maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidPresident neemt door China gedoneerd Sinopharm vaccin vrijdag in ontvangst

President neemt door China gedoneerd Sinopharm vaccin vrijdag in ontvangst

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen maandag is een bezending van 100.000 doses van het Chinese Sinopharm corona-vaccin in Suriname gearriveerd. Het gaat om een geste van de Volksrepubliek China, die bijzonder wordt gewaardeerd door de Surinaamse regering meldt de CDS.

Op vrijdag 2 juli zal de officiële overhandiging plaatsvinden aan president Chandrikapersad Santokhi op het Presidentieel Paleis.

Eerder zijn diverse donaties van PPE’s geschonken aan de Surinaamse autoriteiten. Naast de vaccines zijn ook medische verbruiksartikelen gedoneerd, waaronder 102.400 wegwerpspuiten. Dit tegen de achtergrond van indamming van de verdere verspreiding van het COVID-19 virus en de inspanningen van beide landen ter realisering hiervan.

Met de komst van dit vaccin hebben de burgers meer keuze mogelijkheden, maar op basis van het uitgezet beleid zal worden aangegeven hoe die zal worden ingezet. De regering heeft meerdere malen benadrukt dat zij zich zal blijven inspannen voor de gezondheid van haar bevolking, alsook herstel van de economie.

Het Sinopharm vaccin zal bijdragen om de vaccinatie campagne verder voort te zetten, aldus de regering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Koos de chinese gemeenschap in Suriname geeft de voorkeur aan sinopharm, omdat hun familie in eigen land is gevaccineerd met dit middel?
  Eigen land bedoeld ik met china, maar bepaalde surinamers willen niet gevaccineerd worden, bedoeld ik de creoolse gemeenschap in Suriname?
  En dat is triest, terwijl de Hindoestanen en Javanen volop laat vaccineren, en dat is triest?


  Maak melding
 2. Dit is viestie prodo. Het spul wordt dus ruim 4 dagen opgeslagen, zodat meneer de president het officieel in ontvangst kan nemen en daarna wordt het vrijgegeven voor het klootjesvolk?? Wat dacht je van alvast vaccineren en dan vrijdag symbolisch een paar dozen overhandigen aan meneer de presient. Dan is iedereen blij, de president, zijn partij en aanhang, de pers en de rest van het volk. Maar nee, zijn ego heeft weer eens voorrang op de volksgezondheid! Of wil hij op deze manier de NDP die had aangegeven met Synopharm te gaan starten, de loef afsteken?? Politcs above all, even the health of the people. Wat mij hierin danig stoort, is de lijdzame pers die vanwege broodvrees niet het lef toont deze kanttekeningen te plaatsen, waardeloze gasten zijn het!!! Nu had eenoog van DWT zijn muil moeten opentrekken…..o ja, hij is gefaciliteerd en werkt op het kabinet!


  Maak melding
 3. @Koos, de effectiviteit van het Sinopharm vaccin is goed. Met deze schenking krijgt de bevolking meer keus dan maar alleen de afgestoten vaccins uit Nederland nl, Astrazeneca en Janssen. De Nederlandse overheid kiest op advies van de Nederlandse Gezondheidsraad voor Moderna en Pfeizer. Heb jij je wel afgevraagd waarom Nederland Suriname Pfeizer of Moderna cadeau doet? De Surinaamse overheid moet minder armlastig doen en alvast middelen beschikbaar stellen voor de aanschaf van betere vaccins. Het blijkt dat Astrazeneca minder effectief is tegen de Indiase variant en de geheel nieuw gemuteerde India-plus variant. Het is een kwestie van tijd dat deze zeer besmettelijke varianten de kop opsteken in Suriname.Als het om de gezondheid van mensen gaat moet men niet denken aan het oppotten van paisa lele voor Friends & Family..


  Maak melding
 4. RobG 30 juni 2021 At 13:17
  Het blijkt dat Astrazeneca minder effectief is tegen de Indiase variant en de geheel nieuw gemuteerde India-plus variant.

  Heb jij dat onderzoek verricht?
  FYI,… Wereldwijd zijn er meer dan 900 miljoen vaccins toegediend, waarvan zo’n 87 procent in landen met een hoog inkomen of hoger middeninkomen. Landen met een laag inkomen konden slechts 0,2 procent bemachtigen. Dit heb ik niet uit mijn duim gezogen, maar komt uit de Volkskrant.


  Maak melding
 5. @Boessskowtoe, de informatie die jij verstrekt over het aantal gevaccineerden kan wel kloppen. De rijke landen hebben massaal vaccins ingekocht. Met name Astrazeneca heeft in het begin geprofiteerd van de hype rond de vaccins. Maar Astrazeneca is door veel rijke landen in de ban gedaan. Vanmorgen luisterde ik naar Radio 1 in Nederland. Een viroloog deed zijn verhaal over het virus en de vaccins. Een ieder had zijn hoop op Astrazeneca gevestigd omdat het goedkoop is en de naam van de universiteit van Oxford was aan dit merk verbonden. Maar al gauw kwamen er scheuren in het imago van Astrazeneca. Er waren problemen met EU landen over leveringen en de bijdrage die de EU had geleverd in de ontwikkelingskosten van dit vaccin. Vervolgens kwamen de bijwerkingen bij met name mensen en vooral vrouwen van onder de 60 jaar. Trouwens bijna alle vaccins schijnen bijwerkingen te hebben. De een meer en de ander minder.


  Maak melding
 6. Veel succes met de Chinese vaccins, Ik zou het niet willen ingespoten krijgen in mijn lichaam.
  De Chinezen vertrouw ze voor geen meter!! en hun vaccin al helemaal niet, laat het Chinese bevolkingsgroep er maar gretig gebruik van maken.


  Maak melding
 7. RobG loopt achter wat het nieuws over covid-19 virus betreft. Men wil niet meer over de verschillende varianten spreken met de namen van de landen ervoor, maar over het
  Delta variant.
  Ook over het AstraZeneca vaccin kloppen zijn “weetjes niet”.


  Maak melding
 8. vind je het gek dat de mensen geen vaccin willen al die tegenstrijdige berichten.
  Pfizer of Moderna en of Astra is altijd nog beter dan te stikken van een covid besmetting. sterkte.


  Maak melding
 9. Een president die gedoneerde vaccins in ontvangst neemt. Jeetje is dat zijn functie? Heeft de President van China deze ook persoonlijk verstuurd?
  Het in ontvangst nemen kan toch door iemand van het ministerie van Volksgezondheid? Niet eens de minister.


  Maak melding
 10. Chinese rommel beschermt maar voor 40 tot 50 %. En dan een grote bek
  dat Nederland afgedankt spul stuurt maar dat beschermt tot 92%. Maar als
  Nederland iets geeft is het nooit goed.


  Maak melding
 11. Bhanu, moslims met varkensvet? dat zo’n reactie nog geplaatst wordt. WK redactie dit kan toch niet? Let maar op dat jullie niet aangeklaagd worden.


  Maak melding
 12. @Forza, helemaal gelijk heb je. Ze zitten te springen om het vaccin van de vleermuizen vreters, de Chinezen dus, maar van de Nederlanders lopen ze te roepen dat het rommel is. Ik ben zelf in Nederland met phyzer gevaccineerd en ben er behoorlijk ziek van geworden. En ja, ik ben 60 +. Dus niet alleen van de Astra kan je ziek worden, ook van moderna en phyzer. De suries moeten niet zo kletsen. Ondankbaar volk dat ze zijn. En lopen roepen dat men gif spuit in je lichaam. Als jullie willen overlijden aan covid, ga je gang maar en neem het vaccin niet en blijven jullie maar inspreken in de spraak oproepen en rond lopen sturen, jullie idioten.


  Maak melding
 13. Paarse rat Rob g is al gevaccineerd in Holland. Hier maar lopen stoken en nog een paar domme ratten lucienne, Glenn, noemen hun eigen volk klootjesvolk. Wel paarse ratten neem dan lekker de Chineze vaccinatie. Jullie gaan dood door jullie bekrompen ratten instinct..


  Maak melding
 14. Chan laat je niet gebruiken voor chineze propaganda, de vaccin van sinopharm deugt niet. In Indonesie zijn 20 van een groep van 30 artsen gevaccineerd met sinopharm overleden. Als je het toch moet gebruiken geef het allemaal aan de ndp in ocer voor een grote opruiming.


  Maak melding
 15. @Lucien Karwofodi 30 juni 2021 At 12:53
  Je bent zeker een paarse of gewoon een domme onruststoker. Bij de overhandiging wordt helemaal geen fysiek vaccin of slechts een voorbeeld overhandigd. Ook is de voorraad dan pas 2 dagen in het land en geen 4!! En als je een klein beetje kennis van zaken had dan weet je dat het vaccin super gekoeld bewaard moet worden wat hoge eisen stelt aan het transport en de opslag. Daarnaast nog alle andere logistieke problematiek.
  Dus je mag er van uit gaan dat alles gedaan wordt om het zo snel mogelijk en verantwoord bij de mensen te krijgen , maar dat dit tijd kost. Het zijn geen cassave knollen!!

  @RobG je grossiert weer in halve waarheden. Soso paars.

  @GlennR 30 juni 2021 At 15:15 Ja het is normaal dat een grote gift symbolisch aan de president wordt overhandigd. En is beter dan een zinloze reis naar Afrika om een zware gouden sleutel weg te geven aan een land dat niet voor Suriname betekent.

  @Ronald 30 juni 2021 At 17:26 Ik heb je gestoorde onzin gerapporteerd.

  @Olivia 30 juni 2021 At 17:32 Ik heb Astra gehad en nergens last van. Naast mij zijn alleen al in de UK miljoenen met Astra gevaccineerd!! De enigste reden in NL om minder ( let op dus niet geen!!) Astra te gebruiken is dat de mensen onterecht bang gemaakt zijn door Wappies en er genoeg alternatieven zijn.


  Maak melding
 16. Als ik naar de reacties kijk, zeg ik dan dat het heel triest is dat deze mensen zich op deze manier uiten over de covid-19 vaccins. Wel wel; als alle informaties van deze mensen klopten! Kunt u zich voorstellen waar toe deze mentaliteit kan leiden? Zelfs in mijn geboorte dorp Apoera zijn mensen van de Njan Dringi Partij op deze manier bezig. Ze willen anderen doen geloven dat ” Baas heeft gezorgd voor een betere vaccin uit China en ze gaan daarop wachten.” Dit ligt natuurlijk aan ignorance! Maar het stoort erg in een gemeenschap. In de tijd dat ze voedselpakketten uitdeelden kregen anderen soms te horen “deze partij pakketten is alleen voor onze partijmensen bestemd”. Die groep lijkt soms een apartheidsbeleid te willen maar zij moeten het voor het zeggen hebben. Als ik het goed heb heeft de NietDemocratischePartij in dat gebied en in Coroni de verkiezingen gewonnen. Sabotage handelingen vonden daar ook plaats alsook tegenwerken van de ressortleiding. Dit alles moet nu eens ophouden!


  Maak melding
 17. @Klaas: Lul niet zo uit je nek. Het is geen schande als je iets niet weet maar juist wel als je doet alsof je het weet en onzin uitkraamt. Sinovac kan tussen de 4 en de 8 graden C bewaard worden. De vaccins zijn maandag gearriveerd. Als je dat weet, maak je de vrijdag daarvoor je logistiek in orde zodat je afhankelijk van de tijd dat het arriveert dezelfde dag toedienen of een dag daarna. Maar dat vergt inzicht in besturen en plannen en dat ontbreekt ten ene malen bij deze bedriegers. Dus ja, je kan 4 dagen voor je symbolisch feestje al 100den mensen vaccineren….als je daarvoor kiest i.p.v. politieke symboliek en viestie prodo!


  Maak melding
 18. @Klaas: Ronald 30 juni 2021 At 17:26 Ik heb je gestoorde onzin gerapporteerd@

  En wat verwacht je dan? Dat de Corona politie mij komt arresteren? Je zou blij moeten zijn dat iemand je van informatie voorziet die je blijkbaar niet krijgt van de reguliere media.
  Maar wat kan ik eraan doen als jij een doodwens hebt?
  Ik zou zeggen, neem elke dag een spuit. Waarom slechts twee tot nu toe?


  Maak melding
 19. President Santokhie is al in gevaccineerd met het astrazeneca vaccin en het gaat toch goed met zijn gezondheid , dus het ontvangst van die chinese troep is gewoon normaliteit , , straks wordt die ex plesident bouta geprikt met die chinese sinopharm vaccin , hij gaat meteen chinees praten 😁😁😁


  Maak melding
 20. Bhanumati 30 juni 2021 At 17:38
  Jou postings zijn behoorlijk racistisch, ik heb daar melding van gemaakt.
  Is je echte naam misschien Maaike Boer?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES