Vanaf vandaag liter gasoline en diesel SRD 15

22
pompstation-servicestation-suriname

Vanaf vandaag is de maximale pompprijs voor een liter gasoline zonder additieven en diesel SRD 15. Voor een liter gasoline met additieven moet SRD 19.15 betaald worden. De regering introduceert ingaande vandaag een nieuw system voor pompprijzen in Suriname. Er worden voortaan maximumprijzen vastgesteld voor een periode van een maand.

Samen met de nieuwe maximumprijzen wordt ook een nieuw subsidiesysteem geïntroduceerd in de vorm van een subsidiekorting. Deze bedraagt initieel SRD 3.50 per liter. De subsidie geldt niet voor gasoline met additieven.

De maximumprijzen zijn voor alle oliebedrijven identiek. Echter, elke pomphouders is vrij om onder de maximumprijs te verkopen. De maximumprijs voor de komende maand hangt af van de gemiddelde internationale olieprijs van de voorafgaande maand. Fluctuaties in de internationale prijs werken hierdoor geleidelijk door in de maximumpompprijs.

De internationale prijs bevindt zich thans op het hoogste niveau van de afgelopen vier jaar. Het is de verwachting dat deze de komende maanden door zal blijven stijgen. Voor de prijsvaststelling wordt de gemiddelde vrije wisselkoers van de afgelopen maand gebruikt. Opgemerkt wordt dat de koers sinds het loslaten een zeer stabiele trend vertoont.


22 REACTIES

 1. De gemiddelde auto heeft een tankinhoud van 40 tot 45 liter. Dus 1 keer voltanken, stel 40 liter, kost bij 15 SRD per liter dus 600 SRD.
  Kijkend van wat er allemaal zo staat voor een huis dan zie al gauw 2 voertuigen.
  Tank je 1 keer per week dus 4 keer gemiddeld per maand dan is slurpt post benzine 4.800 per maand.
  Het klinkt misschien raar maar waarschijnlijk zullen sommige autobezitters minder gaan rijden en geen volle tank meer aftanken maar eerder 100 SRD per week, dus 6,5 liters, waardoor er gemiddeld maar 65 km tot 80 km per week kan worden verreden.
  Dan heb ik het niet over die gezinnen waarvan er meer dan 2 auto’s op het erf staan.

  Wat zal de SLM moeten betalen aan kerosine? En is de prijs van een ticket naar bijvoorbeeld Nederland nog te betalen (hoeveel SRD is dat wel)?
  Indien je een ticket Suriname Nederland vv is gelijk het gevoel dat je “een arm van je lijf word gerukt”


  Maak melding

 2. In Nederland betaal je bijna 2 euro per liter. Alles binnen Paramaribo kun je
  lopend of op de fiets doen. Korte ritjes kost meer benzine en is slecht voor
  de auto.


  Maak melding

 3. En hoeveel euro verdient een gemiddeld Surinamer? En hoe staat et met et openbaar vervoer in de binnenwegen van Su? We kunnen dus geen vergelijking maken met Nederland.


  Maak melding

 4. Als de auto werd gebruikt voor wat het bedoeld is,dan hoef je niet zoveel te tanken. Maar als je naar je vier buiten vrouwen en twaalf kinderen op bezoek gaat,dan snap ik dat auto rijden duur is. Als je niet werkt maar auto wil rijden kom je er ook niet.


  Maak melding

 5. Meedoen met de “grote jongens”, niet alleen wanneer het je uitkomt. Olie is wereldwijd gestegen, wil je automobielen, dan moet je betalen, zonder subsidie.
  Niet alleen de conspiracy theorieën grif overnemen, dezelfde wetgeving en rechtspraak als in het westen, social media en lifestyle vh westen. Dit hoort er ook bij, net als de arbeidsethos en mentaliteit.


  Maak melding

 6. Bigi Sma 3 juli 2021 At 09:13

  Indien je een ticket Suriname Nederland vv is gelijk het gevoel dat je “een arm van je lijf word gerukt”@@@

  Bigi sma, daarom hebben wij twee armen gekregen van onze lieve Heer, de ene arm is om de andere arm in bedwang te houden, zodat je in evenwicht blijft.hahaha😂


  Maak melding

 7. Consumenten hebben de keus om de auto minder te gebruiken, dus te laten staan en dus voor brandstof minder geld uit te geven. Dit is goed voor het milieu. Het bedrijfsleven (producenten, bus- en bootvervoer, enz) zal op haar beurt de gestegen brandstofkosten doorberekenen aan de consument. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor meer roering in de tent.


  Maak melding

 8. ER zijn teveel auto’s in het Land. Surinamers kunnen best lopen naar de winkel en terug, maar vertikken het. Elke dag feest op kosten van een ander…Ja..Ja. en een week na salaris betaling geen geld meer op zak.
  THINK !!


  Maak melding

 9. @Franco

  He vergeet ook 1 ding aan te halen. Men klaagt zo over de prijzen van allerhande goederen, maar ga kijken naar de rijen bij de fast food bedrijven. Evenzo bij restaurants, broodjeszaken enz. Als je deze drukte ziet is het alleen maar om de vraag te stellen: kunnen we echt niet uitkomen met onze salaris.
  Men klaagt omdat men tijdens de paarse regering zonder enige zweet een pakketje kreeg en nu niet. Maar deze regering stuurt je om te zweten om aan de kost te komen. En daarvan houdt (bepaalde)surinamers ten enenmale niet.


  Maak melding

 10. Men moet serieus nadenken of de olieprijs moet / kan zakken en dus meer subsidieren of het systeem aanpassen aan de nieuwe standaarden.
  De olieprijs zal niet zomaar dalen met een Aboel-wet.
  Het lijkt mij logischer dat eerder de lonen en belastingen aangepast zullen moeten worden. Suriname kan in de toekomst misschien wel profiteren van een lagere olieprijs in vergelijking met andere landen maar pas na (eigen) productie en goede afspraken en deals met de oliemaatschappijen.

  En ditzelfde geldt voor andere prijzen. Suriname opereert internationaal op een wereldmarkt, de prijzen zijn daaraan gekoppeld.
  De lonen, belastingen en cao’s zijn achterhaald !

  Het oude systeem moet geupdate worden en een nieuw / aanvullend systeem zal gemigreerd moeten worden.

  Mensen willen verandering maar willen het oude niet loslaten. Hoe dan ?

  Niet klagen maar doorzetten.
  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 11. Pony 3 juli 2021 At 13:01
  Bigi sma, daarom hebben wij twee armen gekregen van onze lieve Heer, de ene arm is om de andere arm in bedwang te houden, zodat je in evenwicht blijft.hahaha😂

  Ai Pony
  Zo had ik het nog niet bekeken. Is wel DE oplossing voor Suriname in zijn algemeenheid.
  Bijvoorbeeld
  De rover wilt roven en hij is links dus zijn rechterarm houdt de linkerarm tegen.
  De verkrachter zijn linkertestikel zegt ik wil terwijl de rechtertestikel zegt no du.😂😂😂😂


  Maak melding

 12. Wanneer komt al die gestolen miljarden terug in de boezem vn de staat zoals beloofd door chan???
  Het is n schande dat hij z’n belofte niet nakomt mr wel ht volk laat opdraaien vr alles dat misgaat in ht land..
  Ik heb ook gestemd vr deze misleiders. Jammer.


  Maak melding

 13. Ja toch, Boefdraad loopt lekker vrij rond. Wie heeft valuta reserves weggesluisd? Wie heeft goudreserves weggesluisd? Wie gaf opdracht? De echte schuldigen zijn gewoon nog vrij.

  Niemand heeft de ballen om de echte schuldigen daarvoor op te pakken. Den frede. Of eten ze ook uit die pot? Zijn ze omgekocht? Of worden ze bedreigd?

  Who knows…


  Maak melding

 14. @HongKongFree, jij gelooft nog steeds in de achterhaalde goedkope verkiezingsretoriek. Dit soort goedkope retoriek heeft Santokhi winst opgeleverd. Maar het mooiste hiervan is dat Santokhi en zijn medestanders niet met harde bewijzen voor de dag kunnen komen. Dit maakt hen erg ongeloofwaardig.
  Trouwens jouw first lady heeft een vuile streek uitgehaald. Het ministerie van onderwijs kreeg 1000 iPads van de Chinese regering. De iPads waren bestemd voor het onderwijs in het binnenland. De kinderen in het binnenland zijn sinds jaar en dag verstoken van goed onderwijs. Tweehonderd van deze iPads achtergehouden bij het ministerie van onderwijs. De overige achthonderd iPads heeft de first lady meegenomen om te verdelen onder haar eigen mensen. Er wordt beweerd dat ze verdeeld zijn onder de mensen die op haar lijken.


  Maak melding

 15. Ik ben nog even verder gaan zoeken op het net en ben een artikel van de krant Trouw tegengekomen met de titel “het lege koffertje van desi bouterse”

  Ik zal Robg niet helemaal afrekenen op zijn pro DDB relaas, want als het artikel werkelijk op de waarheid berust, zijn zowel het Nieuw Front en DDB debet aan de devaluatie van het land.

  Hoe ik het zie is dat de meeste politici 2 mofo gongs zijn en het volk goed voor de gek houden.
  Het zal ook lang zo blijven als men telkens verdeeldheid blijft zaaien. Een eensgezind volk staat sterker dan een verdeeld en met elkaar vechtend volk. De politiek heeft de Surinamers telkens goed beet. Ze hebben heel goed geleerd van den Hollanders…


  Maak melding

 16. hkf geef die robg toch eens een mokerslag tegen zijn rattenkop , nou hkf dan gaat robg anders piepen , maar pas op hij heeft geleerd van bouta he en je hebt zo een kogel in je rug


  Maak melding

 17. Als de regering nu slim is zetten ze er gelijk 15 SRD er bij als extra belasting dus 1 liter gaat dan 30 SRD kosten , nou regering zo krijgt U inkomsten en met dat geld kunt U de wegen weer repareren en wegen asfalteren , nou dan komt het toch ook weer ten goede aan de weggebruiker , want nu kunt U niets , er is geen geld.
  Regering U kunt er ook voor zorgen dat die gestolen 6 miljard US Dollars snel weer terug komt en dan hoeft U niet die extra belasting op de brandstof te zetten , dan kunt U dat geld gebruiken om de wegen eens grondig aan te pakken.


  Maak melding

 18. WAT, geniaal.. Heb jij ooit je IQ laten testen? Velen, waaronder ik, zullen ongetwijfeld jaloers zijn op de resultaten. Prachtige uiteenzetting, maar waarom 30 srd? 40 kan toch ook? krijg je meer geld binnen toch? Kan je de bushouders subsidiëren, want ze zullen niet eens snappen hun prijzen te verhogen. De vrachtkosten van goederenprijzen in de winkels idem. Taxiritten ook niet. Enz. Man o man, de scheidslijn tussen genialteit en mentale instabiliteit is soms heel klein.

  Na je reactie op mijn comment zal ik je beter in dit spectrum kunnen plaatsten. Ik verwacht er niet veel van…


  Maak melding

 19. Met me elektrische Leave merk ik weinig van 100km 4,50 aan stroom geen wegenbelasting.
  Kleine elektrische auto’s zouden een goede oplossing voor Paramaribo zijn . Hoop dat de regering dat een beetje met internationale subsidies kan stimuleren als in Europa . 4K terug op een nieuwe elektrische auto en 2k op een tweedehandse. Daarmee maak je het zeker wat aantrekkelijker .ik zeg kijk wat het gemiddeld auto gebruik is . En kijk in hoeverre het overstappen op elektrische of hybride auto’s daarbij kan helpen . Zijn genoeg studies over de wereld geweest die je zou kunnen vertalen naar Suriname


  Maak melding

 20. glenn…………….. , als je dom geboren bent blijf je dom he oelewapper , daarom begrijp je onze insteek niet , maar voor jou is er toch niets aan de hand al wordt de benzine 3x zo duur , jij rijdt toch nog rond in een trapautootje van Fred Flinstone


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.