Filling Pieces viert Keti Koti met Surinaamse talenten

5
Filling Pieces viert Keti Koti met Surinaamse talenten

Het Amsterdamse kledingmerk Filling Pieces viert Keti Koti met de lancering van een limited edition voetbalshirt en kledingspeld onder de noemer Unity for Surinam. In het project zamelt het modemerk geld in voor drie Surinaamse initiatieven: Youth Empowerment Suriname, The Black Archives en Covid relief fund Surinam (SU4SU).

Filling Pieces is sterk verbonden met de voormalige Nederlandse kolonie Suriname door oprichter en creative director Guillaume Philibert als zoon van Surinaamse ouders.

De doelen zetten zich in voor het belang van Surinaamse jongeren om de cultuur te bewaren en te bewaken en bij te dragen aan een positief zelfbeeld voor alle Surinamers en mensen met een Surinaamse afkomst. Het voetbalshirt staat voor de gemeenschappelijke support van de community en laat zien dat we ondanks alles, nog steeds met elkaar verbonden zijn. Daarnaast zamelt SU4SU geldt in voor de gezondheidssector in Suriname omdat het land ernstig getroffen is door het coronavirus.

Keti Koti
Keti Koti (betekenis “Gebroken kettingen” in Sranantongo) is de jaarlijkse viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen. Hoewel het geen officiële feestdag is, heeft het feest de afgelopen jaren populariteit gewonnen in Nederland, samenhangend met een toegenomen bewustzijn bij Nederlanders over de Nederlandse koloniale geschiedenis en het heden. Het vieren van deze feestdag sluit sterk aan bij de waarden van Filling Pieces: diversiteit en inclusiviteit. Daarom ziet het bedrijf Keti Koti als officiële vrije dag zodat alle werknemers deze dag kunnen vieren.

Unity for Surinam
Voor de campagne nodigde Filling Pieces meer dan 30 vrienden en familieleden, talenten van Surinaamse afkomst van alle leeftijden werkend in verschillende sectoren, uit om de schoonheid, diversiteit en dapperheid van de Surinaamse diaspora te laten zien en de Nederlandse Surinaamse gemeenschap te vieren. Bekende namen in de campagne zijn onder andere tv-presentator Defano Holwijn, zangeres Safa Liron en Latanya Alberto, DJ Jarreau Vandal en comedian Roué Verveer. De campagne is gemaakt door een volledig Surinaams creatief team, met fotografie van Ashley Röttjers en video-interviews gemaakt door Steven Elbers.

Het Unity for Suriname voetbalshirt, samen met de speciaal ontworpen speld, zal worden uitgebracht op Keti Koti en is exclusief verkrijgbaar op 1 juli vanaf 9.00 uur via www.fillingpieces.com – Alle opbrengsten worden verdeeld tussen Youth Empowerment Suriname, The Black Archives en SU4SU.


5 REACTIES

 1. Mooi. Suriname blijft niet alleen in hun hart, maar treedt ook naar buiten. Klasse hoor
  Maar
  ik dacht dat Keti Koti meer betekende -keten verbroken-. De keten waaraan je vastzat en minder kettingen, nuance verschil


  Maak melding

 2. De zwarten pakken niet de juiste mensen aan. Slavenhandel was een activiteit van de Kerk. Laat nou vele zwarten gepassioneerde aanhangers van diverse kerken zijn. er komt geen woord uit hun mond over de rol van de kerken. Want……ze krijgen wel geld toegestopt van de kerken.
  Als de zwarten niet oppassen, gaan de moslims alle zwarten bekeren, zoals in Afrika.


  Maak melding

 3. wOWWWWWW wat een foto’s mang famiri. Eeen idioot die om een Surinaamsevlag met zijn poten staat. Getuigd van gebrek aan inzicht omtrent de waarde van Landsvlag, wwarschijnlijk ook geen echte Surinamer!!!!!!

  Straks krijg je foto’s dat sommige idioten hun bilnaad afvegen met afbeelding van de Surinaamse vlag. Helaas zullen zulke luitjes geen ontwikkeling brengen in Sur.

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 4. Harm dit is toch in Amsterdam dus laten ze dan hun bilnaad afvegen met de Nederlandse vlag.
  Zou een stunt zijn 300 jaar geleden zou niemand zo denken , maar ja die Nederlanders nu zullen gewoon hun vlag in de wasmachine doen en klaar die is weer schoon , misschien wel een beetje vervaalde rood-wit- blauw.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.