Geen opheffing beslag op 19,5 miljoen euro geldtransport vanuit Suriname

51
euros

De beslissing van de rechtbank tot opheffing van het strafvorderlijk beslag op een geldtransport vanuit Suriname van 19,5 miljoen euro blijft niet in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld.

Dit oordeel heeft tot gevolg dat het beklag van ondermeer de Centrale Bank van Suriname, tegen het strafvorderlijk beslag op het geld, opnieuw moet worden behandeld en beoordeeld door de rechtbank.

De rechtbank vond eerder dat het geld niet in beslag genomen had mogen worden omdat de Centrale Bank van Suriname een staatsorgaan is dat volgens het internationale recht (volkenrecht) immuniteit geniet. Het OM ging in cassatie en vroeg de Hoge Raad de beslissing van de rechtbank te vernietigen.

Vandaag kwam er na diverse keren uitstel, eindelijk een uitspraak van de Hoge Raad: de eerdere beslissing betreffende de opheffing van het strafvorderlijk beslag op het geld, blijft niet in stand.

De Raad heeft de zaak dus terug gewezen naar de rechtbank om opnieuw te worden behandeld en beoordeeld. Daarbij wijst de raad erop dat dat ook geldt voor het door de handelsbanken ingestelde beklag.


51 REACTIES

 1. Volgens mij heeft Nederland dat geld harder nodig dan Suriname. Denk maar aan surinamers die uit gekkigheid niet meer weten hoe ze moeten omgaan met geld zoals monie dagoe, geld strooier vanuit helikopter, burger bij leonsberg met berg vuurwpens, nier verkoper met enkele helikopters, mensen die de staatsbank van Suriname op een legale manier hebben beroofd, en ga zo maar door…


  Maak melding

 2. Ha,ha,ha. De tegenstanders zaten allemaal te juichen toen dit geld ten tijde van de vorige regering door de Nederlandse financiële autoriteiten werd geconfisqueerd. De namen van deze personen zal ik nu niet opnoemen. Maar een ding is duidelijk. Het was een-en-al bluf. Chan zou alles regelen. Hiervan klopt niets. De Nederlanders weten heel goed dat Chan ook in de drugs heeft gezeten. Het gerucht deed in Suriname niet zomaar de ronde. Waar er rookontwikkeling is, is er ook vuur. Chan en zijn lakeien blijken tandeloze tijgers te zijn.
  gemodereerd

 3. Van nederland krijgt je echt niks hun zijn net waspoeder de hollander geeft niet om suriname wassen alles schoon . Suriname kan wachten en wachten. Als hollanders het Woord geld hoort dan worden ze net als gekke coke snuivers hun raken in extase. Er zitten stiekem tig zulke hollanders op WKN om hun regering beleid goed te praten. Het geld van Mexican boy Sitaram is ook bij de staat in nl staat de loert surinaamse geld en gebeuren de witte man ken ik heel goed. Ik zeg nederland is ook een kleine vloek voor mij de witte wil alles hebben zelfs mij rotte tanden op den duur.
  gemodereerd

 4. @RobG 6 juli 2021 At 15:13
  Wat maak je je weer druk!! Is het jou geld??

  Het was crimineel geld en is daarom aangehouden. Banken en ook de CBvS moeten de herkomst van grote hoeveelheden geld altijd goed administreren dus die weten precies welke criminelen het geld hebben gebracht. Laten die het maar verhalen op hun criminelen klante. Vermoedelijk een cambio die vaker met (criminele) valuta stunt omdat ze het niet legaal kunnen wisselen.


  Maak melding

 5. Geld die je niet kan verantwoorde.. Je kan die witte mannen niet makkelijker op verkeerde spoor zetten.heel veel mensen krijgen nachtmerrie van Fiod…


  Maak melding

 6. De grote “verliezer” hier is het surinaams volk. Dit is wel even slikken voor Chan. Tel daarbij nog op de Diaspora miljoenen die vliegend zijn kant op zou komen. Nada niks. De Kwakel was ook slikken. Ene Ori die onderzocht had dat er 500 mln beschikbaar was, ja in stenen. (koop woningen). Nederland heeft historische banden, is een bevriende natie..en toch wordt Suriname zo behandeld. Deze regering met zijn erg pro-ned houding zal zich nu toch achter het hoofd krabben


  Maak melding

 7. Ik zeg als de banken of eigenaren van het geld kunnen aantonen van wie het geld allemaal is of kunnen bewijzen dat het niet van Drugs criminaliteit of witwassen afkomstig is dan zouden ze het al lang vrijgeven.
  Maar zolang dat niet gedaan kan worden gaat het lastig worden. Als het geld van particuliere banken of centrale bank is als het drugs geld is of witwas geld wil je het niet doorlaten of faciliteren dat het via jouw land getransporteerd wordt.
  Laat maar met een lijst met namen komen van wie het geld allemaal is en waarom het naar china vis het vliegtuig moest ipv gewoon overboeken zoals normale mensen dat doen. Bij voetbal contracten komen dit soort bedragen en veel meer voor en die vervoeren het geld ook niet pe vliegtuig. gewoon telebankieren en 19,5 Miljoen overboeken van 1 naar een ander rekening en klaar.
  gemodereerd

 8. Of storten in de pot van ontwikkelingshulp.
  Dan kan het goed besteed worden.
  gemodereerd

 9. Nederland, heeft het geld niet nodig.
  Zoals bekend, ook u weet het, dat de vorige niet te vertrouwen was.
  Aan de Surinaamse bank, werd de lakens gedeeld door bouterse.

  Op een slinkse maar, kwam het geld in Nederland terecht.
  Het is ook terecht dat Nederland het grondig laat onderzoeken of het geen plunderengeld betreft.

  Als het legaal geld is, krijgen wij het zeker terug.


  Maak melding

 10. Vraag aan Nederland of hun rijkdom eerlijk verkregen is. Nadat hun dapper voorvaderen flink geroofd hebben, en de huidige generatie Nederlanders hedendagen op rozen zitten. Word er met geen woord gerept over de legaliteit daarvan.


  Maak melding

 11. @RobG
  Dit is gewoon het recht z’n ding laten doen.
  In NL kan Bouterse nog Santohki nog wie dan ook de rechter naar zijn of haar pijpen laten dansen.
  De Ambtenaren die gehandeld hebben op basis van de voorgelegde informatie moeten beschermd worden en getoetst kunnen worden.

  De hoge raad legt alles naast zich neer en stelt niet meer en niet minder vast dan dat Boefdraad een trucje dacht toe te kunnen passen door de CBvS te misbruiken als vervoerder die onschendbaar was.

  Beste RobG Boefdraad is weer als crimineel op z’n plaats gezet.


  Maak melding

 12. Gerechtigheid en terecht. Is gewoon drugsgeld. Hoge pluim voor Nederland.
  gemodereerd

 13. @Konsensi 6 juli 2021 At 15:51
  Vraag aan Nederland of hun rijkdom eerlijk verkregen is. Nadat hun dapper voorvaderen flink geroofd hebben, en de huidige generatie Nederlanders hedendagen op rozen zitten. Word er met geen woord gerept over de legaliteit daarvan.

  Alle roofridder werk van JP Coen uit de gouden eeuw of uit de hoogtijd dagen in zuid Amerika anno 1785 of de Bataafse Petroleum Maatschappij voor de 2de wereldoorlog zijn nu niet relevant voor NL. Die vermogens zijn door allerlei domme dingen zoals de 2de wereld oorlog of de pogingen om Indonesië terug te winnen of door het subsidiëren van Suriname al heel wat keren verdampt. Net zoals niet maar zo terug te vinden is waar het vermogen (wel of niet eerlijk verkregen ) Van Elizabeth Samson nu zit.

  NL was na WO2 net zo platzak als Suriname nu is. Het heeft zich opgewerkt door haar ligging en haar net werken en door weer aan de slag te gaan.

  Konsensi natuurlijk is er geroofd en word in Afrika nu harder geroofd als ooit door multinationals en door landen maar er zijn altijd lokale mensen die mee doen en hun bloed diamanten door laten of naar de markt laten gaan.
  De slaven werden echt niet gevangen door blanken.

  Ik raad u aan het boekje te lezen “Waarom sommige landen arm en sommige rijk”. Daar in kommen de kolonisatoren echt aan de beurt.
  Een andere is “The Looting Machine'” waarin het schaamteloos plunderen van Afrika in een haar context geplaatst wordt.

  Het is in eerste instantie mensen werk die opereren binnen de mogelijkheden die landen bieden.


  Maak melding

 14. @Klaas, toen het geld werd geconfisqueerd hebben de monetaire autoriteiten in Suriname gehandeld conform de regels die bij hen bekend waren. Maar één ding staat als een paal boven water. Van het ene op het andere moment golden er weer andere richtlijnen vanuit Nederland. Het is moreel verwerpelijk dat de Nederlandse staat dit geld wel wil aanwenden voor haar welvaartsgroei. Suriname is een arm land. Met kleine landen kunnen zij doen en laten wat ze willen.
  gemodereerd

 15. Het in beslag genomen geld niet vrij geven.Het gaat om blood money .
  Regering Santokhi ga niet vechten om het in beslag genomen geld vrij te krijgen.Het gaat om geld met duistere bedoelingen van de criminele ndp regering!Het land heeft geen blood money van bouta en consorten nodig!


  Maak melding

 16. @Klaas, toen het geld werd geconfisqueerd hebben de monetaire autoriteiten in Suriname gehandeld conform de regels die bij hen bekend waren. Maar één ding staat als een paal boven water. Van het ene op het andere moment golden er weer andere richtlijnen vanuit Nederland. Het is moreel niet te aanvaarden dat de Nederlandse staat dit geld wel wil aanwenden voor haar welvaartsgroei. Suriname is een arm land. Met kleine landen kunnen zij doen en laten wat ze willen.
  gemodereerd

 17. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Geen opheffing beslag op 19,5 miljoen euro geldtransport vanuit Suriname.

  Voordat er een kort artikel hierover vandaag verscheen op (wkn), had ik deze uitspraak reeds rustig zitten lezen op (uitspraken) (rechtspraak.nl)

  ECLI:NL:HR:2021:1042 Hoge Raad, 06-07-2021, 20/00180
  Datum uitspraak:
  06-07-2021
  Datum publicatie:
  06-07-2021
  Neem even de tijd, om deze uitspraak te lezen.

  Graag zou ik een reactie en toelichting hierover in de Surinaamse media willen horen van de Bejaarde Taliban advocaat Kanhai.

  Follow the Money (FTM).
  Sommige (figuren) denken dat ze gek zijn in Nederland.


  Maak melding

 18. Mensen lopen zich druk te maken om kruimels, vergeleken met het bedrag dat verdwenen is door hoefdraad en z,n bende bij de cbvsuriname.

  Het is leuk terug te blikken in de geschiedenis en trekken wij lering eruit?
  Het geld is op de 1e plaats op een dubieuze wijze verzonden.
  De rechter moet de zaak opnieuw behandelen/beoordelen en dan is het maar afwachten.

  Mijn stamvolkeren leren het nooit. Ik wil niets van Afrika horen. Ze hebben het continent nu in de verkoop gedaan en zullen dat blijven doen door hun kortzichtigheid, macht en geldzucht.
  Was slavenhandel legaal, hadden ze hun eigen moeder en kinderen verkocht.
  Het is anno 2021 met Suriname niet anders, als het gaat om het verkopen van het land en zelf niet beter van worden.
  Wij moeten leren uit het verleden, maar dat is in Suriname niet aan de orde. Het slachtoffer blijven en de toekomstige generatie slachtofferen, dat doen wij, dus kunnen we beter maar stoppen met het teruggrijpen naar misdaden, die toen legaal Was.
  De Afrikaan Was geen haar beter dan de slavenhandelaren.
  Wij moeten ze ook dankbaar zijn, dat wij niet in Afrika zijn, maar in Suriname.
  Ik troost me met het feit, dat ik het gemiddeld beter heb dan zij, die mijn voorouders gevangen hebben genomen en verkocht voor niets aan de witte man.

  Dus betalen ze nu het gelag van hun wandaden en komen ze geen snars vooruit met alle natuurlijke rijkdommen en potentie.


  Maak melding

 19. Nadat hun dapper voorvaderen flink geroofd hebben.

  je bedoeld het land bewerkt en ontgonnen hebben om de materialen te verkrijgen?
  wat niemand anders deed, zelfs de huidige surinamers niet
  want die hebben alles weg gegeven aan anderen.
  dus wat lul je nu weer met roven?

  leer eerst eens hoe landen ontstaan zijn, en kom dan eens een keer terug met dat domme gezeik elke keer
  hetzelfde domme gedoe met de slavernij elke keer


  Maak melding

 20. Hou maar Holland en vul daarmee het AOW gat mee. Probleem opgelost.
  @ Ari wat een geweldige reactie !
  gemodereerd

 21. Eerlijk is eerlijk denk na er zijn altijd schurken geweest zelfs hier in Nederland vraag je af waarom willen ze dat geld niet terug geven? Omdat ze zelf ook niet betrouwbaar zijn en eerlijk.En jammer ze zijn in Nederland beter in geschoold hoe het moet omtrent geld


  Maak melding

 22. We k’ka fu tek ing!! Van je “vrienden”moet je het hebben…….of hebben ze linken ontdekt met de gebeurtenissen van de laatste tijd???? Wie het weet mag het zeggen! Het begint in ieder geval te stinken, de stank van het Nederlandse klootjesvolk!


  Maak melding

 23. Sinds 2018 beschikt de EU over strengere antiwitwasregels. Door deze regels is het moeilijker geworden om illegale geldstromen te verbergen onder fictieve bedrijfslagen en zijn de controles van riskante derde landen aangescherpt. Daarnaast is ook de rol van financiële toezichthouders versterkt en zijn de toegang tot en de uitwisseling van informatie verbeterd.

  In deze cases worden de EU richtlijnen gehanteert. Nederland doet niks verkeerd.


  Maak melding

 24. JoJo 6 juli 2021 At 16:13
  @RobG
  Dit is gewoon het recht z’n ding laten doen.
  ==============================

  Nee. Het OM had de keuze om niet in cassatie te gaan. Dus het klopt niet wat u zegt. Natuurlijk mogen ze in cassatie gaan. Dat is wettelijk hun recht. Maar het is een bewuste keuze en onbegrijpelijk aangezien het een zaak betreft die speelde onder de vorige regering en waarvoor in Suriname mensen momenteel zich moeten verantwoorden.


  Maak melding

 25. Ari 6 juli 2021 At 20:04
  Mensen lopen zich druk te maken om kruimels, vergeleken met het bedrag dat verdwenen is door hoefdraad en z,n bende bij de cbvsuriname.

  Het is leuk terug te blikken in de geschiedenis en trekken wij lering eruit?
  Het geld is op de 1e plaats op een dubieuze wijze verzonden.
  De rechter moet de zaak opnieuw behandelen/beoordelen en dan is het maar afwachten.
  ======================

  De rechter had niks gehoeven als het OM zich had neergelegd bij de uitspraak van de hoge raad en niet in cassatie was gegaan. Pure pesterij dus.


  Maak melding

 26. paarse glennrrrrrrrrrrrrr , konsensi , pony en die paarse stink rat luci…k…. , en de domste paarse rat robg , , hebben jullie het gesprek met de directeur van de dsb die continho op de radio gehoort , nou deze klojo verkondigde dat het geld van het Surinaamse volk is , nou schijtzak continho , als dat geld van de burger was , waarom moet het dan een wereldreis maken het zou van schiphol eerst naar hong kong gaan en dan weer terug naar de Nederlandse bank , raar he en dan kon de sbvs het weer terug nemen , er zal iemand hier in Suriname het OM daar in Nederland ingelicht hebben over dat geld transport en pats in beslag genomen , is toch zuiver witwassen van geld , en dan ook nog zeggen het is geld van het volk , al deze klojo’s die deze geldtransport bekokstoofd hebben direct in de kraag vatten , stelletje landverraders
  hopelijk gaat nu de Amsterdamse rechtbank een passend recht uit spreken wat er met het geld gaat gebeuren : het mooiste zal zijn dat het geld wordt gebruikt voor medicijnen , medische apparaten en school benodigheden , en zo komt dat witwas geld bij de Surinaamse burgers , en die witwassers hebben het nakijken he paarse ratten
  paarse stinkrat luci-en-k…… , jij bent zo uitgeteld , onze vrienden in Nederland belden en zeiden die klojo die ons klootjesvolk noemt wij zullen zijn zwarte klootjes eventjes witwassen
  die +/- 19 miljoen Euro


  Maak melding

 27. Het “a no mi” syndroom viert hoogtij onder de Surinamers. Altijd weer een ander de schuld geven van het probleem die ze zelf hebben gecreëerd.
  Als je als volk niet had gestemd op criminelen, dan had je ze ook niet de mogelijkheid gegeven om de CBvS als katvanger te laten gebruiken voor illegale geldzendingen.
  En dat heeft de Hoge Raad in Nederland goed gezien. De immuniteit op het internationaal gewoonterecht van CBvS is bij deze simpelweg opgeheven.
  Ben benieuwd naar de volgende stap van de slimme advocaten van Suriname.


  Maak melding

 28. @konsensi at 15.51 6 juli en@ karowfoedi at 23.49 jullie schrijven de waarheid ik ruik de stank ook en hoe ze op rozen zitten hun moeten op de doornen zitten en goudeerlijk spelen de vette blanken . Ik mag niet genieten van geld van mij voorouders maar werken ook in nl. Luie blanken worden zo pittig heet en verklaren mij liever ziek en gek als ik klaag terwijl hun dat zelf gek en oneerlijk zijn.


  Maak melding

 29. sandra, jij bent ongeschoold, zelfs mocht je niet naar de paarse kleuterschool, we kunnen niet zeggen dat je de domste van de klas bent he robje g, maar jij bent een stomme domme paarse schijt rat, ja toch sandra- robg, en jullie weten niet wat geld is, je veegt er je kont mee af , ga maar lekker op de blaren zitten


  Maak melding

 30. @wat je scheldzieke hoofd laat je behandelen idioot of ga lekker werken stinkdier je ruikt alles van mij he grote stinkdier ben jij . Jullie luie vette vreet varkens generatie ga lekker werken dan mij en robg en rbrow en karwofoedi uitschelden parsasiet van witte kakkerlakken ben jij wat met je oranje vrienden ik ben niet paars ook niet oranje ja ik ben ….. Idioot dat je bent .


  Maak melding

 31. Zal Santokhi, toentertijd de bekende brievenschrijver van de oppositie, ook een brief hebben gestuurd naar het OM in Nederland.
  Het OM in Nederland is sterk van overtuigt dat het crimineel geld betreft. De eerdere zendingen werden nooit aangehouden!!! Van deze zending is het OM overtuigt dat de drie genoemde banken niet de rechtmatige eigenaren zijn.


  Maak melding

 32. sandra- robg , jullie ( jij ) jullie zullen wel paarse tranen constant uit laten lopen uit jullie ratten oogjes , heel over staat blank met die paarse zooi, maar jullie krijgen dat gestolen geld van het echte Surinaamse volk niet terug , , en als alle paarse ratten opgesloten zijn komt het geld weer bij de mensen waar het van was
  dus sandra je hoeft er geen ophef meer over temaken , en binnenkort zie je de jail van binnen


  Maak melding

 33. WAT 7 juli 2021 At 01:30

  Soms ontzettend ingewikkeld om jouw lappen scheldtekst goed te doorgronden want je Nederlands is echt absurd slecht. Maar goed. Geldzendingen zijn niet vreemd. Er komt cash euro binnen. Bijvoorbeeld via toeristen. Op enig moment heb je een bank vol cash maar om zaken te doen heb je giraal geld nodig. Het cash geld wordt dus verzonden en er komt giraal geld voor terug. Dat is geen hogere wiskunde. Het enige probleem is dat bij die lading een deel van de herkomst van het geld niet te verantwoorden was. Dat zal Cambio geld kunnen zijn of geld van casino’ s.
  Couthino is trouwens een hypocriete lul want in 2019 liet hij nog via DWT weten:

  PARAMARIBO – In de rechtszaak van de Surinaamse banken tegen het Openbaar Ministerie in Nederland heeft het recht gezegevierd. Zo reageert Steven Coutinho, directeur bij De Surinaamsche Bank (DSB), op de uitspraak van rechtbank Noord-Holland die dinsdag heeft beslist dat de Surinaamse banken het geld dat in april 2018 in Nederland in beslag werd genomen moet worden terug gegeven.

  “Het is altijd heel duidelijk geweest dat de Surinaamse banken het aan het rechte eind hadden. We hebben nooit opgegeven en we hebben niet geschikt met het OM omdat er niets mis was met de geldzending. Nu heeft de rechter in Nederland ons gelijk gegeven”, zegt Coutinho. Bij DSB, Finabank en Hakrinbank heerst er een uitgelaten sfeer na de uitspraak van de rechtbank. De DSB-topman is blij dat Suriname deze zaak heeft gewonnen.


  Maak melding

 34. De paarse Bouta-maffia heeft in 10 jaar tijd 3,3 miljard laten verdampen. Dus wat janken die hersenloze, laaggeschoolde paarse klaprunderen hier op dit forum om die lousy 19,5 miljoen. Ga het maar terughalen bij de weggevluchte lafaard en voormalig chef lege dozen bij het IMF. Hoefdraad.


  Maak melding

 35. @Wat van welke zieke generatie ben jij ongeschoolf rat je begrijpt niets jij hebt de kleur zwart ga lekker zelf dood dooie rat ben je al. Alleen boeven achterna lopen domme luie generatie daar ben jij van. @Robbles @Wat is van dom van stom generatie lui en gek je kan hem niets uitleggen.


  Maak melding

 36. We hebben dat geld hard nodig in Nederland….de dijken moeten worden verhoogd …onze voetjes zijn al nat….dus alles gaat in onze staatskas
  Alle beetjes helpen criminelen opgepast we komen eraan
  WE NEED MONEY
  gemodereerd

 37. De betweters hier kunnen niet tippen aan de postings van: Jojo, Sabaku, Ari, flyer.
  Want deze reacties snijden tropisch hardhout. De rest is allemaal gekwakkel…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.