Mikari Telecom start vandaag officieel haar activiteiten

22
Mikari Telecom start vandaag officieel haar activiteiten

Normann Kleine, meer bekend als internet entrepreneur, woont reeds 10 jaar in zijn geboorteland Suriname. Hij is hier bezig geweest met een R&D team om te onderzoeken welke richting wij op moeten gaan om Suriname de juiste plek te geven in deze digitale wereld. Dit onderzoek heeft geresulteerd in het opzetten van Mikari Telecom.

Mikari heeft de reeds bestaande faciliteiten uitgebreid. Bij alle toepassingen, zoals Whatsapp kan je alleen maar bellen naar een andere Whatsappgebruiker. Bij Mikari gaan ze verder. Het maakt niet uit of degene die je belt een Mikarigebruiker is of online is. Met Mikari kan je altijd bellen.

Bedrijven kunnen worden aangesloten op het Mikari netwerk en kosten besparen, maar belangrijk is dat zij gratis bereikbaar is voor alle andere Mikarigebruikers. “En daarom is het voor ons belangrijker om zoveel mogelijk mensen op Mikari te registreren. Wij bieden veel meer aan dan alleen bellen.” 

De registratie van Mikari is super eenvoudig gemaakt en binnen 30 seconden is men geactiveerd via www.mikari.sr. Overigens is dit geheel in Suriname ontwikkeld en uniek om te zien hoe het werkt. “We zijn er trots op en hopen hiermee een standaard te hebben gezet wat gebruikersvriendelijkheid betreft.”

Op 7 juli aanstaande zal Mikari, onder leiding van Kleine, haar activiteiten officiëel starten. Juli is de keti koti-maand, de maand van vrijheid. Kleine ziet Mikari als het begin van Keti Koti maar dan de digitale ketting, de digitale monopolie zal door deze provider worden doorbroken. Op het gebied van telefonie heeft Skype, Whatsapp een behoorlijke deuk geslagen. Met de komst van nieuwere technologien wordt de laatste monopolie neergehaald. Dat zie je in alle onderdelen van de economie. Telefoonbedrijven zijn zich gaan toeleggen op de data en proberen hun verliezen via data nu af te wentelen op de gebruikers. En ook dat is einde wedstrijd.

Gratis diensten
“Mikari is geboren en iedereen denkt dat wij telefoondiensten gaan aanbieden”, aldus Kleine. “Integendeel, telefonie zoals het nu aangeboden wordt, is binnen een paar jaren voorbij. Maar ook data is een equity, waar wij niet teveel geld in moeten zetten. Je moet een ander verdienmodel maken, want de klant kan de kosten van deze data niet betalen”.

Met Mikari worden er vele diensten aangeboden, waarvan de meesten gratis zijn. Internationaal bellen zal spotgoedkoop zijn. Denk dan aan bellen voor SRD 0.50 per minuut naar Amerika of voor SRD 0.95 naar Brazilie en nog veel meer van zulke tarieven.

“Ons bedrijf beschikt over een wereldwijd vertakt netwerk met veel switchen en servers. En die voordelen van efficiency gaan we nu via een retailtak, Mikari, aanbieden aan onze klanten.” Mikari wordt binnenkort ook in Sierra Leone geïntroduceerd. Andere West Afrikaanse staten volgen snel. Met Trinidad zijn verschillende gesprekken geweest om tussenleverancier te zijn binnen de eilanden. En dat allemaal als Mikari, proud te be a product of Suriname.


22 REACTIES

 1. Beste ondernemer, het is je van harte gegund om speler te worden in deze moeilijke en ingewikkelde tak van sport. In het verleden is deze branche gebrandmerkt als oplichterij, je werd als consument vaak overspoeld met extra kosten. Wij kijken vol belangstelling naar uit hoe uw bedrijf zich in de toekomst gaat ontwikkelen. veel succes!!!
  gemodereerd

 2. Kijk dit is ook zo een contradictio in terminis… het volk lijdt honger ipv magen te vullen moeten we de zakken van ondernemers gaan vullen. Gratis ?
  Mi mars papa !


  Maak melding

 3. =Hoe zit het met de beveiliging??? Inderdaad, het is geen internationale naam die gekozen is, maar wens een ieder heel veel succes.

  Ik weet ook niet of ik het juist hebt, maar zonder telesur kun je niets doen, omdat je via hun lijnen en kanalen moet werken. Men geeft aan:::::::Met de komst van nieuwere technologieën wordt de laatste monopolie neergehaald.
  Ik zou graag willen weten hoe men dan de monopoly van grote bedrijven gaat doorbreken zonder hen te benaderen!!!!!


  Maak melding

 4. Ira 7 juli 2021 At 14:04
  Ik weet ook niet of ik het juist hebt, maar zonder telesur kun je niets doen, omdat je via hun lijnen en kanalen moet werken.
  ==========================

  Dat klopt. Je bent altijd afhankelijk van de infrastructuur van Telesur voor je verbinding buiten Suriname.


  Maak melding

 5. Zo made in Surinam! suriname heeft een gouden generatie zo te lezen. Ik als geboren in su ben wel trots als ik lees made in surinam . Veel succes na veel keer horen raak je gewend aan mikari.


  Maak melding

 6. Norman Kleine was vroeger (1982) ook minister en kreeg veel tjoekoes. Hij verkocht ook veel computers en GAF ook veel tjoekoes. Eén van zijn klanten was de stichting volkshuisvesting. Ik heb norman gekend tien hij 12 / 13 jaar was.
  gemodereerd

 7. De naam hoeft niet persé origineel/internationaal te zijn.
  De 2 oprichters van het betaalsysteem Adyen (alweer) bijv. Hun eerste bedrijf heette Bibit, dat bedrijf verkochten ze voor 100 miljoen euro. Daarna zetten ze hun 2e bedrijf,Adyen, op. Ze flikken het dus ALWEER. Ik wens de Mikari ondernemers veel succes.


  Maak melding

 8. Beste henkes ik heb net Bormann kleine gegoogeled. Zijn vader was een Duitser en moeder een Chinese.mooie combinatie.
  Als ik jouw was zou ik dat ook doen en dan kom je er achter dat hij heel betrouwbaar was.
  Hij bedankte als minister om dat hij het niet eens was met Bouta .


  Maak melding

 9. Goed initiatief. Hoe meer concurrentie hoe gunstiger voor de klant want lagere beltarieven en meer keuze qua telecomprovider. Veel succes met deze nieuwe onderneming in Suriname. Proficiat.
  gemodereerd

 10. Koos Banti, ik had het voor alle zekerheid ook gegoogled en inderdaad heb ik het allemaal ook gelezen, de namen Goedschalk, Wijdenbosch, Bouterse en nog een bekende naam, die mij nu niet te binnen wil schieten heb ik gelezen en inderdaad lijkt het erop dat Kleine niet mee wilde gaan met Monetaire financiering en ongebreidelde leningen aangaan, MAAR, mijn standpunt is en blijft dat, als iemand bereid is, om met Bouterse van na december 82, samen te werken, die persoon voor mij voor eeuwig onbetrouwbaar blijft, ook al gaat hij daarna met ruzie weg, hij/zij is en blijft een boef (zelfs mijn naaste familieleden vallen binnen die categorie,). Sommige fouten kan ik je vergeven (wie ben ik?), maar sommige kan ik niet over het hoofd zien.


  Maak melding

 11. Beste Henkes dat zit wat in .
  Moet ik gelijk denken aan een paar foute gasten hier zo als Robg , pony, Rbrown, Ric , Sandra enz enz.
  Die maken bij jouw geen kans voor vergiffenis. En zeker niet die ndp-ets in de DNA.


  Maak melding

 12. @koos banti altijd jij weer echte zieke hindoestaan ben jij. Ik ken een heleboel van suriname in nederland in mijn omgeving hun zijn lui en verwend en altijd commentaar op mij. . Ook vreselijke verwende half demente jij bent er ook een van koos hoos banti. Groeten aus niederlande


  Maak melding

 13. Volgens mij was het juist Bouta of Wijdenbosch die hem ontsloeg wegens malversaties met de gelden voor de aanschaf van computers of zo.

  Dagblad van Almere
  “Normann Kleine, een slimme zakenman van Surinaamse afkomst, over wiens verleden tot nadenken stemmende geruchten de ronde doen.”


  Maak melding

 14. Als Mikari zijn wij niet afhankelijk van de lokale providers. Net zoals Whatsapp, Skype en andere apps, kan je er gebruik van maken. Deze bedrijven hebben weinig te maken met de lokale providers. Dit noemen ze OTT, oftewel Over The Top. Bedrijven als Uber, Amazon en vele anderen zijn groot geworden hiermee. Mikari is zo een bedrijf.
  Hierdoor kunnen nog meer zaken aanbieden. De komende weken komen wij met meer aankondigingen. Het woord wat beter bij ons past is transitie en geen innovatie. Inernet Calling is al een oud verhaal alleen in Suriname slecht ontwikkeld. Wij gaan gewoon een paar stappen verder.
  Dank voor de complimenten en wij horen graag wat u van ons vindt. Vanuit Nederland bellen kost 8 Eurocent en is sowieso goedkoper!. Pas op dat je niet trapt in de oude trucjes als start tarief en doorbelasting per minuut. Dat is mensen voor de gek houden.

  Als voorbeeld. Momenteel kunt u via 2-landen sim bellen voor 10 euro cent.
  Maar dan wel goed lezen.
  Stelt u voor dat u 2 minuten en 10 secondes belt naar Suriname, reken mee!
  Start tarief 10 Eurocent
  Gesprek 30 Euro cent, wat u betaalt per minuut dus 3 minuten.
  In totaal betaalt u 40 eurocent voor 2 minuten en 10 seconden.
  dus dat is 18.4 cent per minuut.
  Bij Mikari betaal je 8 Eurocent per minuut.
  gemodereerd

 15. Ho, volgens mij kun je bij de meeste providers en zeker KPN in Nederland voor een tientje extra per maand, de hele wereld ongelimiteerd bellen…
  Dat is 10 euro ongelimiteerd bellen per maand. Dat is 0,00001902587 eurocent per minuut.


  Maak melding

 16. Leuke benadering van een prijsvergelijk en ook daar trap je in een mooie valkuil.
  Maar als je toch zo graag en zo lang wilt bellen zou ik de gratis optie van Mikari gebruiken. Gewoon degene die je wilt bellen of allen die wilt bellen ook Mikari laten activeren dan mag je gratis 24 uur per dag bellen. Dat is een stuk goedkoper dat een tientje betalen, toch?

  Wat bel je gemiddeld per dag? Alleen in veel gevallen (Whatsapp of Messenger) heb je soms iemand te bellen op een kantoor of elders. Dat kan dus niet bij de bekende apps.
  Bij Mikari kan je dat wel en dan bel je echt voordeliger op.
  Laten we eerlijk zijn. Hoe vaak bel je op en als je belt hoe vaak bel je iemand. Volgens mij bel je vaker op via Whatsapp dan dat je echt belt.
  En als je echt moet bellen naar bijvoorbeeld een vast nummer dan is Mikari in deze de voordeligste optie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.