Tropische storm Elsa langs Suriname getrokken

9
Tropische storm Elsa langs Suriname getrokken
Beeld: US National Hurricane Centre

In Suriname heeft het de afgelopen dagen weer flink geregend. Zo was er op Keti Koti, donderdag 1 juli, in het noorden van het land veel onweer en bliksem en heeft het hard geregend. Dit komt doordat ruim ten noordwesten van Suriname en Guyana, boven de westelijke Atlantische Oceaan, op dat moment de tropische storm Elsa langs ging.

De komende dagen trekt Elsa met een gemiddelde snelheid van 41 kilometer per uur west- tot noordwestwaarts en neemt de komende 24 tot 36 uur boven steeds warmer wordend zeewater nog iets in snelheid en kracht toe.

Naar verwachting komt Elsa komend weekend aan in het Caribisch gebied, met windsnelheden tot rond 100 kilometer per uur en nog zwaardere windstoten, en ook veel regen en mogelijk wateroverlast.

Daarna trekt het geheel verder richting uiteindelijk het zuiden van de Amerikaanse staat Florida.

Foto (c) Rica Johns/Facebook


9 REACTIES

 1. Haha wat een dwaas die henkes hij was toch de sukkel die een kop van een artikel niet eens begreep
  Gezegend. Welke zegen mie boi welke zegen?
  Hoe vaak heb ik hier niet gelezen dat God suriname de rug heeft toegedraaid maar ook dat is niet zo hoor jong ook dat is niet zo, dont worry

  je bedoelt niet gezegend misschien maar geregend


  Maak melding

 2. Gezegend of niet, ik vind het nog steeds goed toeven in Suriname. En alleen maar het feit dat Bouta en zijn kliek zo langzamerhand aan het dementeren en uitsterven zijn, maakt dat de toekomst er in Suriname steeds rooskleuriger uit begint te zien.

  Pakpakhaan, idioot, het was niet dat ik de kop van het artikel niet begreep (mi na wan sranan man, ik begrijp daardoor toch wat een Surinamer bedoelt als hij Sranan letterlijk vertaalt in het Nederlands) ik wist wat de schrijver had willen zeggen, alleen zei hij het niet in ABN, maar in ABNsranan style..


  Maak melding

 3. robg , WAT wil je wat vertellen dat die orkaan gemaakt is door president Santokhie , honderden kilometers voor onze kust , paarse nep weerman , zelfs daar hebt jij geen verstand van
  Elsa zorgde gisteren en vandaag weer voor wateroverlast hier voor de echte Surinamers ( behalve jou ndp lovers , die zitten hoog en droog en hun gestolen geld staat veilig en droog) , en jij kunt nog overleven in het riool van de bijlmer he , omdat ze daar in Nederland wel een goede afwatering hebben , hebt je opgezocht wat ongebluste kalk is , een hint water of vies water of riool water of vocht kan ermee te maken hebben , o ja jou holmaatje pony zou het ook opzoeken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.