Jehovah’s Getuigen organiseren internationaal online evenement

6
Jehovah’s Getuigen organiseren internationaal online evenement
Archieffoto

De grootste congresorganisatie ter wereld heeft gebroken met een eeuwenoude traditie. Voor de tweede keer binnen twee jaar zijn zo’n 6.000 congressen in 240 landen afgelast en worden deze jaarlijkse congressen in het kader van gezondheid en veiligheid niet op locatie, maar online gehouden.

Al ruim 40 jaar kwamen Jehovah’s Getuigen in Suriname voor hun jaarlijkse congressen naar hun congreshal aan de Tweede Rijweg # 32 in Paramaribo. In 2020 werd die traditie onverwacht onderbroken door de pandemie, en besloot de religieuze organisatie om alle congressen in de hele wereld af te gelasten en een internationaal online evenement te lanceren. Een primeur voor Jehovah’s Getuigen, die sinds 1897 overal ter wereld hun openbare congressen in stadions, arena’s, congrescentra en theaters houden.

‘Geloof geeft kracht!’ is in 2021 het thema van het internationale evenement, dat wereldwijd in meer dan 500 talen zal worden gepresenteerd. Het online congres dat tijdens zes weekenden in juli en augustus 2021 zal worden gehouden, toont de eenheid van zo’n 15-20 miljoen mensen in 240 landen. Omdat het congres normaal gesproken van vrijdag tot en met zondag duurt, zal het programma beschikbaar zijn in zes delen, die overeenkomen met de ochtend- en middagsessies. Het vrijdagochtendprogramma zal vanaf 28 juni 2021 beschikbaar zijn als streaming of download.

Het voortdurende risico om duizenden mensen in steden over de hele wereld samen te brengen, heeft de organisatie doen besluiten om voor het tweede opeenvolgende jaar voor een online platform te kiezen. Deze stap heeft het enthousiasme voor het jaarlijkse evenement zeker niet getemperd. Gemeenten van Jehovah’s Getuigen wereldwijd nodigen iedereen uit om samen deze historische gebeurtenis te beleven.

‘Geloof heeft onze wereldwijde broederschap geholpen om zelfs tijdens een pandemie gelukkig te blijven,’ aldus Just Groenewoud, woordvoerder van Jehovah’s Getuigen. ‘Ons geloof zal ons blijven verenigen in aanbidding – zelfs online – nu miljoenen mensen over de hele wereld bij elkaar komen in particuliere huizen om te genieten van een krachtig en inspirerend geestelijk programma.’

Iedereen is uitgenodigd om het evenement bij te wonen via de website jw.org, of via JW Broadcasting op de gratis JW Library-app voor iOS of Android, of via een streamingsdienst zoals ROKU TV, Apple TV, en andere. Het programma is gratis en voor iedereen toegankelijk. De data waarop de download en streaming beschikbaar zijn, staan in het schema hieronder vermeld. Het programma is ook beschikbaar in het Sranantongo, in het Aukaans en in het Saramaccaans.


6 REACTIES

 1. Ik mis ze, bij mij komen ze niet meer, geen jehova’s, mormonen, leger des onheils……………, ik wil equal time dat ze ook naar mij gaan luisteren. Dan begin ik met ze over te halen om hindoe te worden met alle vatbare redenen en nog meer. En als ze willen vertrekken erger ik ze dood door ze nog een ding meer te vertellen, en dan nog een, en dan nog een. Als ze mij nu zien steken ze de weg over, zelfs als ik naar ze zwaai doen ze alsof ze mij niet zien.


  Maak melding

 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Jehovah’s Getuigen organiseren internationaal online evenement.

  Nu durven ze de mensen niet meer lastig te vallen.
  @Henkes 30 juni 2021 At 16:55
  Ik ben het volkomen eens.

  @Ram Singh. Doe ik soms ook en zeg ik dat mijn Geloof Moslim is en tevens een echte Communist.
  Wel ze verlaten mijn POORT nog sneller dan ze geweest zijn.

  Er zijn diverse aanklachten en ook aangiften tegen deze SEKTE LEIDERS gedaan.

  Een artikel van 25 februari 2018.
  Minister tegen slachtoffers Jehovah’s Getuigen: doe aangifte bij de politie.
  Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming roept slachtoffers van seksueel misbruik binnen de jehova-gemeenschap op naar de politie te stappen.
  “De beste start van een onderzoek is een aangifte bij de politie”, zegt Dekker.

  Een artikel van 11 mei 2021
  Gevoelige data misbruikonderzoek
  ‘Misbruikslachtoffers Jehova’s Getuigen vrezen heksenjacht’

  De Jehovah’s Getuigen proberen er alles aan te doen om gesprekverslagen te bemachtigen van mensen die hebben meegewerkt aan een onderzoek over misbruik.
  Slachtoffers vrezen dat hun identiteit door de religieuze organisatie kan worden achterhaald, meldt Trouw.

  Onderzoekers van de Universiteit Utrecht voerden in het onderzoek gesprekken met slachtoffers en andere betrokkenen over de manier waarop de Jehova’s Getuigen incidenten met misbruik intern afhandelde.

  Uit het onderzoek bleek vorig jaar dat slachtoffers zeer negatief zijn over de behandeling van hun klacht.
  Driekwart van de melders geeft een onvoldoende, het meest gegeven cijfer is zelfs een 1.

  Intern berecht
  Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van meldingen van seksueel misbruik binnen de kerk. Bij het meldpunt dat werd ingesteld kwamen honderden meldingen binnen.

  De organisatie, met 30.000 leden in Nederland, geeft daders van seksueel misbruik niet aan bij de politie.
  Ze worden intern berecht, in zogeheten rechterlijke comités.
  Van die interne rechtszaken en van gesprekken van daders met ouderlingen worden verslagen gemaakt en bewaard.


  Maak melding

 3. Welke Jehova steunzool heeft mijn posting laten verwijderen?

  Ja, het zijn religieuze slaven.
  Mensen die uit die sekte willen treden worden hun leven lang gestalkt en lastig gevallen.
  Vredelievende sekte? Een gore boevenbende is het.
  Kindermisbruikers die geen aangifte mogen doen bij de politie.
  Labiele mensen die in hun net gevangen worden en op eigen kosten langs de deuren moeten gaan leuren met zelf betaalde religieuze leugenblaadjes.
  Bij mij halen ze bakzeil wanneer ik ze vertel dat mijn familie in de bijbel staat.
  Zie: Genesis 6 vers 4.

  Een sekte met aan het hoofd een dik betaalde puntmuts.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 4. Alle christenen worden in zonde geboren. Vandaar dat de christenpriesters de kinderen misbruiken want deze zijn toch al zondig. Dan kan een stevige stoot in hun billegat door een hitsige priester wel erbij.
  De enige christen die bij zijn geboorte zondeloos was, is volgens de christenen Jezus. Wel een armoedige godsdienst hoor, waar ze allemaal als zondaars geboren worden.
  Bij de mosselims idem. De mosselimjongens zijn niet tevreden met hun löl en laten het e.e.a. verwijderen, halaliseren. Want hun grootste hobby, bloed laten vloeien, moeten ze eerst zelf ervaren. Daarna worden het bloeddorstige monsters.


  Maak melding

 5. Ma is freem datie die Jahoofa getuige nie meer segge datie die weerelt ga eindige diesie jaarie. Normaal se sgreewe fan die daaake. Ma se hebbe geleere die les datie die werelt wille nog lang nie doot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.