VIDEO: Protestactie Algemene Bond Personeel Milieubeheer in Suriname

13
Protestactie Algemene Bond Personeel Milieubeheer in Suriname

De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) heeft vanmorgen een protestactie bij het gebouw van De Nationale Assembleé (DNA) in Paramaribo gehouden. Dit omdat de Surinaamse minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, geen invulling zou hebben gegeven aan het protocol in 2015 getekend met de toenmalige minister van Openbare Werken.

De Werknemersorganisatie Openbare Werken (WOOW) heeft begrip voor de eisen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) en heeft haar leden vorige week opgeroepen, om de acties van de ABPM fysiek te ondersteunen.

Volgens de actievoerders wordt er gevochten for de uitvoering van punten, die reeds na een strijd zijn overeengekomen. Ze hekelen verder ook het feit dat mensen die gewerkt hebben naar huis worden gestuurd en in onzekerheid worden gelaten.

Er is een brief overhandigd aan DNA voorzitter Bee die heeft beloofd dat er een gesprek komt met minister Ramdin, namens de president. Ook zit er een vertegenwoordiger van DNA bij dat gesprek.


13 REACTIES

 1. 2015 NDP tijd hadden jullie moeten protesteren. Wij leven nu in 2021. Nu komen jullie met heel wat bombarie. Valt nu pas het kwartje. O ja traag van begrip en handelen.
  gemodereerd

 2. Nieuwe regering van Suriname.,
  ontsla al de lummels die eeuwig protesteren en de boel stagneren.
  De criminele ndp regering heeft niks achtergelaten waarmee gewerkt kan worden.Het is letterlijk opnieuw beginnen met Suriname op te bouwen .Maar de surinamers hebben geen geduld en helemaal geen begrip.


  Maak melding

 3. Waarom een gesprek met minister Ramdin en niet met de minister van OW?
  De nieuwe minister hoeft geen rekening te houden met gemaakte afspraken in 2015.
  Vijf jr lang durfden ze niet te protesteren en plots moet de regering alles oplossen. Bovendien hebben ze al één jr niet gewerkt, de stad is vies.
  Omgekocht voor je stem en bedrogen.
  Yeahhh ndplee bigie 👎


  Maak melding

 4. Ik heb en had het al eerder gezegd deze MINI-STER is alleen maar op RANCUNE uit en moet zo snel mogelijk naar OSO. Hij heeft het ook gezegd dat hij het VOLK gaat straffen vanwege hun stemkeuze en dat blijkt telkens weer. Deze IDIOOT wil geen gaatjes en kraters repareren die aan veel mensen het leven hebben gekost in het verkeer. Trenzen en goten schoonmaken en ophalen zijn bij hem niet aan de orde. Ik snap niet dat hij tot op heden nog gehandhaafd blijft en zijn riant salaris elke maand lekker opstrijkt. Wat een SUKKEL….WEG ERMEE.


  Maak melding

 5. Het is toch duidelijk welke groep er steeds klaagt en staakt ! Het zijn voornamelijk die domme Surinamers die hun stem hadden verkocht en een bijdrage hadden geleverd aan corruptie en vernieling.
  Luidkeels riepen ze in koor: ie aa Bouta ie aa Bouta. Ze kunnen zich melden in OCER, daar staat Bouta klaar met een batterij aan juristen.

  Team Riad is heel goed bezig !
  Thumbs up !

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 6. Para Express 5 juli 2021 At 19:36
  Het is toch duidelijk welke groep er steeds klaagt en staakt ! Het zijn voornamelijk die domme Surinamers die hun stem hadden verkocht en een bijdrage hadden geleverd aan …
  ———————————————————————————————
  En daarom komt Suriname geen stap vooruit! Als wij telkens weer verwijzen naar de vorige regering…..Wordt wakker er is een andere Regering aan het bewind en die moeten de zaken op orde brengen wat al die tijd verkeerd is gegaan in hun ogen. Goede dingen voortgang geven en mislukte acties laten varen dat is regeren en niet telkens als een OUD WIJF verwijzen en het VOLK bedreigen te zullen straffen voor hun stem gedrag. Wij zijn nu twee jaar verder en toch hoor ik nog die onzin van vooral de President. Hij zou zich moeten schamen. Als jij het niet aan kan….GO HOME, maar doe niet als een MIETJE!
  Toon daadkracht en sta achter wat jij beloofd had…WO SIT ING..!! SIT ING DAN en no klage klage…..
  Joe PRESIDENT SANTOKI bo sroto ding mang sa foefoeroe..NEKS joe no doe…Da FAWAKKA…


  Maak melding

 7. Mentaliteit baja.
  Criminaliteit, liegen en bedriegen met de mantel der liefde bedekken, zegt alles over een individu. “Zand erover” is absoluut niet verenigbaar met transparantie.
  Transparantie is regelmatig communiceren over de status vh land, tot vervelens toe.
  Mislukkingen van miljarden verlies laten varen, gaat niet gebeuren.

  Hoeveel lastminute ladingen zijn er wel niet geweest onder bouta1 en bouta2.
  Wat voor werk deden die mensen voor de zogenaamde benoeming. Dus al die tijd waren duizenden werkeloos onder bouta1 en bouta2, pffff en toch nog blèren: bouta bigie.
  Zolang die ambtenaren-bende niet is gesjatvoet zal het land niet groeien.
  Die tijd van zeven-even werken bij OW is k’ba.

  De arbeidswet voor ambtenaren moet eergisteren worden aangepast.


  Maak melding

 8. De tijd dat ze besteden aan het niets doen, hadden ze de goten kunnen schoonmaken en het zwerfvuil geraapt.
  Ze nemen werkverschaffing als werkschaften en voeten geen bal uit en willen meer geld. Was inderdaad afgesproken en nu is het anno 2021.
  STELLETJE WAARDELOZE NEUSVRETETS ZIJN HET.


  Maak melding

 9. @ FRANCO 115 juli 2021 At 20:26

  Wat bedoel je met :”zaken op orde brengen” ?
  Waar denk je dat de huidige regering mee bezig is, is dat niet zaken op orde brengen ?
  Volg beter waar deze regering mee bezig is !

  En hoeveel jaar zijn we verder ?

  Hoe bedoel je telkens ? Het is 1 keer gezegd in een satirisch programma waar hij ook zijn excuses voor heeft aangeboden.

  Voor sommige Surinamers duurt het oplossen van de paarse problemen te lang, omdat ze niet elke dag geconfronteerd willen worden met de ellende die zij zelf veroorzaakt hebben. Deze ondankbare paarse profiteurs hadden gedacht dat Santokhi snel snel alles zou oplossen maar zij worden nu met hun neuzen op de feiten gedrukt. Zij kunnen nu niet langer hun koppen in het zand steken.

  Bouta-lovers zijn bewust bezig te saboteren en zorgen voor nog meer problemen !
  Al deze paarse lawaaipapegaaien willen de problemen die deze regering al heeft aangepakt niet toegeven zij blijven maar als ouwe wijven zeiken en klagen.

  Deze regering werkt duidelijk anders dan de NDP regeringen. De NDP maakte allerlei wetten in eigen voordeel en heeft het land naar de klote gedraaid.
  Er zijn wetten, regels en procedures waar aangehouden dient te worden. Sinds deze regering zijn er enkele aanhoudingen en zijn er meerdere zaken in behandeling.
  Hopelijk zullen er spoedig meer volgen en natuurlijk de leider der criminelen, Bullshit Bouta, ook want zijn zaak duurt ook veel te lang.

  Er wordt gewerkt aan orde dat het zolang duurt geeft aan dat de problemen zeer groot en ernstig zijn.
  Deze regering heeft daadkracht en is geen mietje als Bullshit Bouta die geen verantwoording komt afleggen over de ellende die onder zijn leiding is veroorzaakt en is ook geen mietje als Hoefdraad die stiekem als een lafaard is gevlucht.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. Para Express 5 juli 2021 At 23:14
  —————————————————————————————
  Ik heb geen achteruitkijk spiegel en ben geenzins van de Paarse partij zoals dat dikwils wordt aangekondigt..ik leef nu in het heden , maar zie en hoor niets dan geklaag wat er twee jaar terug aan de orde was. Geen vooruitgang dus zoals altijd weer het geval is bij een nieuwe regering in SURINAME. Wanneer gaat dit veranderen…als iedereen door COVID is verteerd?
  Je zit als MINI-STER in de regering…WERK dan voor het volk en niet alleen voor je zak, maar nee de arrogantie regeert en verwijst en doet uiteindelijk helemaal niets. Althans geen zichtbare veranderingen / verbetringen. Doden in het verkeer door niet onderhouden wegen…Huizen die onderlopen …en Burgers die moeten ploeteren in de modder anno 2021.

  A NO KAN….

  THINK BIG.


  Maak melding

 11. franco 0,0 , jij paarse lul aap , jij zegt dat niet bij die paarse partij bent , zou kunnen , maar jij bent bij de donkere paarse partij de ndp klojo en zit niet te liegen , en nog wat en die lui , ja luie nietsnutters zitten te demonstreren over iets wat ze in 2015 met de toen minister van ow die siegfried wolf hebben afgesproken , nou stelletje ndp lapzwanzen ga naar die s . wolf en ga hem aan zijn kop zeiken , en laat de DNA nu zijn werk doen


  Maak melding

 12. Kijk ze staan ze moeten zich schamen en beter hadden ze zakken en harken genomen om het milieu op te ruimen. Ga kijken wat een SuNed op 1 juli jl bij en in het gemaal aan de Heilige weg heeft gedaan ism ambtenaren die door de minister waren vrijgemaakt. Het zijn juist deze ambtenaren die het land naar de verdoemenis helpen ze leven van slip naar slip en doen niets aan ziekmakend slib.
  Laat maar demonstreren ze maken zichzelf alleen belachelijk als je de milieu verwaarlozing en vervuiling ziet in hun eigen woonwijken.


  Maak melding

 13. Over 10 dagen, op 16 juli, zit de huidige regering 1 jaar. Maar dat wordt vertaald als 2 jaar door een commenter. Daarom zijn de comments van deze commenter ook niet serieus te nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.