Volksgezondheid wint kort geding tegen opheffen COVID-19-maatregelen

13
Photo credit: verbeeldingskr8 rights via photopin (license)

Het Ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft vandaag laten weten dat het kort geding welk op 1 juni 2021 was ingediend door de heer Karel Donk, betreffende het opschorten van de COVID-19-maatregelen, is afgewezen door de rechter.

Het ging om de maatregelen voortvloeiend uit de Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand, welke zijn ingevoerd om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, de zogeheten ‘lockdown maatregelen’.

De zaak is op 7 juni voor de eerste keer in behandeling gegaan, waarbij beide partijen zich konden verweren tegen het kort geding. De advocaten Mohnie Babulall en Clive Lachman hebben namens het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid de zaak verdedigd bij de rechter.


13 REACTIES

 1. Wat had de heer Karel Donk dan verwacht dat hij de zaak zou winnen? Als het aan Karel Donk ligt dan had de regering niets moeten doen.

  De regering had ouderen en zwakkeren maar dood moeten laten gaan aan Covid-19.

  Ik snap deze man en zijn secondant Ricky Stutgard echt niet. Over die ene meneer met de SPLEET tussen zijn tanden wil ik het niet eens over hebben.


  Maak melding

 2. Wat willen deze strontzakken?? Dat de staat- ik weet effe niet wat ze bij de kortgedingrechter wouden beddingen- in deze niet zou optreden om zijn burgers (kwetsbaar of niet kwetsbaar) niet mogen worden beschermd tegen het corona virus?? Haast crimineel van deze zogenaamde heren die ooit eens op kosten van de staat had mogen studeren. weggegooid geld.
  Hoop niet dat de staat Suriname gaat acteren als deze heerschappen met het corona virus wordt besmet. Gewoon laten gaan, Suriname. IK ZEG ALTIJD: WELKOM IN HET PARADIJS DIE BOUTERSE DE SURINAMERS HEEFT ACHTERGELATEN. EEN PARADIJS VAN ARMOE EN OVERLEVEN.


  Maak melding

 3. Laat karel dong kaw ook alle kosten betalen van voor rechtszaak en voor een maand graven dieken voor covid slachtoffers. En stootgat wie neemt deze man nog voor 1 iota serieus?


  Maak melding

 4. GEWOON VOLHOUDEN KARELTJE. OP NAAR HET VOLGENDE KORTGEDING. VERBIEDEN OM NL HULP TE ACCEPTEREN. GEWOON DOORGAAN BOYKE EN VRIENDJES.
  POWER.


  Maak melding

 5. De corona is in bepaalde landen aan het retour, Israël volledig gevaccineerd en nu mondkapjes verplicht te dragen, Australië Spanje Portugal, geen grap mensen, laat je vaccineren dan is een rechtszaak als deze niet nodig?maar als jullie langer lockdown en avondklok willen, dan niet vaccineren, maar niet klagen we zijn nu beperkt in onze vrijheid, keuze aan jullie zelf, ik heb zelf astra zeneca gehad te bog, niks mis mee, mijn familieleden ook niks aan de hand, ok bye bye


  Maak melding

 6. zie je wel dat deze mongool k.donk een vriend is van die massamoordenaar , want hij wilde in de voetsporen van die massamoordenaar , maar de rechter zag dat en stuurde k.donk met zijn staart tussen de benen het gebouw uit , teringlijer


  Maak melding

 7. Corneles jij kunt dat ook doen hoor , span een kort geding aan dat jij geen hulp wilt van Nederland , of je kunt zeggen geen hulp van die slavenhandelaars , jou ding , succes.


  Maak melding

 8. Was te verwachten dat deze meneer de zaak zou verliezen. Deze regering houd van die lockdown, en gaat het nog zo lang mogelijk laten duren. Ze doen geen enkele moeite om verlichting te brengen voor het Volk op welke wijze dan ook. Ben benieuwd welke nieuwe maatregelen voor volgende week zullen worden afgekondigd. Het is onmogelijk op
  deze manier om te plannen. Jammer Mr. Donk, ik dank u voor de moeite die u hebt genomen om de regering aan te klagen. Ik wil koste wat kost onze vrijheid terug en snel ook…


  Maak melding

 9. Sorry Cornelis we hebben het verkeerd begrepen , nogmaals excuus , maar jij hebt wel gelijk dat die k.donk een koe is , rijp voor de slacht


  Maak melding

 10. konsensi ga met die k.donk toch in hoger beroep maar ja dat kost veel geld als jullie het verliezen , maar jullie paarse ratten hebben toch geld genoeg , gestolen van het volk , dus doe het , doe het , doe het


  Maak melding

 11. Konsensi zoek aandacht. Hij weet totaal niet waar hij het over heeft en lult hier maar onzin. Deze koe snap niet dat je met verlichting er niet komt. Deze geestelijk gestoorde personen zijn de oorzaak van verspreiding. Het soort Rob g.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.