Behoefte aan noodhulppakketten groter dan uitgerekend

5
Behoefte aan noodhulppakketten groter dan uitgerekend

Ondanks er in Paramaribo per ressort 1000 geregistreerden in aanmerking kunnen komen voor een noodhulppakket van de overheid, blijkt in het veld dat er in bepaalde ressorten een behoorlijke groep mensen die niet geregistreerd staan, zich aanmelden voor een noodhulppakket. Coördinator Bureau Eenheid Shaquille van Throo erkent dat de behoefte groter is dan uitgerekend, maar zegt slechts een beperkt aantal mensen te kunnen helpen. “We willen eenieder helpen, maar we moeten ons houden aan het aantal mensen dat we hebben geregistreerd”, zegt Van Throo. 

Het Bureau Eenheid deelt samen met manschappen van het Nationaal Leger, districts- en ressortraadsleden, de bestuursdiensten en andere ondersteunende diensten in totaal 13.000 noodhulppakketten van de overheid uit in Paramaribo. De ministeries Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Regionale Ontwikkeling en Sport en Defensie bieden samen met de verschillende commissariaten hun volledige steun aan het project. De diverse ministers en de districtscommissarissen van Coronie, Nickerie en Paramaribo hebben de afgelopen weken en dagen ook hun ondersteuning geboden. “Tot nu toe zijn we tevreden met de gang van zaken. Af en toe een paar kleine missers, maar die worden meteen opgevangen en gecorrigeerd in het veld. Alleen in ressort Goede Verwachting hebben we een uitdaging gehad, omdat de mensen niet luisteren naar de instructies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Bij het zien van de militaire vrachtwagens kwamen ze massaal op ons af, terwijl dat niet mocht. De militairen hebben goed ingespeeld om calamiteiten te voorkomen”, aldus Van Throo. 

De verschillende diensten hebben nog handen vol werk in het veld om mensen achteraf nog te registreren en te voorzien. “Mi no ben sabi tak’ pakket ben prati. Un gim’ wan omdat a libi in a kondre kon tranga”, zei een man vrijdag in het ressort Livorno aan een rr-lid. Hij mocht zich ter plekke registreren om vervolgens een pakket in ontvangst te nemen. Een ander buurtbewoner rent met een id-kaart naar een lid van Bureau Eenheid met het verzoek om een pakket te mogen ontvangen. Ook zij kreeg een zak rijst van 25 kg en een zak met levensmiddelen aangeboden. Ze bedankte de werkers. 

Op vrijdag 2 juli 2021 zijn de verschillende overheidsdiensten die betrokken zijn bij het project ‘Distributie noodhulppakketten’ in het ressort Livorno geweest. De distributie van noodhulppakketten heeft intussen in vijf ressorten van Paramaribo plaatsgevonden. Naast Welgelegen zijn de ressorten Rainville, Centrum en Latour (Goede Verwachting) en Livorno aangedaan. De ressorten Beekhuizen, Blauwgrond, Flora, Munder, Pontbuiten, Tammenga en Weg naar Zee volgen in de komende week.


5 REACTIES

 1. browny , ga naar ocer dan is het 99% opgelost , en de poep van bouta smaakt veel lekkerdere he sinds vandaag he , maar morgen niet meer want dan gaat je lover m.b verbrandt worden , de criminele familie zal het vuurtje oplaaien


  Maak melding

 2. En voor die paarse profiteur Wijdenbos is er 1 miljoen US dalla betaald zodat hij behandeld kan worden. In Nederland nogwel !
  Deze schaamteloze paarse patjakker heeft samen met de Nationale Dagu Partij “dekolonisatie” gepropageerd maar gaat wel naar het land van de kolonisator voor zijn gezondheid.

  ” …
  De medische kosten in het buitenland in het kader van Armulov zijn oneigenlijk opgebouwd naar ruim US$ 1 miljoen, laat de ingewijde weten.

  Inmiddels zijn alle openstaande medische kosten in Nederland en Colombia betaald. Na het voldoen van de betalingen werd er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ex-president.

  De ingewijde vertelt eveneens dat de vele schulden zijn opgebouwd, omdat in de afgelopen tien jaar zaken niet via de juiste procedures zijn gegaan. “Zo werden a la dol friends en family weggestuurd zonder de geldende procedures te volgen.”

  Wijdenbosch is dinsdag naar het buitenland vertrokken voor medische behandeling. 
  …”

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Elke Surinamer met een klein inkomen tot 4000 SRD zou elke maand een pakket moeten krijgen van de Overheid om deze crisis te kunnen overleven.
  Door de salarissen van MINI-STERREN en PRESIDENT te halveren moet dit zeker lukken.
  Help de armen.


  Maak melding

 4. Het is mij duidelijk dat de regering het leed waar het gros van de mensen doorheen moet, zwaar onderschat. Vanaf vandaag stijgen de brandstofprijzen wederom, er komt geen eind aan de misere die ze bewust of onbewust creeren. Chineze winkeliers beweren dat de Surinaamse regering heel goed weet, wie verantwoordelijk zijn voor de dagelijks stijgende prijzen. Maar deze figuren komen niet ter sprake in het hele verhaal. Nu blijkt dat elk gezin wel behoefte heeft aan een noodpakket. Het Volk wacht geduldig op betere tijden. Maar persoonlijk ben ik ze meer dan zat. Punt


  Maak melding

 5. spuit 11 en konsensi jullie geven de schuld aan deze regering , dat is makkelijk he kontenlikkers van bouta , nou bladapen het is jullie afgod en massamoordenaar bouta die al deze ellende gebracht heeft , maar jullie zijn geen Surinamers maar een stelletje landverraders die zich schuil houden in Nederland he , en als je van een massamoordenaar houdt ben je zelf geen haar beter en gespuis daar in Nederland is er ook een massamoordenaar en die houdt van jullie en je weet toch wie dat is , en die zal spoedig van zich laten horen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.