Woning in brand gevlogen na blikseminslag

10
Woning in brand gevlogen na blikseminslag

In de nacht van dinsdag op woensdag was er in Suriname naast de brand bij Fernandes en het BOG, ook nog een derde brand en wel een woningbrand te Powakka.

Een onbewoonde woning op het terrein van een houtzagerij aan de Siparibo Paraweg stond vanochtend in brand. Het huis zou na blikseminslag in brand zijn gevlogen en in vlammen zijn opgegaan.

Het gaat om een laagbouwwoning die in hout was opgetrokken met een oppervlakte van 5 bij 10 vierkante meter. Dit pand was niet aangesloten op het elektriciteitsnet en ook niet verzekerd. Arbeiders zagen plotseling een bliksemflits waarna zij opmerkten dat het pand in brand stond. Ze sloegen daarna meteen alarm.

De melding van de brand kwam bij de Surinaamse brandweer om 00.02 uur binnen. De brandweerlieden rukten 00.05 uur uit en arriveerden ter plaatse om 00.45 uur. De brand was onder controle rond 00.48 uur.   

Niemand raakte gewond.


10 REACTIES

 1. Bakroe hier in Suriname wordt ieder jaar enkele huizen verwoest door een blikseminslag en het zijn geen spookhuizen hoor , je kunt robg vragen wat echte spookhuizen zijn , hij zal het je haarfijn uitleggen , hij kent zijn sprookjesboeken uit het hoofd dus zo gepiept.


  Maak melding

 2. Zulke huisjes bij een houtzagerij zijn meestal onbewoond want ze hebben geen woonnut maar dienen als criminele opslag/onderduik/vergader plaats.


  Maak melding

 3. WAT 1 juli 2021 At 00:30
  Gelukkig woonden daar geen mensen in.
  ———————————————————————-
  De verzekering dekt de schade dus waar maak jij je druk om EZEL..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.