verdienen, er mogelijkheden ontstaan voor de laag geletterden, oerluie Suriname, het aantal ambtenaren met 3/4 te verminderen.

  Een van de natuurlijke rijkdommen van Suriname het oerwoud, natuur, flora, fauna, enz, kan door eco-toerisme voor veel werkgelegenheid zorgen in middellange termijn voor d oerluie Surinamers en laaggeletterde Surinamers en hen gaan leren valuta te gaan verdienen voor zich zelf en de Surinaamse economie.

  Plan van aanpak van het ministerie van onderwijs, wetenschappen en cultuur, de overheid, banken moet wel goed in elkaar zitten om de oerluie en laag geletterden in deze branche snel aan de slag te krijgen. Het hosselen kan daarmee worden stop gezet en er kan ook belasting hiermee door hen worden betaald. Het ondernemen wordt hierdoor vergroot en ze zijn allemaal ingeschreven bij de kamer van koophandel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.