dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWinkels gesloten na overtreding Wet Prijszetting en Prijsbewaking

Winkels gesloten na overtreding Wet Prijszetting en Prijsbewaking

-

Does Travel - naar Suriname

Diverse winkels in Suriname, zijn in de afgelopen week gesloten door de Economische Controle Dienst (ECD) van het Surinaamse ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). De ambtenaren van het ministerie hebben tijdens de controlewerkzaamheden geconstateerd dat er op verschillende goederen geen prijzen waren aangeduid.

Basisgoederen zoals uien, gele erwten, knoflook, blom en zout waren niet voorzien van een prijs in een winkel aan het Molenpad. Verder zijn er in deze zaak ook vervallen producten aangetroffen. Bij twee winkels aan de Kasabaholoweg hadden goederen zoals aardappelen, witte suiker, meel, frisdranken, sappen, brood en balen toiletpapier geen prijsaanduiding. 

Volgens artikel 7 van het Prijsaanduidingsbesluit (SB 1998 no. 15) is de winkelier verplicht om zich te houden aan de prijsaanduiding van goederen die ten verkoop worden aangeboden in Surinaamse dollar. De vermelding van de prijzen op de goederen is verplicht gesteld.

De winkeliers zijn opgeroepen voor een gesprek, waarbij hun is aangegeven welke overtredingen zijn geconstateerd en welke sanctie daarop van toepassing is. In de meeste gevallen wordt er een boete opgelegd. Bij overtredingen wordt er een proces-verbaal opgemaakt door de ECD. Dit procesverbaal wordt naar de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname (KPS) gestuurd voor verdere afhandeling door het Openbaar Ministerie (OM).

Het ministerie van EZ roept de winkeliers op om te allen tijde mee te werken bij de controlewerkzaamheden door de ambtenaren. Klachten kunnen nog steeds worden doorgegeven via het verkort nummer 1940 en Whatsapp +5978530915.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Die twee dollars!!!! Er is veel meer nodig om het effect te hebben zoals boven vermeld. Prima optreden, de tanden laten zien, krachtige signaal naar de andere winkels toe. Hoop niet, zoals in het verleden, dat dit bij een rimpeling in de bekende vijver blijft.


  Maak melding
 2. Kis den mooi wie niet wel horen moet het voelen.
  Die ndp-ers willen weer dwars liggen.
  Robg draait om in zijn bed van boosheid.
  Het gaat deze regering wel lukken om ons uit die ellende van die paarse boeven bende te halen.
  Ik hoop dat die paarse ratten plaag een keer in hun achteruitkijkspiegel gaan kijken dan zien ze wat voor troep ze gemaakt hebben.
  En gelukkig ligt het achter ons.


  Maak melding
 3. Blij om dat te horen,er nu eindelijk nu echt opgetreden wordt .Geen waarschuwingen steeds geven,maaar sluiten de hebzuchtige chinezen winkels vergoed.Er zijn toch ook zoveel van die winkels.Die hebben geen gevoel voor de Surinaamse volk.Ze melken de mensen uit.De mensen sterven van honger en zij blijven de prijzen verhogen.En ook nog met oxideren goederen die al soms jaren verlopen zijn.Zodoende maak je een volk ziek.Alleen kanker krijgt je door vervallen producten.Hoelang en hoe hard nog moet de mensen nog roepen om de prijzen in de winkels.Heb een open oor regering.De mensen gaan dood


  gemodereerd
 4. Je bent niet verplicht te kopen bij die ene winkel. Ga dan op zoek naar een winkel die goedkoper verkoopt.
  De overheid bepaald de winstmarge maar de overheid bepaald ook de importprijs.
  Ben ooit bij een grote importeur op de Antillen tijdens de controle het volgde tegengekomen.
  De inkoopfaktuur geeft aan voor stel 1 zak aardappelen van 100 kg voor € 0.80.
  Omdat de verkoper mij bekend was is een overzicht gevraagd van het debiteurenverloop.
  Wat bleek? De faktuur is betaald en daarna is er een creditfactuur gemaakt van stel € 0,15 per kg.
  De crediterung is overgemaakt op een ander rekeningnummer dan de rekeningnummer die het faktuurbedrag heeft overgemnaakt..
  Dus dat de overheid de inkoopprijs controleert wil niet al te veel zeggen.


  Maak melding
 5. Handhaving is hard nodig vanwege de absurd hoge prijzen van levensmiddelen in de supermarkten. Schijnt dat de prijzen sky high zijn en dagelijks de lucht in schieten. Is niet te doen voor de consumenten daar in SU.


  gemodereerd
 6. die winkels voor altijd sluiten en in de fik steken , ze zijn al maanden geleden gewaarschuwd dat ze prijzen moeten aan geven op de producten , en producten over datum mag niet meer in de schappen liggen , en toch gaan ze daar mee door , nou dan ben je een klote winkelier , opsotemietteren met die gasten


  Maak melding
 7. Graag ook de prijs zodanig op het product plaatsen, dat het te lezen is. Vaak genoeg heb ik een vergrootglas nodig om te weten wat er staat.


  Maak melding
 8. Eerlijk is eerlijk:
  Als de chinees de prijsaanduiding in srd moet plaatsen en alle producten van een leesbare prijs moet voorzien, moet dat in elke winkel gebeuren. Maakt niet uit wat er in de winkels verkocht wordt.
  Shop staat voor winkel, geldt dus ook voor hun.
  Wordt er ook hard opgetreden tegen winkeliers die meer aanslaan bij de kassa? Dat hebben wij hier in Commewijne. Goede start, breng het ook tot een goed einde overal in het land.
  Suriname bestaat niet alleen uit Paramaribo en Wanica


  Maak melding
 9. De winkeliers die geen Nederlands kennen, moeten het zo snel mogelijk gaan leren. Dan begrijpen ze tenminste wat er in de brieven staat die ze hierover krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES