Surinaamse regering betreurt brute moord op president Haïti

5
Haïtiaanse president Jovenel Moïse thuis doodgeschoten
De vermoorde president Jovenel Moïse van de republiek Haïti.

President Santokhi en minister Ramdin participeerden vanmiddag in een spoedbijeenkomst van de Caricom Staatshoofden. Dit naar aanleiding van de aanslag en brute moord op president Jovenel Moïse van de republiek Haïti. Ook zijn echtgenote raakte gewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

De regering van Suriname betreurt deze aanslag ten zeerste en keurt deze handeling af. Haïti maakt een turbulente politieke periode mee, waarbij centraal staan de organisatie van vrije, algemene en eerlijke verkiezingen. De recente instabiliteit heeft geresulteerd in enorme veiligheidsproblemen, met gewelddadige acties van georganiseerde criminele organisaties. 

De Caricom Staatshoofden hebben de afgelopen twee dagen tijdens de  42 ste Caricom Staatshoofden conferentie verschillende malen de zorgwekkende ontwikkelingen in het Caribische eiland besproken en een sterke statement geformuleerd. Helaas, kon de president van Haïti niet participeren in deze conferentie. De kwestie Haïti werd in een besloten sessie van de vergadering besproken.

5 REACTIES

  1. Het zal mij niet verbazen als het met de wapens van de paarse moordenaar is gepleegd die zgn. ontvreemd zijn.Tang loekoe, oen sa yere moro…


    Maak melding

  2. Suriname betreurt…Wie kan de familie van E Kanhai de verdediger van het noodlot een hint geven dat met de verdwijning van wapens,hij mogelijk spoedig een doelwit wordt a la Peter de Vries. als dank voor zn jarenlange onnozelheid binnen het krachtenspel van de onder-bovenwereld. Vluchten jongen… Hoefdraad is niet gevlucht voor een veroordeling ,maar voor zn leven.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.