Dertien sociale instellingen ontvangen noodhulppakketten

7
Dertien sociale instellingen ontvangen noodhulppakketten
Foto: Cyfranie Kappar (l) van Bureau Eenheid heeft namens het bureau en de regering de pakketten overhandigd aan Het Blauwe Nest.

Niet alleen burgers worden voorzien van noodhulppakketten van de overheid, maar ook de sociale instellingen krijgen de nodige aandacht. In het kader van het project ‘Landelijke distributie van noodhulppakketten’ zijn op dinsdag 6 juli 2021 aan dertien opvangtehuizen noodhulpakketten verstrekt. 

Leden van Bureau Eenheid samen met de manschappen van het Nationaal Leger deden namens de overheid de schenkingen aan de sociale instellingen. Het betreft opvang- en zorginstellingen voor kinderen met een beperking, weeskinderen en senioreburgers. De dertien instellingen zijn: Stichting Liefdevolle Handen, Lotjes Huis, Stichting Stigesu, Huize Albertine, Stichting Prasoro voor het Kind, Mr. Huberstichting, Het Blauwe Nest, Huize Margriet, Stichting Mijnzorg, Annie Crèche, Huize Emma, Kinderhuis Ramoth en Stichting Betheljada. Allen kregen ze rijst, aardappelen, uien, olie en bacoven aangeboden.

Cyfranie Kappar, lid van Bureau Eenheid, zegt dat het heel belangrijk is om ook aandacht te schenken aan de sociale instellingen, omdat de instellingen het harder nodig hebben. “Het project is een uitdaging. We proberen het zo goed mogelijk te doen en het lukt wel. Het stemt goed dat wij ook de kinderen en ouderen in de opvangtehuizen in de bloemetjes mogen zetten”, geeft Kappar aan. Alle leidinggevenden van de instellingen brachten hun dank uit aan de regering.

Het project ‘Distributie noodhulppakketten’ heeft een landelijk karakter. In de verschillende districten en ressorten gaan de betrokken diensten huis aan huis om mensen te voorzien van de steunpakketten. De regering biedt burgers, die vanwege de Covid-19 pandemie en wateroverlast het zeer moeilijk hebben, hiermee een overbruggingssteun. 


7 REACTIES

 1. Vroeger, was het een competitie tussen deze mensen en aandacht.
  Op 25 mei 2020, was de finale.
  De mens, heeft het gewonnen.
  De prijs, wordt nu zichtbaar.

  Beste instellingen, ik wens u een leven vol hartenwarmte toe.
  Samen, zullen we ook deze strijd winnen.


  Maak melding

 2. Aan de uitgaven kant lijkt het wel goed. De behoeftigen van alle politieke partijen worden geholpen. Aan de inkopen kant is het niet duidelijk van waar de goederen komen. Er zou een lijst gepubliceerd moeten worden van de ondernemers van wie de goederen gekocht zijn en voor hoeveel. Immers het is goed vissen in troebel water. Waar het geld komt weten wij. Van de covid funds.

  Als nu de ondernemers ook gestumileerd worden meer de produceren dan is de cirkel rond.


  Maak melding

 3. Huis Hoop voor kinderen.
  De staat plaats kinderen daar en ik heb van de eigenaar vernomen dat ze geen enkele subsidie ontvangen het is een non-profit organisatie waarom krijgen zij ook niet de nodige hulp van de staat je maakt gebruik ( misbruik) van dat huis maar je helpt niet.
  Chan zoveel beveiliging nergens voor nodig zoveel auto’s minder kan ook zodat het geld besteed kan worden aan de kinderen in nood in Suriname
  gemodereerd

 4. De goederen eerlijk gebruiken en niet de helft wegdragen naar eigen huis.
  Regering geef deze zorginstellingen voldoende subsidie zodat ze zelf hun inkopen kunnen doen.Hou op met media – en pakketten gedoe.


  Maak melding

 5. Ze hebben de subsidie gehalveerd en geven die mensen dit. Geen groente en vlees. 2 liter olie, aardappelen, uien, 2 zakken rijst. Het is schande om zoveel reclame te maken.
  Binnenkort gaan de tehuizen dicht dan zal Melissa de kinderen en oudjes bij dr huis nemen.
  gemodereerd

 6. Subsidie mag niet meer van het IMF. Jammer, want de kwetsbare groepen leiden onder deze vereiste van het IMF.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.