Producten Melkcentrale na drie maanden wederom flink verhoogd

16
melkcentrale-producten

De prijs van melk, yoghurt en andere producten van de Melkcentrale in Suriname is ingaande vandaag wederom flink de lucht ingegaan. Op 1 april waren de prijzen al flink gestegen. De prijzen van alle producten zijn gewijzigd met uitzondering van een liter volle melk.

De Melkcentrale zegt dat de prijsverhoging komt door de verhoogde grondstofkosten, waaronder kosten van rauwe melk en van hulp- en verpakkingskosten. Bovendien zijn de kosten van producten en diensten van derden toegenomen.

“Deze prijsaanpassing is noodzakelijk voor de continuïteit van de melkveesector en melkvoorziening, alsook de nodige kosten te kunnen dragen. Ondanks de moeilijke financieel-economische situatie zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van ons assortiment gewaarborgd blijft”, meldt het bedrijf.

Een liter halfvolle en magere melk kost ingaande vandaag SRD 17.50 in plaats van SRD 12.50. Een beker 500 ml magere yoghurt is van SRD 20 verhoogd naar SRD 25. Voor een beker van 250 ml moet nu SRD 12.50 betaald worden in plaats van SRD 10. De prijs van een fles flavomel 900 ml is van SRD 25 gestegen naar SRD 32.50

Hieronder de oude en nieuwe prijslijst van de Melkcentrale.


16 REACTIES

 1. Het feit is dat op de hele wereld men te maken heeft met een verhoging.

  In het buitenland waar men een uitkering ontvangt zal je niemand horen klagen, maar in Su is het een ander verhaal.
  Ik hoop dat het volk nu gaat beseffen dat ze hard gaan werken en ook aan de dag van morgen gaan denken. Verder hoop ik ook dat ze gaan planten en creatief worden. Probeer niet afhankelijk te zijn van anderen.

  Gratis eten geven en alles gemakkelijk maken voor de mens is GEEN oplossing.

  Covid en vele andere natuurrampen kan niemand van te voren zien wanner het gaat gebeuren.


  Maak melding

 2. In Nederland betaal je voor Campina Vanille Vla 500ml 0,94 euro
  Prijs per eenheid:1,88/liter

  De consumenten en de regering laat zich naaien door de leveranciers.


  Maak melding

 3. Jumbo Frisse Magere Yoghurt 0,1% Vet 1L 0,85 euro
  Prijs per eenheid:0,85/liter

  Jumbo Volle Yoghurt 1L 0,95 euro
  Prijs per eenheid:0,95/liter

  Jumbo Verse Halfvolle Melk 1L 0,89
  Prijs per eenheid:0,89/liter


  Maak melding

 4. In een jaar tijd, blijkt van “wo set ing” in de verste verte helemaal niets terecht te komen. Vanaf de dag dat men het roer in handen had, blijven de kosten in vrijwel elke sector stijgen. De burger moet het maar zien te overleven.

  Van enige vorm van verlichting is er geen sprake. Die 1000 srd of die 250 extra doet niets voor de mensen. Deze bedragen staan niet in verhouding tot de realiteit. De prijzen blijven abnormaal. Gisteren heb ik 65 srd betaald voor een potje pindakaas en vraag me af, hoe lang dit nog te doen is. Het stoort mij dat de leden van de regering, zich gedragen als alwetend en superieur. Terwijl ze zelf het echte leed niet kennen, noch voelen. Ze worden de hele dag in extreme luxe rondgereden, maken heel veel snoepreisjes. Vieren hun verjaardagen groots. Enz..

  De maatregelen gepresenteerd in het herstelplan. Zijn voor de burgers op korte termijn nog steeds geen prettig vooruitzicht. Sari tori


  Maak melding

 5. Komen jullie maar lekker wonen in Nederland en shoppen in de Nederlandse supermarkten, dang no wan mang i didi in a film 😄😄


  Maak melding

 6. Het probleem van de paarse Surinamers is dat zij niet weten wat lenen betekent.
  Volgens de paarse Surinamer is lenen hetzelfde als krijgen en hebben, zij beseffen niet dat wanneer je leent je het ook terug moet geven en bij een financiele lening zelfs met rente terug moet geven.

  Suriname heeft jaren op de pof geleefd het moet nu met rente terugbetaald worden. Het grootste probleem is dat er meer is geleend dan dat er inkomsten was. Maar dit zullen de paarse Surinamers nooit willen inzien, zij spelen liever struisvogel.

  En dan zijn er nog de paarse economen die de oorzaken niet willen onderzoeken en willen erkennen. Wat overigens wel te begrijpen is want zij zijn de oorzaken van alle ellende in Suriname.

  De paarse Surinamers houden van lenen en bedelen, maar nu moet er echt gewerkt worden.

  Niet klagen maar aan de slag. Krakti !


  Maak melding

 7. @Para Express de Surinamers moeten eerst leren om niet alles te vergelijken met de US dollar of de Euro en dat alles bepaald wordt door de wereldmarkt prijzen. Door de jaren heen is er flink geleend en alles werdt gesubsidieerd dus loonsverhoging was volgens de Ndp niet nodig ,alleen toen men wist dat ze de verkiezingen zouden verliezen hebben ze hele hoge loonsverhogingen doorgevoerd om het deze regering onmogelijk te maken. Zelfs nu nog zijn al die ratten van de verschillende vakbonden bezig om steeds maar te dreigen met stakingen en om chaos te voorkomen wordt het een en ander steeds ingewilligd ten koste van andere zaken. Dus Surinamers we ka foe teking now dus nog even volhouden en wachten op goede tijden anders over een tijd weer kiezen voor de vernietigers .


  Maak melding

 8. Wat ik hiermee aangeef is dat ze alles in Euro en US willen. Vraag naar de prijs van een kavel en het is bijvoorbeeld geen 80 of 100.000 Srd maar 10 tot 20 duizend Euro of US. Daarom zeggen de importeurs en handelaren hier hebben jullie alles uitgerekend in valuta met iets extra’s erbij.


  Maak melding

 9. De prijsvergelijkingen met het buitenland hebben geen zin. In Nederland verdient men Euro’s en heeft een totaal andere levensstandaard. Alles is in 1 koers, je hebt geen hoofdpijn met wisselen.

  De meeste Surinamers verdienen SRD en hebben een totaal andere levensstandaard. Elke dag hebben we bovendien te maken met 3 verschillende koersvaststellingen.

  Voor particulieren en ondernemingen is het elke dag extra hoofdpijn en rekenwerk.


  Maak melding

 10. @HKF, dat is wat ik wil zeggen de Surinamers moeten kijken naar hun Srd. De mensen met Euro en US verdienen ook meer maar moeten ook ook alles 3 tot 5 of meerdere keren duurder betalen in hun land.Het komt heel veel voor dat men in SU niet durft om iemand een 50 of 100 Srd te geven want je hoort gelijk dat geroezemoes en hersengekraak van het is maar zoveel Euro .Surinamers hou op met vergelijken en dwing de handelaren tot verlagingen door bepaalde dingen niet te kopen die niet echt nodig zijn.


  Maak melding

 11. =======
  dwing de handelaren tot verlagingen door bepaalde dingen niet te kopen die niet echt nodig zijn.
  ======

  Dat doe ik al een hele tijd. Zodra ik zie dat ze overdrijven met de prijzen en het is iets dat niet essentieël is zoals bijv. COLA, dan laat ik het gewoon staan.

  Alhoewel zuivel wel wat lastiger zal zijn voor sommige mensen, vooral bakkers enzo. Roomboter is nu duurder dan import roomboter. Zo gaat de eigen productie ook kapot op een gegeven moment.


  Maak melding

 12. RobG 1 juli 2021 At 13:53
  Hoe kan de gewone man / vrouw dit soort prijzen nog betalen? Ik vind het misdadig wat men het volk aan doet.

  Maar wat men de koeien aandoet vindt je natuurlijk niet misdadig. Wel haar zuivel gebruiken, maar vervolgens weigeren haar te beschermen. Ondankbare hon…


  Maak melding

 13. Wat zou het fijn zijn als we hier een open economie krijgen. Die smeriger producten van Fernandes en de melkcentrale. Natuurlijk kunnen ze de prijzen voor hun rotzooi opvoeren , er is immers geen concurrentie meer. Gif aarbeienyoghurt, water yoghurt, waterige vla die schift. Het is een grof schandaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.