Ambassadeurs bezoeken Shri Laksmi School tijdens Keti Koti viering

5
Ambassadeurs bezoeken Shri Laksmi School tijdens Keti Koti viering

De Shri Laksmi Hindoe basisschool in Amsterdam Zuid-Oost heeft een speciale week gewijd aan Keti Koti, die afgelopen maandag 28 juni begon met brassband Excell. De week wordt vandaag, vrijdag 2 juli, afgesloten met een culturele dag met bezoek van de ambassadeurs van Suriname en India, de stadsdeelvoorzitter en de burgemeester van Amsterdam.  

“De helft van onze leerlingen heeft een creools-Surinaamse achtergrond en daarom vinden we het belangrijk om naast Divali, Holi, Koningsdag juist ook Keti Koti te vieren” aldus Adjunct-directeur Sharla Thakoerdat.

Op donderdag 1 juli Keti Koti, was er een sportdag met Surinaamse spellen van vroeger zoals Elle, Djompo-foetoe en Djoel. Vrijdag wordt de week afgesloten door het special bezoek.

Aansluitend is er een mini Kwakoe en mini Milan met allerlei kraampjes op het schoolplein. Meer info: www.shrilaksmi.nl


5 REACTIES

 1. Heel mooi wat ze op Shri Laksmi School doen voor de Keti Koti viering.De kinderen weten nu veel meer over de slavernij dan de volwassenen in Suriname.Ook scoren de kinderen hier hoog in de landelijke school toetsen.


  Maak melding

 2. De helft van de leerlingen op deze school is van creoolse afkomst, dus juich ik het toe dat er ook aandacht is besteed aan de slavernij en aan Keti Koti.
  Er zitten behalve hindustaanse kinderen van Surinaamse afkomst ook kinderen van Indiase afkomst op deze school. Leren zij ook over de Surinaamse geschiedenis.
  Op deze school staat integratie hoog in het vaandel.


  Maak melding

 3. Zitten ook blanke kinderen op deze school? Ik vind het prachtig dat zoveel creoolse kinderen de Lakhsmi school bezoeken. Hindoeisme is gestaag aan het toenemen in Afrika speciaal Ghana, since geloven in de witte mans relegie alleen maar ellende heeft gebracht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.