President oriënteert zich bij afgebrand gebouw BOG Suriname

8
President oriënteert zich bij afgebrand gebouw BOG Suriname
De president bij het afgebrande gebouw samen met minister Ramadhin (l).

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi heeft zich woensdagmorgen, 30 juni, persoonlijk georiënteerd bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) aan de Rode Kruislaan.Het bovenste gedeelte van het gebouw is helemaal verwoest door brand. Het gaat om onder andere de ruimtes voor de exit screening en de swabunit.

De brand begon bij de zekeringkast. De melding van de brand kwam om 03.27 uur in de ochtend binnen, waarna de brandweer werd ingeschakeld en de blussingswerkzaamheden heeft verricht. De directeur van BOG, Radjes Ori,gaf aan dat de swabunit voorlopig is ondergebracht in het gebouw aan de overkant van BOG. Er is ook met man en macht gewerkt om de meldkamer 178 weer bereikbaar te maken voor de samenleving.

Verder gaf de directeur aan dat de vaccins bespaard zijn gebleven, dus de samenleving hoeft niet te vrezen. De vaccinatie campagnes zullen normaal plaatsvinden.

President Santokhi gaf aan dat hij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die ook aanwezig was tijdens het oriëntatiebezoek, heeft gevraagd om een crisisteam te installeren voor inventarisatie en wederopbouw. “De schade is groot en daarom heb ik de vicepresident gevraagd om na te gaan, welke ministeries faciliteit kunnen bieden aan het personeel voor een langere periode”, zei de president.

Er zal ook een beroep worden gedaan op de particuliere sector en het George Streepy  stadion. Hij vroeg de minister ook om aan tafel te gaan met IDB en een modern gebouw met veiligheidsvoorzieningen op te zetten. Het gebouw van BOG stond in de planning om gerenoveerd te worden door de IDB.

De brand bij Fernandes Bottling in de vroege ochtend zal ook de nodige attentie krijgen. De president heeft de opdracht gegeven aan de veiligheidsdiensten om alles goed te onderzoeken, zodat speculaties ontzenuwd kunnen worden.


8 REACTIES

 1. Ik hoop dat de gebouwen verzekerd zijn en dat het budget hiervoor niet voor andere doeleinden zijn gebruikt.

  Het zal me verbazen als overheidsgebouwen een periodieke meerjarige onderhoudsplan hebben.


  Maak melding

 2. Goedzo president, u laat zien, dat je meent met de situatie en volk van Suriname?
  Als dit soort rampen plaats zou vinden tijdens het bewind ndp en komt er geld vrij,
  Dan was het geld verdwenen, ndp lob monie, ndp hebben geen ka te maken met land en volk, anders hadden de ndpers dat geld geïnvesteerd in Suriname, maar 4 miljard ligt ergens te rotten op een buitenlandse banken,


  Maak melding

 3. Het is maar een formaliteit dat de president daar ter plekke aanwezig is. Aan het volk moet hij zijn betrokkenheid tonen. Maar ik vraag me af of dit wel oprecht is.


  Maak melding

 4. Beste RobG, het is zeker een formaliteit. U lijkt mij iemand, die de inhoud ervan niet naar waarde kunt inschatten.

  In uzelf, is een diepbegraven trauma liggen, hoe u het, hebt opgelopen heb ik een vermoeden, maar geen bewijs.

  Lees het bericht nogmaals en gooit uw fantasie oplos.


  Maak melding

 5. Het wordt weer goed duidelijk hoeveel haat, jaloezie en afgunst de Bouta-lovers dragen.
  Het bewijst dat zij al die jaren voor racisme en verdeeldheid hebben gezorgd.

  De verloedering van Suriname is begonnen sinds de oprichting van de Nationale Dagu Partij.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 6. robg jij bent een …………………. en een …………….. . , maar goed dat jij dat wel kan lezen dus nep dr. droog je tranen , was je handen , en poets je tanden en zeg netjes U tegen de president , en nu naar bed robje g


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.