Ex-president Jules Wijdenbosch naar buitenland voor medische behandeling

46
Ex-president van Suriname Jules Wijdenbosch

Ex-president van Suriname Jules Wijdenbosch is op woensdag 30 juni naar het buitenland vertrokken voor medische behandeling.

Het voormalige staatshoofd (1996-2000) is kort in het ziekenhuis opgenomen geweest, maar na behandeling achtten lokale medici het van belang hem voor verdere medische assistentie naar het buitenland te verwijzen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Gebruikmakend van de regeling voor ex-presidenten is het voormalige staatshoofd eerder op de dag op het vliegtuig gestapt.

De Surinaamse regering wenst de ex-president beterschap en een spoedig herstel toe.


46 REACTIES

 1. Waar gaat deze paarse rat heen , naar cuba zeker , en wordt zeker betaald door de staat he president Santokhi , dank u wel president , dus onze medische dokters en artsen worden weer de grondt in geboord , , als een gewone Surinamer iets heeft wat die artsen niet kunnen helpen zijn ze ten dode opgeschreven , en deze paarse rat mag naar het buitenland en u betaald ook nog , , president Santokhie krab eens achter u oren en wat ziet u in de spiegel paarse wratjes , ga met hem mee want hier kunnen ze die niet verwijderen.


  Maak melding

 2. Deze paarse profiteur heeft miljoenen van het volk gestolen en durft nu nog op kosten van het geroofde volk naar het buitenland te gaan voor een speciale behandeling terwijl het volk hier in Suriname niet eens behoorlijk behandeld kan voor basiszorg.

  Shame on you !


  Maak melding

 3. Het was, in deze financieel moeilijke tijd, toch goedkoper geweest voor het land, als Bosje gewoon naar de Bosje brug was gegaan om permanent van al zijn (gezondheids)problemen verlost te worden?


  Maak melding

 4. Deze man heeft in zijn periode als president het land vernietigd.
  Zelf de opbrengst van het visum geld van het consulaat in Amsterdam
  had hij meegenomen voor zijn dienst reis naar Belgie ongeveer 100.000 euro.


  Maak melding

 5. Welke creoolse president heeft Suriname tot bloei gebracht?
  Het waren allemaal boeven en schurken, op Venetiaan na. Hij heeft de kans niet gehad om Suriname te ontwikkelen. Ook hij had een grote schuld geërfd van zijn voorganger en was bezig die schulden af te lossen, waardoor er weinig geld overbleef voor ontwikkeling van het land.
  Toch had Venetiaan kans gezien een redelijk gevulde staatskas achter te laten, die door Bouterse is verdampt.
  Wat Santokhi voor het land zal betekenen moet nog blijken. Hij heeft nog 4 jaar te gaan.


  Maak melding

 6. Het leven en gezondheid van (ex) hoge ambtenaren gaan voor die van de gewone burger. Discriminatie verbannen uit Sur . Onmogelijk!
  Zijn ze in Sur eigenlijk niet nagegaan of hij op de lijst van Interpol staat.
  Een alternatieve en goedkope geneeswijze is, zoals boven reeds opgemerkt, de bosje brug.


  Maak melding

 7. Hoezo dat☝ hij heeft het land financieel uitgekleed, de hele medische zorg ligt op zijn gat, en meneer gaat doodleuk naar het buitenland, omdat in Suriname geen goede zorg geboden kan worden, ook mede dankzij hem☝. De rest van de bevolking die deze luxe niet heeft mag dus gewoon creperen.🤨😣 Ik mag hopen dat hij erin blijft.🚑🏴


  Maak melding

 8. Gebruikmakend van de regeling voor ex-presidenten is het voormalige staatshoofd eerder op de dag op het vliegtuig gestapt.

  President Santokhi kan er niets aan doen. hij maakt gebruik van een regeling voor ex presidenten.
  Dua eerst goed lezen.


  Maak melding

 9. FAILED STATE. EEN LANDVERRADER, REDI MUSU, EEN PARASIET WORDT MET HET OVERGEBLEVEN WEINIGE BELASTINGGELD WAT HIJ HEEFT BEROOFD NU GEHOLPEN OM HEM VAN ZIJN KUNU AF TE HELPEN. SU GA JE SCHAMEN.


  Maak melding

 10. Viyayarni 1 juli 2021 At 09:23
  Welke creoolse president heeft Suriname tot bloei gebracht?

  Johan Adolf Pengel! We waren onder zijn bewind weliswaar nog een kolonie, maar iedereen had te eten. En als je niks had, kreeg je bakkeljauw, rijst en olie


  Maak melding

 11. WAT 1 juli 2021 At 03:46
  Waar gaat deze paarse rat heen , naar cuba zeker , en wordt zeker betaald door de staat
  ————————————————————————————————-
  Wat kan jou dat schelen wie het betaald. Belangrijk is dat de man geholpen wordt …EZEL…of snap je het nog steeds niet racistische baboeng aap.


  Maak melding

 12. Viyayarni, jij geeft zelf het antwoord op je vraag, wat jammer dat desondanks je niet inziet dat niet het Creools zijn van een president ervoor zorgde dat Suriname nog steeds niet goed ontwikkeld is. Suriname was tijdens de Creool Venetiaan (ook volgens jou) op de goede weg. Waarom noemde je, om jouw racistisch gelijk te bewijzen, niet de niet Creoolse presidenten (ik dacht één Dogla, twee Chinezen en twee Hindoestanen) die Suriname ook heeft gehad? Het maakte dus niet veel uit of de president weet ik veel welke etnische achtetgrond had/heeft, Suriname is tot nu toe niet echt tot ontwikkeling gekomen. Waarom niet? Dat is een moeilijke vraag, die je zeker niet zal kunnen beantwoorden door niet verder dan je etnische neus te kijken.


  Maak melding

 13. Boesskowto
  Dat wij het onder meneer Pengel goed hadden, was niet aan hem te danken, maar aan Nederland. Zolang Nederland ontwikkelingshulp gaf, ging het goed in Sur. De Sur valuta was vroeger ook heel sterk. 1 Sf was vroeger 2 Nf. Sinds de onafhankelijkheid van Sur laat de statistieke economische lijn een daling zien. Dit hebben wij te danken aan leeghoofden die Sur onafhankelijk gemaakt hebben. Denkers met oogkleppen. Niet verder kijken dan je neus lang is. Die liggen nu onder de groene zoden en hebben Sur
  in ellende achter gelaten.


  Maak melding

 14. Viyayarni 1 juli 2021 At 09:23
  Welke creoolse president heeft Suriname tot bloei gebracht?@@@
  Volgens bestaan er geen creoolse, noch Hindoestaanse, noch javaanse presidenten in su.
  Ik begrijp je wel, maar ik kan geen begrip opbrengen voor deze manier van aanduiden.
  Beter kun je zeggen, NDP president, PL president of VHP president, ze worden voorgedragen door hun politieke partij.

  In Su is iedereen vrij zelf te bepalen waar hij/zij zijn/haar medische zorg wil halen.
  Zo ook ex president Wijdenbosch. Het gaat om zijn gezondheid.
  Het is geen desavouering van de Surinaamse medici.
  De “zure” reacties zeggen meer over de mensen hier op WKT. Wanneer zij voor de keuze staan wil ik meemaken wat hun keuze zal zijn, dus ding sma dja na WKT no musu tak louwlouw sani, frigiti krab dagoe Fasi 🤮


  Maak melding

 15. Men moet alle luxe gaan afschaffen voor gewezen presidenten en ministers die fraude hebben gepleegd.

  Deze rzk mag daar blijven waar hij naar toe gaat.


  Maak melding

 16. WAT 1 juli 2021 At 12:59
  spuit 11 , die explesident heeft jou zeker verwekt en nu moet hij behandeld worden in een cubaanse ratten ziekenhuis aan……
  ————————————————————————————
  WAT…jo racistische Baboeng…je kraamt alleen maar onzin uit..waarom laat jij jezelf niet behandelen met rattengif…misschien dat jou denkwijze als jij het overleefd in positieve zin verandert..EZEL!!!!!
  !


  Maak melding

 17. Waarom meldt de Communicatie Dienst Suriname niet waar Wijdenbosch naartoe is vertrokken? Zoals bij een ander bericht: Pater Esteban Kross vertrekt binnenkort voor medische behandeling “NAAR NEDERLAND”. Is dit de manier van communiceren bij de SCDS? ( Slechte Communicatie Dienst Suriname )


  Maak melding

 18. Suriname moet een nieuw wet in het leven roepen. Elke corrupte politici moet met handen en voeten vastgebonden worden en over de bosje brug gegooid worden. Deze dief mag als eerste volgen.


  Maak melding

 19. Pony, het klopt, een ieder is vrij om te bepalen, als zij het zelf kunnen betalen.
  De meesten kunnen het niet betalen en hebben ze niets te bepalen.
  De plassende president maakt indeze terecht gebruik van een regeling en daar heeft hij recht op.


  Maak melding

 20. Larwa, yu wreed. Ik wens voor hem alleen dat hij heel sierlijk van het hoogste punt van de brug duikt, het liefst tijdens eb. Met de rest wil.ik geen bemoeienis hebben, dat laat ik over aan het lot.


  Maak melding

 21. @Henkes
  Hebben de Chinese en de Hindustaanse presidenten volle termijnen van 5 jaar uitgezeten.
  Ik heb het over de presidenten die 5 of 10 jaar hebben uitgezeten.
  Het zal mij verder een worst wezen of je mij een racist vindt. Ik lees hier genoeg racistische opmerkingen jegens hindustanen, maar daar zeg je niets over.

  @Pony

  Denk je nou echt dat als een politieke partij van wie de voorzitter een creool is, zal zeggen tegen een niet creool, jij mag gaan regeren. Dacht het niet!
  Maar de hindustaan Lachmon deed dat wel door een creool het land te laten regeren, omdat hij dat zelf niet wou onder het mom van dat de hel zou breken.


  Maak melding

 22. @Boesskowtu,

  Johan Adolf Pengel heeft zich inderdaad ingezet om Suriname te ontwikkelen. Maar vergeet niet dat de ontevredenheid onder bevolking toenam omdat ook hij steken liet vallen. Hij is ten val gekomen nadat er massaal tegen hem werd geprotesteerd.
  Kort daarna kwam hij te overlijden. Hij kreeg een staatsbegrafenis.

  Of hij echt alle armen van een voedselpakket voorzag, daar heb ik mijn twijfels over, omdat ik mensen heb gekend die straatarm waren en toch niets kregen van de regering Pengel.


  Maak melding

 23. @Henkes

  Natuurlijk kan ik de vraag beantwoorden waarom Suriname nooit tot ontwikkeling is gekomen. Er werd gestolen, gejat van het land en het volk.
  En mijn racistische inslag volgens jou, is wel zo eerlijk dat de meeste politici, hindustaan, javaan, enz. ook hebben gestolen. Niet raar, de politici zullen gedacht hebben als de baas steelt, dan steel ik ook.
  Welke regering heeft de 3,5 miljard Nederlande guldens verkwanseld?
  De regering Aaron, was hij geen creool?
  Schei uit ik benoem het zoals het is.

  Of de hindustaan Santokhi ook zal stelen en dat komt naar buiten met bewijs en al, zal ik dat net zo hard benoemen.


  Maak melding

 24. Allemaal stelen. Om verdeeldheid te blijven zaaien onder de bevolking spelen ze de etnische kaart.

  Buitenlanders maken daar gretig gebruik van want die mogen alles.

  (Valse) eensgezindheid is er alleen op feestdagen en speciale aangelegenheden. Verder misgunt en benadeeld men elkaar de rest van het jaar…


  Maak melding

 25. spuit 11, als WAT een ezel is vindt ie niet erg maar als ze jou een vieze smerige stinkende paarse rat noemen ga je af als een racist, dus mongool wie is de grootste racist ja ja ja jij, en die vriend van jou die ex plesident bosje waar gaat hij heen , dat weet jij toch wel , of ben je het zelfde als je holmaatje robg een leugenaar


  Maak melding

 26. Je moet het systeem aanpassen en niet de mensen die gebruik maken van het systeem bekritiseren.
  Wie van jullie zou het niet doen onder zo’n regeling!!!!!!!!
  Maar ja, sranan sma no lobi plei a bal, ding plei a mang/uma. Geen wonder dat unu ne vertrouw un srefi. Wi e plei soso baka bana!!!!!!!!


  Maak melding

 27. Viyayarni 1 juli 2021 At 18:10
  @Pony
  Denk je nou echt dat als een politieke partij van wie de voorzitter een creool is, zal zeggen tegen een niet creool, jij mag gaan regeren. Dacht het niet!
  Maar de hindustaan Lachmon deed dat wel door een creool het land te laten regeren, omdat hij dat zelf niet wou onder het mom van dat de hel zou breken.@@@

  Zo stellig wil ik niet zijn, kijk naar ex president Shankar, door het front aangewezen.
  In een multi culturele samenleving kun je niet spreken van een president vanwege zijn etniciteit.
  Dus jij bent ervan overtuigt dat de nieuwe multi VHP nooit een Creool naar voren zal schuiven als presidentskandidaat. Ook dat de multi NDP het ook nooit zal doen.
  Je hebt wel gelijk hebben als je alleen kijk naar “oude” politiek.
  Dus wordt het tijd voor “nieuwe” politiek.


  Maak melding

 28. WAT 1 juli 2021 At 19:30
  spuit 11, als WAT een ezel is vindt ie niet erg….
  ———————————————————————————————-
  Wat..jij kan het ook niet erg vinden omdat je een waardeloze ..mislukkeling bent die niets bereikt heeft en zal bereiken met die onzin die je uitkraamt. RACISTISCH..ACHTERBAKSE BABOEN AAP van het ergste soort. Schaam je en probeer voortaan een beetje op niveau te communiceren, zodat ik geen woorden vuil hoef te maken aan jou onderontwikkeld denken.
  Jij bent net als de MINI-STER van OW een grote mislukkeling..Kijk naar de wegen bij scholen op LATOUR, waar leerlingen en onderwijzend personeel letterlijk en figuurlijk door de modder moeten ploeteren om onderwijs te volgen en de leerkrachten een paar SRD-s kunnen verdienen. THINK and THINK BIG…SUKKEL. Hoelang wil jij nog ploeteren in die modder…EZEL????


  Maak melding

 29. nou spuit 11 , een ezel ploetert niet in modder , weet je wie het leuk en lekker vinden in de modder , al die volgevreten paarse varkens en ben jij ook zo een , een dikke buik en een speknek , zal wel , 10 jaar lang hebben die paarse stinkers zich dik gevreten en al dat lekkers gekocht van gemeenschapsgeld en toen dat geld op was werd er geleend he vetzak , daarom ben jij dikzak een mislukkeling en wil het afreageren op de minister van OW , wat die vette kluiven hebben laten liggen de laatste 10 jaar om latour weer Latour te zijn , en nog wat is een ezel ook een aap dan bedoel je zeker die ex plesident bosje , ook zo’n speknek


  Maak melding

 30. @Pony

  Suriname heeft nog een zeer lange politieke weg te gaan eer het besef komt komt dat politiek bedrijven op etnische basis geen ontwikkeling zal brengen.
  Hier wordt dagelijks op elkaar gescholden alsof dat hun broodwinning is.

  Ik ben er niet van overtuigd dat de nieuwe VHP een creool als president zal voordragen, mits die creool voorzitter is van de VHP. Of de VHP kiest over enkele jaren een creool als voorzitter dan is die mogelijkheid daar. De voorzitter van de partij wordt ook de president. Voor mij is de etniciteit van de president niet belangrijk, eerlijkheid gaat bij mij boven alles. Vandaar dat ik Venetiaan respecteer.

  Santokhi komt bij mij als een eerlijke man over. Maar ook hij heeft zijn mindere kanten. Zijn nepotisme beleid heeft niet mijn voorkeur. Jij vindt hem zwak, daar kan ik pas over 4 jaar een oordeel over vellen.

  Het front bestond uit een aantal partijen w.o. de VHP, vandaar dat Shankar president had kunnen worden. Venetiaan was ook van het Front en heeft Suriname 10 jaar gediend in oprechtheid. Nooit heb ik over hem gelezen dat hij van land en volk heeft gestolen.


  Maak melding

 31. Hij is naar Nederland gegaan. Maar hij kon PAS geholpen worden NADAT de openstaande schulden betaald waren. Rara; wie had de schulden gemaakt?


  Maak melding

 32. @Pony

  Bestaat er een Creolenland ergens op de wereld dat ik het moet hebben over president met creoolse roots?
  Ik weet dat een bevolkingsgroep van Suriname claimt dat het land van hen is, terwijl de inheemsen al eeuwen voor die bevolkingsgroep er al woonden.


  Maak melding

 33. Viyayarni, hoe wil je het dan hebben??? President met creoolse roots (los van of er ergens een Creolenland bestaat), klinkt toch genuanceerder dan een creoolse president. Veel beter kun je spreken van een president. Zoals nu president Santokhi. Waarom überhaupt een bijvoeglijk naamwoord gebruiken, vooral in su lijkt het mij onverstandig.
  Ik reageer alleen op de aanduiding, zal mij een worst zijn als elke bevolkingsgroep Suriname voor zichzelf wil claimen, dat is luchtfietserij.

  Viyayarni 3 juli 2021 At 14:41
  @Pony

  Ben je weer aan het zeuren om het zeuren?aa
  Vervolgens doe je hetzelfde!!!!!! Zie boven.


  Maak melding

 34. Walgelijke man, 1 van de vele keiharde politici dieven. In elk fatsoenlijlk land op Suriname na zat hij al jaren in de gevangenis. Suriname had hem gewoon daar een medische handeling moeten laten ondergaan. Laat hem zelf persoonlijk ervaren wat zijn shit regeerperiode de Surinaamse gezondheidzorg heeft opgeleverd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.