Fernandes activeert noodplan voor frisdranken bevoorrading

8
Fernandes activeert noodplan voor frisdranken bevoorrading
Foto gedeeld via Facebook.

De grote brand die afgelopen woensdag woedde bij de Fernandes Bottling Company N.V., waarbij de productiefaciliteit van frisdranken beschadigd raakte, zal zeker een impact hebben op de verkrijgbaarheid van soft in Suriname. Het bedrijf heeft daarom onmiddellijk een noodplan voor bevoorrading geactiveerd.

Fernandes Bottling Company N.V. is marktleider op het gebied van frisdranken in Suriname. Zij heeft naast de wereldbekende merken van The Coca-Cola Company zoals: Coca-Cola, Coca-Cola Light, Sprite, Sprite Zero, Fanta en Powerade ook de Fernandes Soft Drinks en Fernandes Soda Water in haar producten portfolio.

Sommige Surinaamse winkeliers hebben direct na de brand zelf meteen actie ondernomen en de verkoop van frisdrank gelimiteerd. Zo mogen klanten in sommige winkels slechts 2 flessen per persoon kopen (foto).

Het bedrijf zegt te willen streven naar snelle normalisering van haar productaanbod. Hiervoor zal zij gebruik maken van alle haar ter beschikking zijnde middelen, zowel in Suriname als internationaal.

“Onze excuses voor het ongemak op korte termijn, dat kan worden veroorzaakt in de onmiddellijke nasleep van deze gebeurtenis”, aldus Fernandes. Het bedrijf is de afgelopen dagen samen met de brandweer, politie en andere deskundigen druk bezig geweest met het vaststellen van de schade en het effect op haar bedrijfsvoering.

Overigens was er donderdagavond wederom brand op het terrein aan de Indira Gandhiweg. Er was sprake van een herontsteking:


8 REACTIES

 1. Water drinken, maak van de gelegenheid gebruik om van de frisdranken af te komen. Je hoeft niemand uit te leggen hoe ongezond al die zoete dranken zijn. Maak er werk van.


  Maak melding

 2. wie slaat zijn voorraad dan zo slecht op?
  herontsteking??? fijne brandweer dan
  en zo’n bedrijf?? geen brandalarm en blusinstallatie?


  Maak melding

 3. Er zijn mensen die alleen soft drinken. Hun Dna bestaat uit softrecept en suikerkristallen. Water gebruiken ze alleen om te koken en douchen.


  Maak melding

 4. De brand zal een geluk bij een ongeluk blijken te zijn, want door deze brand zullen we binnenkort minder obesitas en diabetes patienten in Suriname zien. Een mooie gelegenheid voor Fernandes om de soft drinks minder zoet te maken.


  Maak melding

 5. De Coca cola en fernandes softdranken van Fernandes doden meer mensen dan Covid. Wat mij betreft permanent verbieden deze verslavende suikerbommen.


  Maak melding

 6. Weet niet. Water is gezonder. Nu drinken we in Suriname wel water uit plastic flessen wat is gezuiverd met gebruikmaking van omgekeerde osmose. Dat water is dusdanig zuiver dat er ook werkelijk niks meer in zit. Zelfs geen mineralen. Slecht zal het niet zijn maar het voegt ook niks toe. Bronwater doet dat wel.
  Drink zelf veel koffie en drink cola zero. Dat zal dadelijk wel even stoppen. Of ik moet bij Tulip een ander merk kopen. Ik zie wel. T’is voor Fernandes en zijn personeel een groter probleem dan voor het individu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.