First lady geeft startsein landelijke pakketten distributie

21
First lady geeft startsein landelijke pakketten distributie

De first lady van Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, heeft afgelopen vrijdag het startsein gegeven voor de landelijke pakkettendistributie van de regering voor tehuizen en sociale instellingen. Dit deed zij bij een viertal stichtingen. De afgelopen periode heeft de regering geld vrijgemaakt uit het COVID-fonds voor pakketten om alle behoeftigen landelijk te voorzien. 

De Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK), Stichting Geloof en Nieuw Leven, Stichting De Stem en Stichting Een Parel In Gods Ogen mochten elk een bulkpakket in ontvangst nemen. Het pakket bestond uit 250 kg rijst, een baal pesi, een baal aardappelen, een baal suiker, een doos spijsolie, een karton sardines en 250 stuks mondkapjes. Stichting Een Parel In Gods Ogen kreeg naast dit pakket ook 10 tablets voor “Onderwijs op Afstand”.

Met de donatie van dit pakket probeert de Surinaamse regering deels te voorzien in de dagelijkse behoeften van deze stichtingen. “Ik hoop dat met deze donatie u de komende periode goed kan overbruggen. De regering doet hun gedeelte, ik vraag u om samen te werken en waar nodig ook een handje mee te helpen. Verder wil ik u danken voor de speciale zorg die u biedt”, sprak de presidentsvrouw. 

Door de uitdagende tijd waarin we ons momenteel bevinden, en waarbij het land in een herstelfase is, is het voor de stichtingen uitdagender dan voorheen om te voorzien in de dagelijkse behoeften. Zij zijn daarom blij dat de leiding van het land, vertegenwoordigd door de first lady, hen niet is vergeten. Zij bedankten haar en de regering voor de ondersteuning.


21 REACTIES

 1. @forza, dacht precies hetzelfde.
  Is toch verschrikkelijk. Paket!! Anno 2021, waarheen met Su? Economen er is werk aan de winkel. Surinamers oen opo oen ai. Paket ontvangen is tijdelijk. We moeten aan de slag en niet meer wachten op de overheid. Te beginnen in de buurten.


  Maak melding

 2. Beste Cornel, ik ben sedert jaren 80 begonnen in de buurt. En het heeft veel betekend.
  Goed idee, mensen die verwaarloosde gronden hadden hebben ook veel bereikd.

  Verwaarloosde gronden van in Nederland verblijvende surinamers, zijn in goed overleg benut. En wij in de buurt wachten gelukkig niet op de regering, want die heeft het ook moeilijk, door de achtergelaten schulden.


  Maak melding

 3. doe je goed leek
  triest om te zien hoe panden huizen en gronden verwaarloosd worden omdat er geen mensen meer gebruik van maken
  en dat die mensen er niet meer naar om (kunnen) kijken
  super om te zien dat er nog mensen met initiatief zijn


  Maak melding

 4. Regering stop direct met dit pakketten gedoe.Surinamers zijn al lui en u maakt ze nog meer luier.Geef gewoon subsidie aan deze instellingen,en laat Melissa haar werk doen bij de 5 werkgevers.


  Maak melding

 5. Vliegende bakra, waar zie jij een wedstrijd? Ik zie geen paarse vlag en ratten vrouwtje. Ik zie iemand die echt begaan is met haar medemensen en help in moelijke Corona tijd. Jou firstlady deed dit alleen voor stemmen voor een moordenaar. Wat deze firstlady doet is de erfenis van ndp overnemen.


  Maak melding

 6. Het gaat over een nood pakket ,goed zo Regering ga zo door . het is toch tijdelijk In Nederland krijgen ze ook gratis sociale dienst geld ,nu moet je wel wat voor doen .


  Maak melding

 7. Regering heeft geld vrijgemaakt noh, welk geld dan??
  Redskin, je klets, Hoe kan je zien dat deze mevrouw echt begaan is en de ander niet? Kun je in hun hart en hoofd kijken dan?
  Degene die jij aanvalt is totaal geen aanhanger van de paarse club( dit haal ik uit eerdere reacties) en voordat je Kassiri mij kant uit gaat braken IK OOK NIET, nog van paars nog orange DUSSSSS


  Maak melding

 8. Kali Madjoe, ben je een Surinamer? Zo ja, dan ben jij ook lui. Zo nee, wat gaat het jou dan wat aan als Surinamers lui zijn? Kali Madjoe als wij jou als het prototype van een Surinamer moeten zien, dan zou je Surinamers niet alleen als lui moeten typeren maar ook als heel erg dom; door pakketten te geven aan sociale instellingen SUBSIDIEERT de regering deze instellingen en niemand anders, hoe zou ze daarmee andere Surinamers ‘meer luier’ (sic) moeten maken, zij worden toch niet gesubsidieerd?


  Maak melding

 9. De voedsel pakketten houden de burgers weg van de Chinezen met hun supermarkten. Het geld gaat dan naar de importeurs en tussenhandel. Wel corruptie gevoelig. Zonder openbare aanbestedingen wordt een kleine groep steenrijk.
  Gelukkig krijgen niet alleen de coalitie leden en sympatisanten de pakketten.


  Maak melding

 10. Sardienen. Zijn er geen sardienen voor de kust van Suriname? Wat about makreelachtigen en andere inblikbare vis? Kan iemand ze inblikken? Verse vis en de ingeblikte vis zou genoeg vis zijn voor de bevolking van Su.


  Maak melding

 11. Het blijft me steeds verbazen dat deze regering het een hele prestatie vindt om steeds pakketten te verdelen. Nog erbij zijn het overwegend import producten die in de pakketten voorkomen, waarom wordt een groep importeurs steeds bevoordeeld?? Zie daar weer een schoolvoorbeeld hoe de overheid de lokale landbouwsector om zeep helpt. Waarom komen er geen voedselbanken tbv de minderbedeelden? Er wordt bewust gewerkt om de armoede in stand te houden en daarmee politiek te bedrijven en kartels te bevoordelen. Werk toch aan duurzame locale productie en armoedebestrijding. Do the right thing!


  Maak melding

 12. Alweer de 6e inschrijving vanuit het covidfonds.

  De voedselpakketten zijn bedoeld voor kwetsbaren die niet (kunnen)werken vanwege de lockdown (zzp’ers) en de bewoners in de gebieden die zijn getroffen door wateroverlast.
  Ambtenaren zijn de enige groep die consequent een salaris ontvangen. Privaten hebben een uitdaging.

  De landbouw is zwaar getroffen, rijstarealen en kostgrondjes zijn verwoest.
  De Overheid mag zeer zeker trots zijn, dat ze de kwetsbaren kunnen helpen.

  Ik snap niet, dat men niet snapt dat vanwege covid (al 1jr lang) mensen niet kunnen hosselen/werken, plus een economische crisis, plus overstroomde gebieden. Als alles gesloten is, hoe kan je productie draaien.
  Wat is hier zo moeilijk aan.


  Maak melding

 13. Ja beste directeur zonder bedrijf,
  Ik heb het over mijn omgeving.
  Ik neem aan dat iedereen een omgeving heeft.
  Zoniet, maak er eentje!
  U, zult zien dat het werkt.
  Succes??


  Maak melding

 14. Heeft deze mevrouw niets beters te doen dan politisering van aalmoezen uitdelen op staatskosten? Ze is staatsolie commissaris, eerste vrouw daar, pakketten overhandiger #1. En vergeet niet lekker koken voor Chan. Mensen die een pakket nodig hebben moeten gewoon aanvragen en dan een direct deposit op hun bank krijgen. Een per address en familie want je ziet gauw genoeg inhoud per pakket te koop.


  Maak melding

 15. Wanneer lees ik een beleidsplan of een ander geschreven stuk tbv de regering door deze adviseur. Een lid van de RvC van Staatsolie die pakketten uitdeelt.


  Maak melding

 16. Surineds (sorry ik generaliseer een beetje) “snappen” helaas weinig van Suriname, ze beweren van wel, worden boos als je iets anders beweerd, maar hoe de Surinamer/Surinaamse in het leven staat, dat kunnen zij niet invoelen.
  Elke keer lees je weer hoe men denkt over Sranan sma, omdat men elkaar niet meer kent of kan aanvoelen.
  Het zijn gescheiden werelden waarin wij leven, wel eentje met over en weer familieverbanden. Surineds, groeien op in Nederland, Sranan sma in Sranan, twee werelden van verschil, en omdat men familie heeft in beide landen denkt men dat ze dan hetzelfde zijn, hetzelfde meemaken, dezelfde struggle of life kennen, maar het is bedrog. Het enige wat hetzelfde is gebleven is, is dat wij met elkaar kunnen communiceren, maar dat kan de oer Hollander ook.
  Als ik dit zo neerpen moet men niet boos reageren, men moet naar zichzelf kijken en dan de vraag stellen, klopt het wel.

  Want, waarom lees ik weer, als Surineds boos reageren op ex kondre mangs, hoe lui ze zijn, niks kunnen, corrupt zijn als de neten, dommer dan dom zijn enz, allemaal uitingen van asociale frustraties. Als je met het schelden iets duidelijk wil maken dan zijn er best betere woorden met positieve uitstraling te gebruiken dan woorden, san é broko wi saka.

  Dit zijn allemaal kwalificaties van mensen die geen ene moer snappen hoe het reilt en zeilt in switi Sranan. Je hoeft niet boos te worden of verontwaardigt te reageren, het is een normaal proces, wij zijn uit elkaar gegroeid. Het zou wat anders zijn als dat niet zo was, het zou zelf heel bijzonder zijn.
  Zelf in Paramaribo heb je te maken met de “sociale” tweedeling. Het noorden en het zuiden. Helaas, maar waar.

  Wat denk je, als Surinamers in Suriname dit allemaal moeten lezen, hoe de Surineds over hen denken, denk je dat zij dan dankbaar zullen reageren, wij zijn geen kolonie meer, wij zij door eigen schuld en schande een bedelstaat geworden, maar willen geen kolonie zijn, van niemand, niet van de Hollanders maar ook niet van de Surineds.
  Wil je als ex Sranan sma, ook omdat je nog familie hebt in su, Suriname willen helpen, laat dan de “arrogantie” (arrogante houding) onbewust overgenomen van de bakra , achterwege. Het moet geen “eer” zijn als je iemand/ Su helpt. (Borstklopperij, wat heb JIJ voor SU gedaan etc.)
  Zulke/zulk lieden/hulp zijn wij liever kwijt dan rijk, kunnen wij missen als kiespijn.
  Suriname zal altijd bestaan met of zonder hulp, een plek voor iedereen.

  Surineds denken dat er alleen maar hulpbehoeftigen in Sranan wonen. Wie denk je dat Sranan draaiende houdt, dat er nog leven is. Er wonen nog vele “normale” mensen in Sranan, mensen die hard werken, hun best doen dat alles nog redelijk loopt. De overheid is arm; maar het land en een groot deel van de bevolking niet.

  Natuurlijk, vergeet niet, in elk land, rijk of arm, ontwikkeld of onderontwikkeld, zijn er mensen die leven onder de armoede grens, in de ene, tientallen miljoenen, in de andere, honderdduizenden, ze zijn er helaas, ondanks de geweldige BNP per capita.

  Nazaten uit deze milieus moeten niet vergeten waar ze vandaan komen. Laat je niet gek maken, omdat je in een mooi huis mag wonen enz. je bent gewoon de nieuwe arbeider, die op subtiele wijze wordt “uitgebuit”, zo subtiel dat de nieuwe arbeider het niet eens merkt. De nieuwe arbeider die denkt dat hij vrij is, geen horige meer is, die om de vier jaar mag aangeven wie hem/haar mag regeren. Je mag mee-denken, – praten, maar nooit meebeslissen, dat mogen alleen uitverkorenen. Dat is zo’n beetje de wereld van vandaag, de wereld waarin wij wonen enz. Misschien niet ideaal, maar toch beter dan ..

  Daarom Surineds, no taki lauw lauw sani abra ju Sranan sma ini Sranan, Bigi fasie no é go wroko. Sranan na por eksi té ju broko ing a eksi ô tingie.

  De harde winden van de laatste dagen hebben misschien ook de “goede” winden meegebracht die Suriname nodig heeft.🙏🏼


  Maak melding

 17. die paarse ratten willen geen pakketten van deze First Lady , nou goed zo , wel of niet , maar paarse stalzeikers van die vorige first lady stonden jullie in de rij als er pakketten uitgedeeld werden en een glimp op te vangen van die rattenvrouwtje ogen he


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.