Kerkdeuren in Suriname mogen vanaf zondag weer open

33
kerkdienst-suriname

De kerkdeuren in Suriname mogen vanaf zondag aanstaande weer open. Dat is de uitkomst van een lang gesprek dat kerkelijke leiders donderdag op het kabinet van de Surinaamse president hebben gehad, met ondermeer de president, de vp en de Surinaamse minister van volksgezondheid.

De opening moet plaats vinden onder de bekende COVID-19 protocollen waarbij maximaal 50 geregistreerde leden van de gemeente aanwezig mogen zijn. Zulks afhankelijk van de grootte van het gebouw waar ze bijeen komen.

De verantwoordelijkheid om de bijeenkomsten veilig te houden, ligt bij de geestelijke leiders zelf.

33 REACTIES

 1. -Meye gaat zijn inkomsten verliezen, dus hij zal zich niet aan de regels houden zoals hij dit persoonlijk ook heeft gezegd.
  Blijft hij eigenwijs dan hoop ik dat hij plat mag gaan liggen op de IC en voelen wat het betekent als je niet luistert naar de covid regels.


  Maak melding

 2. Aha, de roverheid kiest eieren voor haar geld!! Ze voelen de onrust toenemen en komen dus met een zogenaamd goedmakertje…..terwijl de Delta-variant voor de deur staat!!! Wie in de streken van deze bedriegers trapt is ziende blind, zeg maar een VHPer!


  Maak melding

 3. Ben je echt zo dom Karwafodie?? nu begrijp ik hoet het komt dat Su in deze situatie gekomen is.
  wat een domheid, van deze paarse gast met het ‘D’virus


  Maak melding

 4. Vindt het onverantwoord om de kerkdeuren te openen de besmettingen zullen gestaag oplopen .
  Gaat alles weer lockdown zijn we weer bij af
  Amen
  gemodereerd

 5. Moet men werkelijk elk onzin die hij of zij uitkraamt associeren met een politieke partij?
  De vhp vormt samen met 3 andere partijen dus is het besluit om kerken weer open te gooien geen besluit van de Vhp alleen.
  Een ieder kan schelden en tieren maar kom eens met oplossingen. Iedereen kan problemen creëren maar de ware genie komt met oplossingen. Tot welke categorie behoor jij ?


  Maak melding

 6. Correctie:
  De vhp vormt samen met 3 andere partijen dus is het besluit om kerken weer open te gooien geen besluit van de Vhp alleen.…

  Moet zijn:
  De vhp vormt samen met 3 andere partijen de regering dus is het besluit om kerken weer open te gooien geen besluit van de Vhp alleen.


  Maak melding

 7. @Poepe Jantje: Geloof je jezelf wel?? ABOP is de levenslijn van deze coalitie en bestaat voor het overgrote deel uit ongeschoolde, visieloze jaknikkers en zal er alles aan doen om te kunnen blijven stelen want ze zijn onverzadigbaar. De PL bestaat uit een rovende vader en domme zoon. De NPS doet uit lijfsbehoud mee en stelt totaal niks voor. De strategen zitten bij de VHP en maken de dienst uit onderwijl zich in alle strategische posities nestelend om zo, als de domme ABOPpers een keer hun zin niet krijgen en er de stekker uittrekken, de VHP het land in een economische, juriische en politieke greep heeft!


  Maak melding

 8. De gelovigen moeten gewoon hun verstand(indien dat nog werkt) gebruiken. Mij is van kinds af aan geleerd dat God overal is en dat je overal kan bidden dus niet alleen in het gebouw van je cluppie met je drillmaster voor je.
  Ik mag zeggen dat ik een gelovig mens ben met een opvoeding waarin er respect is voor ieders geloofsovertuiging. Geloof komt uit jezelf niet uit een gebouw.
  Ik bid thuis in mn 1tje of met 1 of 2 gelijkgestemden of aan de telefoon of op sm en voel me bevoorrecht dat dankzij het internet ik nog kerk kan gaan in mijn bekende omgevingen. Het gaat om de intentie.
  Ik zoek geen kerkelijk gebouw of kerkelijke bij1komst op omdat ik niet weet hoe gezond evt anderen zijn en weet ook niet 24/7 of ik besmettelijk ben of kan zijn.
  Ik wens ieder1 die de behoefte voelt om in persoon kerk te vieren heel veel gezondheid toe.


  Maak melding

 9. lucien
  9 juli 2021 At 17:57
  @Poepe Jantje: Geloof je jezelf wel?? ABOP is de levenslijn van deze coalitie en bestaat voor het overgrote deel uit ongeschoolde, visieloze jaknikkers en zal er alles aan doen om te kunnen blijven stelen want ze zijn onverzadigbaar. De PL bestaat uit een rovende vader en domme zoon. De NPS doet uit lijfsbehoud mee en stelt totaal niks voor. De strategen zitten bij de VHP en maken de dienst uit onderwijl zich in alle strategische posities nestelend om zo, als de domme ABOPpers een keer hun zin niet krijgen en er de stekker uittrekken, de VHP het land in een economische, juriische en politieke greep heeft!

  Allereerst is de naam Popo Jantje en niet poepe …
  Ten tweede was is jouw oplossing? Nieuwe verkiezingen uitschrijven ? Ik heb niet eens een srd om mijn kont mee te krabben …


  Maak melding

 10. men kan ook via internet een kerkdienst houden, dus alleen een
  dominee in de kerk en dan inloggen om de dienst te volgen. Scheelt
  ook nog reiskosten en met een bakje koffie voor het scherm , wat
  wil je nog meer.


  Maak melding

 11. Oh Lord, eindelijk, eindelijk kunnen wij Uw Heilige Naam bezingen. Daar waar het hoort. In de Kerk. Laat de gelovigen in aanvaardbare getallen komen. Wie het meest betaalt, komt hoog op de lijst.


  Maak melding

 12. Popo Jantje, 1 srd is helemaal.niet nodig, als je met je vingr diep genoeg in je kont krabt, zal.je merken dat de naam.Poepe Jantje ook goed is.


  Maak melding

 13. Goed initiatief. Onder voorbehoud dat de protocollen in acht worden genomen, is het zeker de moeite waard om richting normalisatie te gaan. Mensen hebben een sociaal leven nodig. Na krap anderhalf jaar word het nu toch echt tijd om te gaan kijken, hoe we het proces tot afschaffing van de lockdown maatregelen kunnen bewerkstelligen. Vanzelfsprekend zal dat gefaseerd worden opgebouwd, zonder iets geprobeerd te hebben, zal men ook niet weten welke zaken geregeld moeten zijn, om te weten wat wel werkt en wat niet.


  Maak melding

 14. Het kerkgebouw is vergelijkbaar met een club gebouw. Mensen die het zelfde geloven komen bijelkaar, doen de offer tot hun God en leren elkaar kennen. Het versterk hun geloof. Openen van de kerken, mandirs, moskeen en Joodse bidhuizen is belangrijk voor het volk.

  Men kan 6 am dienst houden, 9am, 12 noon, 3 pm en 6 pm. 5 diensten zou 250 leden kunen accomoderen. De leiding moet dan wel hard werken. Veel succes en innoveert.


  Maak melding

 15. @Lucien, het is inderdaad zo dat deze roverheid de druk van de samenleving aan haar wateren voelt. Op alle fronten is het beleid mislukt. Ze hebben de steun van het volk nodig. Het volk is boos, heel boos op het vernietigende beleid van de regering. Men komt de mensen thans tegemoet. Ze kiezen voor de kerken, tempels, moskeeën omdat een groot deel van de oudere bevolking religieus is ingesteld. Een groot deel van de ouderen heeft al een Astrazeneca injectie gehad. Ze gaan ervan uit dat deze doelgroep voor een groot deel immuniteit heeft opgebouwd. Maar de keuze die de roverheid maakt heeft ook een keerzijde. De kans is groot dat een deel van de kerkgangers besmet zal raken. Dat risico neemt dr.Dead van volksgezondheid.


  Maak melding

 16. Henkes
  9 juli 2021 At 18:47
  Popo Jantje, 1 srd is helemaal.niet nodig, als je met je vingr diep genoeg in je kont krabt, zal.je merken dat de naam.Poepe Jantje ook goed is.

  Alweer een alternatief voor een hoogtepunt 🙂


  Maak melding

 17. WTF
  Henkes 9 juli 2021 At 18:47
  En jij bent geen racist toch!
  Waar komt het woord poepejantje vandaan? Een kaalo neegher kon in Suriname niet verdragen dat een klein jongetje van Hollandse komaf zich aan de regels hield.
  De bijnaam, een typisch misselijke makend kenmerk van blaka mangs, was geboren.
  Je bent dus minstens net zo walgelijk als alle andere racisten hier
  BTW ik ben ook zwart en noem jouw nu neegher, niet omdat ik een racist ben, verre van dat, maar omdat het anders niet tot je doordringt


  Maak melding

 18. Er is nog altijd de mogelijkheid om via livestream aan een bijeenkomst deel te nemen. Die CD van jou begint nu wel heel erg eentonig te worden, vind je ook niet, telkens neegher dit, blakka mang dat; kun je ook iets anders bedenken, zeg maar iets originelers, want wordt nu wel echt heel saai en eentonig die CD van jou. Het kraakt aan alle kanten; zoooooo 2017.
  gemodereerd

 19. 👨‍🚀☝ wel helemaal inpakken, want als jullie zo nodig onze lieve heer perse in een kerk willen gaan lopen blèren, stop dan je hoofd in een plastic zak, en knip alleen je ogen open, en niet je neus en mond.😷
  De meeste landen gaan weer in gedeeltelijke Lock down, gaan jullie dan weer een beroep doen op Nederland 🙄


  Maak melding

 20. robg en luci.. , jullie zijn toch gelovigen , nou ga naar die kerken de deuren staan wijd open en ga hand in hand naar binnen , , covid ontvangt jullie met open armen en die gaat lekker feesten met jullie en het feest gaat door tot de laatste uurtjes en dan zal covid de kaarsjes uitblazen met jullie lucht , en iedereen vind het dan een opluchting


  Maak melding

 21. En de here zei gelovigen kom naar mij toe ik zal jullie redden, hoe meer ziel hoe meer vreugd haast je en covid gaat je verlossen van je schulden. In de tussentijd wrijven de uitvaart ondernemers in hun handen voor de door god gegeven woeker winsten. En door darwin’s theorie stijgt de IQ van de gemiddelde Surinamer na deze covid pandemie.


  Maak melding

 22. Ja die roverheid weet zich geen raad moet wel iets doen om het bevolking zoet te houden
  Het beste oplossing is eerst zorgen dat de mensen de eerste benodigde dingen kan aanschaffen en dat ze betaalbaar zijn
  Weet je wat honger doet?het laat je stelen
  Dus de roverheid zorg dat alles betaalbaar wordt


  Maak melding

 23. NEEN, Niet doen. Houdt de kerken gesloten. Veel mensen gaan ziek worden. En weer die geluidsoverlast, vreselijk luide muziek van hun band 2x per week. Pfff het is gedaan met de rust. Rembrandtstraat 151, innaamvanGod.
  gemodereerd

 24. Vandaag gelezen echt waar in nederland No 1 nederland is de enigste land ter wereld niet geschrokken zelf ook meegemaakt enige land waar er zoveel wordt gescholden met het woord kanker en andere ziekte scheldwoorden zogenaamde kerken moskee tempels etc in nederland en andere geloofhuizen in nederland. Nederland is goed voor guiness book of records scheldwoorden en huurmoordenaars record. Ik lees steeds reacties over nederland op WKN dit nieuws is van vandaag. Nederland niet alleen hofleverancier van huurmoordenaars vooral antillianen maar ook zieke scheldende ratten / parasieten. Arme gelovingen gaan naar de kerk in suriname om te bidden. Triest enge wereld records heeft nederland.


  Maak melding

 25. Kerken zijn overblijfselen uit een verleden toen mensen de aarde nog niet wetenschappelijk konden duiden. Nu zijn het tempels vol makke schapen die hun zuurverdiende centjes moeten afgeven aan een of andere op geld beluste ‘herder’.
  God is een opgeblazen vadercomplex. Dat zei Sigmund Freud ook al!
  gemodereerd

 26. Daarom zyn jullie zo leeg van binnen,zonder geloof.Jullie verstaan niet wat een vloek is.God is boos op Suriname en dat begrypen jullie niet.Altyd een probleem met Meye.Waar gaat je geest als je dood bent.Hemel en hell bestaat er.Watch your words what you say about preachers.Jullie hier zyn valse Surinamers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.