Ex-governor Van Trikt hoort 12 jaar tegen zich eisen

48
Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS

Tegen Robert van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is vandaag twaalf jaar celstraf geëist. Ook is een boete geëist van SRD 500.000 subsidiair 18 maanden hechtenis.

Zijn zakenpartner Ashween Angnoe riskeert vijf jaar celstraf en een boete van SRD 150.000 subsidiair 12 maanden hechtenis. Het Openbaar Ministerie vraagt ook de verbeurdverklaring van Orion Capital Investments NV aan de Krakalaan.

Hoofdofficier van justitie Cynthia Klein vraagt ook dat beide verdachten 625 duizend euro moeten terugbetalen. Verder is verbeurdverklaring gevraagd van een Range Rover die bij Angnoe in beslag is genomen.

Volgens haar heeft Van Trikt door zijn handelingen als governor bij de moederbank en het vertrouwen in publieke functionarissen van financiële instellingen ernstig geschaad. 


48 REACTIES

 1. Mooi goed voor deze bank rover.
  En nog wat Pé a moni dé .
  Want na 12jaar met aftrek dus 9jaar is hij miljonair. Met al dat gestolen geld.
  gemodereerd

 2. vandaag twaalf jaar celstraf geëist. Ook is een boete geëist van SRD 500.000 subsidiair 18 maanden hechtenis.

  Glenn R.
  De 12 jaar eis staat maar daarnaast is ook een boete van SRD 500.000 getest. Als Van Trigt het niet betaalt dan wordt hij ook nog eens 18 maanden cel opgelegd. In totaal bedraagt de eis mbt de gevangenisstraf derhalve 13 jaar en 8 maanden.
  gemodereerd

 3. Wie kan mij uitleggen hoe in een klein land als Surinamen dat Gilmore Hoefdraad nog niet is opgepakt en opgesloten.
  Is het tipgeld niet hoog genoeg ?
  Ik zeg 100.000 Euro die leid tot de verblijfplaats van deze verdachte.
  Even crouwd funde en je heb het belkaar.
  Dan mad die komen uitleggen waar het geld is gebleven of dat die onschuldig is.
  Ik heb het idee dat de sterke arm van het openbare Ministerie niet zo sterk is.
  Dan kan het land het hoofdstuk Gilmore Hoefdraad afsluiten. Dan krijgt die of een standbeeld of een cel. Justitie moet dit preoriteit nr 1 maken.
  gemodereerd

 4. @ GlennR: Goed lezen en begrijpen wat je leest! Er is een celstaf geeist en er is een boete geeist. De boete is ook te vervangen door hechtenis als er niet kan worden voldaan.
  ++++++++++++++++
  ++++++++++++++++
  GlennR 6 juli 2021 At 15:48
  ” twaalf jaar celstraf geëist te vervangen door achttien maanden hechtenis” Dit snap ik niet!!


  Maak melding

 5. Eindelijke gerechtigheid In SURINAME, na deze volgen er nog meer Paarse criminele ratten

  Voorbeeld, iemand steelt een auto, probeert vervolgens iemand anders dood te rijden en wordt door de politie aangehouden. Hij wordt dan opgesloten op het politiebureau. Doordat het strafbaar feit (wat hij fout heeft gedaan) een gevangenisstraf heeft die langer dan 4 jaar KAN duren kan deze meneer een voorlopige hechtenis opgelegd krijgen. Hij moet dan in de cel blijven tot hij bij de rechter moet komen en hoort wat zijn gevangenisstraf zal zijn.


  Maak melding

 6. Hallo het is de eis hoor. De zeer hooggeleerde rechter moet nog een beslissing nemen.
  Ach Laat me maar
  gemodereerd

 7. Straf ze, ze verdienen het.
  Straf bouta ook.Hij hoort ook in dat rijtje thuis ,met als bonus..hij is een medogenloze killer,couppleger en alles dat strafbaar is.


  Maak melding

 8. Straf ijs is veelste laag gezien deze Man zijn functie.
  Hij is een Dief die in Samenwerking met Het vorige regering en met name Desire Bouterse Geld hebben gestolen dat het Land toebehoorde.
  Ik hoop dat de Rechter zelf ingrijpt en zegt dat de strafeis telaag is en dat hij een gevangenisstraf van 20 jaar op zijn plaats vindt zonder in aanmerking te komen voor straf vermondering


  Maak melding

 9. Strafvermondering moet strafvermindering zijn.
  En zijn bezittingen moeten ingevorderd worden om zodoende wat geld in de staatskas te deponeren


  Maak melding

 10. Zo weinig? Maar toch heb ik er vrede mee, want wij zijn niet rancuneus. Daarom mogen ze, wat mij betreft, zijn moeder bij hem in de cel plaatsen, zodat zij haar lieve, goudeerlijke baby twaalf jaar lang kan troosten. Gedeelde smart is halve smart, voordat ze het goed doorhebben, zijn de twaalf jaartjes verstreken.


  Maak melding

 11. Ik ben benieuwd naar de comments van de NDP’ers zoals RobG, Lucien Karwafodi aka lucien. 12 Jaar is er geëist, de straf kan dus lager of hoger worden..


  Maak melding

 12. Ze mogen gaan zingen in club santo terwijl boefdraad geniet van een sigaar, djogo een blondje op zijn schoot op een strand. Fawakka, handlangers van bauwta. En van trikt moeders, de ex minister van onderwijs. dochter van gouverneur, eerste president van Suriname heeft een goede opvoeding gegeven aan haar zoon no?


  Maak melding

 13. Indien van Trikt en zakenpartner Ashween Angnoe schuldig worden bevonden dan is er wellicht nog een straf die ze nog moeten ontvangen namelijk eentje van de vereniging va accountants de NBA.
  Jammer dat het kapstokartikel, artikel 5, jaren geleden uit de GBR (momenteel VGBA) is gehaald.


  Maak melding

 14. Ze blijven vast, met aftrek vh voorarrest.

  Dit is het belangrijkste resultaat;
  “Op Van Trikt en Angnoe wordt daarnaast een vordering gelegd van 625.000 euro.”

  Kan de staat goed gebruiken.


  Maak melding

 15. Uiteindelijk blijven de hoogste bazen die mooi Sranang naar de malle moer hebben geholpen vrij en blij feesten van de gejatte eigendommen van de arme bevolking en staat. Bouta staat aan top op de lijst. Sranang heeft altijd onkundige bestuurders gehad. Pengel, Lachmon en de presidenten etc etc. Waardeloze, zelfverrijkende en familieverrijkende haaien. Surinane is en blijft een prachtig land. Mooi natuur. Vriendelijke mensen die door de staat tegen elkaar zijn opgezet. Geen één Surinaamse politicus is het gelukt om de Creolen en Hindoestanen te verzoenen. De Creolen bezigen nog steeds het woord “koelie” en de Hindoestanen het woord “blakamang of djoekas”. Men leeft in Suriname nog steeds in het verleden. En dat is het grootste euvel die vooruitgang in de weg staat. De 1ste 10 jaar zie ik Suriname nog worstelen met de armoe uit de wereld te helpen. De mega olie zal niet nodig zijn. Europa en Amerika onder Biden is al hard bezig om naar Groene Energie over te gaan. Olie wordt verder teruggedrongen. Ik zal altijd het beste wensen voor Mooi Sranang. Krakti👍🏾👍🏾👍🏾🙏🏽
  gemodereerd

 16. Deze mensen hebben gestudeerd met een bijvak ” hoe kan je snel rijk worden door stelen,frauderen,graaien en omkoping” De ndp,ers zijn top bekwaam in deze bijvak.


  Maak melding

 17. Kali madjoe, juist verwoord, nou het volgende, er komt geen onderzoek meer, er komt geen strafzaak meer, boefdraad en bouta genieten van de vrijheden, santhoki zal de 5 jaar afmaken, maar verder komt geen 1 onderzoek, maar na 5 jaar ga ik het dan zien wie gelijk heeft???


  Maak melding

 18. Ik vind de straf te laag. Het motiveert andere politici om voor 1 miljoen euro per jaar te gaan zitten. Na tien jaar zitten ben je multimiljonair. Ik wil het ook. Eerst 10 jaar op kosten van de staat daarna als miljoenair een wereldreis maken.
  gemodereerd

 19. Totaal geen medelijden met deze arrogante boef . Lekker brommen,mama brengt je wel lekkers met de Kerst. Heel veel sterkte met de kakkerlakken en muizen in de LIK. BYE………


  Maak melding

 20. En bouterse dan, wanneer wordt hij en zijn handlangers berecht. Wil het graag meemaken voor ik mijn verstand verlies… halleluja, halleluja.


  Maak melding

 21. @kali madjoe:

  hiervoor hoef jij niet hoogopgeleid zijn zoals bouterse en zijn vrienden, maar strijken. Hier zijn die beesten goed in. Tje potie.


  Maak melding

 22. Formaat, de man is niet in de val gelokt van baas en boefdraad. Hij was gewoon een van de hoofddaders.
  SEDNEY was toch gevlucht, omdat hij niet mee wilde werken aan het verkopen van de goudvoorraad.
  SEDNEY HAD BALLEN.
  Deze awaridomri,s kunnen het nooit laten om in het kippenhok van het volk te stappen en te roven.
  Hun snuit zit vol veren en in bona wat pek erover gieten, zou ik voorstellen als bijkomende straf.
  De hoop is, dat de rechter een hogere straf oplegd dan de eis van het OM.


  Maak melding

 23. Forza, iedereen die na december 82 in de val van Bouta gestapt is, wist met wat voor moorddadig, schurkachtig inividu zij te doen hadden en toch trapten ze in Bouta’s val. ‘Kis den moi, dat den e sroto den now now de’.


  Maak melding

 24. @Palulu

  Je schijnt ervaring te hebben, hoe lang heb jij gespaard toen jij daar zat ?????

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 25. Het is nog altijd de regering Bouterse geweest die aangifte deed tegen de malversaties van de accountant/gouvernor Van Tricht die nauwelijks. Van Trigt was geen NDP-er. Hij heeft gesolliciteerd op de functie toen die beschikbaar kwam.


  Maak melding

 26. Het is nog altijd de regering Bouterse geweest die aangifte deed tegen de malversaties van de accountant/gouvernor Van Tricht. Van Trigt was geen NDP-er. Hij heeft gesolliciteerd op de functie toen die beschikbaar kwam.


  Maak melding

 27. Fake News??????
  Vraagtekens bij aankoop 33 auto’s voor Kabinet President
  06 Jul, 00:00
  foto
  De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning heeft goedgekeurd dat 33 auto’s gekocht worden voor het Kabinet van de President. Het besluit is in mei genomen op voordracht van Openbare Werken.
  Voor de levering van 33 auto’s bestemd voor het Kabinet van de President is een bedrag van ruim SRD 19.4 miljoen goedgekeurd door de Onderraad voor Aanbestedingen en Gunningen op 5 mei. De voertuigen moeten in A1 conditie zijn, blijkt uit het gunningsdocument ondertekend door vicepresident Ronnie Brunswijk. Het voorstel komt van Openbare Werken.
  De gunning circuleert ook op social media, waar enorme vragen worden gesteld over de prijs van de voertuigen. Zes Isuzu D-Max worden geleverd door Fernandes Autohandel, terwijl 27 auto’s via Car Guide NV worden gekocht. Assembleelid Sham Binda (VHP) zegt in gesprek met Starnieuws dat hij begrepen heeft dat er een openbare inschrijving is gehouden. De voertuigen zijn nog niet geleverd.

  “Openbare aanbestedingen moeten in de kranten gepubliceerd worden en niet op een site van de overheid alleen. Eenieder moet de kans krijgen mee te doen, want hiermee schep je mogelijke favoritisme voor mensen die in een vroeger stadium een tip krijgen dat er een aanbesteding komt. Zo ook aanvragen van grote stukken domeingrond en concessiegronden,” stelt Binda.

  Het zou goed zijn volgens de volksvertegenwoordiger als de overheid wekelijks dit soort zaken in een speciale rubriek zou adverteren. “Dit, in het kader van transparantie zoals het beloofd was aan het volk en om speculaties en corruptie te voorkomen. Zo ook zouden de mutaties op onder- en directeursniveau van ministeries en staatsbedrijven gepubliceerd moeten worden. Er moet geen ruimte zijn voor nepotisme en onnodige heisa in de samenleving. Ik heb vaker gevraagd naar de bemensing van de raad van commissarissen, hun vergoedingen en de capaciteit van deze mensen in de staatsbedrijven. Maar helaas heb ik geen antwoord gekregen”, zegt Binda. @@

  Waarom hebben de kantoor mensen op het kabinet van de president pickups nodig. Gaan ze met z’n allen, een weekend de jungle in. De Minister van OW zou toch de gestolen dienstauto’s terugvorderen, in plaats daarvan koopt hij 33 nieuwe buiten de Staatsbegroting om. Over 5 jaar worden deze auto’s ook doorverkocht. Er is toch geen geld! Volgens De Ware Tijd betaalt de overheid meer dan de gevraagde prijs per auto. Er waren al een twintigtal nieuwe auto’s gekocht, was dat niet genoeg.
  Zelfde spilzieke overheid!!!!!! En we moeten zoveel keer in de achteruitkijkspiegel kijken, waarom dan, als wij niks leren.


  Maak melding

 28. @RobG
  Waarom heeft Bouterse van Trikt aan de kant gezet en opgesloten.

  Omdat hij op de vraag waar de Chotallal dollars vandaan kwamen. Dat moet u aan Bouterse vragen. Ja toen was het voor Bouterse heel handig om van Trikt achter slot en grendel en in beperking te plaatsen.

  U bakt ze weer Bruin Hij was geen NDPer!!!!!!! Hij was Nederlander en zijn moeder was wel degelijk NDPer.
  Solliciteren voor Governor CBvS laat mij niet lachen.


  Maak melding

 29. @jojo, ik heb het over knikkers en u begint over elektronica. U haalt mijn verhaal uit z’n verband. Uw doel is duidelijk. U wilt zijne excellentie die ook de genen van corruptie in zich draagt een steuntje in de rug geven. U denkt nog steeds in termen van wij en zij. Wij zijn de goeden en zij zijn de slechterikken.


  Maak melding

 30. Een ieder zijn tijd komt. Niets komt voor zijn tijd. Recht zal zegen vieren. We zijn allemaal van bewust wat er in Suriname gebeurd. Het kwaad zal winnen maar niet zegen vieren. Zijn wij armen hebben geen geld nodig is wat de rijken spreken. Niet vergeten dat wij armen die misbruikt worden de rijken rijker maken. Zijn de rijken die de armen achtergesteld houden. Bouterse is al 80 plus , Brunswijk is 60plus hoelang hebben ze nog te leven? Daarom zeg ik wait for it. Let them enjoy. They have won the battles but the war will end by the poor winning. God slaapt niet.
  gemodereerd

 31. Goede koers tegen White collar crime!
  Toch mis ik in dit geval iets als een grote NADENKSTOEL en verplicht laten behandelen waarbij goede sociale vaardigheden worden aangeleerd om herhaling te voorkomen.
  Tegenwoordig roepen ouders hun dieftige “bigi boys” niet op t matje. Integendeel. Terwijl na fufuru man.


  Maak melding

 32. robg , noem jij jou reactie een verhaal en wat van verband is erbij gehaald , dat je de regering Santokhi- Brunswijk elke keer probeert door het slijk te halen , het zal deze regering een worst zijn , maar stinkende paarse rat , als jij doorgaat met het beledigen van de regering Santokhi- Brunswijk en hun naar de vuilnisbak verwijst , nou poepertje ze zullen mensen op je afsturen en je oppakken ook al woon je in Nederland , dan kom je het eindstation van het riool in de bijlmer te zien , de wateringzuivering en daar worden je oortjes gewassen , en bouta en al die andere paarse ratten kunnen jou niet helpen


  Maak melding

 33. glennrrrrrrrr , wat een onzin kraam jij uit , jij kunt gewoon niet lezen , de eis van het OM was duidelijk , en later ook uitgelegd op de radio , maar ja jij bent doof en zet die paarse bril af als je iets wilt lezen
  strafeis van het OM tegen van trik , : 12 jaar celstraf en een boete van 500 000 SRD , en als hij niet dat bedrag niet betaald ( subsidiair ) komt er 18 maanden cel erbij bovenop die 12 jaar glennrrrrrr


  Maak melding

 34. o ja , de moeder van die van trik die paarse postduif vindt dat ook de twee directeuren die vorige week zijn vervangen ook in het gevang moeten , en daar heeft deze paarse postduif gelijk in , maar die zwerver kanhaai ziet dat weer anders , maar die zwerver wordt ook zijn grijze baardharen kwijt ,
  iemand zijn hier dat zijn moeder gezelschap mag houden om ook in de jail te gaan en ze zo haar jongentje kan blijven voeden , maar mensen een telefoon in de jail mag niet , dus pas op voor zijn moeder de paarse postduif , , je weet het toch dat postduiven ook berichten kunnen brengen maar ook wegbrengen


  Maak melding

 35. @RobG
  Ik heb het puur over de feiten van toen:
  van Trikt had geen antwoord over de herkomst van de Chotallal dollars en verwees naar Bouterse.

  Direct daarna kwam zijn auto aankoop aan het licht en werd hij eerst zwart gemaakt en even later gearresteerd voor dingen die duidelijk door Boefdraad aangestuurd waren zoals verkoop van vastgoed aan de Centrale bank zonder te kunnen leveren etc.

  Beste RobG kijkt u even bij het Bureau van Staatsschuld hoe in maart/april/mei de schuld van de staat bij CBvS op liep met ongeveer SRD 6.000.000.000 om alle gedoe tussen Boefdraad en van Trikt recht te breien.

  Ik heb het niet over electronica, of het buiten verband brengen of te denken in Wij en Zij.

  Ik heb al jaren gesteld dat als de NDP gesaneerd is (of wel ontdaan van de baasjes die alleen eigenbelang vertegenwoordigen) zij wat mij best een nationaal alternatief kan worden voor de ABOP als die na de volgende verkiezingen nog een rol van betekenis is.

  Ik denk niet in wij en zij maar in feiten

  Consulteert u aub bureau voor staatschuld.


  Maak melding

 36. Hiermee is het duidelijk dat DDB en Hoefdraad ook schuldig zullen worden bevonden. Waarom recht voor de een maar niet voor de ander. Wat DDB betreft ondergaat hij nu al zijn straf, er is geen enkel straf zo groot en effectief als die in jouw huidig leven . Zoveel ellende over je heen krijg je. Het einde is nog niet in zicht. Desi; jouw dagen zijn nog niet geteld, je zal nog veel meer moeten lijden. Het leiderschap welke je nu achter de rug hebt heeft jouw alleen maar ellende gebracht nu volgt een lijdensweg die zijn weerga niet zal kennen. Het heengaan van jouw kleinzoon is maar het topje van de ijsberg.
  gemodereerd

 37. Justice at last…dat hij gehandeld heeft in opdracht van ”heeft helemaal geen aandacht. Ben benieuwd of in zijn verklaringen iets hierover staat. Nu Boefraad nog…hoelang gaat dat duren???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.