Vrouw steekt uit wraak woning buurman in brand

10
VIDEO: Brandweer rukt uit voor bosbrand in Coronie

Een 32-jarige vrouw heeft de woning van een buurman in het district Brokopondo in brand gestoken omdat die op haar broer heeft geschoten. De politie heeft de vrouw in verzekering gesteld.

De politie heeft eerst een 39-jarige man in verzekering gesteld voor het schieten op zijn buurman (38) met een jachtgeweer te Nieuw Gansee in Suriname. De verdachte meldde zich aan bij de politie. Hij en zijn buurman hebben geruime tijd ruzie over de grenzen. Dinsdag liep dit uit de hand waarbij hij schoten heeft gelost op zijn buurman. Het jachtgeweer is in beslag genomen.

De politie stelde een onderzoek in. Het slachtoffer was per eigen gelegenheid geweest voor medische behandeling bij de Medische Zending van Brownsweg. Vandaar uit werd hij met de ambulance vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Naderhand bleek dat de woning van de verdachte in brand stond. De 32-jarige zus van het slachtoffer zou zijn gezien in de omgeving van de brandende woning. Het vermoeden bestaat dat zij de brand heeft gesticht. De woning is geheel afgebrand. 


10 REACTIES

 1. Als een buurman mijn broer zou beschieten met een jachtgeweer, zou hij blij mogen zijn dat ik slechts zijn huis in brand zou steken en verder niets met hem zou doen. Die zus heeft gelijk, vooral omdat het bekend is dat de Surinaamse politie om onbegrijpelijke redenen de grootste misdadigers, na een dagje cellenhuis weer vrijlaat als ze beloven het nooit meer te doen of het door hen gestolen geld of goederen terug geven aan de benadeelde.


  Maak melding

 2. Henkes
  8 juli 2021 At 02:13
  Als een buurman mijn broer zou beschieten met een jachtgeweer, zou hij blij mogen zijn dat ik slechts zijn huis in brand zou steken en verder niets met hem zou doen. Die zus heeft gelijk, vooral omdat het bekend is dat de Surinaamse politie om onbegrijpelijke redenen de grootste misdadigers, na een dagje cellenhuis weer vrijlaat als ze beloven het nooit meer te doen of het door hen gestolen geld of goederen terug geven aan de benadeelde.

  En dit vind ik dan weer zo hypocriet van jou. In de topic over de mishandeling van een zwarte door een hardwerkende Chinese ondernemer, had jij de mond vol over voor eigen rechter spelen, wat niet mag. Nu keur je dit gedrag goed zolang de dader maar zwart en nee gher is.


  Maak melding

 3. Popo Jantje, je vergist je, ik heb het gedrag van die man die vocht met de Chinese ondernemers niet goed of afgekeurde en ik heb zeker niets gezegd over eigen rechter spelen. Ik zei alleen dat een vreemdeling, of hij nu gelijk of ongelijk had, het niet in zijn hoofd zou moeten halen om zich zo te gedragen tegen een Chinees in China.
  Ik heb zelf, nadat ik een klacht tegen iemand had ingediend bij de politie en de politie niets deed, voor eigen rechter gespeeld en mijn buurman afgetakeld en bij een ander gelegenheid heb ik mijn gestolen kippen en doksen gewoon terug gepakt terwijl de dief toekeek. Tot nu toe heeft de lakse politie mij ook niet aangesproken over het feit dat ik eigen rechter gespeeld heb.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.