Binnen 48 uur twee keer brandstichting bij oud-winkelpand Marowijnestraat

3
brandweervoertuig op locatie in Suriname
Archieffoto

Er is vanochtend wederom getracht brand te stichten in het oud-winkelpand aan de Marowijnestraat no 124. De brandweer nam een brandende autoband waar op het dak van het pand. Het vermoeden bestaat dat iemand de in brand gestoken autoband op het dak heeft gegooid om zodoende het oud pand in brand te krijgen.

De brandweer ging ter plaatse en trof de autoband aan. Zij heeft die weggehaald. Er was sprake van brandschade aan de windveer. De melding kwam 05.09 uur dat er rookontwikkeling vanuit de dakbedekking kwam. De windveer vloog in brand waar ook kabels van NV Energie Bedrijven Suriname waren.

Op 1 juli rond 22.26 uur was er reeds melding gemaakt dat getracht was het gebouw in brand te steken. De brandweer moest toen ook uitrukken. De politie heeft de zaak in onderzoek.


3 REACTIES

  1. De laatste paaf dagen heel brand incidenten. Heel verdacht..zijn dit incidenten?? Of toch doelbewust gericht de vlam in de pan gooien??
    Dus er loopt een pyromaan rond!!


    Maak melding

  2. Als het een monumentaalpand is de eigenaar er op wijzen dat hij na brand het pand in de oorspronkelijke staat moet herstellen en als het nog niet op de lijst staat zo nodig heel snel op die lijst plaatsen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.