Gevaarlijke Delta-variant al in buurlanden Suriname

17
Coronavirus in Suriname

De gevaarlijke Delta-variant van het coronavirus, is reeds aangetroffen in buurlanden van Suriname. Zowel in Brazilië als in Frans-Guyana zijn besmettingen met deze variant geregistreerd zegt de PAHO. De mutatie die voorheen bekend staat als de Indiase-variant, is nog besmettelijker.

Hoofdpijn, keelpijn en een loopneus zijn de meest voorkomende symptomen van de deltavariant van het coronavirus, blijkt uit Brits onderzoek. Hierdoor lijkt het alsof mensen een gewone verkoudheid hebben. Een rapport van een Brits onderzoek wijst uit dat de kans op een ziekenhuisopname verdubbelt als je besmet bent met de Delta-variant

Over de hele wereld neemt het aantal besmettingen toe door deze variant, die ook al gemeld is in Argentinië, Aruba, Canada, Chili, Guadeloupe, Martinique, Mexico, Puerto Rico, de VS, Barbados, Peru en Sint-Maarten.


17 REACTIES

 1. Ach valt wel mee denk ik. Uit niks blijkt hier in Nederland dat deze variant gevaarlijker is. Misschien besmettelijker maar zijn verkoudheidsklachten nou erg????


  Maak melding

 2. Beste mensen aan iedereen het advies, laat je vaccineren, inderdaad de Indiase variant is gevaarlijk dan men denkt, Spanje Australië Portugal een paar andere landen is de corona met verschillende varianten op zijn retour, ik weet zeker dat zodra het winterseizoen begint in Europa, de de besmetting zal toenemen?
  Maar keuze aan u zelf, als je besmet bent, kan je niet geprik worden, dan is de vraag of je het overleefd, ik heb astra zeneca gehad, niks aan de hand?
  Succes?


  Maak melding

 3. Soeta03 5 juli 2021 At 07:57
  Ach valt wel mee denk ik. Uit niks blijkt hier in Nederland dat deze variant gevaarlijker is. Misschien besmettelijker maar zijn verkoudheidsklachten nou erg????
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Laat je beter informeren of ga zelf op onderzoek uit maar doe geen uitspraken in het luchtledige


  Maak melding

 4. @Soeta
  Heeft Bordo je aangestoken om je reinste onzin uit te kraaien. Ben je medisch geschoold? Er zijn jouw velen voorgegaan, zijn nu ook in ruste die precies dachten zoals jij. Geen prikje halen en dingen weg wuiven.
  gemodereerd

 5. Delta variant? Wat ik mij afvraag is waar is de gewone griep gebleven of bestaat die plotseling niet meer. Alleen maar nonsens ik geloof best in corona, maar je kan mij niet vertellen dat elke *kuch* corona is.


  Maak melding

 6. Precies dat Jacco.
  En bij elk bultje zou men gelijk kanker moeten vermoeden!!
  Echt om moe van te worden.
  Ik lees eigenlijk nergens hoeveel mensen, wereldwijd, positief getest zijn en nog leven. Je leest alleen hoeveel er wereldwijd gestorven zijn aan Covid. Ik durf te wedden dat het getal van de nog Pos getesten vele male hoger liggen.


  Maak melding

 7. Soeta03, Delta variant is niet gevaarlijk? In India, Indonesia, Brazilie en Rusland, waar ze crematies en begravenissen aan de lopende band hebben, denken ze daar waarschijnlijk anders over. In Moslim landen waar het een vereiste is dat graven handmatig worden gedolven, gaan ze noodgedwongen ertoe over graafmachines te gebruiken en volgens jou is de Delta variant niets anders dan een kleine verkoudheid?


  Maak melding

 8. Delta variant neemt toe in Nederland. Verwacht dat binnenkort bepaalde versoepelingen zullen worden teruggedraaid, als dat al niet het geval is.


  Maak melding

 9. Betere titel had geweest: Gevaarlijke Delta-variant onderweg of op weg (!) naar Suriname. maakt een stop in de ongevaccineerde dorpen. gaat verder per boot naar paramaribo. maar,


  Maak melding

 10. Laat die mensen toch lekker dood gaan die zich niet willen vaccineren. Ik snap niet waarom men er constant op in gaat op die domme figuren.
  Het zijn altijd die zelfde soort mensen die klagen en schreeuwen en depresief en tegendraads zijn met alles wat in hun leven is !
  Dus mensen nogmaals laten ze lekker dood gaan !!


  Maak melding

 11. Mix chic, Soenta en bonnoemang Jacco. Jullie wonen vast nog in bomen? Laat je niet vaccineren, maar hou je domme commentaar voor jezelf. Soenta zeer waarschijnlijk al gevaccineerd en hier domme commentaar leveren.


  Maak melding

 12. JACCO 5 juli 2021 At 12:24
  Delta variant? Wat ik mij afvraag is waar is de gewone griep gebleven of bestaat die plotseling niet meer. Alleen maar nonsens ik geloof best in corona, maar je kan mij niet vertellen dat elke *kuch* corona is.
  ==========================

  Het reproductiegetal van Covid is hoger dan die van Influenza. Dus Covid is daarmee besmettelijker en wordt dan het dominante virus wat rondzweeft. Zo is de Engelse variant van Covid besmettelijker dan de Wuhan variant dus nam de Engelse variant het over. Hierna kwamen andere varianten zoals nu de Indiase variant (Delta) die besmettelijker is dan de Engelse variant en deze weer overneemt. Om die reden zie je nu dus nauwelijks Influenza. Als Covid morgen verdwijnt komt Influenza vanzelf weer terug.
  Er zullen altijd varianten ontstaan. Dat is wat een virus doet. Zolang er een enorme groep niet gevaccineerden rondloopt heeft het virus echter veel meer de ruimte om te muteren. Die ruimte heeft hij niet bij veel gevaccineerden.
  Wat momenteel het grote probleem zal worden in Suriname is dat er nog niet voldoende geprikt is. Van de beoogde 400.000 mensen die geprikt moeten worden hebben 200.000 1 prik gehad en maar 40.000 mensen de 2e prik. Zodra Delta hier de dominante variant gaat worden en we niet als de donder doorprikken zitten we binnen no time weer in een lockdown. De slachtoffers zullen voornamelijk vallen onder niet gevaccineerden of mensen die nog maar 1 prik hebben gehad. Dat zie je ook in Engeland gebeuren.


  Maak melding

 13. Influenza verdween op het moment dat cojona haar intrede deed en wordt sindsdien niet meer als zodanig gebruikt.

  Wie/wat voor organisatie(s) heeft zoveel macht om dat te doen?
  gemodereerd

 14. Triest zoveel mensen gaan tenonder aan deze delta virus behalve mij gestoorde vijanden die duivels mankeren nooit wat altijd ellende in het buitenland ook zelfs in suriname. Jammer deze enge delta variant pakt zwakkelingen.Tijd zal leren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.