Controle op prijzen basisgoederen bij winkels te Boma en Koewarasan

4
Controle op prijzen basisgoederen bij winkels te Boma en Koewarasan

De Economische Controle Dienst van het Surinaamse ministerie van Economische Zaken heeft op donderdag 8 juli 2021 prijscontroles uitgevoerd in het district Wanica. De actie richtte zich op winkels te Boma en Koewarasan, waarbij prijzen van onder meer basisgoederen werden gecontroleerd. Waar nodig zijn er processen-verbaal opgemaakt, die doorgestuurd zullen worden naar het Openbaar Ministerie en zullen de overtreder zich moeten aanmelden bij een hulpofficier van justitie in Suriname.

Geconstateerd is dat in enkele supermarkten de prijzen van een aantal goederen niet zijn vermeld. Het gaat dan voornamelijk om producten in de vriezer zoals kip en de zogenoemde Amerikaanse bouten, kipdelen, vlees- en melkproducten en vis(soorten). Voor aanvang van de controle wordt eerst de vergunning van de winkelier nagegaan en ook of er een geldige vergunning is voor de verkoop van alcoholische drank. 

In geval e winkelier de vergunningsvoorwaarden niet naleeft of zich niet heeft gehouden aan het aanduiden van de prijzen, wordt er proces-verbaal opgemaakt. De ECD-ambtenaren geven daarbij aan hoeveel goederen niet voorzien van prijzen. Prijscontroleur Hendrik Singoredjo zegt dat er wel beslag wordt gelegd op de producten, maar dat deze niet worden meegenomen. Ze blijven liggen in de winkel totdat de winkelier de boete heeft voldaan. Indien de winkelier toch ertoe overgaat de producten te verkopen zal de hulpofficier van justitie de sanctie bepalen. 

Bij de prijscontrole wordt voornamelijk gewerkt met de aankoopbon en wordt de winstmarge aan de hand van de aankoopprijs van het product berekend. Singoredjo zegt dat winkeliers weleens aangeven dat de aankoopprijzen dagelijks worden verhoogd, echter wordt uitsluitend van de aankoopbon uitgegaan. Burgers die vermoedens hebben van prijsopdrijving kunnen zich wenden tot de afdeling Consumentenzaken van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Dit kan via de COZA-app of het emailadres.

4 REACTIES

  1. Alweer een losse flodder schijnbeweging van de gele Orange movement…ga morgen kijken dan is alles weer omhoog,en nog hoger als na de controle.sranangmang nooit no jere voe a woord controle ding mang dink dat na wang DOT TAKKIE.
    gemodereerd

  2. Wat een slap gelul, gelijk de vergunningen intrekken, en niet meer verstrekken, zodra men dat doet zullen ze wel zien dat die Chinezen, het gaan verleren, alleen boete uitschrijven helpt niet, deze gasten zijn net als ratten, je moet ze met hun eigen gif bestrijden. Of gelijk het land uitzetten, in China gelden wetten en regels waar aan iedereen zich moet houden, maar het lijkt alsof er in suriname geen wetten en regels zijn.Iedereen komt maken en breken.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.