Haïtiaanse president Jovenel Moïse thuis doodgeschoten

7
Haïtiaanse president Jovenel Moïse thuis doodgeschoten
De vermoorde president Jovenel Moïse van de republiek Haïti.

Schokkend nieuws uit de regio: de Haïtiaanse president Jovenel Moïse is afgelopen nacht vermoord. Een groep nog onbekende personen is het huis van Moïse in hoofdstad Port-au-Prince afgelopen nacht binnengedrongen en heeft de president doodgeschoten.

De vrouw van Moïse is daarbij gewond geraakt en na de aanslag opgenomen in het ziekenhuis. Interim-premier Joseph omschreef de moord als een “hatelijke, onmenselijke en barbaarse daad”.

In februari gingen er nog duizenden betogers de straat op om te demonstreren tegen de regering van Moïse. Ze verweten hem dat hij er niet in slaagde om corruptie aan te pakken. Ook waren ze boos dat de welvaart maar langzaam stijgt. Ze eisten het vertrek van de president.

Jovenel Moïse is 53 jaar geworden.

UPDATE: De Surinaamse regering betreurt de aanslag en brute moord op president Jovenel Moïse van de republiek Haïti en keurt deze handeling af.

7 REACTIES

 1. Het gaat hier om een Haïtiaanse aanslag. Dit heeft 0,0 met Suriname te maken.

  Opruien en opjutten brengt alleen maar ellende…


  Maak melding

 2. Wat erg ik begin my in Babylonië tevoelen
  Wat een spraak verwarming, dit voorspeld niet veel goeds.
  Kan men zich niet inleven in wat een ander bedoeld, men begint gelyk het negatieve het aspect uit te kiezen om de ander te becriticeren
  Ook nog op een beledigende toon.
  Waarom, is het geen gebrek aan respect
  gemodereerd

 3. Het is volkomen zinloos om allerlei zaken aan te halen die helemaal niks te maken hebben met de moordaanslag op de Haïtiaanse president en zijn vrouw.

  Wat is je bedoeling? Onrust en nog meer verdeeldheid zaaien? Wat wil je daarmee bereiken?


  Maak melding

 4. Op AD.nl staat dat de moord is gepleegd door professionele buitenlandse huurmoordenaars die zich voordeden als DEA agenten. Ze spraken Engels en Spaans. Is dus geen wilde actie, er zal veel meer achter zitten.


  Maak melding

 5. Suriname en Haīti behoren tot de Caricom. In dat verband vind ik het niet vreemd dat de politieke moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moīse op deze site is vermeld.

  De aanslag op Peter R de Vries had gezien de band die Suriname en Nederland al een paar eeuwen met elkaar hebben, had als Nieuws uit Nederland ook vermeld mogen worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.